- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
phonedoor
csendes tag
válasz
phonedoor #229 üzenetére
Időközben odáig jutottam, ha a frissítési folyamat közben - ha úgy látom, hogy beragadt - kikapcsolom a wifit, majd vissza pár másodperc múlva, akkor remekül frissít. Szóval így ránézésre tényleg a Play nem tud együttműködni a wifi szolgáltatásokkal. Mindegy, szerencsére ritkán kell frissíteni, telepíteni, így kézzel el tudom most már intézni. De akkor is , na! Ennyi pénzért lehetne rendben működő dolgot is adni.
-
phonedoor
csendes tag
Mondanám, hogy mindenen túl is vagyok. Gyári visszaállítás volt, nem segített. Óra rendben beállítva (és egyébként wifiről is hol megy, hol meg nem - inkább nem). 2.4 és 5 GHz közötti átkapcsolás kipróbálva. Kékfog ki/be nem segített. Mobiladat ki/be nem segített.
Nem kapcsolom össze, de olykor a Play kilövése, cache törlése, wifi ki, majd be akciók után olykor sikerül, de inkább a "véletlennek" tudom be, mert vannak appok, amelyeket sosem sikerült így frissíteni, és egyébként random módon ezektől függetlenül is sikerül egy-egy frissítés. Töröltem a Play frissítéseit - aminek következtében elfelejtette, mi minden van telepítve - és utána amikor azt kellett volna látnom, hogy milyen frissítések állnak rendelkezésre, ott csak egy szomorkodó műhold piktokgram árválkodott "Hiba történt" felirat kíséretében.Úgy vélem, a Google Play és a wifi nem szeretik egymást.
Minden más rendben megy wifiről - youtube, spotify, böngészés, stb.
Szedtem le egy ping alkalmazást is, ami a www.google.com-mal 15 és 45 ms közötti válaszidőkkel kommunikál. Érdekes, hogy wifiről települt - igaz, csak pár kbyte-os az app.Ha tippelnem kellene, akkor a play a letöltés során kommunikál a store-ral, és a kommunikáció fagy be valamiért, amit aztán timeout-tal hibára küld. Sajnos azt most nem tudom megnézni, hogy egy másik wifire csatlakozok.
-
phonedoor
csendes tag
Sajnos nem. Változtattam a 2.4 és az 5 GHz hálózatokon is csatornát. Előbb az egyikkel, majd a másikkal próbáltam (közben kukáztam a 2.4-t, mert mindig arra csatlakozott vissza). De sajnos a jelenség változatlan. De most már a 30 MB-s csomagokat is majdnem a végéig elviszi, és csak 90+% körül dobja el.
Kényszerített leállítást nyomtam a play-re, cache törlés... de változatlan. Kezd elérkezni az a pont, hogy a markába nyomom az eladónak, hogy köszi. Tudom, hogy nem a forgalmazó hibája, de ez... több, mint bosszantó.A Chrome-ot mobilneten simán tudtam frissíteni.
-
phonedoor
csendes tag
válasz
Exquisito #221 üzenetére
Tudja.
Wi-Fi hálózat neve és állapota (2,4 GHz) : [xxx]Engedélyezve
Wi-Fi hálózat neve és állapota (5 GHz) : [yyy ]EngedélyezveA modem beállításaiban az 5GHz:
Wi-Fi mód: n/a/ac
Sávszélesség: 80MHz
csatorna kiválasztása: Auto (jelenlegi 36+40+44+48)
DFS csatornák nincsenek kikapcsolva (a checkbox nincs bepipálva, bármit is jelentsen ez az opció)A 2.4 GHZ-s sávszélessége 20/40 MHz Autó (Jelenlegi : 20 MHz)
Megnéztem a wifi radarral, és átraktam másik csatornára, mert interferencia volt egy másik routerrel. De ez nem javított a helyzeten.GT2-vel bármelyik wifi hálózatra is csatlakozok, a jelenség ugyanaz.
A pc-m csak a 2,4 GHz-s hálóztot tudja érzékelni, azzal oda csatlakozok. -
phonedoor
csendes tag
válasz
Exquisito #216 üzenetére
Kb 1 éve cserélték a T-s routerem. Homeoffice-ban dolgoztam, a videoconfok rendszeresen laggoltak, de a csere sem oldotta meg. Végül a helpdesken megosztotta a csatornát (bármit is jelentsen ez), és azóta az a hiba elhárult.
A telefonom azt mondja, 192Mbps a kapcsolat sebessége. Maga a router a telefontól alig 1.5 méterre van, így a jelerősség kiváló. A telefon beállításaiban olyat nem találtam, hogy frekvencia választás, módosítás. (Sőt azt sem találtam meg, hogy hol lehet rendszerfrissítéseket keresni, csak infó van: A12, júli 5 biztonsági frissítéssel.)
Totál random, hogy mikor telepít és mikor áll meg. Ha a wifit ki/be kapcsolgatom a telón (mobiladat kikapcsolva), akkor néha befejezi a telepítést, még akkor is, ha csak pár megásak az appok. Ez így kínszenvedés.
-
phonedoor
csendes tag
válasz
Exquisito #214 üzenetére
Ez roppant szomorú.
Egyrészt, mert 1 routerem van csak. Másrészt, mert a telefon első belakása során egy rakás frissítést akar leszedni, amire nincs korlátlan mobilnetem, meg persze a régi telóm appjai is kellenek.
Szóval ez a Sajomi csoport sajátosság, vagy Android "feature"? -
phonedoor
csendes tag
válasz
phonedoor #211 üzenetére
Azt vettem észre, hogy bizonyos alkalmazások igénylik, hogy a Chrome legyen az alapértelmezett böngésző (persze, erre semmi sem figyelmeztet). Miután visszaállítottam erre, 1-2 frissült, de pl. a Spotify nem. Megtörténik az ellenőrzés, aztán elkezdi a letöltést, és néha csak pár százalékig, máskor akár 9x-ig is eljut, majd hibára fut. Persze a hiba okáról nem kapok infót, így lövésem sincs merre keresgéljek. A realme chat supportja... nos, gépnél tovább nem jutottam.
-
phonedoor
csendes tag
Frissen vett telefonomon A12, friss v3.0 realme felület. Az a bajom vele, hogy itthoni wifin a Play nem akar alkalmazásokat telepíteni, frissíteni. Már újraindítottam, de a jelenség továbbra is fennáll. (Korábban HTC 10-em volt, amin még 8-as volt a droid, azóta kicsit megváltozott
) Tapasztalt már más is hasonlót? Ha igen, hogyan lehet orvosolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Realme GT 2 nem sokat változott az elődmodellhez képest, továbbra is rendkívül versenyképes minden szempontból, grátisz környezettudatos, legalábbis a hátlap.
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Akku: 89%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest