Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz kolopele #570 üzenetére
Mért ne fordult volna meg? De amíg szökőévente látok ilyet másik oldalt meg jön szembe a nav b*tja a minimálbérest, épphogy elmüködő cégeket de napi szinten jön szembe a "vissza nem támogatás", lölö, Tiborz... és minden prominens felvásárolt már mindent addig had legyen nekem is az a sztereotipiám mint az ország túlnyomó részének.
Amúgy újabban félig meddig sajnálom ezt a megcsinálta magát réteget. Sokadik eset amikor hallom azt, hogy ismerős ősszerakott ésszel, erővel, szerencsével, rengeteg munkával.... egy sikeres jól menő céget (akár 2generáció alatt) elérnek egy bizonyos méretet és felhívják őket, hogy nem e szeretnék eladni a céget ennyiért. Amikor 2hónap alatt 7* borul be minden mert NAV ellenörzés, meg környezetvédelmi akármi, meg GDPR mind rájött, hogy el szeretné adni. De nagyon kemény lelkileg megélni, hogy amit 10-20év alatt vagy akár 2generáció alatt felépítettél, felépítettetek kicsavarták a kezedből. Azért csak félig meddig sajnálom ezt a réteget mert a nagyja már beállt narancsnak.
De ez az egész téma sztem nem innen indult. Hanem, hogy 0perc alatt fogynak ki nemhogy a 3080 de a 3090 készletek is. És ezt (99%ban)nem azok veszik akik bérből fizuból élnek + családjuk van. Hanem akiknek nem számít a pénz. Mert nem számít nekik. ÉS ld a fenti sztereotipiát azért nem mert megkapták mint "állami vissza nem térítendő támogatás".
A témát befekjeztem. És mindenkinek gratuálok aki egy 3090et úgy tudott megvenni család mellett, hogy azért így/úgy megdolgozott. A sztereotipiám viszont az ami volt. MOon a vásárlók 99% nem ez a kategória.
@Gyuri27 Nekem még nem is ezzel a nagy arcal van a problémám. Hanem hogy családok élnek zizikből miközben mindkét szülő dolgozik. 7évesen a kislány most ment el először nyaralni egy hétre Balatonra. MIndkét szülő melózik. Másik: A tető ázik. Penész. Nincs pénzük megcsináltatni. Itt is mindkétt szülő melózik. Digitális oktatás. De nincs otthon egy noti sem. Nem telik rá. Miközben dolgoznak. Kifizetik az albit, kaját és 0an vannak. Ez kombinálva a mindent ellopunkkal ami engem zavar.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
do3om
addikt
válasz kolopele #528 üzenetére
Én már szólaltam fel itt a fórumban, de azonnal törlik a hozzászólásaimat.
A PH a nepperek pártfogoltja, talán sok a fizetős tag köztük mert így nyerhető a hardver aprón több előny is, vagy nem tudom mi másért vannak számomra nyilván valóan másokat kihasználókat védve.
Törvényes igen, persze de gondold végig mennyire lehet az ami az aprón is megy.
Megvesznek mindent miközben semmi szükségük rá (van ilyen, bolt a neve és adózik a termékek után, ez itt fekete kereskedelem!!! )
VGA esetén annyira durva hogy a bolti árakat is hajtja valamilyen szinten.
A vevő ha vesz ezektől (de senki ne tegye!!!!) kap egy terméket amiért a bolti ár felett fizet. Szóban forgó VGA esetén vevőt lehúzzák 80-al ha jól emlékszem.
Kap egy terméket garanciás, számlás- amin 80-al kevesebb összeg szerepel. Ha cserélné, ha bármi reklamáció van a bolthoz kell fordulnia ahol a terméke azonnal veszít az árból 80
ezret.
Tehát:
Kifizetett 80 al többet ami mondjuk úgy ha az veszi meg aki használná is az a zsebében marad. Tehát 80 a vevőtől lehúzás.
Jön a baj 1 hónap 1 év... valamikor. ez neki 80 ezrébe kerül ismét!!
Ez 160e FT, érted már?
Na most mond hogy ez rendben van, hogy ezzekell kel tele lenni az aprónak.
A a hsz-em talán hamarosan törli magátHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz kolopele #522 üzenetére
Sorry, de ez marhára nem igaz, elvi síkon sem. Attól, hogy valami nem törvénytelen, még lehet b***ottul tisztességtelen - ez a fajta nepperkedés pontosan az a kategória. Nehogy már ne lehessen felszólalni ellene...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
R3laX
addikt
válasz kolopele #522 üzenetére
Az ilyenek miatt tartanak az árak ott ahol, de sztem nem kell elmagyarázni . Persze, aztán 400 kiló lesz mindenhol a 175.000-230.000-es kártya. Aprón is csak felviszi az árakat. Eleve kibontja, ráköp, összelibazsírozza, beleeszik.
Én pont nem. Próbálok okosan eladni/vásárolni. Sosem költöttem 1,5 éven belül 60-nál többet egy VGA-ra, most mégis egy 180.000-es kártyám van, ami mikor 1 évvel ezelőtt vettem olcsóbb volt persze -20-25-tel . Legalább egy ilyen váltást hozzunk már össze. 5700XT-re rádobok 60-65-öt és ott a sima 6800-as (135.000+65.000 = 200.000). 300-400K nevetséges.
#521 Vismajor01:
Be lehet sokallni .[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz kolopele #502 üzenetére
Erre azért nem vennék mérget... Olvasnivaló.
-
Darmol
senior tag
válasz kolopele #500 üzenetére
Én az RX580-amra két évet vártam a bányászláz miatt.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
tool
tag
válasz kolopele #362 üzenetére
Azért a 4k 240hz még álom, bármennyi pénzed is van rá. De mondjuk, ha nem játszol fps-ekkel és mondjuk stratégiai játékokkal tolod, vagy csak irodai munka, akkor lehet értelme a nagy felbontásnak. Én szimulátorozok + fps, oda viszont, hogy kimaxold, full hd, esetleg 2k.
Most egy IPS 27-es 1080p 240Hz-es előtt ülök és nekem tökéletes, éles a képe, csak szívnék a 4k-val. Látod, mindenki más igényű felhasználó, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ez és az nem jó. A FHD 24 volt sokáig a standard, max neked határeset, bár fogalmam sincs miért. -
kwzatz
őstag
"Ez az, 4k - ban gyengébb a 6800XT mint a 3080."
Nem mindenben, referenciakártyával és 18 játékban összesen átlag 5%-kal (SAM nélkül). Ráadásul ha valaki 1440p 144Hz-re szeretné használni, megint nem kérdés mivel jár jobban. Továbbra se feledjük az MSRP-t se azért. Az hogy nálunk mennyibe fog kerülni, meg eleinte mennyibe fog, az más kérdés. Ott van a több VRAM is.
Szerintem ezen a ponton már kezd viccesbe átmenni, ha valaki még mindig legyintget.
Bemutató előtt: "Haha, majd a Navi, hiszem ha látom."
Bemutató után: "Haha, majd ha kijönnek a független tesztek."
Tesztek után: "Elmaradt a csoda"
Engem nem igazán érdekel a márka, csak az ár-teljesítmény, de néhány ember tényleg kegyetlen tud lenni ilyen szempontból.[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest