Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Videós, mozgóképes topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
FattyDove
őstag
válasz
W. A. Lacky #1599 üzenetére
ok
-
W. A. Lacky
tag
válasz
f_sanyee #1596 üzenetére
Lehet, de annyi bajom van "vele", hogy nincs annyi időm, h mindent leírjak. Csak az utolsó eset, amely feltette az i-re a pontot és az én Samsung Galaxy A52 5G készülékemet a vonatsínre, a következő volt: A véletlen érintés elleni védelem természetesen be volt kapcsolva, de az én drága Samsungom öntudatra ébredt a zsebemben miközben kerti munkálatokat végeztem, és mindenféle betű-írásjel-hangulatjel kombinációból szerkesztett egy "üzenetet", amelyet - természetesen - el is küldött a nevemben egy olyan címre, ahova nem kellett volna. Persze sehova sem kellett volna, de oda végkép nem. Utána nem győztem magyarázkodni, hogy nem én kódoltam egy fontos üzenetet, és nincs meg a megfejtőkulcs a birtokomban. Mondom, ez volt az utolsó eset a Samsungom életében.
Sajnos rövid, bár a használhatóságát tekintve túl hosszú életében nem ez volt az egyetlen bosszúságom. Az üzenetek kijelzését is vagy komolyan vette vagy nem, de az esetek 65 %-ában inkább nem. Ez sajnos az SMS-ekre és egyéb üzikre is érvényes volt.
Nem tudtam megbékélni azzal sem, hogy az ún. Android-Autó opció is csak úgy immel-ámmal működött, de csak akkor amikor az én drága öntudatra ébredt készülékem úgy látta jónak.
Fentiek csak dióhéjban mutatják be az okokat, amelyek végül vasúti katasztrófa áldozatává tették az én Samsung Galaxy A52 5G egekbe magasztalt trágyadomb készülékemet.
P.S.: Csak zárójelben jegyzem meg, h a minap vettem egy nem Samsungot, amely semmi különöset nem csinál, csak működik. Úgy ahogy az opciókban beállítottam. Érdekes, nem? -
efi99
őstag
válasz
W. A. Lacky #1595 üzenetére
A mi általunk vásároltak viszont tök jók.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
W. A. Lacky #1595 üzenetére
Ez nem a lelkisegély topic, ha nem írod le mi a gond vele, senki sem fog segíteni.
Lehet rosszul tartod?
-
W. A. Lacky
tag
Sajnos későn jöttem rá, hogy az általam vadi újonnan megvásárolt Samsung Galaxy A52 5G egy halom trágya.
-
gerner1
nagyúr
válasz
gabesz1791 #1593 üzenetére
Igen. Hálózat-üzemeltetési anomáliák egyike...
-
gabesz1791
csendes tag
Sziasztok! Én kb. 1 éve használom a telefont. Tapasztalt valaki olyan problémát hívás/beszélgetés közben, hogy a másik fél egy idő után (mondjuk 10-20 másodperc), nem ért szinte (vagy egyáltalán nem ért) semmit, amit mondasz neki? Én hallom rendesen a másik felet. Két alkalommal volt szervízben, de okát nem találták. Köszönöm a segítséget.
-
TommmBP
friss újonc
-
gerner1
nagyúr
válasz
TommmBP #1587 üzenetére
Az a problem, hogy most -így fejből- nem emlékszem már pontosan, hogy melyik firmware release -től nem lehet át-állítani XEH -ra az 'aktív-CSC' -t., Magyar SIM-kártyával.
Mennyire laktad be a telót? ... - mert, ha nem túl nagy gond az újra-belakás, akkor volna két opció, amelyekkel kísérletezhetnél.
- Az egyiknél biztosan át áll az 'aktív-CSC' , csak nem Magyarra, és nincs infóm, hogy azzal van/nincs(?) rádió. Viszont, azzal, biztosan van: gyári-hívásrögzítő.
- A másiknál, előbb vissza is kéne térned egy korábbi firmware release -hez, aztán hazai SiM-kártyával megpróbálni át-állítani XEH -ra az 'aktív-CSC' -t.Sajnos, mindkettőhöz ODIN -ozni kell, és FR -rel jár együtt. Így, újra be kell lakni a készüléket.
-
TommmBP
friss újonc
válasz
gerner1 #1585 üzenetére
Szia!
Itt írnak arról, hogy régiófüggő. Köszi az aktív-CSC tanácsot, megnéztem a Szolgáltató szoftverveziónál XEF-et írnak, ami ha jól tippelem franciát jelent, és pont a francia készülékeknél írják, hogy bizony nincs bennük rádió...
-
gerner1
nagyúr
válasz
TommmBP #1583 üzenetére
"A dobozon van Enterprise Edition matrica is. A neten már sok mindent olvastam, hogy régió függő / rendszerfrissítéskor tűnik el, stb."
- Hol olvastad, hogy "régió függő" ? ⇐Ahhoz, a LINK -et, be tudnád szúrni ?
- Mi "tűnik el" .. ⇒'rendszerfrissítéskor" ??XEH 'aktív-CSC' -n lévő készülékeken van/működik, ahogy már macilacus is írta.
Amennyiben, a tiéd valóban "Enterprise Edition", akkor neked: EVR az 'aktív-CSC' -d. -
TommmBP
friss újonc
Sziasztok!
Vettem egy Samsung A52 5G-t (A526B/DS), abban a reményben, hogy ebben lesz rádió (az A52S-sel elentétben). De sajnos nincs. Egy kisebb GSM boltban vettem, lehet külföldről hozták. A dobozon van Enterprise Edition matrica is. A neten már sok mindent olvastam, hogy régió függő / rendszerfrissítéskor tűnik el, stb. A kérdésem az lenne, hogy nektek van benne rádió, tehát a magyar verziókba raknak? Illetve más járt így A52 5G-vel? -
efi99
őstag
Más is tapasztal olyat, hogy bár a fényerő kijelző ugyanúgy maximumot mutat, mint elötte, a kijelző fényerejét a telefon egyszer csak, nem vészesen, de azért jól észrevehetően visszaveszi? A jellemző forgatókönyv, hogy maximumon van, mert kint használom éppen kültéren, kb 5-10 percig semmi változás, aztán utána úgy gondolja, hogy na így azért igen gyorsan fog fogyni az akksi, visszaveszem mégis kicsit. Esetleg valami melegszik és amiatt, bár nem tapasztalok semmilyen melegedést.
-
gerner1
nagyúr
válasz
walter70 #1577 üzenetére
"képeket akartam üzenetben elküldeni,de nem ment többszöri próbálkozásra sem.Ma pedig csak névjegyét kellett volna"
- Ez (⇑): MMS.Jellemzően 4 fő oka lehet, hogy nem működik (se a küldés, se a fogadás):
- Nincs MobilNET kapcsolat.
- A 'gyári Samsung Üzenetek app' beállításaiban, a "Multimedia (MMS) üzenetekre vonatkozó beállítások valamelyike nem megfelelő, vagy az alatt a "Korlátozások" -hoz nem megfelelő opció van kiválasztva.
- Az APN nincs beállítva [ (a szolgáltató szerinti) Beállítások ⇒Kapcsolatok ⇒Mobilhálózatok ⇒Hozzáférési pontok ... menüpont alatt ].
- Amennyiben ezek(⇑) -látszólag: ~rendben... ⇒akkor, éppen nincsen elérhető NET szolgáltatás (hiába van bekapcsolt MobilNET + jelzi is..).Ezek(⇑) közül, mi az, amit biztosan ki tudsz zárni?
-
walter70
tag
Sziasztok,
hétvége óta nem tudok sms-t küldeni.Szombaton képeket akartam üzenetben elküldeni,de nem ment többszöri próbálkozásra sem.Ma pedig csak névjegyét kellett volna,de szintén nem küldi el.Van esetleg valamilyen beállítás amit módosítani kell?Elvileg nem változtattam semmit.Vodafone a szolgáltató.
-
Szita
csendes tag
-
benjoe1
aktív tag
Párom telefonja (A52S 5G) nem érzékeli a sim kártyát. A saját topikjában itt írtam róla, de ott nincs sok hozzászólás.
Mi a véleményetek? -
DrDobos
őstag
-
Szita
csendes tag
Sziasztok találkozott már valaki olyan jelenséggel hogy "vizes a töltő csatlakozó" és csak prüttyög de nem tölt. Víz közelébe nem volt, illetve az usb gyorsító tár törlésével általában meg szüntethető a hiba, de ma reggel egyáltalán nem töltött, több kábellel is próbálva. Ki fujkáltam a töltő nyílást akkor megint a víz miatt nyekergett, gondolom a bele fújás pára tartalma miatt... Kezdek agyf@szt kapni tőle.
Lehet egy újra húzás segitene rajta... Csak most megint vissza költözni a telefonba... Szerintem szoftveres agymenése van. Tapasztalat ezzel kapcsolatban valakinek?
Köszi előre is a választ. -
Midway
senior tag
A52s 5g telefont szeretnék venni használtan .
Hol lehet ellenőrizni a gyártói garanciát ? -
tghwinner
csendes tag
válasz
tecsa74 #1564 üzenetére
Jövő hónap közepén lesz egy éves a Galaxy A52 5G telefonom, semmilyen gyerekbetegséget nem tapasztaltam korábban, meg vagyok vele elégedve. Igaz, vannak szolgáltatások és alkalmazások, optimalizálások, amikkel éltem, az üzemidő jó, átlagos képkészítéshez és videóhoz szintén tökéletes. 4K videórögzítést csak 30 FPS-ben tud. Az ujjlenyomat leolvasó az gyatra, az sajnálom. Több mindent kipróbáltam, nem segített. De nem is létfontosságú.
-
zsoltp
csendes tag
válasz
tecsa74 #1564 üzenetére
– Videózás közben a hátlapi kameráról át lehet váltani előlapi kamerára megszakítás nélkül?
Át lehet váltani, folytatódik a felvétel, de eléggé megakad a felvétel ilyenkor.– Illetve olvastam hogy időnként akadozik.
Tényleg ritkák a laggok, ha videófelvétel közbeni akadozásra gondolsz, arról sok tapasztalatom nincs. A néhány alkalommal rögzített kb. 1 perces videók nem akadtak nekem. -
tecsa74
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, van e valami gyerekbetegsége ennek a készüléknek? ( A52 5G )
Egy Samsung Galaxy S20FE készülékről váltanék errea típusra.
Az S20 FE is a családban marad, csak párom fogja használni.
Azért esne erre a készülékre a választás, mert a memóriát lehet bővíteni, illetve a leírások alapján talán komolyabb a kamerája, s én rengeteget fotózok. Meg is kérdezném a hozzáértőktől, hogy ez komolyabb készülék mint az S20FE? Vagy inkább egy szinten vannak?
Videózás közben a hátlapi kameráról át lehet váltani előlapi kamerára megszakítás nélkül?
Illetve olvastam hogy időnként akadozik.
Ez a probléma már megszűnt, vagy még aktuális?
Ha hozza ugyan azt a tudást mint az előző készülékem, akkor ilyet vásárolnék.
Köszönöm szépen a válaszokat!Üdv: tecsa74
-
DrDobos
őstag
Üdv!
Van Yettel-es kollega, akinek van 5G-je? Nemrég gondolkoztam el rajta, hogy még SOHA nem láttam 5G-re csatlakozni. Pár perc erejéig volt a telefonban egy Telekomos kártya, és rögtön 5G-re pattant fel. Van akinek működik Yettel-es kártyával? -
Stonerice
őstag
Szerintem helyszolgaltatas(gps aktiv) hozzaferessel müködne.
-
FattyDove
őstag
Nektek frissül automatikusan az időjárás alkalmazás? Akármire állítom sosem frissül magától, pedig nincs korlátozva.
-
crue
őstag
Megjött az áprilisi update, ez most gyors volt.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Stonerice #1548 üzenetére
"Vannak e trükkök még az üzemidőre?"
Néhány bevált, hatékony, üzemidőt befolyásoló opció:
- fényerő körültekintőbb megválasztása (⇒alacsonyabbra) ,
- csórifi helyett... ⇒telóra letöltött (offline) zene lejátszás,
- online navi helyett... ⇒offline navi használata úgy, hogy a készüléknek ne kelljen a szélvédőre helyezetten extra fényerőn üzemelnie a magas környezeti-fény miatt (az ott jelentkező extra hőterhelés elkerülése sem mellékes..),
- pofakönyv & pofa-messenger használat redukálása,
- sötét mód használata ahol csak lehet + a 'Fejlesztői beállításokban' is kényszerítve,
- ~pár %-ot segíthet még, a nem használt gyári programok tiltása (PC -s programmal, vagy ADB -vel, stb..),
- 5G kikapcs, kivéve, ha a hívásaim 80+% -át min. 4-es állandó 5G térerőn ⇒VoIP -on bonyolítom (tehát, plö: Viber -en..)... -
Stonerice
őstag
Sziasztok !
Nekem is lett egy ilyen kütyüm.
Telekomos volt. De én telenor simekkel használom. Amik eléggé szivták más telefonba is az akkut!
Térerő lezelésben jobb mint az előző xiaomim amivel netezni se tudtam lakásban vagy a melóban... csak ha rootolt lte band választáshoz folyamodtam.Viazont eléggé merül is az elődhöz képest. 4300 maht ír a szoftver gyári tipikusnak.
Ebből 4200at mértem usb-n. .
4-5 óra közötti a SoT de már a 4h is olyan hogy 10 % körül marad már csak az akkuban.
Mig alszom 5-6 órát adsig 20% ot is képes merülni
Legtöbb app mélyalvasba van téve.
60hz en használom. Aod nélkül
Nektek milyen akkuidőtök van főleg telenorral?
Vannak e trükkök még az üzemidőre?
Köszönöm a figyelmet! -
FattyDove
őstag
A kameránál be lehet valahogy állítani, hogy a piros színt ne tolja ennyire túl?
-
FattyDove
őstag
Vividen vagy Natural-on használjátok a kijelzőt?
-
gerner1
nagyúr
Szerintem, jó irányba keresgélsz. + Amennyiben, a területet lefedő tornyokon épp most van az 5G telepítés, és/vagy annak finomhangolása, akkor az is része az egyenletednek.
Amennyiben, ez utóbbi okozza... - akkor az, általában ~4-6 hét után megszűnik.
Más topikokbann is jelen van, az ittenihez hasonló gyakorisággal. Többségnek, átmenetileg (~4-6 hét), megoldást szokott nyújtani ezek közül néhány opció:
- 5G ignorálása
- VoWiFi kikapcs
- VoLTE kikapcs
- Aut. 2G/3G beállítás alkalmazása ( ezzel akkor nincs 5G, 4G, VoLTE)... -
-
ttt1
őstag
Sziasztok!Volt már valakinek olyan, hogy a bejövő hívás (ami csörög) felvevés után totál süket? Azaz semmit nem hallanak Ők sem és én sem. Ha visszahívom akkor rendesen működik.
-
pinnacle
nagyúr
nem ide akartam
-
FattyDove
őstag
Itt a one UI 4.1 frissítés
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gerner1 #1527 üzenetére
Köszi! Én is erre gondoltam, csak ez a melegedés, +10°C azért jelentős eltérés, megzavart, illetve az, hogy ha bármi nem tetszik, nem vihetem vissza, mert online nem rendelhető, csak előfizetéssel. Hiába várok, de a többi webshopban nem megy lesz 120k-ra az ára.
Így ráadásul a 20k telefoncsere is igénybe vehető.
-
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #1526 üzenetére
Én, most, a Telekomnál vennék A52s -t, szolgáltatás nélkül. Hivatalos forrás, biztos hazai gar, 'hálózati-zár' mentes...
Az eMAG -os link -en is, A52 4G van.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
f_sanyee #1524 üzenetére
Neked melyik van? Lehet az eMAG-nál elírták, az Enterprise Edition nem A52 G, hanem az A52. Termékkódja alapján SM-A525F/DS. Ezt alul is jelzik, hogy nem 5G-s, illetve akkor szerintem nem Qualcomm Snapdragon 750G van benne.
Köszi gerner1! Én is most írtam be, hogy az eMAG-nál (ott akartam megvenni) elírták. Akkor mindent összevetve melyik a legjobb A52-es telefon, 4G, 5G, 52s?
-
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #1523 üzenetére
"Ugye általában ez 3 év a Samsungnál?"
- Korábban, 2db főverzió frissítés volt. A második főverzió után 1 évig, még havi frissítések voltak. Míg az azt követő évben ¼ éves ütemezésben.
- A korábbi gyakorlatot (⇑) alapul véve, az új, 3db főverzióval számolva, milyen eredmény 'remélhető' (a korábbi gyakorlat a legrosszabb esetben itt is borítékolható...) ??Az a hazai hivatalos (jelenleg), ami XEH inicializálási kódos (SM-A526B). A XEU nem az. Ettől függetlenül, itthon, az is (tehát csak a XEU -ra értendő a XEH mellett..), jelen esetben, a vonatkozó hatályos EU -s értékhatár besorolás szerinti hazai garanciával bír. A képen látható készülék, amúgy sem A52 5G, hanem A52 4G (SM-A525F... - topikja -). A52 4G -nél pedig, nincsen XEH régiókód, tehát a leírtak szerinti relevancia a XEU -ra vonatkozik. Szóval, 99%, hogy a MM -ban, XEU -s SM-A525F -et forgalmaznak/forgalmaztak....
-
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #1521 üzenetére
Szerintem, csak az a különbség, amit írtam, és mivel nincsen az EE -nek külön típusjelzése (az is SM-A256B...), így azon is ugyan az az OXM firmware fut, mint a "nem" EE -n.
Amúgy, szerintem, itthon, hivatalosan nem forgalmaznak 'SM-A526B EE' -t. EE -ből, csak S22/S22U -t... -
pinnacle
nagyúr
OK! Köszi!
gerner1 Köszi! Itt, hogy is kell megnézni nálunk, milyen firmware kell a telefonhoz? Nem tudom, hogy más azonosítójuk van. Kíváncsi lennék, hogy az EE ugyanaz, mint a "sima" 52. Azt hittem a vállalati kiadás más, de akkor itt nem lesz olyan különbség, mint az üzleti illetve a konzumer laptopok között, hiszen az áruk is ugyanaz. Az A52-re is 4 év frissítés vonatkozik, nem 3 év? Szerintem ez lesz a különbség Samsung Knox Suite-on kívül.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Enterprise Edition miben más? Nem találok különbséget. A52s-t akartam venni, csak abban nincs rádió illetve jobban melegszik, lehet akkor még jobb választás az A52. Lehet a négy év garantált biztonsági frissítést kap-ban más?
-
FattyDove
őstag
A sima 3:4-ben vagy a 64megapixeles 3:4-ben csinál szebb képeket a telefon?
-
Doki42
őstag
[link]
Ez is lesz -
Doki42
őstag
válasz
Istvan2020 #1507 üzenetére
Szívesen.
-
nagyj74
senior tag
válasz
Istvan2020 #1504 üzenetére
Nagyon jó ár/értek arányú telefon.
-
Doki42
őstag
válasz
Istvan2020 #1504 üzenetére
Nálam" melegedés nincs, softver jó, akku idő ok.
Frissítések jönnek. -
Istvan2020
aktív tag
Ott néztem szét én is.
Megbizható készülék amúgy? melegedés, szoftver ilyesmire gondolok. -
Doki42
őstag
válasz
Istvan2020 #1502 üzenetére
Kinek mit...
Szia! Ez nehéz dolog, hardveraprót ajánlom, támpontnak jó. -
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne mennyit ér ma használtan egy szép állapotú A52 5G!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rise of the Ronin (PS5)
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!