- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milaraspa
tag
Azokra vannak spéci gépek milliókért, meg az Antarktiszra, Himalájára stb.
Ez nem oda való szerintem, hanem ha valaki csak túrázik, de kell a laptop, ha műhelyben dolgozik, kiül az almafa alá vagy csak egyszerűen elege van a papírvékony csodákból, amik valóban csodák, hogy két throttling között 1-2 percig lehet velük dolgozni is, de két ujjal felemelve már nyikorognak, viszont a Panasonic és a Dell rugged laptopjait már drágállja.#10 Építész miért dolgozna laptopon? Akit ismerek, dedikált asztali géppel tolja otthon is, meg az irodájában is - kompromisszumok nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
-
.mf
veterán
Sok Thinkpad fordult meg a kezeim között IBM-től Levonóig, és siralmas volt a minőség folyamatos romlása. Tavalyig T460 volt a céges gépem, hogy az mekkora egy retek volt... Pontatlan illesztések, szar billentyűzet, közepes tapipad, recsegős váz, kijelző, sérülékeny akku...
Azt azért csak nem múlja alul a HP?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
tibaimp
nagyúr
HP ne vegyél, mostanában sokat visszaküldünk garis problémák miatt és csak a szarrágás megy.....akkor már inkább Lenovo-t! Csak tipp.
A Panasonic Toughbook-ok ilyenek még, bár azok jóval drágábbak. Mondjuk azok military szabványnak felelnek meg.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
törölt tag
Egy kihelyezett semmi közepén kicsivel túli építésen egy építésznek jól jöhet az a plusz VGA teljesítmény ha módosítani kell valamit hirtelen.
Másik ahol el tudom képzelni a cuccot: fúrótornyokon akár diagnosztikai vonalon is, ahol lehet elég lenne egy normál ultrabook is, csak minden második sarkon van valami veszély, amelyik nullára írhatja és pótolni elég körülményes.
Esetleg bányákban, pl. bányagép javítás, diagnosztika. -
wattafaka
senior tag
Az i9-es doboza a sokoldalú
-
.mf
veterán
"Az 1000 nites fenyerejet mondjuk irigylem. Ebben elorebb lephetnenek mar a cegek a soho szegmensben is kicsit. Mondjuk minimum 400 nit jol jonne."
Lassan kéne új notit vennem, ezért nézegetem a kínálatot, és HP-nál még az business-notik alsóbb kategóriáiban (Probook 4xx-től) is vannak 400 és 1000-nites kijelzővel szerelt gépek, már 1000 EUR alatt is (és a színvisszaadásuk sem rossz, IPS 90~100% sRGB-vel és ~60% A-RGB-vel). Szépen lassan, de javul a helyzet.
"vagy az uralomason egyertelmuen valami ilyen vagy meg durvabb gepre lehet szukseg"
Érdekes módon ott sima Thinkpadek vannak az ősidők óta, nem ilyen extra-mindenállóak...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Tigerclaw
nagyúr
A semi gamer videokartya fura valasztas. Milyen szakma/feladat eseten van szukseg ilyen kivitelu gepre es kozben nem eleg az IGP ereje?
Az 1000 nites fenyerejet mondjuk irigylem. Ebben elorebb lephetnenek mar a cegek a soho szegmensben is kicsit. Mondjuk minimum 400 nit jol jonne.
Nem lehet nagy kereslet ezekre. Tobb cegnel is dolgoztam terepen is hasznalt notikkal es inkabb normal gepeket hasznalnak, mert olcsobbak es ha parat baleset is er, meg mindig kisebb a koltsege. Szoval durva kornyezet lehet ahol ez idealis valasztas, kiveve ha mondjuk olyan tavoli kitett helyen kell munkat vegezni, ahol nem opcio hogy cserelem az elromlott gepet. Pl. dzsungel, tundra, sivatag, deli-sark kozepen, vagy az uralomason egyertelmuen valami ilyen vagy meg durvabb gepre lehet szukseg. Lehet az extra videokartya is azert van, mert ahol ilyen gepeket kell hasznalni ott nem art ha ugyelnek a hasznaloja mentalis egeszsegere is es kotelezo a napi vegi jatek.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
.mf
veterán
Érdekes, csak azt nem értem, hogy ezekből miért nem csinálnak olyan verziót, ami
- a fémvázat használva passzív hűtésű, így még ellenállóbb a vízzel, porral szemben;
- csak m.2 van benne, esetleg Smartcardnak még hely - de kihagyja a 2.5" SSD-t, ODD-t, Picimacit és mindenféle ezer éve elavult, feleslegesen nagy dolgot;
Így sokkal kisebb, könnyebb, vékonyabb, ellenállóbb lehetne. Sajnos elég nagy a szakadék a fully rugged és a semi-rugged / business-rugged között.
De azt jó látni, hogy az 1024×768-as panelokról már legalább leszoktak...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
- -70% HP EliteBook 850 G7:i7 10610U,32GB RAM,512GB SSD,15.6" FHD,vil.MAGYAR numeri.bil.l,Win11Pro HU
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Precision 3490 14" FHD IPS érintőIntel Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB NVMe IR kam gar
- ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256, type-c +SZLA! +GAR!