- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
A képalkotási eljárásból fakadóan a hibátlan, 0 cd/m² fényerejű fekete, és ezáltal a végtelen natív kontraszt megteremtésére nincs mód
Ahogy ez igaz az összes többi TV-re is, igen, az OLED-ekre is, szóval ezt a baromságot el lehetne már engedni.DRM is theft
-
Mielőtt valaki azt mondja, hülyeség, nézzen meg pár lakókocsis reality műsort. Állandó elvárás a kinti tévé az amcsi vásárlóknak.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
sokomst
tag
Vendéglátósoknak, rendezvényeseknek lehet elég jó. Foci meccsek stb közvetítésére. Kültérre megfelelő projektort venni ennél is horribilisebb összeg.. (és szerintem még akkor is halovány a kép minőség a kinti fény miatt)
-
Csepy
őstag
A vásárlók joggal mondhatnák, hogy akkor már inkább vesznek egy nappal szintén használhatatlan projektort, annak nagyobb a képe, és használat után legfeljebb beszik a házba.
Haljak meg, de nem ismerem a szót.
Regards: Csepy
-
félisten
Ah elkezdtem olvasni. Végre egy Tv ami nekem való, állandóan a teraszon vagyunk a barátokkal, a VB-t kint néztük egy öreg Philipsen végig. Láttam ez bírja a strapát is, van rajta HDMI 2.1.. A cikk elején már eldöntöttem kell nekem..
Aztán láttam az árát. na jó lehet még sem kell. Aztán láttam, hogy nincs VRR támogatás. ..1.2 millióért adott HDMI2.1 csatlakozóval. Jó kapják be."a dinamikusan változó képfrissítési ráta technológiák használatát nem támogatja. Az input lag a méréseink szerint 14,2 ms, ami korrekt értéknek számít, és játékra is alkalmas."
Alkalmasnak alkalmas, csak nem 2021-es színvonalon ezen az áron..
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
sokomst
tag
Nem lepne meg amúgy, ha átlag méretű hagyományos tv-kre lenne ilyesféle keret a nagy kínában
-
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #2 üzenetére
jó azért az amcsikat ne tekintsük már az értelmes igények referenciájának...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #12 üzenetére
jó, azért kereslet van rá, az a fő
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
fatpingvin
addikt
ez jutott eszembe nekem is, ez a nagyon zsíros újgazdagokat leszámítva nem otthoni felhasználásra készült.
egyébként bele se szeretnék gondolni milyen lelkivilág kell ahhoz hogy a saját otthonodban a kertbe úgy gondold hogy több mint egymillió forint legértelmesebb felhasználása egy kültéri tévé lenne.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
sokomst
tag
válasz fatpingvin #14 üzenetére
Ja hát igen, ez full céges felhasználásra készül. Legalábbis a vevőkör nagyrésze nem magán ember szerintem.
-
félisten
nem hinném ,a specifikációban a garanciához való jogosultság kikötése hogy nem lehet üzleti célú felhasználás.
" fogyasztóknak minősülő és nem minősülő személyek számára nyújtja a jelen jótállási feltételeket, amennyiben a fogyasztónak minősülő személy viszonteladónak vagy kifejezetten üzleti vagy ipari célú felhasználónak nem minősül."
Mondjuk ettől lehet hogy rendezvényeken lehet használni, promóciós célból, de oda nem ilyeneket szoktak választani ma már.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
dabadab
titán
Az idézett résznek semmi köze a konkrét tévéhez meg annak a célközönségéhez, egyszerűen 2021-tól ilyenek lettek a jótállási feltételei, az csak "fogyasztóknak" (magánembereknek) jár, céges vevőknek csak garancia.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
mad823
őstag
Nem értem a picsogást. Ez egy célszerszám kintre. Miért kéne csak azért mindenben a legjobbnak lennie, mert nem feltétlenül olcsó?
-
Crus
őstag
Jó, hogy az elgépelési hibákról sikerül kommentelni, amit kb. vastagon tojik le, minden épelméjű ember, de beszéljünk már arról is, hogy
SDR: 1249,8 cd/m², HDR: 1703,1 cd/m²
Azért ez nem gyenge! Ha ezt odabent nézed félhomályban, HDR-rel, pár méterről már másnap keresheted a szemészed, de este nem sokat fogsz aludni. Jó kis melatonin killer. Brutális ez a fényerő! Valóban teraszra való.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
salapp
addikt
Egy 3-500M, 300m2 panoráma teraszos, medencés, jacuzzis, biliárdtermes, mozitermes kis villába simán nem tétel egy ilyen a medence melletti félfedett teraszra, a 12 személyes U alakú időjárásálló kerti kanapéval és a swim-up bárral szemben.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
félisten
Nem kell ehhez luxus szerintem, hogy az embernek legyen erre igénye, de meg lehet oldani lényegesen olcsóbban és kompatibilisebben ezt a magyar átlagvalóságban is. [link] [link]
vagy egy kis barkácsügyeséggel így is. [link]
Aki meg olyan helyre veszi és úgy áll, annak ez az ár nem tétel szerintem sem.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
-
félisten
Én is az alsó részben linkeltből fából zárható zsalukkal és mögötte szigetelt plexi előlapppal megalkotok egyet. hétvégén megtervezem nekem a féltetős terasz adott, 22 nm2
Erre gondolok ez bejön, megy a teraszbútorhoz.[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
Azért az tegyük hozzá, hogy a plexi (vagy polikarbonát) szépen fog tükröződni, illetve ha nem teszel bele olyan tévét, aminek kellően combos a fényereje (mondjuk a csúcs 4K LCD bármelyik gyártónál), akkor azért nappali - értsd napfényes fényviszonyoknál nem feltétlenül lesz nagy az öröm. De tény, hogy a lentebb linkelt összes képen kb. fedett/félárnyékos helyen vannak a tévék, ott talán még működhet is.
-
joey04
titán
válasz E.Kaufmann #2 üzenetére
Hülyéknek hasznos a hülyeség.
-
-
joey04
titán
válasz E.Kaufmann #34 üzenetére
Szólj nekik.
-
-
bteebi
veterán
IP55, na hurrá. Veszek egymilliókettőér' egy nagy fényerejű, baromira inhomogén képű TV-t, amit úgy helyezek el, hogy ráessen az eső, hogyne .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
félisten
válasz #72042496 #32 üzenetére
erre a megoldásra gondoltam szellőzésre, de 3 ventivel, hátul egy vízvetővel. bár igazából nekem a teraszom féltetős.Van is pár elfekvő Artic ventim is itthon.
mad823 : nekem is olyan helyen van a mostani. Inkább estefele használjuk /nézzük kint.Most egy öreg Philips FHD ambi volt kint nyáron( 11 éves) szerintem teljesen élvezhető képet adott. Üveg előlap van elötte gyárilag,de nem volt zavaró a tükröződése.
Kivehető/ felhajló plexivel megoldható lenne a kivitelezése.[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Ezt a részét értem, csak azt nem, hogy komolyan tenné-e valaki olyan helyre, ahol eleve ismerten eső-, illetve ázásveszély van? Nyilván előfordulhatnak extrém esetek (baromi erős szél, közel vízszintes eső), amikor elkélhet némi védettségi (még ha nem is ez a szint), de hogy mondjuk eleve kib.sszam a szabad (jellegű) ég alá, terasz szélére, na azt nagyon nem tudom, vagyis nem akarom elképzelni.
Amúgy 4K meg HDR nélkül, mondjuk negyed-ötödannyiért kiváló kültéri kijelző lehetne tetszőleges tömegközlekedési eszköz megállójához. De akár plazák fedett kültéri részeihez is.
-
bteebi
veterán
Veszel 250-350k-ért egy jobb képű HDR képes TV-t, esetleg némi extra garit rá, teszel rá egy plexi burkolatot, meg némi hűtést, és kevesebb mint a feléből meg is van.
Amúgy nem annyira rossz ez, és talán nem is annyira elrugaszkodott az ára se (900k körül talán még elmenne, ahhoz képest kb. +30%), ha figyelembe vesszük, hogy eléggé rétegtermék.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
Ezek elmebeteg árak ezekekért sztem...
-
joey04
titán
válasz E.Kaufmann #37 üzenetére
neee tényleg?
-
k.daniel
csendes tag
Akik sokalják az árát legyenek szívesek észrevenni, hogy milyen erős ledpanel(fogyasztás alapján kb 250-300W) kell egy ilyen qled panel mögé, hogy a másik oldalon még maradjon 1700cd. Normálisabb, filmkészítéshez használt ledpanelek amik ilyen teljesítményt tudnak 1000€-ról indulnak. Csak a panel egy házban, bekapcsoló és néhány funkció gombbal! Hol marad a qled panel, képfeldolgozó egység, hangszórók, vizállóság?
-
D.Va
senior tag
Azt hittem lesz a cikkben legalább egy két fénykép netán pár másodpercnyi videó, (a kamu marketinges képeken kívül) kinti környezetben, a tesztelő által lefotózva, mégis hogy néz ki a képe napfényben, vagy árnyékos teraszon, elvégre ez lenne a rendeltetése a cikk trágyának...
-
addikt
Mondjuk én is vártam, hogy lesz benne valami kültéri tesztkép, elvégre kinti használatra szánják. Főleg ha már ennyibe kerül, akkor az ember tényleg szeretne valami kinti helyen készült tesztfotót látni. Egyébként szerintem bitang drága lett, fele ennyiért jöhetne.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
csibe1
addikt
válasz fatpingvin #12 üzenetére
Azért az 1 millió dolláros vagy drágább lakóbuszban (rendes méretű nagy buszban, nem ilyen kis vackok, mint erre felénk) nem tétel az a plusz 4 ezer dollár a tévére.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
törölt tag
A medencés “gazdasági” épületes birtokokra külön típust adnak ki “the phajta” márkanévvel, széna és lószar álló képernyővel. Béna vadászoknak golyó álló kivitel is lesz.
-
csibe1
addikt
válasz fatpingvin #51 üzenetére
Hülyéket mindenhol találni, nem csak az amcsiknál.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
[CsuCsu]
őstag
válasz fatpingvin #14 üzenetére
Magyarorszagon talan nem. Angliaban peldaul, ahol delen egy atlagos csaladi haz £1m, van ra keret boven.
-
kopi72
aktív tag
hat ehhez terrassz is kell.. De Samsungot nem is vennek, csak LG-t. volt par Samsungom, mind kihalt az evek soran, bezzeg az LG-k nem, meg a lyukas LG tv-m is hibamentes azota is, dead pixel sincs meg rajta az IPS paneljen, pedig nem mai gyerek!
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
imi3est
csendes tag
Nem kötekedésből írom, de nem értem hogy az oled miért ne lenne végtelen kontrasztú. Elvileg a fekete képpont nem bocsájt ki fényt, ehhez képest ha a mellette levő képpont fehéren világít akkor a kettő aránya végtelen nem? Vagy van valami amiről nem tudok? (tényleg nem kötekedés, csak kíváncsiság)
-
törölt tag
non
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Az hogy nem bocsát ki fényt, nem jelenti azt, hogy tökéletes fekete, vagy egyáltalán fekete - hogy mást ne mondjak, ott van pl. az írólap...
Egyre többféle egyre feketébb anyagot/festéket fejlesztenek ki(pl. Vantablack), de még nem jutottak el a nulla fényvisszaverésig, és az OLED paneleken gyanítom ezek közül egyiket se használják(különben a LED bekapcsolva se adna fényt).
Arról nem beszélve, hogy ha véletlenül mégis valahogy elérnék a tökéletes feketét, akkor se lene végtelen a kontraszt, hanem értelmezhetetlen - lévén nullával osztani definíció szerint nem értelmezhető eredményt ad.
Persze ettől még az OLED kijelzők kontrasztja nagyon magas, de még mindig közelebb van az 1:1-hez, mint a végtelenhez.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
imi3est
csendes tag
Persze, a fekete is visszaveri a környezeti fényt, és nyilvánvaló hogy nem mindegy mennyire. De szerintem ezt egy másik skálán kellene mérni. Ha teljes sötét szobában nézem akkor végtelen a kontraszt, mert a feketének nincs mit visszavernie. Ha van egy minimális fény a szobában akkor majdnem végtelen, ha rengeteg fény van akkor meg szinte nulla a kontraszt? Mert ugye a rettentő nagy fény pl ha kiviszem a tűző napra, akkor a napsugárzásból visszaverődő fény a fekete és fehér képpontoknál is olyan magas hogy lényegében a háttérvilágítás nem is jut szóhoz.
Nullával osztás probléma: ilyen esetekben limes-el lehet feloldani a dolgot, ez matekban bevett gyakorlat. A nevező tart nullához, az eredmény pedig tart végtelenhez. Ha a nulla helyett egy nagyon kis számot írunk (minél kisebbet annál nagyobb az eredmény), akkor a kontrasztarány nagyon nagy lesz - tart végtelenhez.
Az utolsó mondatod totál tévedés, de szerintem csak elírtad. Az OLED kijelzők kontrasztja közelebb van az 1:1-hez mint a végtelenhez???? Akkor ezek szerint egy 1:1000-hez IPS panel sokkal kontrasztosabb mint egy OLED? Az 1:1 kontraszt azt jelenti hogy a fekete képpontnak pontosan akkora a fényereje mint a fehérnek. Nem tudom mire lehet jó egy ilyen kijelző, de semmit nem lehetne látni rajta az biztos. Én úgy tudom hogy a kontraszt azt mutatja hogy a fehér képpontok fényereje hányszorosa a feketéknek.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Az utolsó mondatom abszolút helyes.
Tegyük fel, hogy az OLED kontrasztaránya ezerszerese az IPS LCD-ének, tehát kb. 1:1.000.000.
Ehhez képest a végtelen annyival nagyobb intervallum, hogy kellően távolról nézve az 1:1.000.000 szinte megkülönböztethetetlen az 1:1-től. Tehát mondjuk 1:1.000.000.000.000.000-hoz képest, ami még mindig sehol nincs a végtelenhez.
Csak hogy legyen némi fogalmad arról, miről is beszélek, hogy egy elsőre nagynak tűnő valami mennyire a semmihez közelít, mikor a végtelenhez tartunk(és persze soha nem érjük el): az Univerzum(ami a végtelenhez képest egész aprócska).És az OLED kontrasztjának a nevezője nem nullához(tökéletes fekete) tart, hanem valami olyan színhez, ami szabad szemmel nézve sötétszürke-szerűség, de nézd meg nagyítóval, még a végén kiderül, hogy annál is világosabb színű.
Sötétben persze minden tehén fekete, de 100%-ra garantálom neked, hogy nem tökéletes sötétben nézed éjjel se azt a francos OLED-edet, minimum a bekapcsolt pixelek által keltett fény össze-vissza pattog a szobában.
Szóval bármennyire is bántja az OLED-rajongó kis szívedet, az OLED(és semmilyen más kijelző) kontrasztaránya soha nem ér még a közelébe se a végtelennek.
Csak egy kicsi gondolkodást igényel ezt belátni...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
imi3est
csendes tag
Oké, látom azon lovagolsz hogy a végtelen az sokkal nagyobb mint egy rohadtnagy szám. rendben, ebben egyet is értek.(nem a lovaglással hanem azzal hogy a végtelen nagyobb mint egy nagy szám) Bár már kezdesz átmenni lekezelő stílusba: "OLED rajongó kicsi szívedet". nem vagyok semmilyen rajongó, csak nem értem a környezeti háttérfényt miért kell beleszámolni a kontrasztba. Ha nincs háttérfény akkor az oled-nek nincs szürke színe, mert nem bocsájt ki fényt. (ellentétben egy ips-el) Ehhez képest a fehér képpont fényereje ha nem is végtelen, de egy nagyon nagy szám. Pontosabban igazából végtelen(bármennyire fáj a kicsi szívednek), mert egy bármilyen fényerő végtelenszer nagyobb a nulla fénynél. De akkor definiáld már nekem a kontrasztot légyszíves. Milyen környezeti fénynél méred? Úgy látom itt a vita azon van hogy te beleveszed a kontrasztba a környezeti háttérfényt, szerintem meg nem kellene belevenni hanem egy másik mérőszám kellene hogy mutassa hogy mennyire veri vissza a környezeti fényt a fekete képpont.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elméleti szám, a kikapcsolt pixel fénykibocsátását nullának veszik. Talán érdemesebb lenne a legkisebb fényerővel számolni, amit a pixelek képesek kibocsátani, mielőtt lekapcsolnának. De őszintén, OLED-nél olyan rohadt mindegy, mit írnak az oda. Úgyis a near black viselkedés és fényerő/ABL a fontos, azok meg tesztekből derülnek csak ki.
-
imi3est
csendes tag
https://en.wikipedia.org/wiki/Contrast_ratio
"There is no official, standardized way to measure contrast ratio for a system or its parts, nor is there a standard for defining "Contrast Ratio" that is accepted by any standards organization so ratings provided by different manufacturers of display devices are not necessarily comparable to each other due to differences in method of measurement, operation, and unstated variables."
Magyarul nincs hivatalos előírás hogy hogy kell mérni. Lehet valami elképzelt átlagos szobában mérni, ekkor nem lesz végtelen az oled kontraszt. De lehet a fekete / fehér képpontok közti fényerő arányt nézni, ami végtelen ha a fekete nem bocsájt ki fényt és a visszaverődést nem számítjuk bele. Balika911: Teljesen egyetértek, tökmindegy mit írnak oda, mivel nincs szabvány hogy hogy kell mérni. Számomra elfogadható hogy végtelennek írják, szerintem nem hazugság. Ezer más dolgot lehet mérni, és kell is ha össze akarunk hasonlítani két kijelzőt. Pl a fekete kép fényvisszaverő/fényelnyelő képességét, amit Kansas belevesz a kontrasztba.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest