- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Most miért kell ez
Valaki valamit esetleg munkára használjon? Kollégának mutatsz valamit úgy, hogy te ülsz, laptop asztalon és melléd áll? Elő nem fordulhat igazNem értem, hogy a nyilvánvaló ellen miért küzdenek emberek
[DoubleOFF] Talán mert TN paneles hardverük van ? [/DoubleOFF]
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
hallador
addikt
válasz kleinguru #72 üzenetére
Max betekintési szögben, de kis fényerőnél az IPS sem lesz az a nagyon true minőség. Sztem.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Igen, de azért azt is vedd figyelembe, hogy az emített modellek kifejezetten kis megvilágítású panellel jöttek ki, szóval nem a panel szar feltétlenül, hanem a fényereje vacak. Így vacak összehasonlításai alap.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Khelben
nagyúr
Hát nem tudom, nekem a legolcsóbb 27-es LG monitorom van IPS panellel és megeszi reggelire a 8560p TN-jét. A C2D-s 6530b elé pedig már fáj odaülni. Az tény, hogy az Elitebookban jobbfajta TN van, mert előtte volt konzumer Lenovo-m, az még szarabb volt, de az IPS azért mégiscsak IPS és ez látszik is elég jól.
-
Prof
addikt
Van jo TN is (pl, a regi c2d-s Elitebookomban is az volt ) es szar IPS is (dell eips olcso monitorok, egyes kinai tabletek). De ha a szar TN-t hasonlitod a kozepes-jo IPS-hez akkor persze nagy a kulonbseg.
Nekem special a PLS tetszik a legjobban, na meg a H2-IPS (Dell U2410 pl).[ Szerkesztve ]
-
TheCif
tag
Nem hinném, hogy ramot spórolásból nem tesznek bele többet. Gondolom úgy ítélik meg, hogy elég ennyi mi meg itt többen úgy, hogy nem. Mindenesetre tényleg növelne az értékállóságán.
TN vs. IPS-hez annyit hogy párommal egymás mellett használjuk a két kijelzőt (enyém az IPS ) és amikor átnézek az övére mindig az jut róla eszembe, hogy micsoda egy bágyadt szar képe van.
-
valójában a 180 fokban nyitható laptopok arra jók, hogy rendesen rá lehet tenni a fénymásolóra?
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Ati1979
veterán
válasz blueMerle #58 üzenetére
Én már lassan 5-6 éve SSD-t használok. Akkor vettem először amikor még 1gb /1 k árfolyamon árulták. Szóval biztos nem az a szűk kersztmetszet.
Ez természetesen így van. Azonban már a nagyobb oldalakon való navigáláshoz is kell a proci meg a ram. Különben nem lesz elég gyors.
Azt nem tudom. Az én gépemben (laptop) is ddr2 is van. Csak nekem van amikor megnyitott oldalak száma eléri a 100-at. Akkor már jöttek a figyelmeztetések, hogy kevés a ram.
Meg minahogy már írtam. A ram bővítés után gyorsabb lett a gép mindenben.
(SSD volt benne, máshoz nem nyúltam)Különben a lassú az relatív fogalom.
Én a hp 8730w-hez adott, t9600-as procit rendkívül lassúnak találtam. (az asztali gépem sebességéhez meg pláne.) A QX9300 viszont számomra pont megfelelő.Igen sajnos ez így van. A gép értékállóságát jelentősen csökkenti a 4gb ram. Már amennyire lehet számítástechnikában értékállóságról beszélni.
-
blueMerle
veterán
Te figyu, nekem 4GB RAM van a lassan 5 éves öreg HP-mban (8510p). Kapott egy SSD-t két éve és garantálom neked hogy akár bootidőben, akár programok megnyitása terén bőven megaláz egy akármilyen kórájhét gépet amiben klasszikus HDD van. A szűk keresztmetszet nem a RAM, hanem a HDD, ezt illene már megtanulni Nem kicsit, nem picit hanem extrém a különbség HDD és SSD közt, leírhatatlanul fürgébb a gép, pláne egy régebbi laptop esetében.
Másrészt: nem ritka hogy nyitva az adobe illustrator olyan méretű fájlokkal amit elképzelni sem tudsz (pl. mikor billboardokat készítek...) közben vágtat a dreamweaver a háttérben, a ff nyitva 10 ablakkal mert tartalmat keresek, és olyan apróságok mint a photoshop is köszöni szépen még jól elvan. És egyáltalán nem lassú a gép, nem fogy el a 4GB RAM. Ráadásul DDR2, erre varrj gombot. Na ezt hogy csinálom?
Úgyhogy abban egyetértek hogy sóherság volt kispórolni (amúgy az egész noti egy vicc) de az közel sem állja meg a helyét hogy használhatatlan vagy lassú lenne a 4GB RAMmiatt.
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
Ezt a gépet már elfogadnám szívesen! Köszi a tesztet.
Üdv: Csabee.
-
-
Bomc
aktív tag
-
Ati1979
veterán
Tök értelmetlenek ezek a konfigok. Nem értem, hogy ebben az árkategóriákban minek spórolni. Főleg a ram-on.
Ennek kb. annyi érteme, mint kiadni egy androidos telefont 512mb rammal...
Nálam sokszor elfogyoltt. (rengeteg oldal van nyitva)
Többet már nem fogok 4gb-tal gépet venni az biztos. Más részről az egész rendszer gyorsabb, ha több a ram.
-
nagyúr
Drága, de corei5,ssd, érintőképernyő meg márka fizetés van itt. A 8 giga nem pénz ma, tény és való.
Én is sokat, ff, chrome, tc, excel + word, de még eddig nem fogyott el a ramom. Pedig ram használat terén az ff meg a chrome mindent visz.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Ati1979
veterán
Azért nézd meg az árát is szerintem. Meg azt is hogy mennyibe kerül 8gb ram.
Piti összeg a 400k-hoz képest.
2013-ban vicc egy ilyen gépbe a 4gb. Azért valamilyen szinten jövőre is kell gondolni, ha már alapra forrasztott ram-os gépet vesz az ember.
(+ én sok oldalt tartok megnyitva, sokszer elfogy a 4gb)
-
nagyúr
Nálam max 3 gigáig eszik a rendszer, pedig ha dolgozom akkor igen sokminden meg van nyitva.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
addikt
Ezt így nehezen tudom reprodukálni
Ahova GPU kell - renderelés kapcsán - ott nem feltétlen kellene megjelenítsen előnézetet és nem kellene gyors legyen, de erről azt gondolom nem a nagy pixel mennyiség tehet, hanem a szűrő amit PS használ... kevés a GPU, de azért általános hétköznapi használat mellett, nem kellene neki "akadozni".
-
hallador
addikt
Egyik kolleganom vett egy ilyet, ajanlottak neki, sok photoshopot hasznal, meg a hozzatartozo doldokat. Mikor atvalt bongeszore akkor jonnek a gondok. De ugyan ez megtortenik mikor renderelget a geppel na nem ilyen komoly dologra kell gondolni hanem ami csak a webfejleszteshez kell. Szoval nem egyszer futott bele ilyen helyzetekbe. Nem kezeli le igazan jol az olyan muveleteket ahova kell gpu is.
-
hallador
addikt
Mondjuk a 13" os rmbp eleg rosszul kezeli a gyors mozgasokat. A kijelzo azert akadozik. Ezen meg az iris sem nagyon Tudott valtoztatni. Szoval Jo lenne az rmbp ha lenne benne valami ami Azt a felbontast kiszolgalja. Zajos a kijelzo neha. Zavaro tud lenni.
-
Cyberpunk
félisten
rMBP az alma jóval előrébb jár a nagy felbontás kezelésében, mint az MS. Bár a web nem "retinásodik", egy böngészés képek szempontjából elég ronda sajnos a retinás Macbook Pro-kon is.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Khelben
nagyúr
"Ez a TN-nemTN dolog eléggé túl van lihegve szerintem."
Én is ezt hittem, amíg nem lett egy ips-es monitorom. Azóta fintorogva ülök a tn-es notebook elé, pedig nem vagyok ph-s szintű vájtszemű.
Windowsra meg értelmetlen ez a kijelző, 27-es vagy 32-es méretben lenne használható ez a felbontás. Aki nem csak a csempéket nyomogatja, hanem dolgozna is a gépen, annak ez a gép használhatatlan. ahogy a 15,6 fullhd is az.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Komoly ára van, de ahogy írtátok lehetne mit bővíteni rajta.
Szvsz nem jön be hogy mindenbe érintő kijelzőt pakolnak. Nekem ez nem tetszik. :/LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
prolad
addikt
Magas az ára ennyiért az erősebbik verziót kéne adniuk (i7 8gb ram meg talán 256gb ssd).
Más:Valaki magyarázza el nekem,hogy mi a jó abban,hogy a kijelző 180 fokban nyitható.Már a vállalati gépeknél sem értettem,de itt meg pláne nem.Mi az amit jobban lehet 180 fokon mint pl. 140 foknál?
-
addikt
Addig nem rossz, még egy retinát (példánkban) ips (izé pls) nem látsz
Mint írtam a jobbik fajta TN, de az akkor is TN és azért a színhű dolgok nem annyira hátrányosak, illetve nem mindenki csak face-re használja a laptopját
Tehát szerintem elbagatelizálod, igen is fontos
-
cucka
addikt
válasz kleinguru #29 üzenetére
Ez a TN-nemTN dolog eléggé túl van lihegve szerintem. Az Air képernyője konkrétan teljesen jó. Nyilván, nézheted nullszögből, és akkor nem az igazi, de normál használatnál kétlem, hogy bárkinek hiányérzete lenne.
(Oké, tudom, ez a Prohardver, itt mindenki idegrángást kap, ha kalibrálatlan, sRGB színteret le nem fedő monitorral kell néznie a facebookot vagy valamelyik lövöldözős játékot)Arra azért kiváncsi lennék, hogy ebbe a Series9-ba sikerült-e rendes zsanérokat rakni? Nekem Ativ Book 5-ösöm van, bőven középkategóriás gép, és úgy kell két kézzel szétfeszíteni a laptopot, nagyon gáz.
-
cucka
addikt
válasz kleinguru #23 üzenetére
A retinás 13"-os macbook vagy az air egyaránt ellenfele lehet.
A nagyobb felbontású samsung kijelzőt kenheted a hajadra, amíg a windows annyira tudja támogatni, hogy megnégyszerezi a pixeleket. (gy.k. így pont a nagyfelbontás előnyét veszíted el)
Amit még esetleg meggondolandó, hogy ez a Samsung 2-3 évesen kb. feleannyit fog érni a használtpiacon, mint az említett Mac-ek.
Üzemidőben pedig egyértelműen jobb a Mac, az Air konkrétan 12 órán át bírja a gyár szerint. (Apple nem szokott olyan ordas nagyot kamuzni az üzemidővel. Más gyártók meg egyszerűen nem mondanak semmit, max. hogy hány darab cellából rakták össze a gyárban az akkumulátort, mint ha az bárkit is érdekelne úgy amúgy)A 3 év garancia mindenképp vonzó, de ha az értékvesztést is beleveszed, akkor a garanciaidőt leszámítva olcsóbb venni egy macet oszt' csá.
[ Szerkesztve ]
-
TheCif
tag
Ez egyértelműen a baromi drága kijelző miatt kerül ennyibe. A kérdés csak az hogy szükség van-e rá illetve a touchra ami megint csak plusz pénz.
-
addikt
És lemond a kijelzőről. Ennek az ellenfele valójában az alap 13" rMBPro
A Samsung előnye:
* nagyobb felbontás
* vékonyabb kialakítás (gyakorlatilag egy air)
* 3 év garancia (ez a legnagyobb előnye)A retina MacBookPro előnye:
* OSX felbontás skálázása
* erősebb GPU
* gyorsabb ssd
* üzemidő (talán)
* töltőcsatlakozóHa szeretnék most vásárolni (lenne $-m), akkor nagyon nehéz helyzetben lennék...
Elég jó csomagot tett össze a SamsungTalán lesz majd olyan változat is, ahol 8GB rammal és 256GB-os ssd-vel lehet vásárolni.
-
hallador
addikt
válasz Cyberpunk #19 üzenetére
Igen alig 15 - 18 FT-al drágábban az Air 256 GB SSD-t ad, tényleg jobban megéri, ha valaki megszokja a MacOSX-et.
-
rudi
nagyúr
Elég a PH Samsung blogját olvasni, a linken össze van foglalva a névváltás.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
sagit
veterán
Hiába van dupla annyi feldolgozó az GT3-as Irisben nem igazán van előnye (10-20% csak) a GT2-es IGP-hez képest, csak a dedikált ramos verziónak van számottevő előnye(azt meg ekkora gépekbe nem fogjuk szerintem látni). Hogy miért azt nem tudom, skálázódási problémáról írt a PH is.
Cikkhez: Nekem bejön ez a felbontás, 1600*900-ba simán lehet vele még akár játszogatni is. 8 GB ram és 256 SSD viszont illene ennyiért.
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Cyberpunk
félisten
Nem rossz, de irreális az ár. Akkor már inkább Macbook.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
satz18
őstag
Nekem úgy fest a dolog, hogy a csúcs kijelző mellé ebben az árkategóriában spórolni kellett minden mással. Sztem a HD 5000-et mondjuk egy i5 4250-el nem kellett volna lespórolni, a többit pedig RAM, SSD adhatták volna felár ellenében.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
gerii
addikt
Múltkor néztem az ilyen gépeket MM-ben, és elég jól össze voltak rakva (200K alatti Series 5), talán még egy Acer volt ami hasonlónak túnt, i3-mal szerelve. Viszont a neten gyakorlatilag amig találni tesztetet róluk, a szuper névválasztás miatt, azt se tudtam hogy a Series 5 alatt van 15"-es is, mostmár ativ is szuper, viszont a MM-ben lévő cuccok új procisak régi elnevezéssel, stb stb...
Szóval a kedves Samsung elmehet a csába az elnevezéseivel, meg az ativ series 500 kategóriát egybemosunk hülyeségével.
Persze öt óra netes keresgélés után lehet hogy rájönnék hogy mi az elnevezések értelme, de ha besétálok egy üzletbe megnézem a felhozatalt, és hazaérve lecsekkolnám hogy milyen is, akkor szerintem ne én legyek a hülye vásárló aki nem talál róla értelmes infót, mert nem egész nap a notebook teszteket olvassa hogy képben legyen mindenről amikor egy nyamvadt gépet akar venni x évente egyszer.A tesztelt gép ennyiért pedig vicc.
-
Alchemist
addikt
Ja, ez egy "rendes" laptop mellett olyan, mint a metropótló busz vagy a guminő.
A billentyűzete kifejezetten igénytelen, gagyi benyomást kelt... hogy mennyit kérnek érte, lényegtelen... Swarovski üveggyönggyel kirakva nyilván még a háromszorosába is kerülhetne...Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Prof
addikt
O nahat tok veltlenul a kisebb fogyasztasu Intel procihoz megnagyobb akksit raknak. (mondjuk a kijelzo miatt kell )
Amugy mar kozrohej targya, hogy AMD-vel teljesen atlatszo modon, nem akarnak normalis gepet osszerakni. (1366x768 TN, Temash - i5 ellen.. )
100%, hogy tilos nekik versenykepes AMD konfigot osszerakni, mert akkor dupla aron kapnak az Intel procit/chipeket az alaplapra. Mintha nem letezne A6-os low voltage richland . Mondjuk teny a 35W-os A10-es Richland CPU teljesitmenyet hozza 2 maggal 15 W TDP-vel. (3dmark06-ban)Egy dolog engedelyezett tovabbra is, versenykeptelen aron netbook belsot rakni a netbooknal nagyobb kepernyos notikba.
-
-
hallador
addikt
Aki apple-ra költ az erre is. Pontosan ugyanannak a rétegnek szól a dolog, én azon csonálkozom, minek vezs valaki apple-t, Magyarországon, na én meg azt nem tudom elképzelni mire jó annyiért.
-
hallador
addikt
Na igen nagyon úgy tűnik:
Elhagyja a magyar PC-piacot a Samsung?
Nem jött be az üzleti terv. Annyira nem sajnálom, de azért üde színfolt volt a magyar piacon.
-
smkb
őstag
Nekem tetszettek az új 5 - 7 szériás notik, kár hogy kivonul a Samsung Magyarországról.
-
deja vu
addikt
Egyetértek az iris jó lett volna, ez a mostani nem olyan erős. A rammal viszont nem, később bajban lehet a tulaj.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
mghltm
addikt
akit erdekel a belsoseg, itt kielheti a belgyogyasz hajlamat
erdekes megoldasnak talalom, hogy egyetlen hocsovel vezetik el a cpu-rol a meleget a bordakra es ket darab ventit hasznalnak, gyanitom ennek koszonheti a jo hutest es az alacsony zajszintet.
a legnagyobb dram gyartokent, nem ertem miert zsugoriskodik a samsung a ram-on es az ssd-n, foleg mert a ram-ot boviteni nem lehet, de legalabb az ssd cserelheto.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Nekem még a rammal nincsen bajom. Ha nem a Ghost-al akar az ember játszani, akkor irodai munkára, és multimédiára bőven elég. Szerintem ami itt édes kevés lesz, az az IGP. Szerintem tuti, hogy a közeljövőben amikor jönnek az egyre éhesebb programok, webhelyek nem fogja tudni meghajtani a kijelzőt. Nem hiába rakott az Apple is legalább Iris-t, a retinás gépeibe.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
cucka
addikt
Szerintem ezzel mellélőttek. A 4gb memória, a 128-as ssd és a 6 órás üzemidő külön-külön is vicc kategória egy ilyen árazású ultrabooknál. De legalább jól kifizettetik a totál fölösleges nagyfelbontású képernyőt az emberrel. (Normális szoftveres támogatás nélkül kb. kenheted a hajadra a nagyfelbontást)
-
blueMerle
veterán
Muhaha ennyiért olyan bc laptopot veszek, ami köszöni szépen de jól elvan 5-6 évig, és persze bővíthetem kedvemre. Elképzelni nem tudom ki az, aki ennyi pénzt kiad erre.
-
beteg
őstag
vicc
Csak futni kell!
-
ZGO
tag
Hát, bizony ebbe az árba bele kellett volna férnie a nagyobb kapacitású SSD-nek, és a 8Gb ram-nak.
Sebaj, majd a frissített modellbe megkapjuk, hogy ugyanijen irdatlan magas áron el tudják adni -
Ati1979
veterán
4gb ram.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Viccrovat
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- Bontatlan! Lenovo ThinkPad X1 Nano G2 Profi ultrabook -50% 13,3" i7-1260P 12Mag 16/512 2K /0,97 Kg/
- BOMBA ÁR! Hp Envy 3K OLED garanciával! /2in1/Ultra 7-155U/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Gari
- FANTASZTIKUS áron Asus Zenbook S 13 Flip OLED /I7-1260P/16GB/512 GB SSD/2880x1800/Gari/2in1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest