- Milyen videókártyát?
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Változatos hardverbokréta
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
...és csökkentett fesz mellett is teljesen stabil, akkor is, ha kicsit ingadozik a tápfesz vagy majd némi adatvesztés befigyel egyszercsak?
Gondolom nem véletlenül állították 1.05V-ra gyárilag és nem 1.0V-ra.
Inkább használnám áprilisig így, alapon, aztán kicseréltetném egy alkalmas időpontban.
-
Peak
addikt
válasz
Meridian #195 üzenetére
Értem.
Akkor valóban félreértés lesz, hogy idézel tőlem egy másik embernek szánt kérést,
vagy hogy megállapítod, hogy én milyen is vagyok.
Én kérek elnézést.Amúgy nem értem, hogy miért mondod azt, hogy próbálnak elkenni bármit is.
Hiszen nyiltan kiálltak, elmondták, hogy szar van a palacsintában, itt és itt szar a tervezés, és ofkorsz mea culpa, kicserélünk minden vackot, ha már elszúrtuk.
Fogyasztóktól függetlenül saját extrém tesztelés alatt jött ki a hiba, és legalább kijött, és elismerik és igyekeznek megoldani a gondot 700milla USD segitségével.Komolyan nem értem néha miről beszéltek, vagy hogy miért írtok olyan dolgokat, aminek semmi alapja sincs.
Őszintén nem értem, bármilyen gúnyolódás vagy provokálástól mentesen.
Már az Asus és GigaByte hivatalos álláspontját is linkelték a srácok, aggodalomra semmi ok, ki lesznek cserélve a lapok.
-
Meridian
senior tag
Ja igen ezt elfelejtetem kicsit kiegészíteni:
Az intel szerint:
"Az Intel vizsgálatai szerint 5% az esélye annak, hogy átlagos használat mellett a 3 Gbps-os SATA portok működésképtelenné válnak hároméves időtartamon belül."Na igen, 5% az esélye annak, hogy garanciaidőn belül elromlik, de ugyanakkor hozzátehetjük azt, hogy 100% az esélye annak, hogy garanciaidő lejárta után röviddel elromlik... az már ugye nem baj, a gyártó szerint...
Csak ép a vásárló elvárása nem ez.
Pl. van olyan Abit alaplapra épített gépem, ami 2001-es közepén vettem, és a mai napig működik, azaz most már lassan 10 éve hibamentes működik. AMD Athlon 1800+ van még benne... A másik, 2004 végén vett MSI alaplapom Athlon64 3000+ -el is rendben működik, anyám használja internetezésre meg filmnézésre, az is 6 éves.
Ugyanez biztosan nem lesz elmondható erre a hibás intel szériára. És nem akarják mindet visszavenni, pl a laptopok esetén.
3 év múlva ki fog emlékezni majd erre? Majd szépen veszik meg a kispénzűek a hazsnált laptopokat, alaplapokat, és sorra szívni fognak majd vele. -
Meridian
senior tag
Semmi különös, csak felháborít az Intel magatartása, amivel próbálják elkenni a probléma súlyosságát. Egyébként is a fogyasztókkal teszteltetik a termékeiket, aztán ha kiderül az a hiba amire egyébként nekik kellett volna tesztelési költséget fordítani, még próbálják elsúlytalanítani, nem komoly az mnégsem, csak 5% esély...
Ez ugyanaz a dolog, mint amikor a tintapatront gyártó ráírja 1000 lap nyomtatható vele (5%-os laplefedettséggel)... és ehhez mérten adja méregdrágán a cuccot, még hivatkozik is arra, hogy ez nem drága, megéri hisz 1000(!) lap, ugye, az rengeteg.
Aki meg fotót nyomtatna az meg, hmmm... -
Srodney
senior tag
-
Meridian
senior tag
Személy szerint ennél sokkal többet használom a vezérlőt. Pl. egy film enkódolásánál irgalmatlan sokat ír és olvas a HDD amin a forrás van.
De az is sokat használhatja a a winyóját aki pl masszívan torrentezik. Aki meg videót, hangot editál, vagy kiadványt szerkeszt, az is. Szóval mindenki, aki nem általános irodai munkára (max.: szövegszerkesztés, táblázatkezelés, levelezés, internetezés).
Végül is ők vannak a szerencsésebb helyzetben, hisz nekik 3 éven belül a nagyobb igénybevételtől tönkremegy a vezérlő, és itt nem arról van szó, hogy bizonyos eséllyel csak, mivel az minden más nagysűrűségű integrált áramkörrel előfordulhat hogy elpukkan, hanem itt arról van szó hogy eleve nagyobb feszt kap az egyik áramkör és mineden egyes kapcsolásnál "párolog" a szigetelő vagy vezetőanyaga, míg végül szépen elpukkan. tehát biztosan elpukkan, szinte olyan módon mint amikor egy számláló visszaszámlál.
Még jó hogy nem okoz adatvesztést, de senkit nem vígasztalna az a helyzet, hogy épp az adóbevallását kellene elküldeni vagy más elég fontos dolot elvégeznie (mondjuk pénzben is kifejezve fonots), mikor megáll a szgépe, és emiatt lemarad valamiről, kár éri.
-
AMATŐR
őstag
Ezen az oldalon a Gigabyte jelentette be, hogy minden megvásárolt alaplapot kicserélnek április végén!
-
audi100td
nagyúr
-
Meridian
senior tag
"Tengermély tisztelettel kérlek foglalkozz a saját dolgoddal. Köszönöm."
Ezt kifejtenéd bővebben?
Jah, hogy te is az az egybites vagy aki azt hiszi taxizok? LOL!
Ki mondta azt neked, hogy _én_ taxizok? És egyébként is.Gondolom te az a típus vagy, aki betelefonál egy IT szolgáltató cég supportjára, és amikor nem tetszik neki az, amit hall vagy kap segítségképpen a problémájának megoldására, kijelenti nagy garral, "márpedig ez nem így van, mert én informatikus vagyok!"
-
fagy53
nagyúr
Mindenki úgy áll hozzá, mintha a vadonatúj lapokon nem lehetne használni a SATA2-öt, pedig lehet. Egyelőre csak elméleti dolog a tömeges meghibásodás lehetősége, mivel laboratóriumi szinten, túlhajtva bukott ki a chip gyengesége. A felhasználók a nominál feszültségen használják a chipet, a lapok auto módban ezt a feszt állítják be. Lehetséges a bios-ban manual-ban csökkenteni a chip tápfeszét a névleges érték alá, így elodázható a meghibásodás, mivel fokozatos leépülésről, degradációról van szó.
A nagy számok törvénye alapján nyilván igaza van az Intel-nek, mert a 3 éven belüli 5-10% is nagy darabszám, de a felhasználók döntő többségének, különösen ha csökkenti a PCH feszt, nincs mitől félnie.Ja, és nem kívülállóként írom ezt, mert itt van az asztalon a lap, proci, RAM és ha beindítom az egyik első dolgom lesz az 1.05V-ot 1.00V-ra tenni, tudniillik ez az Intel által megadott min. fesz.
-
törölt tag
válasz
JockeyEwing #180 üzenetére
An open letter to ASUS customers and partners
A noti benne van a táblában -
DaveJr
őstag
válasz
JockeyEwing #180 üzenetére
Az intel doksia szerint az is érintett. A teljes 6-os széria.
-
mrhitoshi
veterán
LoL nem hogy semmire nem való a Sandy Bridge, mivel jövőre jön az Ivy, hanem még sz@r is. Na ez mindent elmond.
-
JockeyEwing
aktív tag
Nos, akkor valaki azt mondja meg nekem, hogy az Intel Mobile HM65 Express lapkakészletet is érinti a dolog? Az is Sandy Bridge alá hivatott "létezni", viszont nem H67 és nem is P67, de ugyanúgy 6-os széria.
Konkrétan az alábbi notebook miatt érdekel:
Asus N53SV
Ha valaki tud valamit, legyen kedves megoszatni velem
-
atti_2010
nagyúr
Nem lenne egyszerűbb egy PCI-E SATA lapot mellétenni a kész alaplapoknak így nem kellene visszahívni és nem lenne több hónapos csuszás, persze a vezérlő árát az Intel állná.
-
rybank
senior tag
..nesze.. Intel bácsi mossa kezeit...
-
Peak
addikt
Az intel nem fog fél év csúszást bevállalni ilyen hülyeség miatt.
Felborulna nem csak a tik-tak-tikája, de a pénzügy is megsínylené.Hosszú távon gazdaságosabb egyszerűen most elkezdeni gőzerővel gyártani a lapokat, hogy mihamarabb cserélhetőek legyenek a rossz alaplapok, amikben aztán folyamatosan párhuzamosan lehetne X sebességgel BGAzni, majd ismét piacra dobni a rework-ölt cuccokat. Ezeket lehetne jelentősen olcsóbban adni OEM gyártóknak is akár, hogy a veszteségeket csökkentsék.
Q2-ben már bőven "C steppinges" délihiddal dübörgő SB platformok lesznek a polcokon.
-
DaveJr
őstag
válasz
atti_2010 #172 üzenetére
De ezt nem egy cégnek kell alkalmaznia hanem összesen az összes alaplapgyártónak. De még ha lenne is 6000 ember (hogy ne nonstop nyomják) akkor se lenne elég gép. Szóval tuti hogy nem 1 hónap alatt javítják ki az összes hibás lapot. Plusz nem is beszélve arról hogy ahhoz az Intelnek le kéne gyártania 8 millió új chipet.Szóval lesz ez vagy félév mire mindent kijavítanak.
-
atti_2010
nagyúr
Annyit biztosan nem szerződtetnek, így bizony ez több hónapos meló és mire készen lesznek nem lesz kinek eladni, vagy addig egyáltalán nem gyártanak alaplapot a Sandyhoz ?, most még az hiányzik nekik hogy a Buldozer megérkezzen a nyakukra és valami baro jól sikeredett legyen, olcsón.
-
ATtIs_80
tag
válasz
Dark Archon #170 üzenetére
Köszi a pontosítást!
-
-
flatland8
csendes tag
Na és az milyen durva lenne, ha a "C"-s chipekkel is valami gond adodna, úgy fél év mulva! Kezdődhetne minden elölről!
-
Male
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT #166 üzenetére
Ennyi még akkor is, ha szerszám sincs hozzá
-
atti_2010
nagyúr
A csak 8 milliot kell megbütykölni, egy darabig nem kerülnek az utcára a kici Kinai melósok, már látom ahogy a rizsföldön a poronty anyu hátára kötve drótozza az Intel vezérlőket az alaplapokra mert kell egy kis mellékes sok az éhes száj.
-
Male
nagyúr
válasz
atti_2010 #154 üzenetére
Ettől még megéri megtenni... Most újat kapnak majd a hibás helyett, de ezeket nem hinném, hogy simán bezúzzák, hanem bizony szép lassan cserélgeti le pár kínai a chipeket, és visszajönnek a forgalomba. ...esetleg másik hűtővel, mint olcsóbb verzió, vagy esetleg brand gépekbe (ide szerintem azt is megjátsszák, hogy a SATA2 csatikat leveszik, és kész is a "hibátlan" lap).
-
-
lorenzen
aktív tag
Az Intel hozzáállása teljesen elfogadható. Más cég példáján okulva kijelenthetné.:
Minden SATA port jó! De a vásárlók megnyugtatására, minden vásárló kap egy dizájnos USB csatlakozó vakdugó készletet. -
DaveJr
őstag
válasz
atti_2010 #154 üzenetére
Igen...de azt is számold bele hogy amit beszedsz hibás lapot azt is fel kell dolgoznod. Az pedig nem 10 perc. Minden egyes alkatrészt leszedni, megtisztítani az egész alaplapot, megtisztítani az alkatrészeket a legkisebb smd-ket is akár. Utána újra beültetni mindent.
Csakúgy nem fogják a kukába kidobni. Nem hinném hogy az intel kifizeti ezt a veszteségét az alaplap gyártóknak.
A többi rész pedig ugyanaz...tesztelés, csomagolás...Amit leírtam egy bevett módszer. Mindenki így csinálja, Toshiba, Fuji, Samsung...stb. Ezekről konkrétan tudom hogy javítják így az alaplapokat.
tylerhun: mennyi mindent ráírnak erre a jelenetre
de jó lett
-
-
tylerhun
tag
Csak hogy kicsit megpróbáljam oldani, a néha kitapintható feszültséget.
Remélem senkinek a meggyőződését nem sértem ezzel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
antikomcsi #145 üzenetére
Ja ertem, akkor rosszul tudtam, mondjuk igy is eleg durva, ezt gariban igy is ugyis cserelniuk kellett volna, legalabbis esetemben a lenovo szerviznek, viszont az eleg szomoru, hogy nem hivtak vissza a gepeket, ha lejar a gari es elojon a hiba, cseszhetem az egeszet, de hat nincs min meglepodni.
Remelem az intel korrekt modon fogja intezni a dolgot, midnenesetre az mar jo jel, hogy a boltokbol visszahivtak az erintett alaplapokat, kulfoldon sem rendelheto mar a webshopokban (pl. ausztria).
-
Angel1981
veterán
Talán arra gondolnak, hogy ha nem 24 / 7-ben megy a gép éveken át (pl. torrentőrültek).
Egyébként ha tényleg "csak" ennyi az esély, akkor mire ez a nagy hajcihő?
2-5%-os meghibásodás egyébként is valószínűsíthető még egy minőségi alaplap esetén is 3 év alatt.
Szerintem inkább nyugtatgatásról van itt szó, elkerülvén a "pánikot". -
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #125 üzenetére
Aha tényleg. Évek multán. Akinek meg garidő után és a beismerés (per) előtt halt be csak az kukázta a cuccot. Ráadásul pontosan nem derült ki mikbe is szereltékbe mert nem hoztak mindent nyilvánosággra. Nincs itt ferdités kérem. Ha meg valamit hibátlannak veszek meg teljes áron, had ne kelljen se a jótállással, se a szavatosággal sz.pnom.
Ne csak addig legyen jó a vásárló amig a pénzt lerakja aztán menjen az annyába. -
antikomcsi
veterán
válasz
audi100td #134 üzenetére
Arra gondolok, de nem a gpu volt hibás, hanem a forrasz anyag összetétele nem volt megfelelő, amivel a nyákhoz rögzítették a lapkát. Ezért leolvadtak szerencsétlen esetben, és ez nem kedvezett a képi megjelenítésnek
. Olyan próbálkozások voltak, hogy driverből megemelték a venti fordulatot, ahol lehtett. Amúgy gari időn belül mindet cserélték ami tönkre ment, az nem szép ebben, hogyha gari idő után megy tönkre akkor szivacs, hiába a hibás szériából való a gép.
-
ATtIs_80
tag
Ha ugyanaz a H67 / P67-es chip vezérli a Sata3-at és Sata2-t is akkor hogy lehet, hogy csak a Sata2-t érinti a degradáció?
-
DaveJr
őstag
Mitől kisebb logisztika? Beszedni garanciában, elszállítani, leszedni a felhasználható alkatrészt, elszállítatni az újrahasznosító üzembe, legyártani az áramkört, beültetni mindent újra...(lehet hogy lépéseket kihagyok de kb ezek biztos vannak) ez kicsit költségesebb mint beszállítani a szervízbe betenni a gép alá csere és mehet vissza.
A leszedés nincs automatizálva szóval oda sok szorgosz kici ügyesz kéz kell.
Amint a videon láthatod a leszedeés automatizált, csak a lapot kell alá tenni.
-
Peak
addikt
válasz
(ÉN)közPONT #140 üzenetére
Szép baleset lenne!
A garanciális problémákból adódó következményekért ilyen módon, ahogy írod nem követelhető semmilyen kártérités és költségtérítés, csak nagyon kirívó esetekben, és országonként változó törvényi háttér alapán. -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
antikomcsi #130 üzenetére
És ez a százalék nem egy elenyésző szám lenne.
Azt is tedd hozzá,hogy gari ide gari oda se az Intel , se a nagyker se a kisker nem fizeti meg az időkiesést amit a melóból való lógással tölt el az ember + az esetleges utiköltségekről ne is beszéljünk ...asszem nézne Intel papa ha kapna 143524 benzin számlát ,47289 izmosabb taxi számlát , 1149 anyázó levelet ami taglalja ,hogy ezért (is) rúgott ki a főnököm ebből 623 mellékel egy ügyvédi levelet ami kártérítési per lehetőségét vetné fel....jó egy multi ellen esélytelen ,de nem győzné miss Marple személyi aszisztens lefelé lapátolni a sok "" elismerő"" irományt
-
Peak
addikt
-
shteer
titán
én még pár évig el leszek a 2 db 6gbps sata csatival - ha vki az indulattól vezérelve elajándékozná a hibás lapját
-
törölt tag
Szerintetek alaplap újragyártásról, vagy csak a chip cseréjéről (leszed, alaplap tisztít, új chip fel) van szó. Gondolom, a csere olcsóbb. Ha csere, akkor ez automatizálható, vagy kell hozzá szok kici kínai szorgosz keze? És lesz nekünk jó sok javított alaplapunk?
-
brainman
tag
Leáztatnak egy 942 "lábú" csipet? én 20 lábat nem tudok rendesen leszedni egy felület szerelt csip esetében ( 220 voltos weller rulez
), hátha még az a cucc alatt van forrasztás. Nem semmi, de ha erre van technológia, akkor.... Rakták a továbbiakban cserélhető foglalatba a csippeket, sose lehet tudni alapon.
-
audi100td
nagyúr
válasz
antikomcsi #130 üzenetére
Akkor valamit felreertettem, azt hittem a hibas noti gpu-kra gondolsz, amugy ott sem volt valami oke, mert joval atlagon felul volt a hibaarany (meg ha sunyi modon nem is ismertek el) es tudtommal kesobb kiadtak egy javitott valtoztot, olyan is remlik mint ha jogi nyomas hatasara nehany honapig csereltek is volna az erintett gepek alaplapjait, de aztan felhagytak vele, mert ra jottek ez igy nem jo uzlet. Minden esetre nagyon szemet dolognak tartom, tobbek kozt ezert nem is vettem Quadro-s T61-et, elvagyok a GMA-val is, csak ne halljon meg nekem, ha ez bekovetkezne es lejar a gari, kukazhatnam az egesz gepet, egyszeruen nem erne meg javitatni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Dark Archon #121 üzenetére
Egy akkora nagy böhöm csipet hogy akarsz foglalatba tenni?
-
DaveJr
őstag
Nem az Intel gyártja saját magának a chipjeit? Vagy csak procit gyárt a gyáraiban...nem hinném..
A BGA-zás pedig nem egy bonyolúlt művelet főleg ha van hozzá gép. kb 3 perc alatt lecserél egy északi hidat. Szóval az is elképzelhető hogy költség csökkentés céljából csak BGA-zni fognak nem az egészet újra gyártani.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Igen csak a helyzet az hogy jó pár szériát letagadtak, így sok embernek esélye sem volt a cserére mert nem volt benne a listában, ez nem ferdítés.
-
antikomcsi
veterán
válasz
audi100td #127 üzenetére
Én meg úgy emlékszem egész sorozatokat cseréltek le, persze sajnos nem azokat amik már el voltak adva, azokat csak meghibásodás esetén cserélték, olyan kondiciókkal, ahogy ez esetben is kitalálták.
Azt a hibát nem ismerték el, hogy hibás a chip, hisz nem is volt az, persze ez engem sem vigasztalt volna, ha nyáron leolvadt volna a chipsetem a notiban az alaplapról.
Lehet csűrni-csavarni a szavakat akárhogy, ha a végeredményként pont a mi cuccunk sz@arik be. Én nem örülnék, ha pont a hibaszázalékba tartoznék. -
Zeratul
addikt
Az intel déli hidak pusztulása nem új keletű, nekem a GIGA EP35-n pusztul be úgy a sata vezérlő hogy natívan látta mind a HDD, mind az optikákat, de a windows driver betöltése után már nem volt optika. Linux alatt szintén ez volt a helyzet.
-
Peak
addikt
Jól értelmezed, és a chipet fizikailag gyártó cég nem is hibázott, legyártotta azt, amit az Intel mérnöki gárda a kezébe nyomott.
Itt az Intel biztosítója, a gyártók biztosítója léphet be, mint meghíúsult üzleti szerződések, tranzakciók, stb. Ilyenre minden nagyobb világcégnek van biztosítása. De hangsúlyozom, ez tényleg nagyon sokad rendű pénzforrás mindenkinek a károk csökkentésére.Most jött meg a céges belső tájékoztatóm, hogy mit a helyzet az Intellel kapcsolatban, és hogy gőzerővel dolgoznak a technikai megoldásokon együtt az intellel.
Ahhoz képest, hogy hétfőn adták ki az intelék a hivatalos közleményt, tegnap lett europában bejentve, mára már elindult gyártói oldalról is a tűzoltás. -
audi100td
nagyúr
válasz
Ugy tudom akkor nem hivtak vissza a gepeket, pl. a T61-es ThinkPad-ek Quadro vga-i is erintettek az "nV bug"-ban, megis csak akkor cserelik az alaplapot, ha az mar tenyleg meghibasodott. Ebbol kiindulva az intel meg viszonylag korrektul all a dologhoz, de majd kiderul, az nV meg csak be sem akrta eleinte ismerni a hibat ha jol emlekszem.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Még jó ,hogy nem vágtam bele Sandy vételbe
Majd ebayen lesznek 15-20 euroért vihető darabok ..annyit talán meg is érne -
Peak
addikt
válasz
antikomcsi #120 üzenetére
Igy van, pontosan.
Újra kell gyártani kompletten a lapokat vagy tényleg leBGAzzák a nyákról, bár ezt nehezebben tudom elképzelni.Maga a gyártó cég ugyan úgy beszedi a pént a megrendelőtől az újragyártásért.
Majd a megrendelő az intelnél szépen leteszi az asztalra a cehhet, hogy tessék itt van a rework költsége, amit az intel szó nélkül ki fog fizetni.Szerk: ja és ne felejtsük el a nagy biztosítókat sem, ugyanis az ilyen ügyletek esetén a gyártásra is van biztosítás. Tehát ha az intel esetleg nem is a teljes összeget állja a rework esetén, a különbözetet a biztosítóktól beszedi.
Legalábbis a Wistron/Quanta/Compal gyárak esetén így működik. -
válasz
antikomcsi #120 üzenetére
Forrasztópáka, ónszippantó...
Vajon megérné most IC foglalatba fektetni?
-
antikomcsi
veterán
És hogyan cseréli ki a chipet?
Nagy valószínűséggel a gyártónak kell kompletten lapot cserélni. Azért egy bga chipet nem olyan egyszerű cserélni, mint egy bios chipet.
Annak nagyon örül az alaplap gyártója, ha kap egy új lapkát a régi helyet, ő meg adhat gyakorlatilag 2 alaplapot 1 áráért. Szóval annyira nem egyszerű dolog ez.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ha az Intel igazán sumákolni akart volna, akkor most nem lenne hír, cikk meg flame.
Egyszerűen kussoltak volna, szép csöndben a régi chipet leváltották volna az újjal (mivel csak ők sejtik, hogy baj lesz/lehet a mostanival 2-3 év múlva), és az esetleges garis problémákat meg fű alatt megoldották volna a hibás 2-3 havi "terméssel" kapcsolatban.
Ezzel szemben világgá kürtölték, beismerték, felhívták rá a figyelmet.
Szerintem ez viszonylag korrekt eljárás a részükről...kieg: Ja, egyébként AMD-s vagyok vagy 8 éve, Intel proci csak a céges netbookomban lapít.
-
Ezt komolyan mondod? Sok esetben kevesebbe kerül a per és a büntetés költsége összesen, mint bezúzni egy rakat alaplapot, visszavenni a hibás chipeket, foglalkozni a vevőkkel, intézni a dolgokat. Még, ha csak a 8 millió chip negyede van beültetve. Nem egy példa volt már erre.
-
válasz
Dark Archon #116 üzenetére
Nem, én a saját kamerámmal felvett filmet tömörítettem be, mert úgy kevesebb helyet foglal és mivel a játékot letöltéssel vásároltam, inkább azt is tömörítve tárolom.
Üdvözlettel: Offshore Kft.
-
"Tehát az, ha betölt a Windows és kitömörítem a kedvenc játékomat, hogy játszhassak és kitömörítem a kedvenc filmem, hogy megnézhessem, esetlegesen már extrém használat?"
Ha Ön játékokat és filmeket tömörítget ki, akkor az illegális - nem rendeltetésszerű, extrém használat - tehát még jobb is, ha csöndben marad. Így felmerül a Windows jogtisztasága is, tehát esetleges alaplapi panasz esetén számíthat a Microsoft, BSA, RIAA, NASA, FBI látogatására.
Köszönjük, hogy termékünket vásárolta!
-
Gyuri27
félisten
Gyerekek. Mit vártatok? Az a 700 milla még ziziből is sok.
Másrészről az intel soha nem volt a becsület bajnoka.
Azért ahhoz pofa kell, hogy a hibás cuccokat teljes áron árulják.
Mert lássuk be hibás a cucc. Az meg. hogy kibirja a gariidőt meg nevetséges. Mert vagy igen vagy nem. De ha kibirja. Kivesz használtan ilyen lapot? Ha nem akarom 3 év után eladni miért természetes, hogy megdöglik a lap?
Az is jellemző, hogy sz.pjon a vevő. Mert egy termék vásárlásakor a garis cécót senki nem számolja bele az árba. Az mindig + költség + a vas se megy. Vagy sz.pjon a gyártó. Mert hozzá fogják vissza vinni a döglött lapokat. Ők meg kenhetik a hajukra. Majd valamit adnak a nagykernek, az valamit ad a kiskernek a kisker meg a vevőnek. Abban azonban bizonyos vagyok, hogy a vevő itt sem fog jól járni. Az esethasonlatos az nv-s balhéhoz. Csak nem értem az intel miért várja meg mig ebből is botrány, birság és per lesz. Az utóbbi időben amúgy is kaptak rendesen. Nem hiszem, hogy jobb a birságot kifizetni. Mint korrektül rendezni az ügyet. -
törölt tag
Ismered a viccet?
A székely elviszi a lovát az állatorvoshoz aki azt mondja neki, hogy a ló 3 nap múlva meg fog dögleni. Erre a székely bemegy a kocsmába és tombolát hirdet: aki benevez, megnyerheti a lovát. Nosza sokan vesznek is tőle tombolajegyet. Ugyanezt csinálja másnap is meg harmadnap is. A 3. nap végére ki is gyűlik egy jó ló ára, a székely pedig azt mondja:
-Sorsoljunk!
Beteszik a jegyeket egy kalapba, kihúz egy jegyet s a nyertessel elindulnak hogy odaadja neki a lovat. Mire az istállóhoz érnek a ló már halott. A győztes felháborodik, mire a székely szó nélkül visszaadja a győztesnek a tombolajegy árát. Erre az megkérdezi:
-Hát a többiekkel mi lesz?
-Ők nem nyertek!Az Intel most szépen eljátssza a székely szerepét...
-
válasz
Meridian #100 üzenetére
"Aki extrém módon használja (sok HDD olvasás/írás)"
Tehát az, ha betölt a Windows és kitömörítem a kedvenc játékomat, hogy játszhassak és kitömörítem a kedvenc filmem, hogy megnézhessem, esetlegesen már extrém használat?
Azért nem kell elszállni ettől a hírtől. Hibásak, de az Intel szerint kicsi az esély a hibára (még ha kettővel megszorozzuk, amit mondanak, akkor is csak 10%). Azonban ha bármikor behalna, kicserélik garancia után is - ennek nincs köze a garihoz, mint ahogyan annak idején a sok éves Canon gépemben is szó nélkül cserélték a hibás CCD-t.
Egyébként a mikrózásról épp a napokban volt valami hír Ázsiából. Egy madár mikrózta a telefonját talán vagy mi volt és kiderült - letöltendőt kapott kártérítés helyett.
-
brainman
tag
válasz
tylerhun #102 üzenetére
ez igaz.
amúgy van pár ismerősöm, aki akkor cseréli a gépet, mikor úgy ítéli meg, hogy lassú adott - általa gyakran használt - feladatokra, pl. Szerintem, a sandy b platform nem éppen lassú holmi, egy átlagos vásárló, nem az évente megjelenő az újdonságokra beizguló felhasználó, akár 4-5 évig is elbohóckodhatna vele, ha az alaplap bírná... ilyen indítással nekik ciki ez a holmi.3 év garit emlegetni az intel részéről gáz. olyan, mintha a szerencsében bíznának. Akinek 3 éven belül tönkremegy a lapja, buktuk, csere, akinek nem, az az alapvetően rossz terméket benyalta.
8 millió /?? csak/ alaplap cseréje élből iszonyú pénz, gondolom kattog az agy, hogy másszanak ebből ki.
Male, a mikrót mint végső, és nem feltétlenül jó, csak lehetséges "megoldást" említettem.
Tételezzük fel, hogy ez lenne az első holmim, amit 4 évig biztos nem adok el, akkor már most könyvelhetem, hogy a lap bukó? Nem túl jó indulás. -
törölt tag
Én a kereskedői szopó ágon vagyok, és most jogosan balhézik az ügyfelem, hogy neki kell az alaplap, mert a vevőjének megígérte. Számomra a vevő szent, ő hozza a lét, ebből élek. Nekem semmi gondom a felháborodott hozzászólásokkal. A kereskedői munka erről is szól, hogy néha nagy a szívás.
Az az egyik legnagyobb méreg, ha proci már meg van, és nincs lap. Én a procit is visszaveszem, ha nincs más választás. A lényeg, az ügyfél szmájlival
távozzon.
Ja, és én nem hallgatom el a hibát, nálam az már átverés. Használja vagy sem, hibátlan termék árát fizette ki, az jár neki.
-
Male
nagyúr
Attól még érdemes kicseréltetned majd (ahogy látszik, Április körül), mert:
- új lapod lesz
- amikor lecseréled, gondolom nem kidobod, hanem eladod... a hibás kevesebbet ér.Mikrózni meg tán nem kéne... egyrészt mert nem éppen tisztességes (ha már ezt a csere-mizériát ilyen alapon ítéljük meg, akkor talán nem kéne kettős mérce), másrészt mert felesleges is, hiszen cserélni fogják.
-
Peak
addikt
Feladtam...
-
yakuza.tora
addikt
(I)Bocsi! Kétszer ment el!(/I)
-
yakuza.tora
addikt
"Az Intel vizsgálatai szerint 5% az esélye annak, hogy átlagos használat mellett a 3 Gbps-os SATA portok működésképtelenné válnak három éves időtartamon belül. Mivel a garancia a legtöbb termék esetében három évre vonatkozik, az alaplapgyártók kezében van a döntés a már értékesített, de még hibátlanul működő termék cseréjével kapcsolatban."
Ezek szerint a hiba nem három év után, hanem három éven belül bármikor bekövetkezhet!!!
Hogyan döntik el, hogy hibátlan a termék??? Boltban gariztatás során mindegyiket kimérik?Vagy visszaküldik a gyártó céghez és ott vizsgálják be?Hányás ez a hozzáállás!
Nem akartam átállni a Sandyre, de ez a kis intermezzo jódarabig kilőtte nálam az INTELT... Bármilyen jók is a procijai.
-
Peak
addikt
válasz
Meridian #100 üzenetére
Az intel ki fogja cserélni az összes olyan chipet, amit a gyártó lejelent neki, amit a felhasználó visszavisz és JOGOS az igény!
De ez még mindig nincs összhangban az általad leírt "3 év után szinte biztosan tönkremegy az alaplapja" mondattal.
Én pont ezen akadtam (sokadszor) fenn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Fogyjunk le!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Linux Mint
- Debian GNU/Linux
- Azonnali játékos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest