Hirdetés

Panasonic TX-P42ST50E: pazar Pana plazma

Panasonic P42ST50E

Bár a Panasonic idei kínálatában már több az LCD televízió, azért a japán cég életében várhatóan még jó darabig fontos szerepet játszanak majd a plazmatévék. A konszern képviselői többször kijelentették, hogy e modelleket nem kívánják feláldozni az árharc oltárán, ezért 2012-ben már nem is lesznek belépőszintű plazmák, mégis akadnak alacsonyabb és magasabb kategóriás modellek is. Az olvasói igényekhez igazodva egy olcsóbb modellt szerettünk volna kipróbálni, amiben partner volt a vállalat hazai kirendeltsége. Így kaptuk meg egy rövid időre a Viera Smart funkciókkal megtámogatott, 3D tartalmak megjelenítésére is képes, ST50 szériába tartozó, 42 hüvelyk képátlójú televíziót.

Régivágású dizájn

A Panasonicot nem lehet azzal vádolni, hogy fejetlenül, vad ötletrohamok hatására csapong a televíziók formatervezése során, így nem túl meglepő, hogy az ST50 is konzervatív dizájnt kapott. Első pillantásra süt róla, hogy melyik gyártó műhelyéből származik: a megvastagított, lekerekített sarkú káva tipikus Panasonic stílusjegy, régóta megfigyelhető a vállalat tévéin. Szokás szerint ide került a 3D szinkronjelelosztó, a távvezérlő érzékelője, a két hangszóró, a kontroll-lámpák sora és a márkalogó.

Számos idei tévé már ultravékony kerettel büszkélkedhet, azonban ez a modell még a hagyományos vonalba tartozik háromcentis kávájával, ráadásul a készüléket a dél-koreai gyártóknál már megismert, viszonylag vastag, áttetsző műanyagél övezi. Nem igazán értjük, hogy erre mi szükség, ugyanis a matt fekete-szürke színezés önmagában remek lenne, de így kicsit bazári az összhatás. A hagyományos nyak és talp világos fémárnyalatú, ami jól megy a készülékhez. Ötcentis vastagságával nem fog vékonysági rekordokat dönteni, de ez egy plazmától ez váratlan is lenne.

A fémből készült hátlapra kerültek a vezérlőgombok, a szellőzőnyílások, illetve a csatlakozók. Ventilátort nem szereltek bele, a készülékház ennek megfelelően kellemesen át is melegedett a használat során. A három HDMI (egyik ARC támogatású) mellett került rá két USB port, kártyaolvasó és CI slot, továbbá rendelkezik egy-egy AV, Scart, komponens, kompozit, Ethernet és D-Sub csatlakozóval. A beépített DVB-T/C tunereknek köszönhetően digitális sugárzású rádió- és tévéadások vételére is képes a tévé.

Panasonic TX-P42ST50E
Panel G15 Progressive Full HD NeoPlasma
Maximáis felbontáss Full HD (16:9)
Képernyőméret 42 hüvelyk
Maximális kontrasztarány 5 500 000:1
Válaszidő 0,001 ms
Maximális fényerő n. a.
Betekintési szög 178°/178°
24p lejátszás Támogatott
Képprofilok Dinamikus / Játék / Normál / Mozi / True Cinema
Hangprofilok Beszéd / Felhasználó / Zene
Hangszórók 2 x 10 watt + 15 watt mélynyomó
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C
Interfész 3 db 1.4 HDMI, 2 db USB 2.0, komponens, kompozit, AV, Scart, analóg és optikai audio, D-Sub, SD kártyaolvasó, Ethernet, CI slot
Extrák 3D, 2D-3D, smart rendszer (Viera Connect), integrált Wi-Fi, médialejátszó, Intelligent Frame Creator interpolációs technológia, virtuális térhangzás, EPG, műsörrögzítés, time-shift, öko mód
Teljesítményfelvétel 134 watt, készenléti üzemmódban 0,1 watt
Méret 1003 x 609 x 50 (talppal 320) mm
Tömeg 17,5 (talppal: 20,5) kg
Gyártó honlapja www.panasonic.hu
Termék honlapja Panasonic TX-P42ST50E
Garancia 2 év
Fogyasztói ár 210 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés