Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
Próbálgattam napokig a különböző videólejátszó progikat és hát nem nagyon vagyok megelégedve velük....sőt.
Először is ilyen hogy borítóképek, indexképek, miniatűr az kb az összesnél felejtős. A filmek listázása is maximum rács vagy listanézet.
Beállítások is fapad , vagy még azt a szintet sem éri el a többség.
Aminél már több opció lenne ott meg vagy működik vagy nem..., na meg ezek a váratlan alkalmazás bezárásokon is csak pislogtam előszőr.
Passtrough is olyan egy kettőnél hogy csak dísznek van mert mindenképp ráereszti a saját dekóderét.
Ja és ez a fizetősekre ugyanúgy vonatkozik mint az ingyenesekre.A legnagyobb probléma viszont az hogy egyszerre kell DV-t és Atmos-t, vagy akár csak DTS-t...
Ami meg nem megy ......, mert vagy belenyúl a lejátszó és akkor már csak HDR marad vagy pedig megy a DV de akkor hangsávnál problémázik a DTS / TrueHD alatt vagy csak szimplán kifagy ..A lényeg hogy aki szeretné a filmjeit lejátszani a legegyszerűbben és problémamentesen a megfelelő formátumban akkor arra a Plex a legjobb.
Ha rangsorolnom kéne akkor :
1. Plex (pass-al)
(flottul visz mindent , megy a passtrough , igényes a kinézete és jó kezelhetősége)/Innen az összes többit csak akkor ha nem megy a Plex/
2.Vimu
(fapados beállítás, viszonylag jó és könnyen kezelhető a lejátszó. Fizetős, és nagyon kevés MKV-t képes DV-be kitolni.)3. MX Player Pro
(legnagyobb csalódás, kaotikus a működése, sok esetben DV mellett nem képes csak stereo-ra, ha netalán "működik" a passtrough akkor csak az atmos sávot játsza le automatikusan, és a többit kiválasztás ellenére sem engedi. Szintén tiszta fapad minden szinten, a fizetős változat is. Sokszor kifagy , reinstall után is.4.Just Player
(egyszerű és ingyenes de kb ennyi. A semminél több.)A Kodi-t még nem próbáltam meg úgy tudom ott is csak egy build van ami képes MKV-ből DV-re. Ezt még lehet megnézem majd.
A VLC licensz hiányában nem kezeli az Atmos-t , szval az is kapufa.. -
Pro!Petya
addikt
LG magic remote-ra beprorgamozható valahogy a Shield menü gombja?
Működik flottul amúgy minden funkciója azaz kitudom választatni léptetve ,csak az hiányzik hogy instant gombnyomásra előjöjjön. -
PpenoO
őstag
válasz
Rover623 #3090 üzenetére
A router sem oszt IP címet a Shieldnek? Ha oszt én megnézném csatlakozik a Shield TV app telefonról. Ha nem, ott szerintem hálózati gond lesz. Illetve írtad, hogy semmi sem látja a shieldet. Meg van osztva a Shield? Device Preferences/Storage/Transfer files over the network be van kapcsolva?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Rover623 #3087 üzenetére
A Shield is wifin van ? Nem lehet, hogy a Shieldet kábelen raktad a hálóra és valamelyik hálózati eszközöd megfogja? Pld régen a T-s kábeles routeren amit adtak még egy darabig amíg nem javították a DLNA sem ment át a kettő közt (ismerősnél szívtam is vele).
Mert amúgy nálam is mindig is jó volt ez és nálam is kábelen van a Shield és minden látja wifiről is.
-
Rover623
félisten
Chromecast működik rendben mindenkinek?
Úgy rühellem, hogy kerüljön bármennyibe egy ilyen nyomorult médiabox, mindig van, amivel szopni kell...olyan nincs, hogy minden beígért szolgáltatád működjön benne! -
peti85
senior tag
válasz
Gabesz87 #3074 üzenetére
Én is jártam így hogy elfogoyott a SHIELD belső tárhelye. A Kodi médiatár thumbnail kezelése okozza. Nem takarít maga után, de erre vannak kiegésítők. Én a Rock Cleaner-t használom. Ütemezetten kitakarítja a thumbnailjeit a már törölt médiáknak. Amióta feltettem nincs ilyen problémám.
Én Confluence skint használok.
Ha teljes képernyős lejátszásból visszalépsz, akkor a bal oldali helyi menüben van "Teljes képernyő" lehetőség, ami visszavisz a videolejátszáshoz, vagy visszalépkedsz a Kdoi füképernyőre és ott is megjelenik egy médiavezérlő sáv ha van háttérbeli médialejászás, itt szintén van "Teljes képernyő" gomb. -
gyűrű
addikt
válasz
Gabesz87 #3076 üzenetére
Abban a felszínben van egy olyan beállítás ami ilyenkor leállítja.
Felszín>általános>filmlejátszás a háttérben. Ezt off-ra tenni.
Egyébként pedig a back gombnál a nyomogatás után egy négyzet ikon négy sarka, ami visszateszi a video osd-re. Ez az oldalsávban, és a főmenüben, fennt a keresés gomb mellett jelenik meg.. -
-
Gabesz87
veterán
Oksa, megköszönöm. Priviben küldök egy mail címet, ha úgy ok. Ha a legújabbal is gondom lesz, akkor felteszem azt. Egyébként ennek a Maven Kodinak nincs vmi angol nyelvű fóruma, merthogy az eredeti német
Még egy kérdés, ami most eszembe jutott. Kodiból lejátszásnál ha nem az alul előbukkanó STOP gombbal állítom le a videót, hanem a távirányító vissza gombjával, akkor a menüben visszalépked, csak a lejátszás közben megy a háttérben. Ilyenkor hogyan tudok visszamenni (előtérbe hozni) a videót? Mondjuk nem tudom, ez skin függő-e esetleg, ESTUARY MOD V2-m van. -
Gabesz87
veterán
Feltettem a kodinerds update-et, de csak 2. nekifutásra sikerült, ugyanis jelzett a rendszer hogy kevés a hely
Ha beteszek egy SD kártyát, lehet az appokat azon tárolni? Ergo bővítheto így a shield belső tárhelye?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #2966 üzenetére
Tököm tele van már lassan, nekem másféle problémám van, megint ugyanaz, mint pár hete. Maven Kodinerds egyszerűen nem indul el, villan egyet, fekete képernyő, és visszalép a Shield kezdőoldalra. Kodi újretelepítés segít, de hát na. Most komolyan, ez a megoldás, hogy mindig telepítsem újra? Érdekes módon mondjuk ezt dec. előtt eddig még nem csinálta soha. Lehetséges, hogy a fent lévő Kodinerds bug-ja? Most 20221207-ei verzió van fent. Láttam, hogy van fent újabb, tegnapi update, felteszem ma, aztán meglátjuk, hogy muzsikál.
-
tomp
félisten
Nem szerette volna rögtön felajánlani a Kodit mert mégse hivatalos de ez az egyetlen megoldás.
Megírtam nekik, hogy olvastam a Kodi-s ESN átírásról, hogy utána működik a 4K.
Support:
"I did come across the solution of add-on but I did not want to offer you it because it is something additional which is not related to Netflix core app and do not want to make things complicated later " -
DJMDJM
tag
Írtam, hogy Kodival, hbo max-val megy rendesen Shielden a DV. Szinte nem is nézek mást, hónapok óta, ha film vagy sorozat. A megszokott DV-t hiányoltam az apple tv+ működéséből. Ezt tisztázni akartam, mert úgy tűnt, hogy azt sem tudom mit keresek. Nem tudom miből sikerült leszűrni, de ha vki majd visszaolvas vmikor, mert hasonló hibát tapasztal, ne azt lássa, hogy azt sem tudjuk mi a hibánk.
Tény, amit nem írtam, hogy 2019 shield pro, utolsó firmware-vel.
De, hogy tényleg hasznos legyen a bejegyzés az utókornak. A megoldást egy külföldi fórumon megtaláltam. Shielden, bizonyos esetekben, pl. időközben történt tv szoftverfrissítés után ( és az pont volt is), annak ellenére, hogy a megfelelő DV mód van beállítva, újra be kell állítani. Átkapcsoltam róla másik tetszőleges módra, majd vissza és már indult is DV-ben az apple tv+ is. -
tomp
félisten
Nvidia support hivatalos válasza a bannolt Netflix ESN-re:
Használjuk a Kodit mert abban át lehet írni az ESN-t. -
DJMDJM
tag
LG TV-m felajánlotta az apple tv-t 3 hónapos ingyenes kipróbálásra. Regisztráltam, működik, dolby vision is,de rájöttem, hogy jobb szeretném a shielden futtatni. Felraktam oda is, sikeresen beléptem ott is. A gebasz itt jön, ugyanis a shielden nem megy a dolby vision. Normális ez így? Kodin megy, hbo max-vel megy. Ötletem sincs miért. Bármi tipp?
-
tomp
félisten
A Netflix által bannolt lejátszókhoz jött egy kis segítség. Kodis Netflix most már automatikusan cseréli az ESN-t 24óránként.
-
butth
csendes tag
válasz
gyugyo79 #3055 üzenetére
Netflix-Disney dolby digital+ működik. Az erősítő is kiírja a formátum nevét.Csak USB-ről lejátszott fílmeknél írja ki a PCM-et az erősítő holott egyértelműen hallatszik a többcsatornás hang csak ugye kérdés,hogy dolby digital,dts,stb.. Ez a fő probléma.CEC be van kapcsolva. Minden beállítás változtatásnál újraindítom a shield-et,biztos ami biztos.
-
gyugyo79
addikt
Van egy olyan lehetőség, hogy a AVR -től nem jól kapja / nem kapja meg azt, hogy mit tud.
Formátumok kiválasztása: Automatikus
Itt be lehet állítani, hogy miket tud az AVR a Manuálist opciónál.
Ha úgy jó akkor lehet nyomozni, hogy miért nem kapja meg jól az adatokat. CEC be van amúgy kapcsolva (Disp & Soud alja) az működik jól?Közbe felettem gyűrű pont egy ilyen beállításról rakott képet.
Azt tőle kérdezem csak. Nálad az automatikus nem működött azért így állítottad ?
Nálam az AVR -ből több kijelzőre is mehet az adat ami kikapcsolt állapotában jó ha annak a kijelzőnek az adati alapján megy ami használva van, mert a DTS-el már 2 meg sem birkózna. Így jó ha azokra olyankor nincs passthrough.
-
butth
csendes tag
válasz
gyugyo79 #3052 üzenetére
Fél délutánom ráment a keresésre és igen,néztem videókat a lehetséges beállításokról is.
-Match content audio resultion: OFF
-Match dolby/pcm audio levels: OFF
-Play comfort noise on hdmi: ON
-Display volume control warning: OFF
-Dolby audio processing: OFF
-Stereo upmix: OFF
Formátumok kiválasztása: Automatikus.
Kijelölve az összes többcsatornás lehetőség.
KODI: Hangtovábbítás engedélyezése: ON
-Hangtovábbítás ezköze Android iec packer(Ha a kodi iec packerre állítom,akkor sincs változás) -
gyugyo79
addikt
Gondolom miután magadtól nem tudtál rájönni a megfelelő beállításokra csináltál egy ilyen keresést pld. :
NVIDIA Shield Pro + Kodi and audio passthrough és megnéztél 1-2 videót, leírást.
Ha igen és mindent ugyan úgy csináltál ahogy ezek javasolják, akkor nekem nincsen több ötletem
Max ha raksz be a Speciális hangbeállításokról képet vagy leírod, hogy ott mit, hogy állítottál. A Kodiban sejtésem szerint jól beállítottad a hangtovábbítást minden formátumra. -
butth
csendes tag
Sziasztok! 2 napja vettem egy shield pro-t. Eddig Hi media q10 pro-t használtam. Az eddigi tapasztalataim,lehangolóak. Ennyit még beállításokkal,nem szenvedtem,mint az n vidiával és így sem találtam mindenre megoldást.Nas-ról és ssd-ről nézek főleg fílmeket,néha netflix és disney+ Kodit használok playerként,de a sokcsatornás hangok(dolby digital,dts,dolby hd,stb) lekeverődik pcm-be,hiába van a kodiban engedélyezve az összes hangsáv. Tehát: Van ssd-n egy halom tesztanyagom képekre hangokra lebontva és akármilyen hangformátumot le akarok játszani úgy hallatszik,hogy sokcsatornás,de az erősítőm pcm-et ír ki(Pioneer vsx 922) így nem tudom,hogy egy adott fílm az dolby digital,dts,true hd,stb. A kodi és az erősítő beállításai ugyan azok,mint eddig.A hi media átengedett mindent és az erősítő is kijelezte az adott hangformátumot, soha nem volt vele szoftveres gondom. Segítsetek légyszives.Köszi!
-
Manimaci
tag
-
Manimaci
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy van-e mód arra, hogy a számitógépre kötött HDD-t megosszam úgy, hogy wifin érje el azt a Shield!?
A PC és a Shield is ethernettel van most a neten. Ez mondjuk nem szeretném módositani. -
Gabesz87
veterán
Aprón van fent 2 is 70k-ért, garis! (legalább is az egyik tuti).
-
code1005
senior tag
Ha valakit érdekel akkor 84.390 az alzán.
-
PpenoO
őstag
Durva...
Shield Pro 2019 99e vs Apple TV 2022 72e (mindkettő Alza). -
tomp
félisten
válasz
LouiS22 #3031 üzenetére
Nyilván nem hiszem el, hogy nem bannolták az ESN-t.
Igen tudom miként megy ez. UPC, Voda, Telenor...
Sőt volt pár hónapja egy Google ügyem is. Ott a Play Moviesban megvonták a Dolby Vision támogatást a Shieldtől. Több napos levelezés Viktóriával, több fotó és videó után végül visszakerült a Shield Dolby Vision támogatása a Play Movies appban. -
LouiS22
veterán
-
jaszy76
aktív tag
-
tomp
félisten
1órányi chatelés eredménye: semmi
A support szerint nem tiltanak ESN-t, mennie kell a 4K-nak. Nem e az internet okozza.
Nem! 1000Mbit van rákötve meg eleve minden más(jelenleg Disney+, HBO Max, AppleTV appban vásárolt filmek, Play Movies-on vásárolt filmek vannak használva) megy 4K Dolby Visionben.
Családtag fiókjával bejelentkeztem Shielden és az is max SD.
TCL-en is megnéztem. Ott 4K DV mint ahogyan az én fiókom is 4K DV a TCL-en.
Továbbítva lett a "szakik" felé, de megoldás határidő nincs.
Chateljen mindenki velük, hogy lássák nem jó ez így! -
tomp
félisten
válasz
jaszy76 #3022 üzenetére
Na és hogyan lesz újra használható?
Én amúgy a Netflix miatt használtam az addont mert ott ugye van normális freki váltás.
Most akkor írok nekik, hogy vegyék le a tiltást ha már eleve fizetek...
Addonban az ESN kódban átírtam egy számot így újra megy a 4K de holnap újra bannolva lesz... -
jaszy76
aktív tag
Na, csak a Shielden szar a netflix, minden máshol okés. Így biztos, hogy az ESN van blokkolva a kodi addon miatt. Nem értek hozzá, de valszeg 2 külön eszköznek vette az addont és a netflix appot, de ugyanaz az ESN. Aztán ment is a blokk.
-
gyugyo79
addikt
Ez már nem így van ?
Browser limits
Not all browsers were created equal, either, and that’s especially true when it comes to streaming. While pretty much every popular internet browser is capable of streaming Netflix content in HD, just how HD it is will vary between browsers. Here’s a simple look at what maximum resolution each browser is capable of on a computer:
Google Chrome: Up to 720p (although you can get 1080p using Chrome OS, like on a Chromebook)
Firefox: Up to 720p
Opera: Up to 720p
Safari: Up to 4K (requires a select 2018 Mac or later with an Apple T2 Security Chip and MacOS 11.0 Big Sur or later)
Microsoft Edge: Up to 4K (requires HDCP 2.2-compliant connection to a 4K display, with at least Intel’s 7th-generatio Core CPU, plus the latest version of Windows)Mert ha igen akkor mint ahogy a böngészőben (chrome) is ahhoz, hogy 1080p legyen mókolás (addon) kell, úgy ahogy a Kodiban is csak mókolva van nagyobb felbontás. Ami nem támogatott. Simán előfordulhat, hogy akik bukik azt büntetik, csak ezt nem reklámozzák.
A Chromecast megint másképpen van kezelve. -
tomp
félisten
Engem csak az érdekel, hogy miként lehet visszaállítani abba a minőségbe amiért amúgy fizetek nem is keveset...
-
jaszy76
aktív tag
Nem adtam meg más eszközét. Azt adtam meg, ami az eszköz (shield) gyári appjában az ESN. De ettől még a TV-n sem jó. Azért mondom, hogy nem csak ESN blokkról lehet szó. A teszteket délután megnézem. Mondjuk nem értem eleve: fizetek a szolgáltatásért, nem lopok semmit. Milyen alapon tilt?
-
gyűrű
addikt
ESN kód mindig eszközhöz kötött. TV-ét nem szabad más eszközre megadni.
Nálam egyelőre a shielden appban is és kodin is megy egy reset ESN után , ill a TV-n és a firestickeken is 4K DV-ben.Amúgy a netflixen az appban vagy néhány sample amivel lehet ellenőzizni a minőséget. Test Patternsre kell rákeresni..
-
jaszy76
aktív tag
Annyit kiderítettem, hogy ez csak azokat érinti, akik kodi alatt használják a netflix addont. Ez az addon valamiért újabban nem olvasta ki a gyári netflix appból az eszköz ESN azonosítót, ezért csak 540p-ben játszott le. A gyári app továbbra is jó volt.
Ha akartad rendesen használni a kodi addont, akkor manuálisan kellet bepötyögni az ESN-t, és akkor megjavult. 1 napig. Aztán azóta semmi sem játszik le rendesen. Sem az addon, sem a shield gyári Netflix app, sőt, az ezektől teljesen független LG Oled sem. Annyi a közös, hogy ugyanazzal a fiókkal használom. Ez szerintem nem is eszköztiltás szerű valami, hanem fiókhoz kötött. 1 hete adok nekik, aztán lemondom az előfizut. -
gyűrű
addikt
Úgy tűnik a netflixnél van a hiba.. Az addon fejlesztő szerint. Néhány embernek shielden és firestikken is a gyári appban is korlátozódott valamiért.
-
jaszy76
aktív tag
Sziasztok! 1 napja a gyári Netflix app és a kodi kiegészítő is gyalázatos minőséget produkál. Hétfőn még jó volt,tegnap este óta szar. ESN-nel kodi alatt nekem is gondom volt, de miután beállítottam tökéletes volt. De most a gyári is rossz. Nálatok? Köszi!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
HA a KODI fontos, akkor nyilván semmiben, de egyébként...ahogy ez működik, az a lényeg. Csak csatlakoztasd a tévédre és kezd el használni, akkor látni fogod, mit értettem azalatt, hogy bármire nyomsz, minden azonnal történik és a lejátszás mindenhol frankó. Függetlenül attól, hány app megy a háttérben. (Nekem nincs szükségem RR meg hasonlókra, mert soha nem működött jól...csak jól felcseszte az agyam.)
Akkor meg főleg van értelme, amikor Apple kütyük vesznek körül.
De mint írtam nekem mind a kettő van, A shield nekem másra már nem jó, mint lossless hangminőségű filmek lejátszására. Szeret(t)em a shield-et, de az új apple tv óta én be sem kapcsoltam. Most az is azt mondom: adjanak ki végre egy vadiúj gépet, amin minden frankón működik és az első vásárlójuk leszek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD