Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Nagyon örülök a cikknek, mert nálam is szóba került az Asrock N100DC-ITX alaplap.
Tervezem, hogy egyszer építek magamnak egy új szervert. A jelenlegi gépem emlékeim szerint 2011-es gyártású.
Mivel 0-24-ben fog üzemelni, ezért kiemelt szempont a fogyasztás. Ezért figyeltem fel erre a deszkára, mert jól hangzik a gyártó által megadott 6 W TDP érték.A méréseid is tetszenek, mármint az, hogy 10-30 W között fogyasztott a teljes rendszered. Ezt gondolom AC oldalon mérted egy konnektoros fogyasztásmérővel.
Nálam is Debian fog rajta futni (Proxmox), egy bővítő kártya segítségével kap még két SATA portot, és két M.2 SATA portot, agy 2 SSD és 4 HDD lesz rákötve.
Egy dolog nem világos nekem, és az alaplaphoz tartozó manual olvasásától se lettem okosabb, az alaplapi SATA Power kivezetés el fog bírni 4 HDD-t? Attól tekintsünk el, hogy találok-e hozzá elosztót, mert bármikor ráforrasztok még két kábelt.
Annyi ír a manual, hogy ha 4 HDD-t kötünk rá, akkor 90 W-os táp kell hozzá.
Ehhez tudnék venni NAS méretű házat (Jonsbo N2). Ha "rendes" PC házat veszek sokkal olcsóbban, akkor belefér a mATX-es változata is, ami hagyományos ATX-es tápok kér, akkor nem lehet gond a tápellátás, és olcsóbb is kb 20e Ft-al ugyanaz a konfig. Bár azt gyanítom, hogy az ATX-es tápnak roszabb a hatásfoka, mint a laptop tápnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest