Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
válasz
sirarcheer #111 üzenetére
szia,
nem próbálkoztam felirat letöltéssel Plexen, nem emléxem rá h láttam volna ezt benne. -
péjé
őstag
sziasztok,
vki használja a PI2-t mint Plex szerver?lejátszóként nagyon ügyes de lehet most kipróbálnám így is.
Van egy NAS-om otthon de gyengélkedik mint plex server így jött az ötlet: befognám a PI2-t servernek, közben szereztem egy Samsung (smart) BD-t azon meg ott a Plex...
Esetleg vkinek az image megvan hozzá?előre is köszi.
-
péjé
őstag
Feltettem próbaképp (RPI2) az OSMC-t is, ami KODI alapú lejátszó.
A Kodival nagyon rossz a tapasztalatom, nekem nem jött be, sd minőségű filmeket/sorozatokat rossz minőségben adta vissza.
(Az osmc-t is egyszerű telepíteni, fat32-es sd kártya kell, pc-ről feltelepül, behelyezve az RPI2-be installálja magát b. 2 perc alatt és némi állítgatást követően mehet is a filmnézés.)
Az osmc a kodival szemben nagyon szép képet produkál, a beállítása nagyon hasonlít a Kodiéra, lehet is választani a Kodi nézetet. Alapból megjeleníti a film mellett a borítót (ennél többet nem), könnyen kezelhető a lejátszó rész. Hálózatról szépen lejátsza a hd/fullhd filmeket. Távirányítónak azonnal elfogadta a tv távját ami azért vicces mert a tv-m fapados led LG és nem cec-es.
Kodinál jobban bejött, Plexnél sztem nem jobb így vissza is térek arra.Hangokat még nem tudok próbálni mert az erősítőm lepadlózott.
-
péjé
őstag
RPi2-esem van, feltettem rá a Rasplexet, meg vagyok vele elégedve, gyors, képminőség elég szép, 25-30mbps filmet is elvitt simán.
Kiváncsiságból feltettem a Kodit, nagy csalódás volt. Az sd minőségű filmek élvezhetetlenek vele, hd, fullhd még kinéz vhogy de inkább ne...állítgattam de nem lett jobb.
Ha vki ezt használja és jó a képminőség mondja el mit nem csináltam jól. Állítólag a Kodihoz van vmi fizetős app/plugin ami javít a képminőségen.
Hangot nem tudtam ellenőrizni, épp letérdelt az erősítőm, ha szerzek másikat csinálok majd teszteket. -
péjé
őstag
sziasztok,
Rasplexet tettem a Pi2-re, távirányítani szeretném. a tv-m nem CEC-es így az kiesik. Feltettem telómra egy appot, azt elfogadja félig meddig, a billentyűt nem ismeri fel rajta.
Használ vki esetleg rasplexet airmous-zal ? vagy vmi távirányító app?
Kodit egyelőre hanyagolom, tudom annak ott a yatse app, maradnék a Rasplex mellett.
köszi előre is. -
péjé
őstag
sziasztok,
media playert keresgélek és eszembe jutott ez a megoldás, Kodival.
Szemezgettem több lejátszóval (pl. Popcorn 210 ) de a Kodi jól fejlődik, lehet ez a jobb megoldás ebben a kb. 20,000 ft-os kategóriában.Volt androidos boxom Kodival de nem tetszett a képminőség, az öreg LG DP1 lejátszó minőségben mesze jobb képet adott.
RPi-vel milyen a képminőség? DD, DTS hang legyen, többi nem olyan fontos nekem.
Távirányítani ezt is lehet airmouse-al?
Ha esetleg vkinek van összhasonlítási alapja, írjon, előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest