Hirdetés

Samsung The Terrace: nagy fényerejű, kültérre szánt tévé tesztje

4K HDR QLED televízió, amit kitehetünk a teraszra vagy akár a kertbe is, mert bírja a gyűrődést!

Samsung The Terrace

A Samsung évek óta látványosan törekszik arra, hogy a szokásos megoldásoktól messze rugaszkodó televíziókkal tágítsa az iparág határait, céljuk pedig értelemszerűen az, hogy ezekkel a modellekkel a lehető legjobban lefedjék az esetlegesen felmerülő extrémebb, átlagostól eltérő vásárlói igényeket.

Samsung The Terrace
Samsung The Terrace

E törekvésnek köszönhető pédául az általunk korábban már bemutatott The Frame vagy Serif fantázianevű készülékek megszületése, és ide tartozik a vállalat egyik idei nagy újdonsága, az alapvetően kültéri használatra szánt televízió is. Ez a Samsung The Terrace, amelyet mi is kipróbáltunk, tehát megvizsgálhattuk a képminőséget, a hangzást és a kezelést is.

Hirdetés

Funkcionális dizájn

A Samsung szívesen kacérkodik tévéi esetén a különleges, figyelemkeltő formatervekkel, amire a már korábban említett The Frame vagy Serif a tökéletes példa. A The Terrace esetében azonban mindent a funkcionalitásnak rendeltek alá; céljuk az volt, hogy egy olyan termékkel rukkoljanak elő, amely ellenáll a környezeti behatásoknak, nem megy tönkre, ha kicsit megázik, illetve nem árt neki a komolyabb mennyiségű por sem. Tehát, hogy gond nélkül kinn lehessen hagyni a teraszon vagy esetleg akár a kertben is. Nyilván ez a feladat nem csak annyiból áll, hogy az üveget lecserélik, és a tévét bedugják egy nagy vasdobozba, mert hát meg kell oldani a csatlakozást és a hőelvezetést is.


[+]

Ennek érdekében egy teljesen új készülékházat kreáltak, amely a hagyományos modelleknél sokkal-sokkal vastagabb, bumfordibb, szögletesebb, ebből fakadóan itt nem jutott hely a kecses, finom megoldásoknak, viszont ez a kialakítás képes megvédeni a kényes elektronikát. Az IP55 minősítésű tévét lelocsoltuk, dobtunk rá pár marék homokot, és nem lett semmi baja, tehát nagyon úgy tűnik, hogy tényleg bírja a kiképzést. Azt fontos megjegyezni, hogy azért nem tökéletesen vízálló, azaz nem célszerű kitenni a közvetlenül, órákon át szakadó esőnek, inkább fedett teraszon, tetővel fedett kerti kiülőben ajánlják használni.

Egy szabadtéri használatra szánt tévének nyilván bírnia kell a hőmérsékleti szélsőségeket, hiszen nem egy télen-nyáron 15-25 °C közötti szobában lesz elhelyezve. Ezt értelemszerűen nem tudtuk kipróbálni, mert épp se kánikula, se fagy nincs, de a Samsung állítása szerint -30 °C és 50 °C közötti hőmérséklet nem okoz gondot a tévének. (Mi ennek ellenére lehet, hogy nem mernénk kinn hagyni télire.)

[+]

A Samsung The Terrace dobozában nem található talp, tehát mindenképp fel kell akasztani valahova, ami szerintünk teljesen felesleges korlátozás, úgyhogy külön be kell szereznünk hozzá egy 400 x 400 mm-es VESA rögzítőrendszerű konzolt. Igazán mellékelhettek volna mellé két órási tappancsot, amelyek segítségével akár egy asztalra is fel lehetne tenni. A hátlapon található csatlakozókat egy masszív, csavarokkal rögzített ajtó mögé dugták, amelyen csak annyi hely van, hogy a kábelek kiférjenek. A tévére került két HDMI 2.0, egy-egy HDMI 2.1, USB, Ethernet és digitális optikai audio csatlakozó, valamint a fizetős tévéműsorok vételéhez szükséges CI+ slot.

Főbb paraméterek
Samsung The Terrace (QE65LST7TCUXXH)
Panel QLED VA LCD 10 bites (8 bit + FRC) panel (120 Hz)
Háttérvilágítás Direct-LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Felbontás 4K (3840x2160)
HDR támogatás van (HDR10, HDR10+, HLG)
Maximális kontrasztarány kb. 5000:1
Maximális fénysűrűség SDR: 1249,8 cd/m², HDR: 1703,1 cd/m²
Input lag 14,2 ms
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások Film, Film Maker, Kiemelt, Normál, Természetes
Hangbeállítások Hangosított, Normál
Hangrendszer kétcsatornás, 20 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész 1 db HDMI 2.1, 2 db HDMI 2.0, USB 2.0, digitális audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, kislexikon, HDR támogatás, háttér mód, Bluetooth, képernyőtükrözés, vízálló, porálló, kültéri használatra alkalmas
Teljesítményfelvétel normál módban: 254 watt; készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret 1466,3 x 851,1 x 59,8 mm
Tömeg 38,9 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung The Terrace (QE65LST7TCUXXH)
Fogyasztói ár 1 200 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés