- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Nem. Épp azért próbáltam be mást, mert a gyári nálam 4.4.2 óta hibás. Wifi + 4G nem megy egyszerre, ledob a hálózatról. Root nélkül pedig még random módon (értsd, bármikor, hívás közben is) újra is indul, ilyenkor meg se tudom ha kerestek, mert nem menti el.
A sebességbeli különbség pedig eléggé észrevehető nem gyári romot használva. Jól érzékelhető, mennyire fogja a rendszert a TW.
S7 tetszene, leginkább a kamera miatt, de ennyit nem vagyok hajlandó fizetni egy telefonért. A one plus 3 ára még éppen a határ. -
awakening87
aktív tag
Az OTA vagy nem OTA témához:
Ugyanaz a kettő (kb. így működhet: fogják a két /system könyvtárat, és a bdiff-fel kiszámítják a fájlok különbségeit) viszont nem blokkszinten (legalábbis a /system-et tekintve). A modemet szintén bdiff-elik. A kernel/recovery/bootloader úgy láttam, hogy egészben érkezik.Valószínűleg a beállításokban kell keresni a hibát, még pontosabban az adatbázisokban. (pl. /data/data/com.android.providers... és társai...)
Valami változik a rendszerben az adott frissítés által, de pl. az adott beállítás még a régi marad, amíg nem factory resetelsz/törlöd az adott alkalmazás adatait. Nem is beszélve a verzió ugrásokról: felfelé még lehet, hogy a rendszer tudja frissíteni az adatbázisszerkezetet, de visszafelé már nem fogja felismerni (logcat naplóban látszik a hibaüzenet) és pl. bootloop-ot eredményez. Ezért kell downgrade-nél a factory reset.Ezt a "frissítés után nem megy a home gombom, aztán factory reset vagy adott alkalmazás adatainak törlése után megy"-típusú jelenségek is megerősítik.
Tehát Odin+Factory reset == OTA+Factory reset, csak a fájlok nem biztos, hogy ugyanott vannak fizikailag az OTA által frissített fájlrendszerben, mint a teljes frissítés által felrakottban. Plusz, amit még te módosítottál (amit csak root-ként lehet), de úgy meg mintha nem is működne az OTA.
-
Keem1
veterán
Te aztán nagy ész vagy hallod...
Az odinos rom kicsomagolva 2,5 GB, az OTA által letöltött (a legutóbbi példa alapján) 100 MB. Biztosan megegyeznek...
Az odin által felpakolt cucc a telefon fájlrendszere szerinti image (mint egy DVD-ről készített ISO). Az OTA-s cumó annak egy részlete, értelemszerűen a változott fájlokkal. Az nem kérdés, eddig se volt az, hogy ami nem változott, az nyilván ugyanaz az image-ben is, itt a frissítés módja az eltérő, és ebben rejlik az odin előnye. Az odin gyalul, töröl, csak a saját adataidat hagyja békén (de azt meg te fogod a javasolt FR-el eltüntetni) az OTA meg csak pár frissített fájlt felülír, minden egyebet (az esetlegesen ott hagyott ganéval, fölösleggel, stb.) békén hagy.
Ott kezdődnek a bajok, hogy sokan csak túl akarják élni a frissítést, nehogy be kelljen újból lakni. Innen indulnak a hibák. Előző rom által otthagyott szenny, új dolgok, stb. De nem... jó csak akkor lesz, ha 0-ról kezded.
Vagy vegyék a fáradságot az emberek tisztességesen feltenni a romot, vagy ne sírjanak, hogy lassú meg fagy.
"Na jól van, látom nagyon kened vágod a linux- android- rom írás dolgokat, nem zavarlak, de nem is térítelek.. Írjon csak az odinod a romba 2-3MB-os fájlonként."
Akár vágom, akár nem, az általam leírtakat páran már alátámasztották, ha visszaolvasol. Van, amihez idő kell.
Gondolom, te is 10 perc alatt főzöd meg a húslevest, és DVD-t is max. sebességen írtál, füstöljön csak a lemez. Mesélj még... -
Keem1
veterán
Inkább te a te elméletedet ne hirdesd nagyon. Nem egyszer hoztam vissza a tulaj életkedvét az OTA-s frissítés után a teljes gyalus odin telepítéssel úgy, hogy már lemondott a készülékről.
A frissítés nem bitről bitre történik, hanem fájlonként. Mi a hihetetlen abban, ha egy nem frissített fájl nem fér össze egy másik, már újabb verziójúval?
Maradjunk annyiban, hogy kissé naiv vagy, ha te az általad leírtakat elhiszed.Láttad te hogy hányan sírtak OTA-s frissítés után? Frankó híre lett a lollinak, de előtte a csokinak is. Nekem egyikkel se volt bajom és csakis Odinnal frissítettem.
-
Petyyyyy
addikt
A hátlap alá helyezhető egységeket inkább kerülném. Valahogy nincs meg a bizalmam irántuk. Viszont a QI töltés jól jönne melóhelyen, mert ott gyakrabban fordul elő, hogy fel kell pattanni a helyemről és ne kelljen már usb-vel vacakolni. Eddig úgy fest lesz hátlapom az S4-hez, majd meglátjuk hajlandó-e működni az S6 Edge+ padjával.
-
barnam_
nagyúr
SD-t nem formáztam, 42GB-t nem 5 percig tart felmásolni.
Ezeket próbáltam:
I9505XXUHOA7 (kiszivárgott 4 fájlos)
I9505XXUHOB7 (angol BE)
I9505XXUHOB8 (magyar voda)
Albe95 LolliROM Official 2.0Mindegyik frissítés előtt és után is csináltam FR-t, utána kezdtem el "belakni".
Amivel szembesültem:
- energia takarékos módban nagyon lassú
- normál módban is az alkalmazás előzmények menü lassan jön be
- alkalmazások közti váltás is lassúLehet, hogy a 4.4.2 nem olyan látványos, de még energia takarékos módban is gyorsabb, és az akksi ég -és föld... Most 72%-on vagyok 1 óra 40 perc kijelzővel. Lollinál max 3 órás kijelző időt tudott.
-
winhelper
tag
Csak három példa : nekem a G2 4.4 OTA frissítése, újraindulás-instabil működés - fc Google szoftvereknél. Munkatársam S4 ugyan ez 4.4-nél. A cégnél 130 okoseszközért felelek, van kb 45 darab Asus Padfone, ugyan ezek a tünetek a nagyközönségnél 4.4 OTA után. Szinten itt a Galaxy Tab szériánál ugyan ezek. Soroljam még?
Lehet voodoo, de én hiszek benne -
Petyyyyy
addikt
A 4.3-ra állás nem OTA volt, a 4.4-re frissítés viszont igen. Azonban utóbbinál meg sem vártam lesz-e valami hiba, rögtön ment az FR a 4.3 esetből tanulva. OTA-n is ugyanúgy futhatsz ilyen hibára. Ha visszakeresnél, tuti találnál is rá példát.
baker_ - Mekkora állat vagyok, igazad van.
PowerBuldog - Nem, dehogy. De még ha így is lenne, egyrészt akkor sem hagyatkoznék a widgetre. Másrészt megesett már, hogy kicsiny falunk egyik felében napsütés tombolt, míg a másik felében - mintha vonalzóval húztk volna a határvonalat - esett az eső.
-
Petyyyyy
addikt
Emlékeim szerint a 4.3-ra állást követően kezdtek rendetlenkedni az S4-ek, többek közt az enyém is. Pl. képernyőfeloldás után egy fekete villanás és csak utána került elő a kezdőképernyő, meg talán 1-2 app-pal volt gond, már nem emlékszem. Na akkortájt terjedt el a dolog, mert senki nem akart rendellenes működésbe botlani.
-
-
Rick4
félisten
Fent is van a cucc, eddig minden ok, bár nálam egy annyi, hogy ugyanúgy megy tovább az adw launcher, minden ikon a helyén. Egyet nem találok, eddig volt egy funkció, miszerint minden hívás kilőve este 8 után, kivéve azt a párat, amit akartam fogadni. Na ezt sehol sem lelem. RAM fogyasztás pont ugyanannyi, mint előtte, érzésre gyors, de a sok kilőtt vacakkal jó volt az előző is.
-
a samsung fiókos tiltás azért jó, mert annak tiltását te magad is kikapcsolhatod, de addig nem tudják használni a készüléket, más hálózaton sem, külföldön sem, függetlenítéssel vagy egyéb trükközéssel sem.
apple/iphone mintára csinálták meg, aktív samsung fiók és kapcsolódó tiltás esetén hiába a teljes gyári visszaállítás, vagy akár a rendszer teljes újrahúzása nullázással, nem aktiválható be a rendszer a tulaj samsung fiókos hozzáférése nélkül, úgy meg nem használható rendesen, illetve eladni is csak tiltottnak tudják, vagy alkatrésznek.
a szolgáltatós tiltás nem bír ekkora erővel, annak a kikerülésére (sajnos) vannak/lehetnek kiskapuk, arról nem is beszélve, ha csak egy konkrét szolgáltató hálózatáról tiltják ki és (akár illegális függetlenítéssel) a többi használható a készülék.
a szolgáltatós tiltást az előfizető - vagy annak megbízottja - kérésére feloldják, ha megkerült a korábban eltulajdonított készülék, de ugye ezt rendőrségi feljelentés, eljárás...stb. előzi meg, rendőrségi feljelentési jegyzőkönyv hiányában nem is tilt előfizetői kérésre a szolgáltató.
a samsung fiókos tiltáshoz és engedélyezéshez semmi ilyesmi nem kell, néhány kattintás a tulaj által a tiltás és az engedélyezés is, persze a megfelelő felhasználónév és jelszó birtokában.baker_;, amit linkeltem, és amiről azóta beszélünk, a készülék helyzetének a meghatározása térképen, gps és egyéb helymeghatározási módok alapján - távolról is bekapcsolható a gps -, a készülék vezérlése távolról, üzenet küldése rá, megcsörgetés, tartalom törlése, készülék zárolása, illetve újraaktiválás tiltása - elvesztés/eltulajdonítás esetén nem rossz opciók.
-
annak, aki külön alkalmazást/opciót akar használni emiatt...
illetve egy dolgot nem tud a cerberus, amit csak a samsung fiókon keresztül lehet konfigurálni; újraaktiválás tiltása!
hiába a teljes gyári visszaállítás, hiába húznak új/másik firmware verziót - akár re-partition kipipálással - a készülékre, a készülék/rendszer nem aktiválható újra!
ezzel szemben a cerberus simán eltávolítható egy teljes nullázással.baker_; a névjegyzéket és a naptárat én is a gmail névjegyzékből/naptárból szinkronizálom, főként a védelem miatt használom a samsung fiókot.
-
ebegab92
senior tag
A 4.4 lett az a rendszer, ami a korábbi verziókhoz képest takarékosabban bánt az erőforrásokkal. Ugyanezek az MT6582M-es telefonok 4.2.2-vel (másik gyakran alájuk rakott rendszer) sokkal gyatrábban mennek. Ezt a 4.4-et eltalálták a Google-nél nagyon, kivéve a microSD-re történő írhatatlanságos történetet...Piszkálni meg most nem akarom az S4-et, amíg garanciás.
-
ebegab92
senior tag
Ha 4.4.4-et nem is kap, az annyira nem érdekes, az 5.0 az érdekesebb. Csak megint elszomorító lenne, ha az lenne, mint az S3-nál is, beharangozzák a 4.4-et rá, erre meg ''bocsi srácok, mégsem, mert nem felel meg hardveresen a cucc a kor követelményeinek''.
Ezen azért meglepődtem...Főként a 4G-re hivatkoztak, de nézzenek már szét...4.4-es Androiddal szaladgálnak MT6582M SoC-os telók is, amik szintén nem 4G-sek
-
fcbarca
őstag
Ahogy feltoli le is veszem.De 10 perc kijelzo használat alatt le is megy az a 10%.Utanna viszont nem merul ugy.De az 5-6 oras kijelzo idot nem sikerült soha elernem sajna. Kezdek ketelkedni az akksiba.Egy dolog viszont egybol fura a telon...A telefon a program szerint 2014.01 volt gyartva, az akksira 2014.05 van.Csak nekem furcsa vagy van ilyen?
-
Gizmo94
veterán
Ez azért távolról sem működik a bolygó bármelyik részén, csak az eu-ban, valamint állítólag u.s-ban is, bár nyáron még nem ment. A többi területre nem érvényes és ez eléggé kis szegmense a föld országainak.
Másrészről el ne képzeld már, hogy ha itthoni Vodafone-os előfizetésed van, majd neked kiküldenek egy szervizest Londonba mondjuk, tehát a kérdés is felesleges volt, hogy UK vagy H a Voda... -
pixelblondie
senior tag
A múltkori ( probléma (kijelző csere)(lekopott körbe a "fémcsík") óta kattogott a home gomb. Azt hittem, megszűnik, de nem. Így aztán itteni tanácsra megint kirángattam őket. Úgyhogy megint kicserélték a komplett elejét, és megint kaptam fóliát pluszba. Hármat. Most már van vagy nyolc itthon
silvergod : ami a speckó színes fóliát illeti, nem kérdeztem rá, sajnálom
Annyira nem érdekelt a dolog, csak megragadt az agyamban, mint plusz infó.
-
pixelblondie
senior tag
Mondjuk úgy mindent....
Amúgy már tárgytalan, Heliummal mentettem, amit tudtam.
A szervizes meg már el is ment. Szétkapta, kicserélte az egész elejét, és most megtudtam két dolgot, amit a múltkor nem.
1: Ha más színű "előlapot" akarsz, mint ami van, lehetséges, de 35 ezer forintodba kerül.
Viszont van színezett előlapi fólia. Kb. olyasmit képzeljetek el, mint ami most is van, a kijelzőn átlátszó, de a többi részén színes. Pl fehér, barna, fekete, kék, meg ilyesmi. Neki spec. alapból barna volt a telefonja és fehér volt az eleje.
2: KNOX-ot csak alaplap cserénél néznek, egyébként nem. Idézem " Ha mindig megnéznénk a knoxot, jóformán sosem csinálhatnánk semmit. És nekünk nem az a célunk, hogy ne csináljunk semmit. Csak főpanel cserénél nézzük, mert akkor muszáj." -
Tesztelo.hu
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az iPhone után a legismertebb okostelefon, a koreai cég mindenkori csúcsmodelljének negyedik generációja megérkezett és tudja azt, amit vártunk tőle.
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lexus, Toyota topik
- Napelem
- One mobilszolgáltatások
- Óra topik
- Kerékpársportok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest