Hirdetés
- Itt a Razer-féle PC Remote Play szolgáltatás
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Léghűtés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
Azért nem mindegy neki a felbontás mert egyben ő maga az, rengeteg egyéb dolga mellett aki a VGA-t "vezényli". Vsync/FRTC és egyéb frame limiterek mellett azért tapasztalható CPU terhelés csökkenés is (mert ugye ilyenkor a GPU sem fullon pörög), mert ezekkel egyben a VGA/GPU által elvégzendő feladatok/kiszámolandó framek száma is korlátok közé fogható, kvázi a VGA számára/felé kiadott utasítások száma is korlátozható.
Az hogy "effekt" szinten mi mennyire fogja meg a CPU-t vagy adott esetben a GPU-t az teljesen motor függő.
Tévedés jogát fenntartva.., ha rosszul tudom majd egy sokkalta hozzáértőbb kijavít.
-
Ragnar_
addikt
Ami FPS érzékeny és gyakrabban játszom az a Doom, de az meg 100 FPS alá ritkán megy FHD-ben, és gyakorlatilag totálisan VGA limites. Azt nem mondom, hogy a Witcher3 vajsimán megy, de bőven játszható, ott azért már érezhető, hogy a proci kevés néha, népesebb településeknél többnyire. BF3/4-el nem voltak különösebb problémáim. (VGA upgrade után a Doom 300%-ot gyorsult kb.
) Persze az FPS nem minden, frametimeok is számítanak, minél egyenletesebb a frametime, annál smoothabb az adott játék. Eddigiek alapján úgy tűnik többmagos prociknál jobbak a frametime eredmények, ha az avg nem is változik sokat. Monitorozni nem nagyon szoktam a rendszert, hamarosan esedékes lesz a prociupgrade amúgy, de annyira nem vészes még a helyzet, és a Ryzen ésszerűnek tűnik akár játékra is bármelyik árkategóriában.
-
Ragnar_
addikt
Már miért lenne fölösleges ? Az 1440p fölbontás azért már nem extrém, sőt már a 4K sem nagyon. Hogy ott már sokszor VGA limit van ? Attól még életszerű, és van azért olyan engine is ahol már a 1080 is az. De ha senki nem teszteli le, nem fogjuk tudni, hogy VGA limit van, mert azért általában egy user egy féle konfigot használ...
-
icon
senior tag
C3-nál a Map Canyon pálya eleje, kábé 2 sarkot kerültünk meg, fel a magaslatra, majd kb. fél perc mozizás a játék motorjával, hogy ne az legyen, hogy nem ugyanolyan körülmények között mérjük... így 60 sec az egész mérés, mindez felbontásonként 3x...
A BF1-nél 3 helyett ígyis 4x mért az ember, mert az első betöltésnél a robbanásoknál még fullHD-n is beszaggatott, teljesen mindegy melyik procival is csináltuk... szóval ezután még három mérés felbontásonként.
A Doom demo-Doom váltásnál az éppen aktuális gépnél nem mértünk eltérést, így tovább mehetett...
-
icon
senior tag
Benézték? Nem... Elismerték? Azt igen, hogy a játékos mérés nehéz ügy egy processzortesztben, mindigis az volt a kérdés, hogy melyik ujjunkat harapjuk...
Ki kellett volna hagyni a játékos részt? Nem a tesztelő-cikkíró döntése volt, de nem volt kérdés, hogy marad mivel ha a játékmérés ingoványos talaj is, de kötelező elem ugyanúgy, mint a tesztkörnyezet, vagy a vizsgált processzorok adatai... könnyebb lenne nélküle az életünk.
Amely a feltételezett opciókat illeti, szó nincs arról hogy úgy állnánk hozzá emberekhez, ahogy leírtad. Még csak nem is sértegettem senkit, ehhez képest én azt kapom, de ez úgy érzem, hogy nem engem kellene, hogy minősítsen...
Az ordító hibákról... továbbra is két tesztsorozatról beszélünk, amely ha hajlandó voltál volna a nemrég kirakott diagramokra ránézni, látnál három esetet, amit kiemeltem, és ha egy kicsit is elemeznéd az ott látottakat, kiderülne hogy azok az eredmények biztosan valósak... ha nem annak az eredményét írtam volna be, akkor vétettem volna szakmai hibát, ha valamilyen irányban manipuláltam volna, hozzáteszem sem időm, sem kedvem nem lett volna, hiszen ki se látszottam a munkából, nem hogy azzal foglalkozzak, hogy ez vagy éppen az jöjjön már ki győztesen.
A Többiek hozzáértését én nem vitatnám el, sok cikk, teszt fűződik nevükhöz.
-
Habugi
addikt
Dehogy volt jó, tovább megyek nekem az sem tetszik ami most kint van, leírtam korábban hogy miért csak a miértekre adható válaszokon már régen túl vagyunk, érted.., kvázi nekem legalábbis már régen világos miért jöhettek ki ezek az eredmények, leírtak mindent, nem árultak zsákbamacskát egy pillanatig shem.
A "páran"-ba egyébként sem tartozol bele, kvázi nem neked címeztem, sokkal inkább azoknak akik azt a hikomatot nyomják, h minden/az egész mögött az állhat, hogy az AMD bevételének ~0,0000001%-át kitevő magyar piacon bárkinek érdekében állhat bármiért is túlfényezni az AMD cuccokat, legyen az CPU vagy VGA, szándékosan torzítani teszteredményeket, mintha ezen bármi múlna..
Ez az ami semmi más csak értelmetlen és totál felesleges szh@rdobálás.
Az ominózus post pedig mint írtam is csak ökörködés volt..
-
-
Gyuri27
félisten
Pillanatra térjünk vissza a nagy hitelességhez.
Szépen le van tesztelve egy 7700k a legjobb lapban, rammal, hűtéssel, házzal stb-stb.
Ezek a hiteles oldalak hány cikket, grafikont egyebet tettek közzé. Ugyanezzel a procival közép és alsó kategóriás cuccokkal?
Mert ugye az szép, hogy ez a proci csillió képkockát tud mindenben IS (csúcs cuccokkal).
Középkategóriás cucckkal a töredékét. Olcsó cucckkal meg szét trottyingol.
Hagyjuk már.Hiteles oldalak a p4-t a világ legjobb cuccának hozták ki mindig mindenben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a helyzet, hogy amióta Krzanich kivégezte az Intelnek a játékfejlesztőket támogató részlegét, azóta technikailag nincs inteles játék.
A CPU-k tekintetében a Rise of the Tomb Raider is inkább AMD-s cím. Azt a patch-et, amiről beszélsz konkrétan az AMD finanszírozta. Maga a frissítés egyrészt felosztja a leképezéssel járó munkát DX12-ben kisebb munkafolyamatokra, amelyeket a processzormagok párhuzamosan hajthatnak végre. Ebből nagyjából 5%-ot tudnak szerezni a processzorok. Ugyanakkor ez a javítás kapott egy másik kiegészítést is, ami a textúraleírókat becsomagolja és ezáltal csökken a processzorra rót többletterhelés a GeForce D3D12-es implementációjával. DE és ez nagyon nagy DE ... ez az assembly szintű optimalizálás jelenleg csak a Ryzenen működik, vagyis az Intel processzorok nem kapták meg. Ezáltal egy GeForce mellett a Ryzennek előnye van, mert másképp kezeli a bekötéseket. Ha Radeon VGA-val tesztelnénk, akkor mindegy lenne, mert a Radeon esetében eleve nincs többletterhelése a bekötésnek, tehát nem kell az ezzel járó hátrányokat elviselni, következésképpen ilyen optimalizálás sem kell rá, viszont GeForce VGA-val tesztelünk, így megfontolandó a Rise of the Tomb Raider tesztelése, mert aránytalanul nagy előnyt kap a Ryzen az új patch kódjától.
Ezt az optimalizálást egyébként az NV találta ki, de mivel az Intelnek nincs aktív játékfejlesztőket támogató részlege, így csak az AMD-vel tudták megoldani, hogy készítsenek egy kódot rá az új Tomb Raiderbe. Persze gondolom az Intel előtt is nyitva hagyták a kaput, ha úgy gondolják, hogy egyszer majd áldoznak rá egy kis humánerőforrást.(#186) icon: Tudom. De a kérdés arra vonatkozott, hogy miért nem.
-
nyakdam
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ryzen 5 és 7 CPU-k versenyben egy FX-8350-nel, illetve az utóbbi hat év Core i7 processzoraival.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Core i3 12100F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest