Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardboy
tag
válasz
WilliamGhost #1 üzenetére
Hát, gyerekek, én is nagyon meglepődtem most, hiszen nem követtem az eSATA karrierjét idáig, de az meg sem fordult a fejemben, hogy egy olyan külső csatira vonatkozó szabványt adnak ki a mai világban, ami nem rendelkezik megfelelő tápellátással... Hát de könyörgöm, ez mekkora BAKI!!!!
USB egyik nagy előnye, és részben ezért is terjedhetett el ennyire, mert tápellátást is biztosít kisebb igényű eszközök számára.Olyan USB/eSATA hibrid csatlakozót még nem láttam, amit itt a cikkben írtak, de ha ez megoldás lesz erre a tápgondra (Külön usb tápkábel alkalmazása nélkül.), akkor remélem ezt a fajta csatlakozót fogják a gyártók előnyben részesíteni... Most hogy USB 3.0-t is kiadták, igen erősen felé billen a mérleg nyelve... Talán az egyetlen fennmaradó előny hogy, azt hiszem eSATA csatlakozás közel sem terheli úgy a procit mint az USB-s... USB 3.0 esetében nem tudom hogy mi a helyzet...
Jövőre nézve:
Szívesen látnék egy olyan pennát aminek hasonlóan a cikkben szereplőkhöz, egyik végén eSATA másik végén azonban USB 2.0 vagy 3.0-ás teljes értékű dugócsatlakozó van... Ha mindenféleképpen kell az eSATAs oldalhoz a táp, akkor egy USB hosszabbítókábellel meg is van oldva a dolog. (Cikkben szereplő termékeken a mini USB portot eléggé rosszul választották meg... Spóroltak rajta 6mm-t...)Szóval eSATA külső tárakhoz eléggé furcsa szabvány lett... Vagy valami más felhasználási területre szánták... Nem tudom...
És most lehet lehányni a hozzászólásomat, ha valaki méltatja...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A hagyományos USB mellett gyors eSATA-ra is köthető, nagy kapacitású pendrive-okat mutatunk be.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest