Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• markussandor

senior tag

Sziasztok!
    Nagyon örülök a cikknek, mert nálam is szóba került az Asrock N100DC-ITX alaplap.
    Tervezem, hogy egyszer építek magamnak egy új szervert. A jelenlegi gépem emlékeim szerint 2011-es gyártású.
    Mivel 0-24-ben fog üzemelni, ezért kiemelt szempont a fogyasztás. Ezért figyeltem fel erre a deszkára, mert jól hangzik a gyártó által megadott 6 W TDP érték.

A méréseid is tetszenek, mármint az, hogy 10-30 W között fogyasztott a teljes rendszered. Ezt gondolom AC oldalon mérted egy konnektoros fogyasztásmérővel.

Nálam is Debian fog rajta futni (Proxmox), egy bővítő kártya segítségével kap még két SATA portot, és két M.2 SATA portot, agy 2 SSD és 4 HDD lesz rákötve.

Egy dolog nem világos nekem, és az alaplaphoz tartozó manual olvasásától se lettem okosabb, az alaplapi SATA Power kivezetés el fog bírni 4 HDD-t? Attól tekintsünk el, hogy találok-e hozzá elosztót, mert bármikor ráforrasztok még két kábelt.

Annyi ír a manual, hogy ha 4 HDD-t kötünk rá, akkor 90 W-os táp kell hozzá.

Ehhez tudnék venni NAS méretű házat (Jonsbo N2). Ha "rendes" PC házat veszek sokkal olcsóbban, akkor belefér a mATX-es változata is, ami hagyományos ATX-es tápok kér, akkor nem lehet gond a tápellátás, és olcsóbb is kb 20e Ft-al ugyanaz a konfig. Bár azt gyanítom, hogy az ATX-es tápnak roszabb a hatásfoka, mint a laptop tápnak.

Új hozzászólás Aktív témák