- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Egérpad topik
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
válasz Oryctolagus #399 üzenetére
Szerintem nem lesz 6500 XT kártya. Azon a szinten a sugárkövetés nem opció, egyéb teljesítményben pedig egy 5600 XT is tudna annyit, mint egy 6500 XT. Elvileg csak az 5700-as sorozatot kaszálták el.
-
Oryctolagus
tag
Szerintetek lesz ebből a szériából 6500 XT valamikor?
Az 5500 XT utódja lehetne.[ Szerkesztve ]
Per aspera ad astra.
-
wattafaka
senior tag
válasz Alaplapvevő #384 üzenetére
A kommentek alapján vak, csóró, igénytelen, de legalább boldog
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
Ha emlékszel a korabeli nyilatkozataira, akkor hetekig gondolkozott, hogy elfogadja e az állást, és áttekintette az egész AMD-t. Akkor úgy nyilatkozott, hogy elvállalja, mert nagyon tetszik neki a fejlesztések aktuális iránya, a fejlesztés gyakorlati megvalósítása, a szakember gárda, stb. és nagy lehetőségeket lát az AMD-ben. Ha akkor még a bulldózereken szüttyögtek volna, nem ezt mondja, lehet el sem vállalja. Pontosan azokat a dolgokat említette a nyilatkozatában, amik jelenleg sikeressé teszi az AMD-t (egyébként a Ryzen fejlesztése 2012-ben kezdődött Jim Kellerrel).
A szaktudását nem kérdőjelezem meg. Nyilván a műszaki tudása is szükséges ahhoz, hogy megfelelő hozzáállással vezesse a céget (személy szerint nekem nagyon szimpatikus az amit hallok róla és amit látok tőle). Meglehetősen biztos vagyok benne, hogy ha nem őt alkalmazzák, akkor rendszeres határidő csúszásokat láthattunk volna az elmúlt években, pont mint az Inteléknél (talán nem annyi és nem akkorák, de lennének).Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Alaplapvevő
csendes tag
válasz BusinessGuy #193 üzenetére
Mi bajod a tudatos vásárlással?
-
VirsLee
őstag
2014-ben lett CEO, 2016 januárban jelentették be, hogy új processzoron dolgoznak, ami 2017-ben lett elérhető. Ugyanúgy tipp a részedről, hogy nem neki köszönhető Ami ilyen téren extra benne, hogy neki ez a szakmája is.
Her PhD thesis was titled Extreme-submicrometer silicon-on-insulator (SOI) MOSFETs.
Szerintem ez teszi érdekessé a szitut, Lisa szakmabeliként vezet egy ilyen céget. Bob Swan pedig egy közgazdász, pénzügyes. -
pomorski
őstag
Köszi a tesztet!
-
con_di_B
tag
-
con_di_B
tag
ez így igaz, de pont ezzel volt a gondja az AMD-nek hagyományosan, jó ötleteknek nem voltak híján régen sem (mínusz Bulldozer mint speed racer), végrehajtani nem tudták elsősorban a terveiket. én meg emlékszem ezekre a "esküszöm mindjárt jön a megváltó Barton mag" sztorikra, meg h a borzasztó ergya szitu ellenére max 2db Bulldozer iterációra, most meg úgy sorjáznak a Zen magok kb. évente szép ugrásokkal, mintha az Intel még mindig a térképen lenne... persze, a piac ezt nem követte le, de azért ha ez kitart, akkor fogja
-
Darmol
senior tag
"Aztan jott Lisa Su,aki odacsapott rendesen."
Mielőtt személyi kultusz épülne "Lisa Su a megváltó" köré. Nagyon jó cégvezetőnek tartom, akinek sokat köszönhet az AMD, de nem neki köszönhető sem a Ryzen, sem a a chiplet felépítés, sem egy rakás egyéb dolog. Ezek alapjait, sőt a falakat és a tetőt is már érkezése előtt lefektették a régi cégvezetők. Lisa Su úgymond nem az a mérnök aki létrehozta és megépítette a vonatot hanem az, aki a sínen tartja minden akadály ellenére, és másodpercre betartja a menetrendet úgy, hogy nem hajszolja halálra az embereit.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Prof
addikt
Nagyon jo lett az uj RDNA2 Navi.
(bar a kodneve nagyon nem "felhasznalo barat")
Oriasi az elorelepes az elso navihoz kepest.
Sejtheto volt amikor az NVidia kijott az uj kartyaival es arazassal, hogy lesz verseny.Nem gondoltam volna hogy a "legkisebb" varians is sokszor veri meg a 3080 OC-t is. Mindezt alap gyari verzioval, 1. napos driverekkel.
Foldbe veri fogyasztas teljesitmenyben az Ampere-t, ami varhato volt hiszen az NVidia most egy komoly compute kartyat "hozott le" a jatekosoknak. Ez jo jel a nerfelt ne'p kartyak/mobil gpuk szempontjabol.3 dolog az Achilles sarka a 6800-nak. A 4k-s teljesitmeny, az RT es az arazas szerintem. Szerintem aki kiad 500-700 dollarokat hogy a top5%-ban legyen az bizony siman inkabb a 700 dollaros 3080-at fogja valasztani. Vagy ha nem erdekli a 4k/RT akkor a 6800 XT-t hazon belul plusz egy jatek araert.
RT-t amig a top5% millimosoknak szant gpu-k is alig futtatjak ertelmetlennek/jelentektelennek tartom megha egyertelmuen a sok NVidia rajongo nagyon beette az RTX marketinget.Egy dolog fogja jelenleg ezt a kartyat eladni igazan az hogy ebbol van keszlet a hirek alapjan. (3080-bol meg nagyon nincs) 6-10-szer kevesebb az XT az alap 6800hoz kepest jelenleg. Arra tippelek be fog menni az ara 500 dollar ala hamar. Megha elso blikkre a teljesitmenye alapjan jol be van love a 3070 es 3080 koze a hivatalos alapar.
Arrol egyik tesztben se szol a fama, hogy bizony a 4k magas frissitest tudo gamer kijelzok baromi dragak, amivel ezeket az uj generacios kartyakat 4k-ban ki lehet hasznalni. ( mivel a nagy hires tesztelok tobbsege a disztributortol, gyartoktol kapja oket ingyen )
Plane a nagymeretuek aminel van ertelme a 4k-nak a QHD felett. Boven a luxus , milliomos kategoria. Akinek arra telik az siman megveszi a 2000 dollaros GPU-t is, az nem fog 80-150 dollar sporolas miatt AMD-t venni.Nagy kerdes, hogy a piac 95-98%-at kitevo alsobb kategoriaban mi lesz helyzet. Mekkore cache-t ramot kapnak majd a kisebb kartyak es hogy lesznek arazva es mindameltt milyen FullhD, qhd teljesitmenyt tudnak majd. Valamint lathato lesz-e par ev mulva valami AMD teljesitmeny elony abbol ha kijonnek az uj nextgen konzol cimek, amik elvileg rdna2-re kell hogy legyenek optimalizalva.
-
félisten
válasz Motion_Blur #382 üzenetére
Ott a 3080 is 293 K tól lenne, ha lenne.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
devast
addikt
Annyi, csak nem lehet kapni...
-
DeathAdder
veterán
Alzán 268k-ért sem tudunk sajnos, hiába vettem meg azonnal ahogy felkerült, nem voltam elég gyors, készlet meg azóta sincs, és refből valószínűleg nem is lesz
-
Motion_Blur
félisten
alzán 268k a Sapphire 6800 XT
ennél jobb hazai árat tudtok?
a sima 6800 mondjuk jobban érdekelne 1440p-re
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
wattafaka
senior tag
válasz Anaren91 #366 üzenetére
Támadni azért nem kell egyből. Egy szót sem szólt az Nvidiáról, hogy az jobb.
Abban mondjuk igaza van, hogy botrányos a teljesítmény/ár mutató. 5 éve 188-ért fogcsikorgatva vettem meg az akkori csúcskártyát, most meg a generáció legalja kerül 350-be, olykor 4kiló felett..
A mostani csúcs árát meg ki sem tudom mondani.
-
wattafaka
senior tag
válasz mert_csokis #361 üzenetére
Na igen, ez is még egy szempont nálam, amire nem tértem ki, az erőspórolás. V-SYNC-et használok, mert a stabil 60 fps kifogástalan játékra, és a kártya se pörög folyton 100%-on. Halkabb, hűvösebb, tovább él.
Azt is elhiszem viszont, hogy manapság a 144 Hz/fps a "menő", aki ennél kevesebbel játszik, annak rossz a szeme, és nem látja a különbséget
Volt próbálkozásom egy fullHD-s G-SYNC-es Alienware monitorral, de pár hét használat után meg kellett válnom tőle. Nem tagadom, hogy folyékonyabbnak látszik a 60+ fps, de közel sem annyira, hogy megérjen 180 ezres monitort venni érte. Nem beszélve arról, hogy mivel 60Hz-es TV is rá van kötve a gépre, így nálam is kijöttek az aszinkronizációs problémák, a játékok indokolatlanul elkezdtek viszonylag sűrűn döccenni, ami derékba töri a játékélményt.
TV lehúzva és működik, de most komolyan ezzel szórakozzon az ember, hogy ki-be dugosgatja? A sima letiltás nem ért szart se, csak a fizikai kihúzás
Szóval lehet itt menőzni a több százezres IT cuccokkal, de sok a szívás velük, az ember meg azért játszik, hogy kikapcsolódjon. Az SLI is milyen jól mutat papíron, de a gyakorlatban ott is állandóan csak a macera van, nem hiába ment a süllyesztőbe.
Ugyanakkor 22-es 1080p monitor előtt ülök 50 centire. Nekem ez az ideális. Az irodában full ugyanilyen monitor van, csak 24-ben, probléma nélkül ki is cserélhetném az otthonira. De napi 8 óra munka mellett sem érzem a késztetést, hogy nekem ekkorába kelljen játszanom. Ilyen távolságból a 24-es fullHD nekem már kezd pixelesedni. Néhány színnél kifejezetten zavaró. -
kolopele
nagyúr
Ki beszélt itt 4k 240 HZ - ről? Én tökéletesen elvagyok a 4k 60HZ - en, soha nem is akartam 60 fps - nél többet egy játékban, számomra nincs különbség mondjuk egy Valhalla, RDR2, Division 2, stb. esetében mozgás terén, ha a 60 megvan stabilan nekem teljesen megfelel ( még a DOOM - ot is úgy játszottam végig, már 60 fps mellett is olyan gyors volt, hogy jojózott a szemem, visszább is vettem a forgási sebességből ). Ami miatt mégis feljebb lépek, annak az újabb kártyák az okai, mert elérhetővé válik immáron az, hogy az ember egy 4k 144HZ - es monitort használhasson, és ugyan lehet hogy nem mindig lesz meg még a 80-100 fps sem, de akkor ott a g-sync, az majd segít (kivéve, ha a minimum fps beesik 15 - re a sokszor "remek" optimalizáltságnak köszönhetően) Szerintem egyébként minden ember agya, szeme másként érzékel bizonyos dolgokat, van aki 30 fps mellett is simán eljátszogat, és pont úgy nem tűnik fel neki a 60, mint aki 60 - on játszik a 144. A 24" esetében számomra pixelesebb minden FHD - nál, 27 - nél meg pláne, de látod, ebben sem lehetünk egyformák. Az a legjobb, hogy mindenki megveheti magának mindenből a legmegfelelőbbet, igazából nem is értem, miért kell ezért sokszor ekézni a másik embert. Mindenkinek más az igénye, elvárása, az alapján választ
[ Szerkesztve ]
-
tool
tag
válasz kolopele #362 üzenetére
Azért a 4k 240hz még álom, bármennyi pénzed is van rá. De mondjuk, ha nem játszol fps-ekkel és mondjuk stratégiai játékokkal tolod, vagy csak irodai munka, akkor lehet értelme a nagy felbontásnak. Én szimulátorozok + fps, oda viszont, hogy kimaxold, full hd, esetleg 2k.
Most egy IPS 27-es 1080p 240Hz-es előtt ülök és nekem tökéletes, éles a képe, csak szívnék a 4k-val. Látod, mindenki más igényű felhasználó, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ez és az nem jó. A FHD 24 volt sokáig a standard, max neked határeset, bár fogalmam sincs miért. -
addikt
Na most épp kíváncsiságból le is mértem, hogy milyen messziről néztem tegap a Matrixot az LG55LA660S Full HD tévénken és egész pontosan 3,5 m. Amúgy elviselnék ilyen távolságból egy kicsit nagyobb tévét is, de a régi tévélhez képest ez is nagyon jó. Nálunk a legközelebbi ülőpozíció a tévétől valamivel több 2 méternél.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
philoxenia
MODERÁTOR
Személyeskedést oldjátok meg más platformon!
Tudja, akire gondolok.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz con_di_B #347 üzenetére
Igen az M100 az csak szerverbe jó.
Eleve ha 300-400 dollárért veszel VGA-t, akkor 4K-ra amúgy sem fogod tudni használni. Nincs benne elég TFLOPS, hogy kipakolja a megterhelő játékokat. A nem megterhelőkkel pedig megbirkózik alapból, ezeknek a leképezőjük eleve egyszerűbb, és az egyszerűbb az memóriakímélőbbet is jelent itt.
Az APU-k pont beleesnek abba a kategóriába, ahol 32 MB cache beépítése már elég sok helyet elvisz, míg 16-24 MB cache nem elég hatékony. A találati arányra jellemző, hogy 16-32 MB-ra való váltással ez élesen fut fel. A szimulációk szerint nem jársz sokkal jobban, ha 4-6 MB cache helyett mondjuk 16 MB-ot dobsz be, de sokkal jobban jársz, ha 32 MB-ot. Szinte kilő.Az AMD a konzolokról nem mondhat semmit, mert a konzolgyártók reszortja a specifikációk megosztása. Ha ezzel nem élnek, akkor az AMD nem fogja megtenni helyettük. Volt egy konkrét dolog, hogy a Sony-nak az egyik fejlesztője írta a Twitterre, hogy végre beszélhet az Infinity Cache-ről, amikor az AMD leleplezte azt. És erre alapozva kérdezték, hogy akkor ez van-e a PS5-ben esetleg az új Xboxban, de azt mondták erre viccesen, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják ezt az információt a partnereik engedélye nélkül.
Tuti nem egy megugorhatatlan feladat egy ekkora cache beépítése a tapasztalt cégek számára. Nincs benne nagyon nagy okosság azon kívül, hogy eléggé sűrűre van tervezve. Nem könnyű megcsinálni, de azért az NVIDIA vagy az Intel számára nem valószínű, hogy problémát okozna. Talán a kisebb szereplőknek fejfájás lenne, látva azt, hogy miképpen tákolják össze sokan az ultramobil lapkákat, agyonlayerezve, hogy elfedjék a bugokat.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
addikt
Így van, az Nvidiánál a DLSS egy killer feature jelenleg. Bár ami nekem nem tetszik benne, hogy csak előre meghatározott felbontásokon működik, amire tréningelt az AI. Például ha én az én monitoromhoz 3440x1440-es opciót akarnék kiválasztani, olyan nincs a listában.
Kíváncsi leszek hogy az AMD Fidelity FX megoldása mennyire lesz flexibilisebb.
Közben redditen rátaláltam erre az Nvidia bejegyzésre és azt írják, hogy a DLSS 1.0-nál még nem volt támogatott, viszont a DLSS 2.0-nál már figyelmet fordítottak az ultrawide támogatásra is, amiért nagy GG jár az Nvidiának! Hmmm lehet mégis Nvidiám lesz, meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
arn
félisten
válasz Hopkins95 #371 üzenetére
Korabban igy tudtak eladni a sokkal erosebb pcs hweket, teremtettek igenyt. Most majd a rt lesz a teljesitmenytemeto a felbontas helyett :)
Egy dlss szeru negoldas az atlagusernek teljesen jo erre a problemara.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
addikt
A 4K vagy nem 4K PC gaminghez még annyit, hogy PC játékra monitoron a 4K gyakorlatilag felesleges. Linus is megmondta már: 4K Gaming is Dumb
Nyilván ha valaki TV-n játszik vagy nagyobb monitoron, akkor arra ez nem vonatkozik. TV-ből én is 4K-sat fogok venni.
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
Ha nem jött volna le az írásomból, próbáltam a kollégának a saját stílusában rámutatni pont arra amit te is írsz. Minden terméknél lehet kiragadni negatív pédát, de az összképet kell nézni, nem egy egy tesztet kiragadni.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
-
arn
félisten
válasz scarabeus86 #346 üzenetére
En is erre varnek, semmi infot nem talaltam ra a teszteknel... milyen az nvenchez kepest?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Anaren91
senior tag
válasz ballazol #365 üzenetére
egy szó: S I R A L O M
qhd-ban egy 580 dolláros kártya szorongatja a az 1500 dollárosat, az xt meg el is picsázza.
ezért vegyél 600k ért vga-t ahha!Szarkazmus off:
Sikerült kiragadnod a kevés játékok egyikét amin ott villog az nvidia logó. Gratulálok.[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
ballazol
senior tag
egy szó: S I R A L O M
qhd-ban 60FPS a Metro Exodusban
ezért vegyél 300-ért vga-t, ahha!"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Sanya
nagyúr
válasz Csokifalo #322 üzenetére
3 méterről nem látod a külöbséget, ezen hiába forogsz, mert soha nem fogod látni. Megvetted a marketing miatt, meg mert ilyen volt drágán, te meg egy drágább tévét akartál venni. Ennyi.
Plusz vannak emberek, akiknek ez ugyanúgy státusz szimbólum.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Sanya
nagyúr
válasz #72042496 #328 üzenetére
Hány centiről nézed?
Én szeretek számolni, nem ránézésre veszem a dolgaimat. Jó persze, egy bizonyos összeg felett számolok :)
Egyébként sokkal többet számít szerintem a színhelyesség, színtérlefedés, mint a felbontás. A laptopomban fhd a kijelzőm, de a kijelzőtakarító folyadék mögéfolyt. Mivel 30pines, csak 30 pines kijelzőt tudtam venni. Ide a régi 73% színtérlefedésű kijelző helyére egy 120hz-es 93% színterű került. Na ott van különbség.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
kolopele
nagyúr
válasz mert_csokis #361 üzenetére
Attól még nem szívatja magát az, aki nagyobb felbontáson akar játszani, miért tenné? Erős kártya kell hozzá, és ennyi. Ahogy írtad is a végén, egyéni igényekről szól minden. Egyébként én is kicsit messzebb vagyok a 27" esetében is, kb. 1 méterre, mert közelebbről már zavar, de nincs kisebb 4k felbontásban. A legideálisabb FHD esetében szerintem a 22", a 24 már határeset, de még oké, feljebb már 1440p kell minimum.
-
mert_csokis
senior tag
válasz Csokifalo #322 üzenetére
Ez alapvetően méret kérdése.
Ha az illető nagyobb képátlót szeretne PC mellé, nem tudja kikerülni a magasabb felbontást sem. Nyilván.
Viszont ezzel valahol saját magát szívatja, mert a felbontáson lehet a legtöbbet fogni ugye.
Ennyire egyszerű ez. Teljesen felesleges Csernusi mélységeket keresni ebben.
Én például nagyjából 70 centiméterre ülök a monitortól. Most mértem le.
Ebből a távolságból bőven elég a 24-es méret.
Így is néha észreveszem magamon játék közben, hogy mozgatom a szemem a monitor egyik szélétől a másikba, mert egyszerűen nem fogja be.
Ehhez a mérethez pedig bőven elég az 1080p. Szerintem.
Mivel nem tervezek nagyobb monitort a jövőben, így nagyobb felbontásra sincs szükség.
Ráadásul az erővel is spórolok. Képlet megoldva.
Egyéni igényekről szól minden, semmi másról.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
flydomi
junior tag
-Ennél több kell az AMD-től, ha le akarja győzni az nVidiát.
Az AMD pont azon az uton van,hogyha nem is tudja legyozni a Nvidiat,legalabb a sarkaban legyen.Kulonben az elmult 2-2,5 ev jol mutatja,hogy pozitiv iranyba kezdtek el haladni.
Mit varsz toluk?Megvaltast?Vagy egy csettintesre,es a hosszu ideig levo "haldoklo" egy pillanat alatt a csucsra repul?Amilyen allapotban volt a ceg,nem sokan fogadtak ra,hogy "ebbol" meg valami jo is kijohet.Aztan jott Lisa Su,aki odacsapott rendesen.Es lam.Eleg pozitiv fogadtatast kaptak az elmult idoszakban.
Szoval kar most leiirni oket,mikor csak most kezdtek belejonni a dologba. -
DigitXT
nagyúr
Eegen, csak azért említettem, mert valaki félt, hogy nagy lesz.
Valójában mindent meg lehet szokni, ésszerű határig: nagyon jó
lenne nekem is egy 55-65"-os, amikor a kanapéról filmet nézünk,
viszont adott helyre csak ekkora fért. És ez elé még le lehet ülni.Szóval monitornak nem kéne ennél nagyobb nekem sem...
Akinek sok, az ne használjon ilyet, tiszta sor: az a vicc, hogy az
előző 40-es sokkal jobban b*szta a szemem, nem is szerettem
rajta játszani. Ez sokkal jobb. (Ilyenek számítanak, hogy milyen
a fényerő szabályozás? Ha PWM: frekvencia? Nem mindegy...)[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
A typical meg 50 watt...
23-27-es moncsik eseten meg 30w a typical. Azt mondjuk nem nagyon nem szoktam megerezni, szoval pl az az 50 sem biztos, hogy zavaro lenne szamomra, a nyakamat mar lehet kicsit megviselne a kozelseg.
Az a lenyeg, hogy neked megfelel.En az utobbi idoben, kb folyamat az agybol kockulok.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
A tiéd elé én sem. Már csak azért sem, mert 55" 1 méterről kicsit sok:
nyilván elkerülte a figyelmed, hogy csak 43" monitorról beszélgettünk.
Eddig nem néztem a fogyasztását, de azt írja 35W takarékos módban.Anaren: persze hogy nem asztalra való, nem is azon van. Fali konzol,
már 12 éve, csak most kicsit másképp, szóval nem 1m a távolság.
Munka az más, de amikor nagy táblákkal dolgozom, jól jön a 2x16:9.
Más esetben viszont kontraproduktív a széles mód. Forgatni meg ki
akarja, nem igaz? Mindegy, lényeg, hogy mindenki azt néz, amit akar:
akinek nagy a 27" monitor, még mindig vehet kisebbet. S bújhat bele.
Én valahogy nem vagyok az a belebújós típus, inkább legyen nagy.[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
2008-as Sony Bravia kdl-40z4500. Csak 40 inches összekevertem a másikkal, de asztalra szerintem túl nagy. Főleg, hogy Fhd csak, de amíg ki nem purcan le nem cserélem, mert remek a képminősége. Irodában ott a 4k tv ,asszem 3x inches, próbáltam azt is, de jobban fárasztja a szemem az egy nagy kijelző mint a két 27 es monitor. Nameg akkor már inkább egy 21:9 es monitort szeretnék munkára mint egy baszott nagy tv t.
Jah és a Sony 235 w. Szolizhatsz is előtte.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Anaren91 #349 üzenetére
A panel hője, meg kiégette a retinád? Ugye nem egy plazma TV volt?
(Ezeken a modern LCD-ken vannak ilyen okosságok, mint pl. fényerő
szabályozás, a fogyasztásuk meg töredéke a régieknek. Semmi ilyet
nem tapasztalok, de amúgy örülök, hogy jó neked egy 27" monitor is:
cégnél nekem sincs nagyobb, kénytelen vagyok kettőt használni...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest