Hirdetés
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Milyen monitort vegyek?
- Új shader nyelvet terjesztene el Khronos Group
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
Én két szmárt tv-ről váltottam vt30-ra, tudom hogy jobb egy plazma, viszont én senkit nem akarok meggyőzni erről
Én tapasztaltam és azóta is elcsodálkozom HD adásnál milyen színe és kontrasztja van.
Az asszony is vitatkozott, minek az 50", kiég a szemünk, de már megszokta -
Ed Parker
nagyúr
Az első vt30-amban két hét után lett egy 12cm-es csík, ahol a kék pixelek kiégtek, cserélték a tv-t természetesen, elötte minden mindegy alapon hagytam kint rajta statikus témát akár egy óráig is pl popcorn könyvtárat, pici ghost, váltottam egy tv csatornára kb 5 mp alatt semmi nem maradt belőle.
Az ujjal már nem tesztelek, annyit sikerült elérni hogy ne kapjak frászt ha elalszik az asszony a tv elött, tudom hogy nem lesz baja a gépnekKhelben: be van állítva alapból, csak asszem 4 órára
De ettől nincs para.[ Szerkesztve ]
-
lorinser
senior tag
Szia!
Látom tényleg nehéz megérteni (és/vagy felfogni), hogy az LCD TV-t is lehet állítani, kalibrálni. Igen, pl. a színt is: szaturáció, vörös, zöld, kék külön-külön. Oké, tudom, hogy nem minden típusnál, ott ennek hiányában nem nagyon lehet mit tenni a megjelenített képpel. Egy LCD TV-n sem kell túlszaturált, világos képet nézned.A másik pedig, hogy a panel vezérléstől nagyon-nagyon sok minden függ. Attól mert valamiben plazma panel van, még nem jelenti azt, hogy automatikusan az a készülék a legjobb megjelnítő a világon. Pontosan ti mondjátok, hogy a "samu plazmát nehogy már hasonlítsa bárki is a pana plazmához". És a kérdésre az egyik válasz, a vezérlés.
Ugyan így igaz az is, hogy ha valamiben LCD panel van, akkor az nem jelenti azt, hogy alkalmatlan a mozizásra. Ezt csak begyöpösödött agyú plazmahívők állíthatják (most nem rád gondoltam, ne érts félre).Még valami: nyilván a nagy gyártók nem értenek hozzá és teljességgel tévúton járnak amiért (már) nem gyártanak plazma TV-ket. A Philips, a Sony, Loewe, Bang&Olufsen, Sharp mind amatőrök.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
citkar
addikt
válasz Viktor81 #148 üzenetére
Szia!
Szerintem az átlagnál jobbak az életkörülményeid, amivel semmi bajom, nem fikázok senkit, nem sajnálom senkitől, csak gondolj erre.
Engem annyiban érint ha a -szintén használtan vásárolt- Panasonic öregecske tévém behal full hd tévét vennék és 100 alatt, ha ugyanakkorát kapok palzmából és szebb a képe azt vennék, de ahogy eddig láttam ebben a kategóriában inkább lcd-ket találtam. Persze, amint aktuálissá válna az érintett fórumokon tanácsokat kérnék és a használt piacot körültekintve akármelyiket választanám. (Pár hsz-sal korábban csupán arra akartam kitérni, hogy szerintem tömegek az áruk miatt vesznek lcd-t az alsó árkategóriában. Mondjuk úgy, hogy sok családi házban jártam/járok, elég véletlenszerűen kiválasztva és nekem ez jött le a saját tapasztalataim alapján.) -
nagyúr
válasz Viktor81 #190 üzenetére
[link] vs. [link]
A szent grál kérdése szerintem 2 éve elmúlt. Én aláírom neked, hogy a plazma képe jobb, ugyanakkor a legdrágább Pana plazma befér 1m alá, míg csúcs LCD-k kétszer drágábbak is lehetnek. Egyszerűen a böszme méretek miatt. Amikor 15" különbségről beszélünk, sok videofil feladja az elveit. Főleg, hogy a Sharp LCD kijelzői igen szépek.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
lorinser
senior tag
válasz Viktor81 #274 üzenetére
Szia!
link1: "vegyesvállalatot hoznak létre" gondolom érted ez mit jelent. A Philipsnek ugyan úgy beleszólása van a gyártásba/fejlesztésbe.Az pedig, hogy a Sony mástól veszi a panelt és nem ő gyártja nem szokatlan dolog. Most is azt mondom, hogy a megjelenített kép minőségét nem csak a panel befolyásolja hanem nagyon nagy mértékben a vezérlés is. Hiába van egy jó paneled ha azt nem támogatod meg megfelelő minőségű elektronikával vagy szoftverrel (csak gondolj arra, hogy hiába van egy brutál Full HD moitorod otthon ha a gépedben csak egy dedikált videokártya van. Nem fogja tudni ugyan úgy meghajtani mint egy külön videokártya).
"mit rugozol azon, hogy egy tobb evtizedes technologia elerte a korlatait" - olvasd el az első pár hozzászólást. Konkrétan le lett mindenki hülyézve aki a plazmán kívül mert LCD TV-t venni. Bocs, de ez kiverte a biztit.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
Zsotyek
tag
válasz Viktor81 #315 üzenetére
Köszönöm Viktor. Az enyémre 5 év garancia van. A GT50 pedig már kapható. Nekem az utolsó darabok egyikét sikerült megvennem ebből, de a GT50 nem tud annyival többet, mint amennyivel drágább. Valamint nekem ez fért a keretbe, mert vettem egy Denon AVR-3312 erősíőt + egy Denon DBP-2012UD BLU-RAY lejátszót és mindezt megspékeltem egy Polkaudió hanfal szettel. Így nekem nem fért bele drágább tévé. De nem hiszem, hogy ez nem fog elegendő élményt nyújtani számomra. Aki pedig továbbra is a ledet isteníti, hát tegye. Én nem bántom érte őket, de az biztos, hogy soha nem lesz olyan élményben részük mint egy ilyen plazmával.
Asus Maximus VI Hero, Intel Core i5 4670k, Samsung 840Pro SSD, 2db Seagate Barracuda 3TB 7200rpm 64MB ST3000DM001 merevlemez, 2x4Gb Kingston Hyperx 2400Mhz, Saphire radeon 6870, Chiftek nagytorony ház, FSP AURUM S 600 WATT.
-
törölt tag
válasz Viktor81 #332 üzenetére
Igy van és mint ilyenek: (és mozik,mozizobák, 7.1 vagy nagyob erősitők, hozzájuk való hangfalszettek, igy a kijelzők -tévé és proji- is) csak több 10 órás üzem, kalibrálással és ellenőrzéssel egybekötve és a megfelelő áramkörökkel beépitve, filmek pedig 7.1 DD EX kódjellel ellátva kaphatja meg a tanusitványt. Ezeknél kisebb elemek, pl. játékok, Genius,Logitech, etc. konsumer termékek már kiesnek az ellenörzés alól. Tehát a tévék hangját, erősitők nem- kép és nem video- részét (rádió, tartozékok), vagy hangdoboz vezetékét már nem vizsgálják.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Viktor81 #332 üzenetére
Bármelyiket megkaphatja a TV. Ha jól rémlik, akkor képnél nem minőségi elvárásokra vonatkozik, hanem egyfajta megjelenítési mód (valami olyasmi, amikor a kép színei megegyeznek a film készítőjének meglátásaival). Egy jól bekalibrált, normális kijelző esetén szvsz. erre nincs szükség. Hangnál több értelme van, de én ott sem feltétlenül arra utaznék.
#333: filmek pedig 7.1 DD EX kódjellel ellátva kaphatja meg a tanusitványt: bár én sem vagyok házimozi guru, de ebből látszik, hogy nem értesz hozzá. Nem is tudod, mi az a THX. Csak hajtasz valamit, mert valaki azt mondta, hogy az jó. A THX nem szabja meg a hangformátumot.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Új shader nyelvet terjesztene el Khronos Group
- Windows 11