Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacika112

aktív tag

válasz Cobra652 #104 üzenetére

Ne haragudj de ez a számításod rettentő hamis és félrevezető szerintem.

laptop: 16GB Optane 15 000 huf = 240 GB ssd 16 000 huf (200k laposnál 1000 forint nem mérvadó, de ha szerinted igen akkor 128GB set már kapni lassan 10k ért szóval még olcsóbb is ha az az ezres szúrja a szemed)
    M.2 foglalatot le is fogja mind a kettő de kinek nem elég 240 GB rendszernek?

Tegyük azt is hozzá hogy ha az ssd+hdd variánst használod akkor nem 1TB tárhelyed lesz hanem 1TB+240GB ráadásul megkíméli az aksit is hisz ha nem olvasol-írsz hdd re simán lekapcsol.

Szóval nem csak a fogyasztás a hátulütő
    a tárhely is kevesebb (azonos összeget költve)
    csak bizonyos körülmények közt használható
    drága
    a további bővíthetőséget pedig erősen korlátozza

off:mért emlegeted AMD-t? hol olvastál ilyet a cikkbe? hiába keresem egy szóval nem említik

• Lacika112

aktív tag

válasz CPT.Pirk #3 üzenetére

Samu 1 TB sshd (8 GB ssd) van 2 darab itthon, anno raid 0 ba mentek rendszernek hiába csak 5400 asok voltak leverték nagyon a 2x250 es raid 0 7200 asokat konkrétan mindenben. (most nappali mini gépben nyekeregnek)

61: pontos számadatot nem tudok neked mondani, előtte a nappali gépben 2x1 TB samu hdd volt rádugtam usb vinyót mellé meg se kottyant, most 2x1TB sshd mellé rádugom az usb vinyót lekapcsol a 75w táp (lejjebb vettem apu szorzót egyel már nincs gond full terhelésnél sem, 2 usb vinyó után, athlon 5350)

sshd-k többet eszek, mondjuk aki asztali kivitelben használta nem lehetett feltűnő laptopoknál meg szerintem pár % aku időt jelenthetett.

Az optane akkor bukott meg ebben a formában amikor nem hogy nem olcsóbb de drágább ráadásul töredék akkora méretben.

Dimm kivitelben "életképes" lehet feltéve ha nagyot nyirbálnak az árán. Így max egy érdekesség semmi több.

Új hozzászólás Aktív témák