Új hozzászólás Aktív témák
-
Horus
csendes tag
Nem tudom honnét veszed, hogy utánnaolvasás nélkül vettem.
Annyit mondtam, hogy beüzemeléskor derült ki, hogy nem olyan egyszerű mint a faék és a használati utasítás hiányosságait át kellett hidalni némi utánnajárással.
Ez nem vágom hogyan lett a te fejedben egyenlő azzal, hogy találomra vettem egyet és mindenféle sejtelem nélkül arra jutottam végül,hogy nem olyan egyszerű mint egy pendriveot bedugni.Egy kis történelem, mert úgy látom lemaradtál róla, hogy az iphone4 antennájának a tervezési hibáját Mr Jobs hogyan kente a vásárlóira (nyugodjon békében):
[link]A robbanós samukról meg annyit, hogy a samu nem próbálta meg azt mondani, hogy a kedves felhasználóik hibájából robbannak fel a készülékek mert valamit rosszul csinálnak hanem visszahívta mindet mer nem biztonságosak és hegyekben álltak a vackok amiket végül újrahasznosítottak.
[link]Azt próbáltam értelmedre adni,hogy az almásoknak jó szokása, hogy a cég ha átvágja őket akkor még beállnak védeni helyeselni és egymást osztani, hogy a felhasználó hibája minden.
Mert amit az almáék odakamuznak a felhasználóknak az bizony úgy szokott tűnni, hogy szent.
Több évbe meg tömeges kártérítési perekbe szokott kerülni náluk,hogy valamit elismerjenek és javítsanak úgy ahogy, addig meg a pofájukba hazudnak a felhasználóknak, hogy nincs semmi gond meg olyan pízeket kérnek a tervezési hibáikból adódó javításokra, hogy inkább újat vennél. A legelszánbabb fanboyok meg még ki is osztanak a fórumjukon, hogy nem úgy használtad mint kéne...Alma Laptop szervizelő jóember összefoglalója, hogy miféle dolgokkal látják el napi szinten:
[link]
De ha rákeresel, hogy "right to repair" akkor megtudod, hogy az alma mindent elkövet, hogy javítani se nagyon lehessen a dolgaikat csak náluk és csak iszonyat pénzekért.
Alkatrészeket foglaltatnak le a vámosokkal mert "hamisítványok", törvényhozóknak hazudnak, hogy nekik tetsző törvényeket hozzanak és így tovább.
Amíg a vásárlóik támogatják őket és a magatartásukat addig semmi se fog változni, többi gyártó se szent, de ők járnak az élen ebből a szempontból.Melyik hozzáállás a konstruktívabb? A felhasználó okolása vagy az ha beismeri a cég, hogy elkefélte és próbálja rendbehozni? Te meyikhez mennél vissza ha választanod kéne?
Jobb helyeken a felhasználók megköszönik egymásnak,hogy ha megosztják a tapasztalatokat és más tapasztalataiból tanulhatnak ahelyett,hogy mindent mindenkinek magának kéne kitalálni.
Almáéknál a leghírhedtebb, hogy ez finoman szólva nem egészen így megy azért hoztam fel példának, de ha eddig nem tudtál róla akkor elnézést, most már legalább hírből hallottál róla. -
Horus
csendes tag
Nem vágom miért kell eszement módon védened valamit amit basztak belerakni a dobozba leírás gyanánt de a youtube videoban ugyanaz a leírás persze kiterjed rá.
Gondolom úgy csináltad volna, hogy rendelsz egyet végignézed a youtube videot, lejegyzeteled az egészet aztán pontról pontra követed és hibátlanul megy minden mer soha semmi gond nem szokott közbejönni amit nem említenek.
Nincs optánod, nem is volt, de azért bele kell okoskodnod, mert te mindenkinél jobban vágod mi?
Mellesleg én a forumukon találtam meg valahol sokadik support hozzászólásként, hogy nem árt utánnanézni.
Az meg benne volt a hírekben pár hete, hogy mostantól egyéb meghajtót is lehet gyorsítani vele nem csak a rendszert, gondolom te se onnan tudod, hogy csak rendszermeghajtóra volt jó eredetileg, hogy vettél...
Miért olyan rohadt nehéz annak venni a hozzászólásomat ami?
Ha a kezed közé kerül egy ilyen akkor figyelj oda arra amit írtam, hogy ne kelljen tökölnöd vele.
A bedugod és indítod a gépet és nyomod, hogy tovább, tovább tovább, ok nem igazán fedi a valóságot minden esetben.
Ha meg belefutsz ebbe a gebaszba akkor a telepítő tömören annyit közöl veled, hogy a "bios nem kompatibilis a programmal". Hibakód nuku.
Megfogod a kis füzetet amit adtak és átnyálazod, hogy mi a gáz és leszűröd, hogy semmivel se lettél okosabb.
Aztán jöhet a gugli meg a supportnak emailezés.....
Ne legyünk már olyanok mint az alma fanboyok... Megfogod a telefont és elmegy a térerő? Rosszul fogod a telefont, tudhattad volna, hogy nem úgy kell fogni. Stb... -
Horus
csendes tag
Ebayeztem egyet perverz kíváncsisából. Durván kicsit több mint fél áron lett egy 32 gigásom.
Másdlagos vinyógyorsítónak használom.
Első probléma: Az elsődleges rendszermeghajtót át kellett konvertálni GPT-re MBR-ből különben be se lehetett kapcsolni (Inkább ne firtassuk, iszonyat régi windows7-ről indult install sok-sok éve). Nem vágom minek szivatott mikor nem is azt a meghajtót gyorsítom vele.
Mellesleg ezt eléggé basztak kihangsúlyozni mint létfontosságú alapfeltételt szóval szívtam vele egy darabig mire az összes apró buktatón túljutottam és sokadik próbálkozásra sikerült hibaüzi nélkül véghezvinni.Második dolog: Sehol nem írják de ez az izé tud ám rendesen melegedni. 45-60C között ugrál. Nem hátrány szerezni rá egy hűtőbordát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kés topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Update 05.27 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest