Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autóhifi
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meridian
senior tag
Akkor idéznék neked egy sort, ami szintén a cikkben volt:
"Természetesen a probléma valós, és idővel biztosan elhasználódik a hibás vezérlő."Tehát idővel biztosan elromlik - ez az elhibázott gyártásból adódik.
Aki extrém módon használja (sok HDD olvasás/írás) annak előbb, mondjuk már garanciaidőn belül biztosan, aki kevesebbet használja (és éppen ezért arra számítana, hogy a laptopja vagy asztali gépe ezért tovább is bírja) annak meg majd garanciaidőn KÍVÜL fog elromlani a vezérlő, és ez utóbbi esetben már nem is cserélik ki neki, holott mindez csak azért van mert ELEVE(!) rossz, hibás terméket kapott eredetileg...Ami meg a másik, ismerve a kereskedők mentalitását, én személy szerint 1 év évig biztos nem veszek inteles alaplapot, és valszeg mások is így gondolják, az intel hozzáállást megismerve.
Pont az Intelnek kellene legjobban forszírozni azt, hogy vissza mindennel, mert nem adunk ki hibás terméket a nevünk alatt senkinek sem, mert az presztízsveszteség, méghozzá nem 5% eséllyel, hanem majd később ennél jóval magasabb szinten, fokozódó mértékben.
Mindet vissza kellene hívnia, különben nagyon is sokan vannak azok, akiknek rövidtávon a profit mindennél többet ér.
-
brainman
tag
szvsz. kár problémázni, én is vettem h67-es lapot, használom teljes nyugalommal. rendszervinyó és a dvd olvasó megül a 2 üzemképesnek ítélt porton.
3 évig úgysem marad meg a cucc, mint ahogy a fórumozók zöménél (kb 1%), lesz más újdonság, izgalom, és csere a komplett konfig.
talán 1 év múlva beteszem pl. a mikróba, és megoldódik a sata porttal kapcsolatos aggodalom.
-
-
Peak
addikt
Ha jól láttam/olvastam az Intel közleménye szerint 3 éven belül 5-15% meghibásodás fordulhat elő. Itt és a másik fórumban is pár értelmesebb hozzászóló leírta/lefordította, hogy pontosan mi is a hiba.
Ez szerinted a "3 év után szinte biztosan (100%) tönkre megy az alaplapja"?
És akkor ezek után csodálkoztok, hogy ha az ember kiakad a fórumokat olvasva?
-
Azért ez elég nagy blama az intelnek.Aki meg megvette a lapot most szedheti ki a gépéböl és mehet veszekedni a kersekedövel.Nos ezért nem kell azonnal minden újat megvenni
-
CyDoN
senior tag
Ahogy olvasgattam, már megtörtént a megegyezés az Intel és nagyobb gyártók között!
Az intel kb Febr végére tudja szállítani az új chip-setet a gyártóknak, aki még tesztelik, és ha OK akkor gyártják, számításom szerint az első szállítmányok Márc végére érkeznek az európai piacra aztán még a disztrikhez beér stb...KB Ápr második felére érkezik a userekhez az új chip-setes alaplap! -
Peak
addikt
Értelek. Természetesen mindent a vevőért politika a legjobb cégér.
Jómagam IT területen mozgom nagyon sok éve, jelenleg szintén nem kicsi vállalatnál.
Én belülről élem meg micsoda szopás van ebből az egészből.
Ráadásul a magyarországon hatályos törvények is arra köteleznek, hogy ha ilyen van, mi magunk lépjünk elsőnek, hiába az Intel a saras.
Tehát a gyártóknak maguknak kell most pl. az összes termékükkel kapcsolatos kommunikációt intézni, ami jelentős plusz költség.
Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a vevők bármilyen szinten kárt szenvedjenek ebből az eseményből kifolyólag, és ezért mindent meg is teszünk.
És azt sem engedhetjük meg magunknak, hogy bármilyen hivatal, akár az NFH beállítson, hogy akkor most 1250 véglény-panasz alapján fizessünk 20millió forint büntetést.
Én most még bele sem merek gondolni, hogy ez milyen mértékű plusz kiadást és munkát fog generálni nekünk. -
Meridian
senior tag
A cikk tartalmát tekintve az én olvasatom az, hogy aki most vesz ilyen lapkával alaplapot és nem cseréli ki azonnal, akkor az 3 év után szinte biztosan tönkremegy az alaplapja - ha kicsit hazsnálja is...
Hát kösz! -
válasz
dízelracer #85 üzenetére
+1
-
Male
nagyúr
-
Chaser
legenda
Akkor mondok egy példát. Élelmiszergyártásban hasonló horderejű cégnél dolgozom mint IT-ben az intel, ha éppen nem nagyobbnál. Nálunk is szokott lenni baki. Az alap, hogy a hibázók megkapják a hatályos seggberúgást, de ezenfelül maga a cég tesz meg mindent, hogy kárpótolja a vevőt. Igaz kisebb összegű dolgokról van szó általában, de megesik olyan is, hogy összességében akár több 10 milliós tételeket visszahívnak és akár megsemmisítenek, ami mindennel együtt duplázza is a ktsg-eket. Pofátlan hasznot rakunk mi is a termékekre, de ha egy vevő reklamál a cégnél mindent megtesznek hogy kárpótolják és nem a nagykerre meg kiskerre mutogatnak, mert a mi cégünk gyárt, vagy ad ki alapanyagot tovább gyártásra, mint jelen esetben az intel a chipet. Mivel globál szinten több mint 60 gyár van így el lehet képzelni milyen tételek kijöhetnek ebből, de mindent a vevőért és nem a másikra mutogatva - ha csak tényleg nem ő hibázott, pl szállítás közben összetörte a dobozokat- elven a gyártó cég vállalja magára a felelősséget és az ezzel járó ktsg-eket. Az inteltől is csak ennyit várnék el és igenis soroljanak fel minden alaplapot és notebookot amit az esetleges probléma érinthet, ne annak kelljen nyomozgatnia utána aki vett valamit, ugyanígy az adott típusok legyenek fedésben a gyártónál is. Ne a vevő parázzon ha bizonytalan, hogy az ő gépét csak kifelejtette a gyártó. Én csak ennyit meg a fentebb említett dolgokat várnám el tőlük.
-
AirBooms
addikt
Ez a topik súlyosabb, gázosabb, mint az esti kereskedelmi hirműsorok...
-
Peak
addikt
Azt hiszem, hogy nem az intel feladata ezt részletezni.
A gyártók a saját termékeiket "gondozva" a saját oldalukon, vagy kommunikációs csatornáikon fogják tájékoztatni a disztributorokat, partnereket és viszonteladókat, hogy mely modellek és tipusok eladhatóak, és melyek nem.
Ez a kereskedelmi politikájuktól és marketingtől függ.A notebook gyártók pl. napokon belül elkezdik tovább forgalmazni azon termékeket, amelyek technikailag nem érintettek a hibában, noha pont ezt a chipet tartalmazzák, és erről tájékoztatni kell mindenkit.
A komponens gyártók alaplapjaival kapcsolatban ez az eljárás sokkal több időt fog igénybe venni./respect Chaser
(szerk: helyesírási hibák javitva)
-
capulet75
addikt
A hozzászólásaidban eddig a bunkó megnyilvánulásokon kivül semmi érdemlegeset és hasznosat nem találtam.Nyilván akkor én is egy paraszt troll vagyok, aki cső hülye. Ha annyira vágod a témát akkor talán ne másokat minősits folyton.
Ha jól olvastam az Intel azt nyilatkozta h a kár mértéke 700.000.000 dollár.Gondolom ez egy nagyságrendi kalkuláció,azért ebbe az összegbe nagyon sok minden belefér.Kezdve a partnerek "kártalanitásától" az userekig amit a partnercégek végeznek.Az eddig legyártott termékek pedig,mérséklendő a veszteságet,részleges garanciával olcsóbban kerülhetnek értékesítésre.
-
Peak
addikt
Pontosan!
Ez így is működik valóban!Csak mire az egész kommunikáció eljut a véglényekhez, addigra olyan mértékű dezinformálás történik, hogy szinte lehetetlen kompenzálni, súlyos pénzek fognak itt kimenni, hogy pl. az interneten és fórumokon trollkodó és uszító hozzászólásokat valahogy ellensúlyozzák, hogy az emberekkel megértessék, hogy nem minden készülék érintet a problémában, még ha pont azt a chipet tartalmazza is az eszköz.
Itt jön elő pl. a gyártók felelősége, hogy ők is időben reagáljanak.
-
atti_2010
nagyúr
Sőt ki kellene kapcsolni az internetet hogy ne lehessen a drága Intelt ilyen csúnyán lehordani meg sarat lökni rá, én inkább sz@rt löknék rá mert egy rohadt csaló, most hibázott fizessen, anno az AMD-vel mit műveltek hogy néha hibázott a procija, pedig az is csak néha jött elő.
-
Chaser
legenda
Noteszok esetében ki kellene adniuk egy pontos széria listát, kb ennyi. Mivel SaB-es gépből még elenyésző modell van, nem hiszem hogy 2 embernek 1 napi munkaidőnél többet elvenne az életéből.
szerk: 1ébként nagyon nem hiszem, hogy SaB-es gépből olyan sok szaladgálna amin nincs esata, nem nagyon sietik még el hogy helyette usb3 legyen inkább.
-
Cathulhu
addikt
Ohh, verpistik kedvenc mondataval zartad a hozzaszolasodat, ezzel vegre sikerult teged is a megfelelo kategoriaba elhelyezzelek. Tovabbra is csak kopkodni tudsz, de ertelmes, konstruktiv hozzaszolasra nem telik.
Koszonom, hogy alatamasztottad, hogy nem vagy vitakepes, csak a szad habzik, ugyhogy reszemrol abba is hagytam, forumozz tovabbra is nagy oromokkel
-
DaveJr
őstag
Ha mi csak trolkodunk akkor te mit csinálsz? Flame-eled az egoddal a topicot...máshol kéne ezt csinálni olyan helyen ahol érdekel ez bárkit is.
Köszönjük az eddigi hozzászólásaidat, ha nem tetszik amit írunk nem kell olvasni.#71:
Ha te ennyire nagy okos vagy...meg tudod mondani hogy a 0 és 1-es port éppen melyik vezélőhöz tartozik? Mert ha pont a Sata2-eshez akkor igenis előjön a hiba.
Ha az nem dezinformálás akkor mi? Pont most hintetted el az olvasóban azt a hitet hogy lehet h akkor nem fog előjönni a hiba...holott te sem tudsz többet nálunk erről.
Ja és pont a 0-3 ig Sata2-esek a portok. -
Peak
addikt
Kérdés:
Pl. olyan notebook esetén, ami ezt a southbridget tartalmazza, inaktivak a 2-5. SATA portok, fizikailag sincs csatlakozó a lapon, kizárólag a 0 és 1-es portokon lóg egy vinyó és egy ODD, nincs eSATA csatlakozó rajta, a notebook háza pedig fizikailag sem képes befogadni plusz SATA eszközt...
... de egy szakmailag tájékozatlan átlag user látja, hogy a készülékben "pont az a csipp van, amit a zinterneten látott és húúú mennyi hozzászólás volt és micsoda sárdobálás és flém"...
...gyakorlatilag eladhatatlanná válik.És miért?
Mert szar a kommunikáció.
Mert az internet tele van flémmel és dezinformálással.Ezt a készüléket pl. nincs értelme visszahivni, sem az Intelnek, sem a gyártónak, mert soha nem fog előjönni az adott hiba.
Innen származik az Intel új tájékoztatója, amely részleges visszahívásról beszél.
-
Chaser
legenda
Ha az intel úgy áll hozzá, hogy csak javasolhat valamit az elég gáz. Nem nekem, mert én nem vettem SaB cuccot. 1ébként hol hőzöngtem?
Nemtetszésemet fejeztem ki a hozzáállásukban, amit tartok is.
szerk: Aki akarja feltétel nélkül vihesse vissza a lapot, notebookot, aki meg nem az tartsa meg. Az intel szépen nyelje be a veszteséget, úgyis van miből fedezniük, pofátlan árat kérnek egy olyan lapért is amin se sata3, se usb3, csak egy szem déli híd, mert a cpu-ban van már a ram vezérlő és vga is. Nem hiszem hogy belehalnának. A visszahívott lapokat pedig a gyártókkal megegyezve adják el 1 év garival jóval olcsóbban, a gyártók veszteségét pedig térítse meg az intel. Ez sztem egy korrekt eljárás lenne.
-
ATtIs_80
tag
Most olvastam csak az újabb (rossz) hírt. Tegnap elismerték a bakit és azt írták, hogy valamennyi érintett terméket ki fogják cserélni, most pedig már azzal ijesztgetik a tulajokat, hogy talán kicserélik és a partnerek is talán méltóztatnak elég rugalmasak lenni, hogy ez megvalósuljon. Ez gáz! Jó lenne, ha végre tiszta vizet öntenének a pohárba.
-
Peak
addikt
Mint már emlitettem a világ összes Intellel üzleti kapcsolatban levő cége, amely érintett ennek a chipnek a hibájában azon dolgozik, hogy felmérje a "kárt", és az Intellel együtt a lehető leghatékonyabb stratégiát dolgozzák ki a károk enyhítésére.
(Bár trivia, de leírom) Az Intelnek nem csak súlyos anyagi, hanem presztizsveszteség is az egész történés. A presztizsveszteség mértéke attól függ, hogy mlyen professzionálisan oldja ezt a fiaskót a partnerekkel, a felhasználók érdekében, akikből él.
Súgok egy picit ...
... ez most arra lesz jó, hogy a SB előtt beragadt régebbi technológiákkal ellátott készleteket a gyártók kiszórják.
-
erdoke
titán
Az Intel szerint az általad igényelt kapcsolatfelvétel már megtörtént a gyártókkal. Hőzöngés helyett meg kellene várni, melyik alaplap/noti gyártó mit reagál, hogyan képzeli el a helyzet rendezését. A döntést mindenképpen ők hozzák meg, az Intel csak javasolhatott valamit.
-
atti_2010
nagyúr
Veszel egy kocsit drága pénzért és azt mondják :minden ok csak a fék néha nem működik de a garanciát még kibírja pláne ha nem használod, nem hiszem hogy tetszene nem beszélve hogy pár év múlva szinte eladhatatlan a cucc.Legutoljara az Nvidianak volt ilyen bakija a VGA-kkal és ha jól tudom felet letagadták később és a szegény vásárlók máris rossz oldalán álltak annak a bizonyos hímtagnak.
-
Lacika112
aktív tag
válasz
djculture #54 üzenetére
szeretem az ilyet megveszek valamit aminek 100% működnie kéne aztán fél napot töltök keresgéléssel mire kiderül hol hogyan mikor(!) fogják kicserélni
aztán a kereskedő elveszi tőlem az alapot megkérdezi nem e akarok vinyót venni közlöm nem (na ennek se kell kicserélni úgyse használ annyi csatit) hátramegy és ugyanezt visszahozzaXD nincs is jobb
az emberek nem ok nélkül lázadnak valószínüleg azért mert már jártak így bizonyos hardverekkel és tele a tökük a szarakodással
-
DaveJr
őstag
9 hónapig intéztem egy nem kis informatkai cég garanciás ügyeit. A felhasználó behozta kicseréltük én mentem nagykerbe. És ott aztán hiába NFH hiába jogszabályok az összesre kb tojtak. Ha volt egy mikro karc már fizkai sérült. Visszadobták...és sorolhatnám a szebbnél szebb indokokat amivel viszadobtak cuccokat. Szóval kitörölhetem az NFH-val mert ha hozzájuk fordulok rövidtávon nem lesz pénzem/alkatrészem de a pénzem benne áll a dologban. És pl egy cégnél ha sok ilyen van akkor hip-hop összejönnek milliók.
Nem tudom neked milyen tapasztalatod van de nekem speciel ez. -
Chaser
legenda
Nekem jónak mondod, ismerem a felállást
De nem mindig van ez így, pl SaB-es cuccokból itthon acert már úgy tudom lehetett is venni. kb 20k + 2év garbővítés, és igen, sok esetben el is veszti az előnyét. Azt azért aki ért hozzá nem jelenti ki, hogy nem egy kategória HP-val meg dellel, mivel minden gyártónak elég szép számú modellsorozata van. HP-ból és dellből is vannak ótvarx@rok.
Visszahívást mondjuk úgy értem, én, mint az alaplapi chipkészletet szállító vállalat hibáztam, hivatalosan értesítek minden notebook és desktop gyártót, amiben megkérem szépen őket adjanak ki az értékesítőknél erről egy doksit, az el nem adott lapokat egyértelműen vissza kell venni, az eladottakról pedig döntsön a felhasználó megkívánja-e tartani vagy sem. Mert akárhogy nézzük, nem a lapgyártókat fogják anyázni, az intel bakizott -amit el is ismert-, neki is kellene a rendezésre törekednie.szerk: Peter13: Sztem is így kellene tenniük, ahogy mondod
-
Peter13
senior tag
Szerintem pontosan ez a "lesz" az ami sokakat aggaszt. Gondolom ha kijönnek a nagy alaplap gyártók és bejelentik, hogy az "intellel történt megállapodás alapján az "vygfrtdg sorozatú" alaplapokat kérés alapján azonnal, garanciában cserélik", mindenki kicsit megnyugszik. Most viszont ilyen kijelentés nincs (ahogy a cikk utolsó szakasza is említi), tehát úgy gondolom hogy jogos az agggodalom, a bizonytalanság meg a találgatás.
-
Tomcat
őstag
Szerintem nem kellene ezt túlmisztifikálni. Az Intel hibás cuccot dobott piacra és ezt el is ismerte. Tudván a zsákbamacska jelenség meglétét akár még évek mulva is kibonthat a kedves vásárló olyan eredendően újnak árult alaplapot ami a hibás chipet tartalmazza (merthogy 8 millió legyártott alaplapot tutira nem fog senki sem kidobni, ezt szinte garantált) megmarad az adatvesztés további lehetősége. Hogy vered ki az Intelből vagy kiskerből-nagykerből hogy a nyaralási fotókat vagy a gyerek/kutya/macska/autó/barátnő stb. éppen lementett képeit is adják vissza mert ugye "Murphy" miatt pont akkor döglik majd be a cucc?! Szerintem sehogy sem.
Nem lenne ésszerű döntés ha ismerve a tényeket a kedves leendő SB vásárló félretenné a kizárólagos Intel márkahűséget és ezúttal egy AMD-s gépet venne magának/rokonnak/családnak/cégnek ?
-
wwenigma
Jómunkásember
Előfordulhat, csak épp most elő is fordult.
Nem azért lett szalagcím, mert Intel. Itt megjegyezném, hogy pl. a TLB bug azért lett szalagcím mert Intel.
mod: A szövegértés elősegítésének érdekében egy példa: ha veszel egy kehes lovat, amelyik elhullhat az istállóban a héten vagy akár a a párizsi Prix de lArc de Triomphe-on 3 év mulva, az nem ugyanaz, hiába kapsz ujat helyette. Ha tud az eladó a bajról, akkor át lettél verve. Ha 100 kehes lovat adnak el, nem lehet azzal vedekezni, hogy 85 nyerhet akár a legrangosabb versenyen is.
-
djculture
félisten
Teljesen mindegy ilyen felfogással veszel egy lcd tv-t hazaviszed nem szól a hangszorója de tökéletesen használható mert házimozi erősitődre rákötheted.Itt is kb ez van.Rosszúl terveztek meg valamit és most majd a vásárló szivja meg,még annak kell rákölteni hogy működjön a cucc amiért fizetett egy rahedli összeget.Remélem lesz valami rációt meg pénzt látó amcsi ügyvéd aki kiperli belőlük a sz is.Még a gyártóra akarják rákenni azt amit ők terveztek el
-
Peak
addikt
Értem. Tehát lecsupaszítva az a gondod, hogy mindenképp cserélni kell a cuccot, bármit is vásárolt bárki, akár alaplapot, akár notebookot?
Én ezt akár hogy nézem, bármilyen más IT eszközzel előfordulhat.
Nem világos, hogy miért tulajdonítunk neki ilyen mérhetetlen nagy jelentőséget.
Azért mert Intel, mert szalagcím lett belőle a világon?...
Az NFH-ról annyit, hogy ugyan nem tökösek, mert a fele egy kiló krumplit nem képes megpucolni normálisan, de olyan massziv bürokrácia van mögöttük, hogy jópár álmatlan éjszakát képesek okozni, mikor azt mondják, hogy bizonyítsd be az igazad, visszamenőleg egy év levelezését kategorizáld és nyomtasd, hozz bizonyítékot az igazad alátámasztására. (ismét mondom, tapasztalat)
Na már most ez az eset nekik vörösposztó, mint a BKV-ellenőrnek a kisdiák, akinek lejárt a bérlete. Kapva kapnak majd az alkalmon minden végfelhasználói bejelentésen, hogy megszorongassák a kiskerek és nagykerek és céget tökeit.
Szvsz egyik kereskedelmi egység sem fogja rizikózni a saját hirnevét azzal, hogy egy amúgy teljesen triviális világszinten ismert problémával kapcsolatos garanciális követelést elutasítson. Bődületes öngól lenne.
-
Nem tetszik. Először teljes visszahívásról volt szó. Ez egyszerűen ködösítés. Egyébként nem a felhasználó feladata, hogy garanciakiterjesztést vásároljon és kompromisszumokkal használja a terméket, ha egyszer a gyártó beismerte a hibát.
-
Male
nagyúr
Gigabyte-ról a link ( Overlocker-től a másik topicból ). Náluk korrektek, bár az elején még próbálkoznak azzal, hogyha csak a SATA3-at használod, akkor nincs teendőd (pedig akkor is érdemes, mert előbb-utóbb el szeretnéd majd adni), de ha akarod cserélik újra amikortól elérhető a javított verzió.
-
Peak
addikt
/agree ( még egy normális post )
Pontosan ez fog történni.
A háttérben az Intel súlyos dollár-milliókat, hanem százmilliókat fog széttolni a gyártóknak, hogy a cserét elvégezhessék.A gyártók pl. jelen pillanatban tervezik át a komplett Q1-es terveket, új stratégiákat és marketing tervet gyártanak.
Ezek iszonyat plusz pénzeket emésztenek fel, olyan láncreakciót inditva el, aminek a végén az Intel lesz, aki csenget mint a katonatiszt. -
wwenigma
Jómunkásember
Hallod, azt nem veszed észre, hogy itt a gond magával a cserével van? Mivel KELL cserélni előbb vagy utóbb. Vagy egy csendes délutánon fog elhullani vagy egy hajtós hónap közepén. A legjobb hozzáállás az lennne ha az EGÉSZ szemetet összesöpörnék egy kupacba. Meg persze ott van a gari ideje. Oké, hogy 3 év a gyári gari, de ha bótban megveszed 1-2évvel és behal akkor elhajtanak.
Ha később el akarod adni, első kérdés garantált...
Az NFH meg nem annyira tökös. Békéltető testülettől megkapja a bót az "ejnyebejnye, légyojnedves cseréld ki", az meg letojja.
Persze perelhetsz, 1-2-3 év alatt meg is lesz, hogy igazad van. Kis szerencsével és sok pénz befektetésével. Na had ne folytassam.
Ne gyere az 5-15% -kal, az a marketing fele. A maradékban biztos véletlenül vastagabbra sikerült a kapuoxid. Esélyesebb, hogy az átlagfelhasználó 1 HDD 1 ODD felállást nézték, meg hogy vérpistike ugyis a sata3ba dugja mer gyorsabb lesz a sata1es kehes nyócvan gigás maxtroxa.
#49: és fejezd be itt a minősítgetést szvsz...
-
Joachim21
őstag
Biztos vmi liberális/SZDSZLMPMSZP/ csávó, aki a "hibás, hát CSERÉLD" korrekt elve helyett, a majd egyszer úgy is én szívatom a népet egy multi igazgatótanácsából mentalitást szívta magába az anyatejből. Hibás, hát cseréljék ki, ennyi, ezen nem sokat kell agyalni! FIZESSEN A BŰNÖS, van miből!
-
Móci
addikt
Két lehetőség van:
1. vagy nem volt meg a reggeli macis kakaó/kávé/pálinka/egyéb
2. vagy túl korán keltél.
Más magyarázatot nem találtam erre a minden lényeget magába sűrítő, csupán tényekre támaszkodó hozzászólásra.
Köszönöm, hogy lehordtál minket, de ha ilyen élvezetekre vágyom, akkor inkább befizetek valami bőrruhás lánykához. -
capulet75
addikt
Köszönjük a tartalmas és hasznos hozzászólásodat.
A kiterjesztett garancia azért annyira nem olcsó.Nyilván van egy ráta amit kimatekoztak a szakemberek,ami alapján, belekalkulálva azt is hogy a termékük kibirhat (jé!) 2-3 évet meghibásodás nélkül, még mindíg jól jönnek ki.CSodálkozom is hogy alapesetben egy notebookra 1 év garit adnak.Akiknek meg van kiterjesztett garanciájuk és nem hal be a gépük addig, az ő általuk generált plusz bevétel fedezi a hibás cuccok költségeinek x%-át.
Az Intelnek ez jó nagy pofon,főleg hogy az AMD rákapcsolt rendesen.Kiváncsi vagyok hogy a magyar kereskedések miként állnak a problémához,sajnos a legtöbbnek méltán megérdemelt rossz híre van ilyen téren.
-
tsi
tag
Itt nem is arról van szó hogy egyszerre használod vagy külön... nem hiszem hogy használat függvényében vannak a portok és az eszközök összekötve, és mi van ha pl. pont a vinyó kerül a hibásodásra hajlamos portra. Ja akkor jön majd a FFUUUUFFFUUUUFFFUU...
Most látom DaveJr megelőzött...
-
erdoke
titán
Gari: Ha veszel + 2 év garit az Acer-hez, alig marad árelőnyöd a HP/Dell és hasonló gyártókhoz képest, márpedig azokkal nem egy kategória. Pont azzal a két év gari = 25-30e Ft-tal olcsóbbak az Acer-ek, mint a HP vagy a Dell.
Visszahívás: Terméket visszahívni az tud, aki azt eladja a felhasználónak. Tehát itt az alaplap és notebook gyártók döntenek róla, az Intel pedig fizeti, ahogy megállapodik velük. SZerinted mégis hogyan hívhatja vissza az Intel a HP, Acer, Dell, stb. laptopokat, vagy az Asus, MSI, Gigabyte alaplapokat?
-
Peak
addikt
Nem ilyenre gondolok, ez egy viszonylag normális aggódás, de azért van a garanciád, azért van NFH, hogy tudjanak erről a gondról.
Hidd el, nem fognak szarakodni az eladók, a nagykerek és a disztributorok az alaplapoddal kapcsolatban, hiszen nyilvánvaló gyártó által elismert hibája van a készüléknek, minden gond nélkül később kicserélik neked.Van egy europai központi szerv, egy amolyan minőség ellenrőzős meg figyelős intézet, ahova minden cég köteles reportolni a világon, aki pl. europába hoz bármilyen cuccot.
Ide az Intel is lejelentette a problémát. Na már most ezt az adatbázis látja minden ország "fogyasztóvédelme" és komolyan hajtják is az itt található cégeket, dolgokat. (TAPASZTALAT!)Szóval nem az egészséges aggodalom a probléma, hanem ha valaki ostobaságot és hülyeséget beszél, fűti, tüzeli a többi embert, lincshangulatot gerjeszt, stb.
Szép szociológiai tanulmányt lehet irni az ilyenból.Egyéb iránt "részvétem" az alaplapod miatt, de tényleg ne aggódj, nem lesz semmi gond a cserével.
-
Male
nagyúr
Számolgattak... ha elbagatelizálják a hibát, és nem cserélnek, az ugyan némi visszaesés majd a forgalomban, de még mindig kisebb bukta anyagilag, mintha cserélnének... ennyi.
Notikhoz: jah, sokszor csak kettő... de ha a SATA2-re kötötték azt (amire szerintem jó esély van, mert - szintén szerintem - kevesebbet fogyaszt), akkor lényegtelen hogy elég lenne a SATA3 is, mert ott nincs az, hogy átdugom
Szerintem a nagyobb lapgyártók vállalni fogják a cserét, és leverik az Intelen a költségét.
Eszgabor: A DELL is mit művelt, amikor azt mondta, hogy "nem rendeltetés szerűen használták a gépeket azáltal, hogy tudományos számításokat hajtottak végre rajtuk"... mégis élnek és virulnak, ugyan úgy vásárol tőlük a tömeg, mint előtte.
-
atti_2010
nagyúr
Így igaz emberek ez botrányos, ez a Hungarikum hozzáállás, még kérdezni, még érdeklődni mertek! Netán a gari szót is emlegetni meritek pffuj, ahelyett hogy befognátok és csendben falhoz lapulva megvennétek az Intel hibás szutykát és utána elkotródnátok a büdösbe, hát hova jutott ez a világ! Már a Magyarok is bemernek szólni.
-
natë
nagyúr
Erre személy szerint egy dologgal reagálnák, most adtam ki 200e Ft-ot (a probléma kirobbanása előtt) egy konfigra. Bár a havi fizetésemből kijönne a cucc, mellette nem nagyon tudnék élni és családom is van. 40 ezresével fizetem a kölcsön után a havi részleteket, tudom ez az én problémám. Nem pánikolok, SATA3 porton vannak a cuccaim, de rohadtul idegesít, hogy a konfigomnak "véres a nyaka". Szerintem többen vagyunk így, ez nem trollkodás, egyszerűen idegesítő és elkeserítő helyzet. Mit csinál ilyenkor egy SB tulaj? Találgat. Teljesen normális reakció.
Ha nem erre írtad, úgy elnézést. Szintúgy, ha félreértettelek. -
Peak
addikt
Jóreggelt!
Erdoken kivül nem sok értelmes hozzászólást láttam még sem ebben a topikban, sem a másikban.
95%-otoknak köze nincs az informatikához, trollkodtok meg hülyeségeket beszéltek, iszonyatosan bosszantó ez a hungarikum-habitus.Azt gondoltam, hogy értelmes hozzászóláskat szültök, de a legtöbb irás csak fikkantás és sunyiskodást kiált ( mindenki magából indul ki?
)
Rendkívül lehangoló, hogy a PH! fórumán, ami amúgy viszonylag meghatározó a magyar IT életben ennyi ostobaságot és dezinformációt vagytok képesek szétvonyítani.
Olyanok vagytok, mint a falusi vénbanyák, mikor vasárnap kiülnek a portára a padokra és NASA majomhoz konvergáló IQval megszakértik a világ dolgait és pletykálnak hülyeségeket.
/sadpanda -
^Clown
addikt
De naiv voltam, amikor azt hittem, korrekt lesz a gariztatás. Felkerült a szégyenfalra az Intel!
-
válasz
antikomcsi #29 üzenetére
Nem merül fel bennük, mert úgy vannak vele, ha elfingják magukat, hogy új procit hoznak ki és akkor már új lapkészletetet is vezetnek be, te eladod a régit, mert "öreg" és utána megveszed az újat. Le sem sz@rják, hogy te meddig akarod használni...
-
Lacika112
aktív tag
na szép nem elég hogy szart gyártanak még belém is dumálják nem lesz semmi baj ha átlagosan használom
ÁLLJJJJJJJJJJ
had döntsem el hogy használom
"kiskereskedelmi piacra szánt alaplapok esetében szintén a gyártók felelnek a garanciáért. Az Intel vizsgálatai szerint 5% az esélye annak, hogy átlagos használat mellett a 3 Gbps-os SATA portok működésképtelenné válnak, három éves időtartamon belül"
szóval minden 20 adik tulajt lerántottuk a pénzel miközbe 1 használhatatlan terméket adtunk neki
a többiek nem ilyen szerencsések hisz kifutnak a 3 év gariból a 4. évtől már az alapok 20 % nem fog működni vagy mi? -
DaveJr
őstag
Itt most nem az együttes használatról van szó. Hanem hogy ha mondjuk a HDD-t meg az eSata-t a SATA3-ra kötik akkor az ODD már csak SATA2 lehet. Hiába nem használod az eSATA-t attól még az ODD marad Sata2-es. Szóval előbb utóbb előjön a hiba.
És ugye ez a nagy kérdés hogy mit mire kötött az adott gyártó. Ha mindent sata2re...
-
Chaser
legenda
De lehet hozzá venni garkiterjesztést potom pénzért, aki meg nem vesz meg is érdemli. Akármilyen laptophoz sztem kötelező min 2 év gar megléte, de nem árt 3 se. Viszont pl emachine-hez nem lehet venni -az 1 év garis- ami szintén acer és PB-t eddig 2 évvel adták, de már az is eggyel jön..de ezeket sztem annyira nem érinti a SaB. Viszont a drágább notikat ahogy mondtad érintheti, a hdd sata, már ált-ban az optika is, ha valaki használ még esata-t is akkor cumi lehet. Egy ekkora
mamutmajom cég beismeri hogy hw-esen hibázott és nincs visszahívás?szerk: radi8tor1: Te lehet hogy nem, sokan meg igen. A nagyobb gépekről nem is beszélve amikben 2hdd+ optika van.
-
antikomcsi
veterán
3 évig kibírja, aztán vegyél másikat. Széééééééééép! Az fel sem merül, hogy valaki esetleg tovább szeretné használni?
Arról nem is beszélve, hogy ezek a cuccok amúgy is botrányosan vesztik az értéküket, 3 év múlva meg eladhatatlanok lesznek, vagy csak valóban egy tábla milkáért viszik majd el, így még többet bukva.
Aki meg megvette és esetleg beletolta 1-2-3 havi fizetését az új gépébe az ne tudjon nyugodtan hátradőlni és élvezni, mert a kisördög mindíííííííg minden körülmények között ott motoszkál a fejében?
A TLB bug engem csöppet sem aggasztott, az vihar volt a biliben, ez esetben azonban nem vagyok erről meggyőződve.
-
Cathulhu
addikt
Az Intel vizsgálatai szerint 5% az esélye annak, hogy átlagos használat mellett a 3 Gbps-os SATA portok működésképtelenné válnak, három éves időtartamon belül. Mivel a garancia a legtöbb termék esetében három évre vonatkozik
Magyarul 3 ev mulva valszeg megdoglik, de addigra mar ugyse kell csereljuk a hibas lapokat. De szep.... Meg jo hogy elvileg nalunk ugy van, hogy koztudottan mar eladaskor hiba termekre mas szabalyok vannak.
-
-
DaveJr
őstag
Igen tudom. Csak általában nem a kisker a szemét hanem a nagyker. Csak ti/mi ezt nem látjuk. Olyan indokokkal képesek visszadobni alkatrészeket. Pl volt olyan eset; pendrive: hibajelenség: nem működik(rendszer kiírta nem ismeri fel) nagyker visszadobta hogy náluk működik...másodszorra meg mikor már azt írtuk rá hogy a rendszer nem ismeri fel kicserélték...szóval egy-két nagyker ennyire f...sz tud lenni.
És egy idő után már a kisker is átveszi ezt a módszert mert tudja hogy a nyakán fog maradni a hibás alkatrész és minuszban lesz egy alkatrésszel.atee:
Jó persze. Ez tényleg elég nagy probléma. Csak szerencsére itthon még nem akkora a probléma.
Reméljük hogy mindent visszahívnak és nem árulják tovább a hibásat. Mert biztos lesz egy olyan réteg aki nem tud erről a hibáról és megveszi a hibásat...mondjuk általában ők azok akik átlagosan használják a gépet. Meg ha tényleg 3 év alatt kevés az esély hogy elromoljon akkor meg csak mérgelődik majd egyet hogy basszus pont gar idő után ment tönkre. -
atee
őstag
Nem az a baj, hogy sok embernek van már. És még csak az sem, hogy hibás. Igazából az a baj, hogy ködösítés megy. Jó-nem jó. A fene se tudja, hogy mikor lesz javított. A majdan javítottnak kínált az javított e vagy csak átcímkézett?
Most, árulják még a hibásat, vagy beszüntetik? Nincs egységes álláspont.
Nyilván próbálják menteni a menthetőt, de biztos vagyok benne, hogy amennyit csak lehet azt a végfelhasználóra terhelnek majd.
Nem átlátható a helyzet. Szerencs, hogy nem volt időben proci...különben már szétvetne az ideg, hogy van egy hibás alaplapom ami csak újabb probléma forrás...Mindenesetre én visszamondtam a megrendelést. És ahol ezt megtettem ott korrektek voltak és megértik a döntést. Nem mintha lenne más választásuk.
-
atee
őstag
Egyébként név nélkül, de van nagyker ahol az előrendeléses listában benne vannak az elvileg hibás alaplapok.
-
DaveJr
őstag
Meg most őszintén. Hány embernek van már itthon SB-hez való alaplapja. Kb 2 hete kapható itthon a belevaló proci. Sztem olyan hú de sok alaplap nem lesz. Aki meg vett az meg megvárhatja még kiadják a javított verziót és mehet gariztatni. Nem lesz kis hazánkban ebből olyan hú de nagy probléma...bár ahogy ismerem a nagykereket...köcsögölni fognak a garanciával.
-
brainman
tag
3 év garanciális időt emlegetik? aranyos. a garanciális időt kibírja, tehát a termék jó.
szvsz sok garis csere lesz ebből még, nem a port megy majd tönkre hanem a komplett lap, megoldja a júzer. egy kiadós szikra csodákra képes.
-
erdoke
titán
1 db SATA HDD
1 db SATA ODD
1 db eSATA portEz a kombináció elég sok mai laptopban előfordul, és első ránézésre nem kivitelezhető a 2 db hibátlan SATA 3 porttal. Cumi.
-
atti_2010
nagyúr
Egyik sem fogja visszahívni, kivárnak és reménykednek.
-
tombar
senior tag
pont akartam már rendelni sandyt :S
amúgy ha van egy sima satás winchesterem meg satás oddm azt rá lehet dugni a 2 sata3as portra? még nem láttam ilyet, szóval ez nagyjából úgy működik mint egy usb? vagyis egy usb 2.0ás eszközt beleraksz egy sima usb portba mint amik pl a s478as lapokba és csak a port sebességével működik az eszköz? tehát a foglalat ugyan az a 2 sata port esetén, de a sata3 2szer gyorsabb?
asszem nyár elejéig megint várhatok -
mghltm
addikt
válasz
KőkorSzaki #11 üzenetére
en is azert irtam, amit irtam: ha az ember nem akar tovabbi ezreket/tizezreket kidobni, szivni, veszekedni, anyazni, ordibalni... kizartnak tartom, hogy a gyartok a tobb millionyi alaplapot onkent es dalolva cserelik majd
-
Yutani
nagyúr
Már látom, hogy a Hardverapró évek múlva tele lesz kishibás Sandy Bridge alaplapokkal...
-
KőkorSzaki
tag
Én úgy gondolom, de javítsatok ki ha tévedek, hogy ez az iparág történetének legjelentősebb visszahívása. Szerintem nagyon sokan vannak, akik csak néznek ki a fejükből, hogy akkor most mi van. Ebből mindenki csak rosszul jöhet ki, és itt Magyarhonban mi a legkevésbé leszünk az Intelre gyakorolt hatásával elfoglalva. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a magyar kereskedelem fel van-e készülve egy ilyen helyzet komoly és konfliktusmentes megoldására, vagy jön az, hogy "használd a két 6GB-os portot", meg "nem lehet adatvesztés, nyugi" (csak hazugságvizsgáló ne legyen a közelben, vagy majd azt mondjuk hogy á az a kilengés valami földrengés lehetett, Richter 6).
-
Chaser
legenda
Intel...lípöhíd'
-
-
mghltm
addikt
"Mivel a garancia a legtöbb termék esetében három évre vonatkozik, az alaplapgyártók kezében van a döntés a már értékesített, de még hibátlanul működő termék cseréjével kapcsolatban."
a tobb hetes/honapos szivas elkerulese erdekeben, ertelmesebb dolog egy kulon pci-e sata vezerlot venni es boldogan hasznalni tovabb a "hibas" alaplapot
(#8) wwenigma ismerve a magyar kis es nagykerek hozzaallasat a korabbi problemakhoz, en ezt tennem, ha lenne sandys lapom. szerintem tobbet sporolsz vele...
-
atee
őstag
Nesze semmi fogd meg jól! kb. Elbasztuk, de vegyétek bátran a szart..majd max rohangáltok gariztatni.
Köszönöm inkább megvárom a javított verziókat. Persze már azt se zárom ki ezek után, hogy át címkézik a régit. A felhasználó csak fel lesz ültetve a végén. -
eszgabor
aktív tag
Reméljük, hogy minden nevesebb gyártó fontosabbnak tartja a hírnevét, mint hogy elkezdjen 'cigánykodni'.
Azért szakmai körökben, ha elterjed a híre, hogy valamelyik gyártó besz**atott egy rakat júzert azzal, hogy nem cseréli ki nekik és a már boltokban lévőket sem cseréli, akkor az a márka bojkottra lesz ítélve.
Csak azok vásárolnak majd tőle, akik nem informáltak.
De a kiskeres is meggondolja majd, hogy áruljon-e olyat terméket, aminek majd intézheti a gariját szép számban. -
Az Intel vizsgálatai szerint 5% az esélye annak, hogy átlagos használat mellett a 3 Gbps-os SATA portok működésképtelenné válnak, három éves időtartamon belül
És mi szerintük az "átlagos"?
-
wwenigma
Jómunkásember
Jajj, pedig hogy istenitettek az intelt, hogy milyen babán és profin kezeli a helyzetet, Pénzt s időt nem kimelve!
-
De aranyos!
Ez így azért messze nem teljes visszahívás
Valahogy az az érzésem, hogy ebből még lesz probléma végfelhasználói szinten..... -
FRENK1988
veterán
Na végre az utcsó mondat bejött
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lexus, Toyota topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Egyedi ékszerdobozka
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest