Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• karldergroße

senior tag

válasz olzsy #35221 üzenetére

Dettó ugyanez a véleményem. Napi szinten fagy, akad, újraindul, pedig odinnal frissítettem. És persze lehetne még moddolni, meg mókolni, de mégiscsak gyárilag kellene, hogy legalább elfogadható színvonalat hozzon. Még egy NokiaC7-es is kenterbe veri sebességben, mégpedig magasan. A telefonálás külön kín, és az exDialer sem megoldás, mert az is a telefonkönyvvel dolgozik. A Samsung nagyon elb@szta ezt a telefont illetve a aszoftver optimalizálását, soha többé nem veszek Samsung telefont, de az androidot is meggondolom, de afdok még egy esélyt majd neki egy nemsamsunggal.

törölt tag

Milyen tanácsokkal tudtok ellátni engem kezdő android felhasználót?
    Ha a hangsúly a kezdőn van akkor:

-Ne telepíts minden vacakot ami megtetszik.
    -Amit kipróbáltál, és nem tetszik azt ne hagyd a telefonon, hanem töröld le.
    -Vannak olyan háttérben futó (esetleg rosszul megírt) alkalmazások, amelyek fogják a telefont, meg merítik. (Viber, skype, facebook, a live háttérképek 90%-a, online kapcsolatot igénylő játékkliensek, stb) Ha ezeket kombinálod akkor főleg egy lassú, akadós, merülős telefont kapsz.
    -Ha megismerted, és belaktad a telefont, (kb egy hónap) akkor a "beállítások", "biztonsági mentés, és helyreállítás" részén kapcsold be a mentést. (Google fiók szükséges) Reboot. Utána ugyanitt "gyári adatok visszaállítása" Ez gyári állapotba hozza a telefont, majd ha beállítottad a Google fiókot, akkor elvben visszatölti a az előzőleg telepített alkalmazásokat. (Wifi legyen kéznél) A beállítások nagy részét, illetve a játékmentéseket bukod, de a sebesség jobb lesz.
    -A telefon nem mindig lassú, viszont annak tűnik. Ha beballagsz a "Beállítások" "Fejlesztői beállítások" alá, és az ott lévő 3 animációval kapcsolatos menüpontot 1x-ről "nincs animáció"-ra állítod akkor a megjelenítés nem lassítja a telefont.
    Elvben kb ennyi a hivatalos. De tuti kihagytam pár dolgot, nekem még nagyon reggel van...

Vannak különböző modok, és különböző romok, de mivel kezdőnek mondod magad, inkább olvass először róluk, ne ugorj bele ész nélkül.
    Ha mégis ezt az utat választod, akkor kifejezetten figyelj oda, hogy a telefonnak megfelelő romot rakd fel. (sima-P; 8-16G)

• jancsiii

tag

Itt van a megoldás! :C Ha esetleg nincs hozzá huzalmad akkor valakivel megcsináltatod! :B

(Ha csak a repartos JB és a cocore kernel feltételéig jutsz el már az is sokat segít a gondodon!)

Új hozzászólás Aktív témák