Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gerner1
nagyúr
Az aktív-CSC a lényeg. Arra a kódra kérdezi le a készülék is (+ a SmartSwitch is a készülékből kiolvasva...) az OTA szervereket, hogy "van-e update (?)" ...
Tehát, neked mi a készüléked aktív-CSC kódja ? ... -mert ennek ismeretében lehet vizsgálni a "miért ?" -eket. Akár azt is, hogy ha mondjuk a tiédnek is XEH az aktív-CSC kódja, akkor milyen okok lehetnek a háttérben, hogy "még sem kapod...", stb ...
-
gerner1
nagyúr
"Ezt még a Switch sem tudja."
- Talán azért, mert nem XEH a készüléked aktív-CSC kódja (jelenleg, erre kódra történik az "osztás", a hazai kódok közül..), hanem valami más. Amint a tiédre is elkezdik osztani az OTA szerverek, rögtön elérhető lesz a PC -s SmartSwitch -csel is, ez az új OXM frissítés.
Addig: vagy türelem, vagy 'Frija' & 'Odin' ... -
Doki42
őstag
Nekem most jött meg, T vel használom
-
törölt tag
en kb. 3 hete vettem a vodaba.. rogton talalt frissitest. es most is. szepen mennek fel. ez a telo meg szgepre nem volt kotve. szoval nekem nincs bajom az updatetel.
szerintem te rakd fel odinnal a legujabbat aztan kesz es fog talalni utana mar mindig. elvileg nem gari vesztos a dolog.
-
törölt tag
válasz
Rottweiler89 #1170 üzenetére
nalam semmi ilyen nincs. legujabb szoft van fent.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Kijelző vibrálást tapasztalt már más is rajtam kívül? Elsárgul, majd vissza... -
kutga
félisten
válasz
ZewaDeluxe #1164 üzenetére
Akkor szerintem ennyi a publikus belőle.
-
ZewaDeluxe
tag
Köszönöm Mindenkinek!
-
kutga
félisten
válasz
ZewaDeluxe #1160 üzenetére
Itt tudod követni. A 2021.09.08. update úgy látom még nincs fent.
-
szucstom
őstag
válasz
ZewaDeluxe #1160 üzenetére
böngészd át a changelog-ot. Általános biztonsági cuccok, update-ek, amiket nem fognak az orrodra kötni, max apróbetűs részben.
-
ZewaDeluxe
tag
Tiszteletem Mindenkinek!
Érdeklődnék: tudja-e valaki, hogy PONTOSA(BBA)N milyen új elemek vannak a legújabb rendszerfrissítésben (2021.09.08. A526BXXU1AUH5)?
Előre is köszönöm, ha valaki KOMPETENS választ tud adni. -
FattyDove
őstag
Nem nagy kaland letölteni a Smart Switch-et a mobilodra meg a gépedre, aztán összedugni a két eszközt... Ez is hivatalos út, egyenesen a samsungtól.
Nekem anno a vodánál vett XEH-re nem akart megjönni az update, rátoltam Smart Switch-el, azóta szinte mindig azonnal megkapom.
-
Doki42
őstag
Én is T vel használom, de időben meg jön ...
Ha meg annyira nem érdekel az ok, akkor miért foglalkozol vele állandóan? Itt olyan problémával kellene foglalkoznunk ami segíti a fórum társakat. Ezt kaptad te is, de mégis ezen lovagolsz. Kérlek kerüld az ilyen ismétlődést. Köszönöm! -
efi99
őstag
Nézd, a kérdés továbbra sem került megválaszolásra. Nem vitatom, hogy tartalmilag egyforma lehet a kettő, engem az érdekelt, hogy miért jön a hivatalos automatikus útján sokkal később és miért pont a T-előfizetőknek? A különbség jelentős, hiába volt itt elbagatellizálva - most is 23 nap volt - ez nem magyarázható azzal, hogy nehogy mindenki egyszerre ugorjon rá, hiszen már akár a következő is kint lehetne, ennyi idő, vagy inkább max 1 hét alatt már rég le kellett volna futnia mindenhol.
Tehát számomra nem kell bizonygatni, hogy ugyanaz a fájl, nem értek hozzá, meg készséggel el is hiszem, de ez messze a történet lényegtelenebb része. -
gerner1
nagyúr
Pontokba szedheted, de attól még a lényeg nem fog változni. Teljesen irreleváns, hogy én írom ide neked, vagy bárki más ugyan azt, mert nem az én igazságom. Tények.
Amennyiben pedig, nem tudsz valamit, vagy nem jól tudsz:
- akkor végezz szélesebb + mélyebb merítést, mert ez, így, továbbra is csak "sekélyes mentegetőzés"...Már korábban is posztomban volt, most be-emelem ismét: Töltsd le ezt: PhoneINFO.
- Majd csinálj screenshot -okat a CSC KÓD & FIRMWARE fülekre kattintva, és oszd meg velünk.
+ screenshot arról másik infóról, amit szintén már korábban kérdeztem, hogy 'ott neked mit ír a készülék(?)'...Addig, itt van a német független DBT régiókód és a TMH, hogy melyik firmware -ben is vannak. De, csak mint "előzetes" + segítség, hogy "hol a lényeg (?)".... :
-
efi99
őstag
válasz
gerner1 #1150 üzenetére
Én is még egyszer mondom
1.ők írták egy reklamációra, nem hiszem, hogy magukra húznák a vizes lepedőt, ha kizárólag a samsungnak van erre ráhatása.
2. Nem tudom milyen régiókról beszélsz, én jelen esetben MO-ról, ami 1 régió (piac), nem?
3. Valami oka csak van, hogy van külön ilyen (TMH), pedig ha minden tök egyforma, akkor szükségtelen (lenne).
4. A nem egyidőben való terjesztés elég sok egyéb - és egyszerűbb - módon megoldható lenne, mint azt vizslatni, hogy ki melyik szolgáltatónál vásárolta a hardvert. -
gerner1
nagyúr
Még egyszer megkérdezem, hogy ha ennél a készüléknél, a rajta futó szoftver azonos az összes régióval, ami az OXM -ben van benne, Tehát, minden olyan A52 5G -n , amelyet olyan országbnan forgalmaznak ami ennél a típusnál az OXM alá tartozik, azokon :
1:1 -ben ugyan az az OXM firmware fut !
Akkor, miféle ráhatása lehet itt(!) a telekomnak? Mit tesztel(nének), ha már amúgy is nincs semmi saját szoftevrük a firmware - ben?? Tehát még 1x, ennél a készüléknél. Mit tudnak jobban firmware ügyben, mint az anyacég ? Azért kérdzem, mert a hálózati paraméterezés változásai (amit a szolgáltatók jelentenek az anyacégnak) azok mindig az azt követő havi bizt.frissítéssel érkeznek...
Ezért írtam korábban, hogy aki nem tudja megvárni (vagy nem akarja...), az lehívhatja a firmware -t, és telepítheti, ahogy már írtam. Azzal, ugyan az a végeredmény lesz, mint amikor a TMH -ra is elkezdik (majd) osztani ugyan azt az OXM -et(!), az OTA szerverek.
Más készüléktípusoknál, ahol a telekomos készülékek saját telekomos firmware -t használnak ( ~2018 óta biztosan ODX -et, tehát önálló TMH amúgy sincs...), azt is a SAMSUNG adja ki minden esetben. tehát azoknál is felesleges a telekomnál reklamálni, mert
a Samsung szerverei osztják a frissítéseket, nem a szolgáltatóké..
Az OTA szerverek pedig, nem hazai telekomosokkal való 'kekeckedés' miatt nem osztják még arra a régiókódra, hanem azért, mert más, attól nagyobb user számú régiókódok előrébb vannak. Ezen felül, egyidőben, nem csak az A52 5G készülékek kapnak, hanem 2-4 típus leglább, stb, stb...
Még 1x leírom segítségként: ne hagydd, hogy felületes, általánosító, pontatlan tudásból származó, logikai bukfencekkel teli dezionfmációk áldozata legyél.
-
efi99
őstag
válasz
gerner1 #1146 üzenetére
Azt írták (a szolgáltató maga, nem pedig csak egy véleményt valaki ott), hogy megkapják a gyártótól, tesztelik és visszaküldik. Tehát van ráhatásuk, mert nem mindegy, hogy ők mennyit ülnek rajta. Egyáltalán nem azt írták, - mint, ami itt van terjesztve időnként a fórumon - hogy a Samsung "válogat" és a telekomosoknak direkt nem küldi le, csak később, nehogy behaljon a szerverük vagy hasonló.
-
gerner1
nagyúr
válasz
#42308056 #1147 üzenetére
Független mind 2018.01. óta.
Az A52 5G esetében pedig, a hazai telekomos régió (TMH), a független régiókat összefogó OXM firmware csomagban van benne.
A készülékek, eddig sem a firmware különbségek miatt voltak 'hálózat-függőek', hanem a külön helyre bejegyzett 'hálózati zár' miatt.
-
Nordik
őstag
Telekomra megjött a frissítés! Augusztus 1. biztonsági csomaggal.
-
Indian74
senior tag
Sziasztok !! Milyen üvegfóliát javasoltok hozzá??
-
Indian74
senior tag
Sziasztok! Szerintetek A52 5g-t vagy Redmi Note 10 Pro-t érdemesebb venni?
-
efi99
őstag
válasz
#42308056 #1139 üzenetére
Tisztában vagyok vele. Ez az ára annak, hogy 2 mm sávot sem képesek felül hagyni a kijelző felett, pedig nem zavarna az senkit. Arról nem is beszélve, hogy zsebben, táskában egy hátlapi közelségérzékelő 101%-os megoldás lenne, hiszen tök mindegy melyik oldalon van, idáig is betehettük fordítva is a telefont. Érthetetlen, hogy miért nincs.
Telefonáláskor nekem rendesen működik, ahhoz még fényérzékelő sem kell, ha valami hozzáér a felső részhez (ez volna ugye a fül), akkor le kell kapcsolnia a kijelzőt, ennyi a feladat. Inkább azon csodálkozom, hogy ez előbb nem jutott eszükbe, pl a régi Galaxy Ace 4-en sem volt, ott mégis csak nemes egyszerűséggel lezárt a kijelző ha felvetted a hívást. -
efi99
őstag
válasz
szenesember #1136 üzenetére
-
efi99
őstag
válasz
szenesember #1136 üzenetére
Ahhoz képest elég bátram kinyilatkoztattad...
-
efi99
őstag
válasz
szenesember #1131 üzenetére
Jó lesz az fénymérőnek is.
"Virtual Proximity Sensing : Sensing proximity information by using software without proximity sensor " -
gerner1
nagyúr
válasz
#96954208 #1128 üzenetére
Tartok tőle, hogy a felsoroltak közül egyik se.
Szerintem 'OXM firmware' van azon is (a letöltő helyeken, egyelőre nincs infó, annyira új a készülék..), akárcsak ezen.
De, tegyük fel, hogy nem "így van"... - Akkor ODIN -nal simán firmware -t válasz (nem eredményez gar.vesztést..), és a független régiókat tartalmazó firmware -rel biztosan működni fog a VoLTE, bármelyik hazai SiM kártyával (értelemszerűen, a készüléknek biztosan 'hálózati zár' mentesnek kell lennie...).
-
gerner1
nagyúr
válasz
szenesember #1126 üzenetére
Lehet azért, mert a Samsung oldalán: LINK ⇒Specs ⇒View more ⌵ -ra kattintás után, a 'Sensors' bekezdés mellé az van kiírva, hogy : Virtual Proximity Sensing
@ Egyébként, itt van az A52s topik
-
szenesember
aktív tag
-
petya2012
őstag
-
Nordik
őstag
Nem értem egyébként most miért kellett meglepni ezt az S verziót. Amióta újra van A széria végig követem és volt is néhány modellem, de a megjelenés után néhány hónapra kiadni egy jóval erősebb ugyanolyan készüleket nem tudom mi értelme volt. Kicsit csalódott is vagyok a 2 hónapja vásárolt A52 5G miatt, hogy ugyanazon áron kijött egy jóval erősebb telefon amivel amúgy elégedett vagyok, de tényleg kellett neki az erősebb proci. Néztem néhány tesztet és valóban észrevehető a különbség az S verzió javára. Jóval furgebb.
-
PistiSan
addikt
válasz
f_sanyee #1106 üzenetére
Én is 4 évre tervezek kb az A52 5G vel, pont azért vettem az 5G verziót, mert abban van 5G (és erősebb proci), ami jelenleg még nem olyan fontos, de lehet 1 év múlba már az lesz, később meg biztosan. Az erősebb proci időtállóság szempontjából szerintem fontos. A csalódottságom meg ott van, hogy korábbi években szerintem nem volt ilyen "S" verziós kiadás, kb 3 hónap és ez a teló is be fog zuhanni a sima 5G árába, ha most vennék telót biztos várnék kicsit. Egyébkén ettől függetlenül, szeretem, ajánlom ezt a telefont, mert átlag használatra, szerintem több mint elég. Játékról nem tudok nyilatkozni.
-
szucstom
őstag
válasz
Sabomark #1108 üzenetére
Vedd meg az újat, ha ennyire fontos neked. Ha csak szapulni tudod a topikban a készüléket, ami a téma, akkor szapuld máshol, itt meg hagyd abba légy oly kedves. Nem azért van fentartva a topik, hogy ezt olvassuk, hanem hogy az általánosabb dolgokat/problémákat, amik felmerülnek kivesézzük.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Sabomark #1104 üzenetére
ráfaragtak? mire? hónapokall ezeletőtt is lehetett venni telefont 170-ért. Aki olyat akart venni, megtehette, aki pedig nem akart 170-ért, az vett egy A52 5G-t. Én kb 4 évre terveztem, nem tör össze, hogy havonta kiadnak egy gyorsabbat és az sem, hogy olcsóbb lett mint amikor kiadták.
-
Sabomark
újonc
Persze, h észre veszed! Az SD 778 valóban egy jó, gyors proci. Az SD 750 enyhén szólva is hitvány. Volt alkalmam kipróbálni. Az biztos, h akik a gyengêbb A52 5G telót vették, ráfaragtak. Eleve az A52S -t szabadott volna piacra dobni. Most 170- ről indul. A SES- ben kapsz mellé egy Galaxy Buds+ fülest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Airsoft
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest