- Projektor topic
- Androidos tablet topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
Ha valóban gondolkodtál volna akkor nem írtál volna pl. ilyeneket.
"freesync csak 51-től működik" -Nem. Az, hogy a te monitorod s*zar volt, nem az AMD sara. (vannak 30-144hz-es freesynces monitorok is)
"(ugyan annyi, ha nem drágább még az 56-os is mint egy 1080as, a fogyasztása meg egyenlő a jelenlegi teljes konfigom fogyasztásával, és cserébe még lassú is)" - A Vega56 pontosan ugyan annyit fogyaszt mint a te 1080-ad. Igen, lassabb.. de a 1070 ellenfele, még ha az ára az -ismert- okok miatt nem is tükrözi most ezt.Sajnolom, hogy az AMD ennyivel jobb a bányászatban mint az nVidia, a gamer piac most miattuk szív.
-
Manbal
senior tag
A Vegát inkább nem próbáltam, bocsi (ugyan annyi, ha nem drágább még az 56-os is mint egy 1080as, a fogyasztása meg egyenlő a jelenlegi teljes konfigom fogyasztásával, és cserébe még lassú is)... és igen én gondolkodom nem úgy mint nagyon sok ember! és igen a gsync valóban drágább jó pár 10-essel mint a freesync, de nem prémium kategória, hanem inkább a minőség, ellenben a "nem az igazival"!
-
NandoXXL
senior tag
Oda jutottunk hogy egy középkategóriát hasonlítasz a felső kategóriához. Nincs valódi versenyképes top kártya, de attól még belépő szinten 560, középen 580 teljesen vállalható. Mit vársz?: freesync olcsó, gsync drága prémium kategória. Elkezdhetnél gondolkodni azon mit írsz le, mert minősít téged és ezt rendkívül nívós oldalt is.
-
D013
aktív tag
Abszolút teljesen mindegy ha átnevezés, vagy hogy miért még mindig Polaris, kit érdekel. A lényeg hogy javuljanak végre meg az árak, és legyen kapható. Ha ez tényleg egy erősebb 500(400)-as széria mindenki jól jár. Ne felejtsétek el hogy kb másfél éve megfagyott a középkategória és úgy is maradt. Szóval ha csak onnan folytatjuk hogy RX 580 meg 1060 teljesítmény jó áron, mindenki jól jár aki nem akar, vagy nem tud csúcsot venni. Nekem RX470 4Gb-om van, amikor megvettem már ment a kövezés hogy "a négy gigabájt 1 éven belül már nem lesz elég semmire!" Lópikula, minden amit kijött az elmúlt másfél évben 1080pben gyönyűren elment high/ultra beállításokon 55-60 Fps-el. Ennyit kér a legtöbb játékos, monitorjuk sincs a 1440p-hez, a G-Sync, meg Freesyncről meg álmodni sem mernek, 60 fps a vsynccel azt kézcsók. Megtanulhatnánk végre hogy nem az a lényeg hogy hanyadik átnevezés egy termékcsalád, hanem hogy mennyiért árulják és ezért az összegért milyen teljesítményt ad.
-
haxiboy
veterán
válasz
electrodoki #4 üzenetére
Jah mert Nvidia nem ugyanezt csinálja? Jah de...sőt ők képesek hibás specifikációval árulni terméket hónapokig, majd utána javítani a leírást mikor rájön valaki. Itt ott egy kis kártérítés a többiek meg le vannak szarva...csak hogy ne olyan távoli dologról beszéljek khm.gtx970.khm....
-
h-yle
addikt
válasz
#65675776 #35 üzenetére
Jó, a /s lemaradt, nyilván nem gondoltam komolyan.
Meg az egyik 90x a másik 80-as széria tehát nem is ugyan az az árpont...Ettől függetlenül szeretnék már érdemben látni valamit az AMD-től GPU fronton, mert a jelenlegi felhozatal elég harmatos, és ezen nem az OEM gyártók kielégítésére hozzáadott X fog segíteni
-
Hobbbyt
őstag
-
h-yle
addikt
Tehát az 500X az átcímkézése az 500-nak ami a 400 volt átcímkézve, ami egy kevesebbet fogyasztó 300, ami valójában egy átcímkézett 200 volt.
Ha nem halt volna meg a R9 290X-em jó lenne az még ma is.
-
Manbal
senior tag
Igen az évek folyamán nem gyengén jobb lett az NV! azért cseréltem freesync / RX580 kombót, 1440p gsync / GTX1080 kombóra. Fogyasztásban ugyan az, teljesítményben és játékélményben összehasonlíthatatlan. A gsync pedig már 30 fps-nél működik 40-nél teljesen folyamatos, a freesync csak 51-től működik, szóval az is nagy humbug. a Vega pedig orbitális bukás lett, lényegében egy Fury alacsonyabb csíkszélességen, 2x annyi tranyóval, fogyasztás dettó ugyan az ha nem rosszabb, és még így sem éri el egy GTX1080 szintjét, a DX12es előny pedig már rég nem igaz. Én 2 évtizedig voltam Ati/AMD párti vga terén, de ahova jutottak az nonszensz
-
Cythyel
senior tag
válasz
Plazmacucci #30 üzenetére
És mégis... az 8500LE is erősebb volt mint a 9000-9200 kártyák
-
-
Szerintem nem hülyeség ez. Egy notinál segít beazonosítani az évjáratot.
-
K0vasz
aktív tag
Teljes katasztrófa az AMD. A jelenlegi generáció az nvidia mögött kullog, új generációnak/architektúrának/akárminek még híre hamva sincs, holott a másik oldalon már ott pihen a fiókban a folytatás. Aki eddig AMD-s volt, az is át fog állni nvidiára, mert nincs más. Aztán majd ha egyszer vége lesz a bányászláznak, pisloghatnak, hogy a kutya nem veszi a kártyáikat
-
GodGamer5
addikt
“Radeon RX 500X? Mi ez már megint?” Én is ezt kérdezem, mert ez már tragikus amit művelnek az utóbbi 2-3 generációban... Nem igaz, hogy nem tudnak kiadni egy új közép/felső-közép kategóriás Vegát.
-
SunyaMacs
aktív tag
Remélhetőleg a laptopgyártóknak kell majd majd a drivert kiadni hozzá, akik egy idő után nem fognak
-
Cyberboy42
senior tag
az amd majd kiad valami minimális eltéréses 500x-et ami szintén nem kóser de hagyján. de az hogy egy ilyen Acer megcsinálja ezt, vagy bármelyik oem, hogy a jó életbe nem bünteti ezt senki
-
Carlos Padre
veterán
válasz
electrodoki #4 üzenetére
S3/VIA-ra?
-
Legyes
tag
Azt gyanítom, hogy 12nm Polaris lesz az. Mellesleg ősidők óta Ati/AMD kártyáim voltak. Kényszerből vettem egy nVidiát. Öcsém.. Azok a szoftverek, azok az állítási lehetőségek, egy vicc. Ráadásul ki van fehérítve a kép, valamint életemben először állítanom kellett a TFT fókuszán...
-
Az OEM-partnerség feltételein kéne reszelni kicsit!
-
Lacok
őstag
Parasztvakítás 2.0
-
Tidus
addikt
válasz
electrodoki #4 üzenetére
Miért, a másik jobb?
Ne hogy azt hidd. -
Hobbbyt
őstag
válasz
electrodoki #4 üzenetére
Nekem meg az x1950pro óta csak Ati van.. és a következő is valúszínűleg az lesz
Pedig nem is vagyok márkafan, egyszerűen csak mindig ők tűntek jobb befektetésnek és érték meg jobban a pénzüket akkor amikor vga-t cseréltem. -Ezt a 2 éve 86e ért újonnan vásárolt RX480 is durván igazolta. -
Lokii
aktív tag
válasz
electrodoki #4 üzenetére
-1
Vicc.
-
MongolZ
addikt
-
Manbal
senior tag
válasz
electrodoki #4 üzenetére
+1
és nem bántam meg!
-
törölt tag
válasz
electrodoki #4 üzenetére
Mennyivel jobb, hogy az nV kiad egy kártyát azonos néven, de jóval gyengébben... [link] Egyik kutya, másik eb.
-
leviske
veterán
Jó ideje. Mármint a 2017-es RX500-as sorozat óta?
-
Cythyel
senior tag
válasz
electrodoki #4 üzenetére
Nézd már meg a ZÖLD oldalt is! Ott hosszú évek óta ez megy, még a Fermi előtt kezdték, G8xb chippet 3x is kiadták.
Csak azért mert az OEMek minden évben követelik az újabb kártyákat hogy a naív vásárlókat át tudják verni, ne a chipptervezőt savazzad már. Ez vonatkozik igazából mindenkire aki CSAK emiatt akar váltani. -
electrodoki
aktív tag
Ezer éve AMD kártyám volt. VOLT. Ez már vicc, amit csinálnak! Váltottam. Köszi AMD.
-
Hiftu
senior tag
A gyártópartnerek szeretik (átverni), khmm motiválni a vevőiket. A gyártó pedig asszisztál hozzá. Érdekes, hogy a több infóval rendelkező vevőket (már) nem próbálják átver... motiválni.
Szép kis banda. -
JordyG
tag
Idehallgass bájgúnár, felőlem '' bájologhatsz '' a fákkal is.
-
Mond, ez nálad humor?Az OEM-ek, b.....ák.. Ennyi erővel a Kenyeret is lehetne máshogy hívni évente, de valahogy mégis évszázadok óta, kenyér. Még ha van is ezernyi belőle.
Ez lényegében a tudatlan
és pancservásárlok megvezetésére szolgál, semmi másra nem jó.De hát végül is a WC papírt is el lehet adni újrahasznosítva, és lehet rá új jelzőket aggatni.
: Magán vélemény, de én inkább látnák valamit ujjat, vagy fejlődést, jobbat így 2 év után, nem egy következő rókabőrt, ami igazából még csak nem is az, csak név változtatás.
Lehetne pl. kisebb csíkszélességre + GDDR6-ra. Ha már a Vega túl drága ahhoz, hogy kisebb testvérek kövessék asztalin a nagyokat. Mobil fronton is ez lenne ésszerűbb, és jót tenne a fogyasztásnak is.
A remény'hal dobja fel a talpát utoljára, ja, hogy nincs neki... Sz.r ügy.!! -
" Persze a valóságban nem, de ez adja meg ezeknek a lépéseknek a bizarr báját."
Ez egy jó és találó mondat volt Abu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Valójában annyira jönnek az izgalmas "új" fejlesztések, hogy bizonyos gyártóknál már meg is jelentek.
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Cyberpunk 2077
- Túra és kirándulás topic
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest