Hirdetés
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPad topik
- Google Chromecast topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sifre
senior tag
ST50-en a fényerőt 0 fölé emelve már látszik teljesen fekete képen, hogy az elektronika elkezd képpontokat felvillantani hogy emelje a feketeszintet és ez nem példányfüggő. 15-ös fényerő beállítása komoly hozzá nem értésről tanúskodik sajnos.
-
kokobe
őstag
Nem tudom kinek ideálisak ezek a beállítások amik itt meg vannak megadva de sírva is fakadok olyan szar! 15-ös fényerő 53-as kontraszt hova ?
-
jeni
félisten
Üdv. Ma mennyire jellemzö plazmákra a többlet fogyasztás ès a beègès egyes helyeken ha sokáig úgy marad a kèpernyö?
-
rappit4
őstag
ezt a plazma topikban kéne megbeszélni.
-
benga83
csendes tag
Sziasztok! Idén év elején vettem panasonic tx-p42s30e-t!
Kérdésem: dvb-t, keresi a digitális adásokat de nem talál semmit,
Mit kell csinálnom? Olvastam, h ha finnre állítom, de akkor semígy még mindig a remek analóg kábelt élvezem
Már elkezdetem olvasni a használati utasítást, eddig csak a néztem most már jobban meg akarom ismerni mit tud ez a tv!
Előre is köszi! a segítséget!Bandi
-
randdlan
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával szembesültem:
Kaptam egy egy Panasonic tv-t Angliából, de itthon csak kép van, a hang helyett meg csak zúgás.
Gondoltam a hangnormával lehet baj, de a menüben ilyet nem lehet állítani.
A service 1 -es menüben ilyet nem tudok állítani. A fórum szerint létezik 2-es is de ennek a belépési módját nem találtam a neten.
Próbáltam digitális szoba antennával ezzel tudtam hangot kicsiholni, szóval első körben a tunert kizárnám.
Panasonic Th-42pe30
Van valakinek használható ötlete? Előre is köszönöm!
randlan -
bozig
tag
Sziasztok! A panasonic TX-P42X50-ről mi a véleményetek? Ehhez kell vajon a DVB-T antennához külön táp, vagy meghajtja?
Amennyiben off topic, úgy elnézést. -
tween
őstag
most akkor valaki szájbarágósan le tudná írni,miben "jobb" , több az ST sorozat, mint az UT?
-
rappit4
őstag
UT50 nagyon jó képen van még világosban is, egyedül a fekete veszik egy picit nagy fénynél, de SD filmekhez és TV adáshoz tökéletes nappal is. Ha szemből éri nagy fény akkor viszont már látod benne magad
Én azért döntöttem mellette, mert be tudok sötétíteni. https://plus.google.com/photos/112480946503900864166/albums/5813615586517855089?banner=pwa Itt egy fotó album róla.
-
STony
csendes tag
Leginkább úgy, hogy ha egy-egy a teljes képernyőt kitöltő fekete és fehér képet nézel át jó alaposan.
Nagyjából úgy tudod megállapítani a hiba típusát, hogy ha valamelyik pixel fehéren világít a fekete képernyőn, akkor az egy pixelhiba, ha piros, zöld vagy kék színben, akkor 1 subpixel hiba van, ha előbbi háromból két szín keveréke jön ki, akkor két subpixel hiba van egymás mellet, de lehet, hogy azt külön külön is látod nagyon közelről.
Fehér képernyőn ugyan ez kb. fordítva. fekete pixel=pixel hiba, kék, zöld, piros, két subpixel hiba, egyéb szín: 1 subpixel hiba.
-
STony
csendes tag
Szerintem a GT50 aránytalanul drága, nem sok embert láttam azon gondolkodni. 90e forint plusz!!!
Az ST majdnem mindent megkapott, amit a GT tud, csak legfeljebb egy picivel lebutítva, de még így is kiváló.Az ST50 és az UT50 között ingadozok én is.
Egyedül a világosban való tévézés az, ami komolyan az ST irányába billenti számomra a mérleg nyelvét.
Néha - főleg hétvégén - tévézés mellett egyikőnk mást is csinál, amihez kell a fény, de el tudnám költeni a különbözetet másra is. :SAz ST50 előnyeiből:
- wifi nekem nem kell, örülök, ha kevesebb a sugárzás, jobb az kábelen, de ha valakinek bonyolult bekábelezni, akkor fontos lehet
- az ST tud felvételt készíteni, ha jól tudom, csak azon a TV-n lehet visszajátszani, amin készült, nekem ez sem fontos.
- 3 HDMI 2 helyett, nekem nem oszt nem szoroz, egyet fogok használni jó darabig szerintem
- kicsit jobb kontraszt, azaz tökéletes++, nekem jó a sima tökéletes is
- szürkeárnyalatok száma a duplája: nem tudom megítélni, gondolom közelről, nagy sötétben esetleg észrevehető, ha a kettő egymás mellet van...
- az ST-ben külön mély hangszóró is van benn, ami akkor hasznos, ha csak a TV hangszóróit használod filmekre is, nem kötöd rá hifire vagy házimozi erősítőreA többi paraméter - a fogyasztás is - szinte teljesen egál.
Kérdés, hogy ezek egy adott vásárlónak megérik-e a plusz 25-30e forintot 42"-nál és +50e forintot 50"-nál.
-
Keksz
senior tag
UT50 / ST50 vagy GT50?
A jó régi LG HD Ready LCD-met cserélném le, sorozatokat és néhány 720p filmet néznék rajta, az igazi mozi full HD projektoron megy 92"-os vászonra...
(Csak nézelődök és ez az xT50 sorozat jónak tűnik, főleg ha olyan 250ezerből kijönne.)
-
kovigab
csendes tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok és a hozzászólásaitok alapján ez a típus a befutó. A kérdésem: hogy lehet megállapítani hogy van-e pixelhiba?
-
gyerecske
senior tag
Az mitől lehet h egyik filmnél lejátssza a feliratot másiknál pedig nem?Ugyanúgy .srt mind a 2.
Egyébként nagyon jó kis tv , a képe álomszép, viszont a kezelése, az EPG pl. borzasztó a régi Samsungom-hoz képest.Abban mérföldekkel jobban meg van oldva minden , a távirányító is jobban kézre esik. -
rappit4
őstag
Én PS3 Media Server programot használom, pesze csak ha van PS3-ad
-
rappit4
őstag
Már megrendeltem az UT50E-t hosszas utánajárás után döntöttem az UT mellet, mivel tudom szabályozni a fényt a szobámban, ezért szinte semmi másban nem különbözik az ST-től.
-
gyerecske
senior tag
hálózatról hogyan lehet filmeket lejátszani rajta?
-
rappit4
őstag
Valaki egy bővebb tapasztalatot írna a 3D-ről? Az engem is érdekelne, hogy az a 60ezer + FT jobban megéri-e mint az UT50e
-
tween
őstag
Az UT sorozat mennyivel butább ettől a készüléktől?
-
jan101
tag
A fehéregyensúlyt és a gammát hol lehet beállítani? Én nem találom a menüben :S
-
Dare2Live
félisten
bm
-
-
Zozzy
aktív tag
Nekem a nagyobb testvére van, az simán viszi a FLAC formátumot. Viszont ha streamelni akarod rá, akkor nem mindegy a lejátszóprogram. A Windows Media Player listájában pl. nem látszanak a veszteségmentes formátumok a TV-ből, de ha ugyanezt megosztod mondjuk Vuze-zal DLNA szerverként, akkor simán látja és játssza a TV.
A tesztben említett mp3 tag-ekkel sincsen gondja, nem tudom, hogy miért nem nézték meg alaposabban. -
spiky03
veterán
A FLAC lejátszást próbálta már valaki a tv-nél?
Mert elvileg ez már letudja játszani azt a formátumot is.Tudom, hogy egy minőségi DAC-al jobb minőséget kapunk meg egy minőségi lejátszóval.
-
spiky03
veterán
Egy érdekes kérdés.
Szerintetek a beépített lejátszója játszik le 3D-s mkv-kat?
Azt tudom, hogy ezek nem full HD-k csak próba képen érdekel. -
Zsotyek
tag
válasz
lorinser #368 üzenetére
Ebben is egyetértek veled. Mi több elég megnézni a ma piacon lévő eszközöket és azok közül azon gyártók készülékeit akik gyártanak ilyet. Kicsit magasabb ár kategóriát képviselnek, mint a ma digitális erősítők. Aki meg hallott ilyet szólni az szerintem nehezen tartja vissza a gyönyörűségtől a vizelését, hogy be ne pisáljon.
-
Látnok
aktív tag
Sajnos az is igaz, hogy a jelenlegi un. fogyasztói társadalom, illetve az ezt kiszolgáló ipar az ami ellehetetleníti az "igazi" értékek gyártását. Mert az sajnos valós tény, hogy ma már nem 10-15 vagy több évre terveznek gyártanak készülékeket.
Megjegyzem 2000 utáni az erősítő.
De ez valóban nagyon off topic, és nem is hasonlítható a tv-hez, ez is tény lásd első bekezdés.
A lényeg, hogy ez ne a gyűlölködő fórum legyen, mert annak semmi értelme.
-
Látnok
aktív tag
Már beszéltem a helyi boltossal, hogy egy pana lcd-t hozasson próbából. Akkor tudom majd összehasonlítani, ha látom a készülékeket.
Azért érdekes vita alakult ki fentebb, és a hangnem sem ide való sztem.
Az meg, hogy "hülyéknek nem való a plazma", valószínűleg egy igen erős és túlzó kifejezés, különösen egy olyan ember szájából, aki szerint 3, 4, 5 évente muszáj lecserélni a teljes szórakoztató elektronikai részleget.
Azért azt elmondanám, hogy nekem pl. van olyan erősítő rendszerem, ami bizony csöves készüléket tartalmaz, és nem 3 éves, viszont annak a "hangja" valami fenomenális, főleg bakelittel. egyik sem mai technika, de vallom, hogy igazi hifi, és itt a szó eredetileg alkalmazott változatára értem, nem pedig a music centeres dologra.
-
lorinser
senior tag
Ha már házimozira ennyit költöttél, akkor vettél volna ilyet: Philips 21:9
Ennél jobbat házimozira nem igen találtak még ki. -
BaLee
addikt
Na jó, te készen vagy.
Menj a Plazma TV-s topicba, írd le, hogy a mai plazmák már nem égnek be. Aztán ha majd 15en írják, hogy hülye vagy akkor nekik talán elhiszed...
Bár aki ekkora szakember, hogy nála a két fekete csík sem "ég be" az tényleg tudhat valamit. Hogy égne be a fekete csík, ha az fekete? Beégni világos tartalom szokott. Még mindig nem veszed észre, hogy olyanról vitatkozol amihez lövésed sincs? És ezen az sem változtat, hogy 2 millát költöttél házimozira az elmúlt 2 hónapban. A tudást nem lehet pénzért megvenni.
De kíváncsi vagyok a GT30-adon mi az a beállítás a menüben, amitől nem ég be. Légyszíves csinálj róla fotót, mert az én G30amnak is ugyanolyan a menüje és érdekes módon ott nincs ilyen beállítás. Vagy a pixeleltolásra gondolsz? Az nem gátolja meg a beégést.
Esetleg a fehérmosásra? Az meg arra van, hogy az esetleges ghostot "kimossa". Ahol pedig ghost van abból lesz hosszabb idő alatt a beégés.De olvasgasd csak a műszaki leírását a készüléknek.
Ha plazma gyártó lennék én is azzal kezdeném a leírásban nagybetűkkel, hogy ez a TV bizony beéghet! Elárulom neked, hogy ez is benne van csak kicsit körbeírva valami olyan módon hogy statikus képtartalmat vagy képet ne nézegessünk a tv-n hosszú ideig. -
Zsotyek
tag
-
Sh4rk
aktív tag
válasz
Kapanyél #358 üzenetére
Ez sem igaz, teljesen.
Vásároltak nálunk az olimpiára st50-et. Otthagyták menni szinte az egész olimpia alatt csak m1-et néztek. Most be van égve. Órákon keresztüli képmosás sem segített. Csökkent valamelyest de nem tűnt el az adó logója.
Ostoba ismerősöm 60 as LG-n nézi a gépét. A hónapok alatti géphasználat eredménye, hogy a windows logo színesben van szinte beleégve. Szinte felismerhetőek a színei a 4 ablaknak.
Szal továbbra is tartom, a készülékre, a technológiája miatt vigyázni kell. nem tudhatjuk mi a tűréshatár arra nézve, hogy kit mennyire zavarna a beégés. Tisztában kell lenni a lehetőségekkel. A gyerkőcök nem figyelnének a tv-re így megtörténhet a baj.
Ezt én úgy állítom, hogy 10 éve nem volt lcd a lakásban és soha nem is lesz.
De van olyan szitu amikor én nem ajánlom a plazmát, mert ha megtörténik a baj, akkor meg csak a rossz szájíz marad.
-
Kapanyél
őstag
Van egy rohadtrégi LG plazmám (PC55), azt nem kímélem, épp csak PC-t nem dugok rá, de a médialejátszó menüje kb. ugyanaz a kategória. Na kéremszépen ez a TV csak ghost-ol.
Rá szoktam engedni a "zizit", avagy a hangyák háborúját 10 percre, utána olyan, mintha új lenne. Beégés nincs rajta, pedig már vagy 5-6 éves.
Az új panelek mindenben jobbak, tehát magasról tojni kell rá. Használni kell, a TV van értünk és nem fordítva. Most ott tartok, hogy nem fogom meghirdetni, mert egy 50"-os plazmát, ami nem FullHD és még nem is tud 250W alatt zabálni, kb. 80e-ért érdemes kínálni. Az új TV árához így sokat nem segít be, ellenben az egyik hálószobából hiányozna a 127cm-es tévé...
Szóval nem kell aggódni, mire beéghet egy TV, addigra már szart sem ér. -
Sh4rk
aktív tag
A mai plazmák már kevésbé hajlamosak a beégésre de a technológia sajnos nem tudja ezt kiküsszöbölni. Mivel a 2 üveg lap közötti gázkeverék a fehér részeken jobban elhasználódik.
Ilyenek a tv logók is. Sztem kategórikusan kijelenteni, hogy nem égnek be ezt nem lehet.
A panasonic-on kívül, erre szánt jó megoldást még nem láttam. Ghost mindig is lesz, de ez nem baj. A beégetéshez ma már nagyon hülyének kell lenni. A plazma nem az igénytelenkenek való. (természetesen nem az emberre értem, hanem a tv nézési szokásra értem.)
A plazmát nem lehet napi 8 órában retek klubbra használni, majd másnap onnan folytatni ahol előző nap abba hagytuk. Kisgyermekek mellé egyetlen tv-nek nem való!
A plazmára a mai napig vigyázni kell! Cserébe szebb színekkel, részletgazdagabb képpel, gyorsabb mozgással hálálja meg.
Kisgyermekek mellé, akik napi 4-5 órában mesecsatornát néznek én nem ajánlanám, ebbe igazat adnék a BaLee-nak. Számodra a jó választás, egy jó LCD tv lehet.
-
BaLee
addikt
Istenem, ha nem értesz hozzá minek osztasz le valakit aki igen?
Mint ha valami nagyokos hallomásból informált műszaki osztály eladó szavait hallanám."a mai plazmák már rendelkeznek olyan technológiával, hogy nem égnek be"
Nem, nem rendelkeznek ilyen technológiával és nem is fognak.De hogy neked is leessen, hogy baromságot írtál csinálj egy baromi egyszerű tesztet. Nézz végig a sport1en vagy a sport2-n egy meccset, vagy kettőt egymás után, úgy, hogy nem kapcsolsz el. Utána kapcsolj át egy másik csatornára és nézd meg a logó helyét valami egyszínű világos háttéren vagy szimplán egy szürke háttérképen.
Na amit ott látsz majd az a ghost. És abból lehet a beégés és nem, nem kell hozzá több 100 óra, elég lehet akár 10-20 is...Ja és én nem hallomásból írom a tapasztalataimat hanem 2 éve van plazmám, most épp egy G30am amire nem lehet azt mondani hogy szar.
-
Zsotyek
tag
Kicsit hülyeség amit írtál a plazma beégésével kapcsolatban barátom. Olvass kicsit utána, hogy a mai plazmák már rendelkeznek olyan technológiával, hogy nem égnek be. na mindegy. Biztosan nagyon jól értesz hozzá ha ekkora hülyeséget írsz. De még ha a régebbi készülékekről is beszélünk, ahhoz, hogy beleégjen az a bizonyos logó egyfolytában több száz órát kellene mennie ugyanazon a csatornán. A másik amit itt az úr kérdezett és felvázolt, hogy minek az ilyennek új tévé ha nem is nézik vagy csak nagyon keveset? van egy jó ajánlatom akkor már. Nekem felszabadult egy 82 centis 16/9-es képarányú 100Hz panasonic csöves tévém ami kizárólag hétvégi házimozizásra volt használva. Most vettem egy 50"-os plazmát. Előtte pedig mint írtam csak házimozira használtuk, mert a mi háztartásunkban csak a budiban és a fürdőszobában nincs tévé.
-
BaLee
addikt
Az általad leírt tv-zési szokásokhoz nem érdemes plazmát venni. Az addig rendben van, hogy a tv adások szebben jelennek meg rajt, mint a hasonló árkategóriájú lcd-ken, de a plazma inkább azoknak való akik sokat filmeznek, vagy oda tudnak figyelni rá, hogy ne nézzék sokáig ugyanazt a csatornát.
Az általad leírt tv használattal, 1-2 hét alatt ott fog maradni a tv csatornák logójának körvonala a panelen (ghost) aztán amikor már visszafordíthatatlan a folyamat akkor nevezzük beégésnek. Ez annyit jelent, hogy halványan mindig ott lesz annak a tv csatornának a logója amit sokáig néztél.
Főleg kritikus ez a dolog az első pár 100 órában.Én a helyedben LCD-t vennék.
Amúgy van itt külön LCD és Plazma topic is ott tedd fel a kérdéseidet, azok jobban pörögnek.
-
vtechun
veterán
Sokaig csak lcdben gondolkodtam, aztan rakerdeztem, higy a 200 ezres kategoriaban van-e jo plazma, es ezt a tipust ajanlottak, azota nagyon hajlok efele a keszulek fele
most egy lg 37lc41-es hd ready lcdm van
gondolom eg es fold lehet a kulonbseg, ami lenyeges nekem, az a fekete, kep, 24p, 3d. Ezekben, ebben az arkategoriaban ez a legjobb?
Egyebkent t-home iptv, es xbmc-s htpc-n hd filmek lennenek a forrasok.
-
Látnok
aktív tag
Uraim és természetesen Hölgyeim!
Segítségre lenne szükségem, és végigolvasva a topicot, remélem, hogy itt megkapom. A "gondom" a következő:
Szeretnék vásárolni, egy TV-t a keret amit erre szántam kb. max. 200.000 Ft. nyilván lehet 210, 220, de inkább nem, mivel ezt sem két nap alatt szedtem össze, és a család fontosabb.
A körülmények, ahogy nézni fogom, fogjuk:
A lakásban csak és kizárólag egy azaz egy TV-t tűrök el. Nem akarok kiegészítő készüléket vásárolni, és nem is fogok. Így a készülék a nappaliban van. Az adás t-home iptv, azonban csak sima családi csomag, mindenféle plusz hd előfizetés nélkül jelenleg, és sztem ez egy darabig még így is marad.
A nappali délre néz, azaz reggeltől déutánig folyamatosan süti a nap, ráadásul a teljes déli fal üveg (lakás, itt az erkély tudjátok mind ilyen). Jelenleg Pana képcsöves van 55cm-es, és eddig imádtam, azonban kezd kiállni a sorból, és inkább újra ruházok be (az asszony így megértőbb a vásárlással kapcsolatban), mint javíttatom, (majd apám megcsinálja és jó lesz nekik a vendégszobában). A TV jelenleg és a jövőben is az ablak mellett van állványon, az új is ott lesz, így nyáron napközben folyamatosan be kell húzni a függönyt, hogy a jelenlegi képcsöves tv élvezhető képet adjon.Amit a TV nézési szokásokról el tudok mondani:
A gyerekeknek mindnek megvan a kedvenc sorozata, ezek főleg a disney csatornán vannak (3 gyerek) hétköznap együttesen min.4 óra, hétvégén a gyerekek összesen naponta (persze felváltva) vagy 6 órát biztos TV-t néznek. Én a híreket szoktam nézni, illetve esti filmezés, sokszor úgy megy 2-3 órát a TV, hogy csak néha nézek (nézünk) rá, mert mindenki dolgozik mellette számítógépen valamit (ebből a vacakból -mármint számítógépből- már most is 3 van a családban, és a többi gyerek is növöget)
Szóval átlagos hétköznap 16:00-tól 23:00, 24:00 ig megy a TV, hétvégén pedig néha reggel bekapcsolják, és egy-két órás szünetekkel egész nap van valakinek valami amit nézni szeretne. Vagy csak megy, de nem nézi senki, viszont hallgatja a rajta jövő infót.
Tudom ez így rengeteg idő, de ugye 5-en vagyunk, amikor meg játszóterezünk, kerékpározunk, akkor senki nincs otthon na ekkor pihen biztosan a készülék.
Szóval ilyen feladatra kellene nekem ,egy gondolom akkor elég(?) 100 cm körüli készülék, aminek a nézési távolsága olyan 3, 3,5 m körül alakul.
Előre is köszi a segítséget! Jó-e nekem ez amit teszteltek, vagy sem, mi lehet jó, m után érdeklődjek stb....
-
erdoke
titán
válasz
Jim Tonic #349 üzenetére
Nem csak a THX a különbség a GT javára. Tavaly pedig már a G-ben volt THX, és az év végén 5 év garival haza lehetett vinni 280-ért az 50-est. Az idei ST-ből már többet ki lehet hozni, mint a tavalyi GT-ből, és az árak is lassabban esnek.
Éppen ezért én is az ST-t venném idén, de ez csak véletlen egybeesés a THX határral a 2012-es Pana plazmák esetében. -
Akkor most engem támasztasz alá.
#346: a weboldalt mindenki ismeri, én egy konkrét linket kértem a kódolásra. Én nem találtam. Sőt, az ülésre vonatkozóan sem. (Home Cinema-ról beszélünk)
#348: hiszek neked, de továbbra is azt mondom, hogy akkor is inkább egy ST50 + kalibrálás kombó, mint az extra áron kínált THX.
-
erdoke
titán
válasz
Jim Tonic #344 üzenetére
Az ST50-et kalibrálni KELL, mert a gyári profilok elég messze vannak a kívánatostól, még ha nem is snnyira, mint a legtöbb LCD esetében. Ráadásul az ehhez nyújtott lehetőségek korlátozottak, míg egy GT50 a THX profillal átlagembernek már elég közel van a kalibrálthoz, és rengeteg opciót adnak a finomhangolásra.
-
törölt tag
www.thx.com.
na itt bogarászhattok. -
Mutassatok egy linket, ahol le van írva, hogy előírás van a hangkódolásra. Pls.
A többi ua., amit én is leírtam. Egy színhelyes televíziónak nem kell THX.
#340: semmi gond, a falytái rosszabb lett, mint az összezavarodás.
#341: a kalibrálás olcsóbb, mint a THX címke. Plusz azért vannak THX certif. nélküli TV-k, amelyeknek kalibráció nélkül sincs semmi baja a színhelyességgel. Plusz, szerintem, az általad linkelt képen is látszik, hogy kalibrálással a THX-nél is jobb kép hozható össze. -
Johnny Cage
addikt
válasz
Jim Tonic #334 üzenetére
"Egy jól bekalibrált, normális kijelző esetén szvsz. erre nincs szükség"
épp ez a lényeg, hogy a THX profil már gyári állapotában színhelyes képet ad (lásd: [link]), így feleslegessé válik a kalibrálás, amire nincs mindenkinek lehetősége (attól még, hogy jó TV-t vett, nem feltétlenül geek, aki kalibrálással meg egyéb szöszöléssel akar foglalkozni. amihez ugye kellene egy kalibrátor is).
-
Sh4rk
aktív tag
válasz
Jim Tonic #336 üzenetére
A THX mint szabvány:
A szabvány létezik, és nem azért kapod mert szép vagy és jó, hanem kemény 10000 Dodóért.
Amikor valaki kiad egy erősítőt, akkor azt bevizsgálják még megjelenés elött 10000 dollárért, és megmondják melyik THX re lehet alkalmas az eszköz, ha kicseréled benne ezt meg azt. Ekkor kicserélik, és újabb 10000 dodóért megkapja a plecsnit. ennyi.Képnél a színekre és tónusokra van kihegyezve.
Hangnál, pedig az a bizonyos EX dekódolás nélkül nem kap ilyen plecsnit. De természetesen a hangminőséget is megkövetelik.Moziszoba, az meg horror. megvan határozva a mélynyomók száma, Azt hiszem ez most 4 db, valamint a kiadott hangfalaknak is kell tudniuk a tanusítvány kritériumait.
-
válasz
#09634560 #335 üzenetére
Oké. Akkor érdekességnek elmondom, hogy a THX hangnál azt jelzi, mekkora terem megfelelő hangosításához elég az adott eszköz. Semmi köze a hang kódolásához.
Magának a THX pedig arról szól, mennyire tudja visszaadni azt, amit a készítők szeretnének. Ha az a film Dolby Stereo-val készült, azt is visszaadhatod THX minőség mellett.
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #334 üzenetére
Tévedsz. Hangot csak akkor, ha az emlitettt DD EX-et dekódolja. Logitech ép ezért csak konsumer és csak sima mősitéssel bir.
Mert van:THX (ez csak sima), és van THX Select, Select 2 (55 nm.nél nagyobb), Ultra, Ultra 2 (80 nm.nél nagyobb) minősités. Ezek bevizsgált temékek. -
válasz
Viktor81 #332 üzenetére
Bármelyiket megkaphatja a TV. Ha jól rémlik, akkor képnél nem minőségi elvárásokra vonatkozik, hanem egyfajta megjelenítési mód (valami olyasmi, amikor a kép színei megegyeznek a film készítőjének meglátásaival). Egy jól bekalibrált, normális kijelző esetén szvsz. erre nincs szükség. Hangnál több értelme van, de én ott sem feltétlenül arra utaznék.
#333: filmek pedig 7.1 DD EX kódjellel ellátva kaphatja meg a tanusitványt: bár én sem vagyok házimozi guru, de ebből látszik, hogy nem értesz hozzá. Nem is tudod, mi az a THX. Csak hajtasz valamit, mert valaki azt mondta, hogy az jó. A THX nem szabja meg a hangformátumot.
-
törölt tag
válasz
Viktor81 #332 üzenetére
Igy van és mint ilyenek: (és mozik,mozizobák, 7.1 vagy nagyob erősitők, hozzájuk való hangfalszettek, igy a kijelzők -tévé és proji- is) csak több 10 órás üzem, kalibrálással és ellenőrzéssel egybekötve és a megfelelő áramkörökkel beépitve, filmek pedig 7.1 DD EX kódjellel ellátva kaphatja meg a tanusitványt. Ezeknél kisebb elemek, pl. játékok, Genius,Logitech, etc. konsumer termékek már kiesnek az ellenörzés alól. Tehát a tévék hangját, erősitők nem- kép és nem video- részét (rádió, tartozékok), vagy hangdoboz vezetékét már nem vizsgálják.
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #316 üzenetére
Pedig ott kezdődött az egész: legenda szerint G.Lucas elment moziba hogy megnézze saját filmjét de még a fele idő eljövetele előtt eljött utálkozva: se kép, se hang enyhén szólva nem volt a elyzet magaslatán. Akkor bizta meg egy mérnökét: Thomas Homlinson-t egy rendszer kidolgozására. Ő alkotta meg (csapatmunkában természetesen) a THX szabványt mely kép és hang megjelenési módjait foglalja magában, Minden más(pl játék, 7.1-nél kisebbb készülékek) 2004 óta kaphatnak thx minősitést de az már nem az ő munkásságukhoz fűződik. De a mozik és moziszobák, 7.1 receiverek, tévékészülékek és projektorok szabványa még igen.
-
erdoke
titán
Ha jó minőségű Full HD tartalmakat (is) néztek, 3 méterre már az 50" is kevés. Én olyan 2,5-2,7 m távolságból nézek egy 50G30-at, de álmodozok egy 55-ös plazmáról. Valójában a 60-as se lenne túlzás, 20 centivel még simán hátra lehet tolni a foteleket. Lassan 7 éve vettük az első 42-es plazmánkat, és nem sokáig tűnt nagynak. Ahogy később az 50-es se...
-
Szabip
csendes tag
Filóztam sokáig az 50"-on de végül lemondtam róla...
Nem bántam meg, félelmetes a mérete a régi 32" hoz képest ami ráadásul nettó 77cm volt, na az tényleg kicsi volt, de egy kis lakásba elegendő ez bőven, aki eddig látta mindenki le volt nyűgözve attól hogy mekkora. Az ismeretségemben 32"-nál nagyobb sehol sincs, pedig mindenhol távolabbról nézik mint mi.Lehet egyszer kinőjük, de nem mostanában.
-
Szabip
csendes tag
Bármilyen meglepő de oda, 2,5 - 3 m ről nézzük és mind a ketten kapunk az élményből eleget. Nagyobb szögben is jól érzékelhető a 3D-s hatás.
Persze a 3D-s tartalmak hiányában nem sokat fogunk szemüvegezni, de idővel változhat.Egy SONY 32" 16:9-es CRT TV után óriási élmény. Egy lakásba úgy gondolom ennél nagyobb TV totál felesleg. ha nagyon akarom közelebb is mehetek, de minek? Így is elegendő, kellően sok részletet lehet látni.
Már az is élmény, hogy hátunk mögött hagytuk az analog világot s-video meg SCART/RCA kábelekkel együtt. -
Zsotyek
tag
válasz
Jim Tonic #316 üzenetére
Furcsának tartod? Lehet valamiért csak megkapta a Panasonic némelyik készüléke, valamint a Pioneer és a Sharp némelyik készüléke. Mutass nekem csak egy olyan LED tévét amelyik megkapta ezt a minősítést. Ja és hogy miért kapta meg? talán azért mert olyan élethű és tiszta képet produkálnak ezek a készülékek amilyet más készülékek nem tudnak.
-
Zsotyek
tag
válasz
Viktor81 #315 üzenetére
Köszönöm Viktor. Az enyémre 5 év garancia van. A GT50 pedig már kapható. Nekem az utolsó darabok egyikét sikerült megvennem ebből, de a GT50 nem tud annyival többet, mint amennyivel drágább. Valamint nekem ez fért a keretbe, mert vettem egy Denon AVR-3312 erősíőt + egy Denon DBP-2012UD BLU-RAY lejátszót és mindezt megspékeltem egy Polkaudió hanfal szettel. Így nekem nem fért bele drágább tévé. De nem hiszem, hogy ez nem fog elegendő élményt nyújtani számomra. Aki pedig továbbra is a ledet isteníti, hát tegye. Én nem bántom érte őket, de az biztos, hogy soha nem lesz olyan élményben részük mint egy ilyen plazmával.
-
Hát nem nagyon.
Én még az 51"-hoz is nagyon kicentizgettem magamnak, hogy pontosan hova toljam a fotelt. 3D-hez minél közelebb kívánkoztam, majdnem egész addig mentem, amit a szemüveg által fedett terület engedett (ami nem sokkal, de valamivel több, mint amit a THX ad javasolt távolságra, igaz 2D-re). -
Szabip
csendes tag
Sziasztok!
A héten vettem meg a P42ST50-et hosszas tervezgetés után, na nem a cikk segített ebben, ezt a típust már tavasszal kiszúrtam magamnak.
Az LCD-t nagyon hamar kizártam és mivel Panasonic a nagy kedvencem így nem is volt kérdéses, hogy mit kell venni.
Körülbelül annyira vagyok lenyűgözve mint a cikk írója, a képminősége csodálatos főleg az LCD-kel összevetve.
Tökéletesen meg vagyunk vele elégedve, a 3D-t sokan felesleges marketingnek tartják, háát nem tudom minket nagyon masszívan meggyőzött a létjogosultsága.
Mindenkinek bátran tudom ajánlani, apósomat is most győzködöm egy ugyan ilyenre, de ő is a szokásos dogmák miatt fél a plazmától, de talán majd ha megnézi biztos meggyőzöm...Az MM ben az eladók lesújtó véleménye mikor ezt a típust kerestem "plazmát nem is nagyon árulunk mert nem kell senkinek" nagyon szomorú ez a dolog...
-
Viktor81
senior tag
Szia. Gratulalok. Kivanom, hogy legyen sok oromod a keszulekben. (Es lesz is
) En is egy 50"-os GT30 ra vagytam, de ugy dontottem mar megvarom a GT50-et es az 5 eves garancia akciot. Orulok, mert ugy latom egyre tobb ember vesz igazi TV-t es nem dol be a Samsung es LG marketinghadjaratanak, ezzel talan elerjuk, hogy a Panasonic meg sokaig kitartson a plazma technologia mellett.
-
MaUser
addikt
Már nagyjából mindent elmondtak, de még egy kis adalék:
Ősrégi TH42PX8E-et sem sikerült beégetni azzal, hogy egyszer éjszakára véletlenül bekapcsolva maradt filmnézés után és rajta volt az MPC-HC ablaka. Volt is parám másnap reggel bőven, de egy óra TV-zés után eltűnt teljesen a keret nyoma. Mondjuk a TV ekkor már rég túl volt a bejáratáson. Ami ilyen régi készüléknél zavaró lehet beégés kapcsán, hogy ha a filmfeliratot a filmek fekete sávjába rakod ki, akkor tökéletesen sötét szobában látszik némi nagyon finom ghost. Újabb paneleknél már nem láttam ilyet és itt sem zavaró, de ha figyeli az ember, akkor észrevehető.
A villogást úgy tudod a legjobban megnézni, ha átpattintjátok shop módba a TV-t egy boltban (normál mód is megteszi, de itt nem biztos, hogy látni fogod) és fehér/szürke képet küldötök rá maximális fényerőnél. Ekkor látni fogod jó eséllyel, hogy hogyan "villog". Igazából nem villog, csak enyhe vibrálást látsz majd. Ettől nem kell megijedni ez ilyenkor normális. Nyilván otthon a sötétben nem maximális fényerőn nézel fehér képernyőt.Ezután rakjátok át normál módba és nézd meg úgy is bármilyen műsorral, ilyenkor már semmit nem szabadna látnod. Ha még így is látod a vibrálást, akkor sajnos azon pár ember közé tartozol, aki ezt képes érzékelni és ilyenkor a plazma felejtős lesz.
-
Zsotyek
tag
Üdv mindenkinek. Én alig 2 hónapja vásároltam egy Panasonic TX-P50GT30 típust. Igaz nekem követelmény volt az 50", valamint a THX minősítés. Jönnek itt emberek a LED és LCD tv-kel. Azt tudom csak mondani aki a plazmát temeti és köpköd rá az még soha nem látott akkor plazmán filmet. Mint írtam nekem bizonyos követelményeim voltak a tv.vel szemben és mint tudjuk nem sok készülék kapja meg a THX minősítést. Lehet, hogy az LCD, LED tévék képe világosban is világít mint a karácsonyfa, de meglehet nézni a gyor jeleneteknél, hogy a Plazma vagy a LED,LCD produkál, jobb képet. Arról nem beszélve, hogy a Plazma bárhogy is nézzük mára sokkal, de sokkal kiforrottabb lett mint azLCD?LED technológia.
-
erdoke
titán
válasz
forrest85 #311 üzenetére
A beégés nem orvosolható, mivel az végleges állapot. Megelőzhető némi odafigyeléssel. Ami ideiglenesen látszik halványan, az a ghost. Ami véglegesen ott maradt, mint pl. a bécsi reptéren a kapuknál kirakott LG plazmákon a BOARDING, az a beégés. Utóbbihoz durva statikus tartalmat kell a kijelzőn hagyni magas fényerőn és hosszú ideig. Általában amit beégésnek gondol az ember, csak egy makacs ghost, aminek hetek kellenek változó képpel járatva, hogy eltűnjenek. Ha valaki napi 5-6 óra retekklubot néz magas fényerőn, aztán kikapcsolja a tévét, tényleg vegyen inkább LCD-t. Bár sokan azt mondják, még 1-2 beégett logóval együtt is jobb a plazma képe… Végülis nem látszanak durván, van, aki észre se veszi, főleg ha ugyanazon a csatornán folytatja az életét.
-
forrest85
senior tag
"Müller Endrétől, a Panasonic szakértőjétől megtudtuk, ezt a hibát manapság már különféle technológiákkal, például a statikus képrészek néhány pixeles (tehát gyakorlatilag észrevehetetlen) időnkénti elmozgatásával megelőzik. Extrém esetben a beégést szervizben ún. képmosási művelettel orvosolni lehet: ekkor a foszforréteget változó feszültségű árammal meghajtva "rázzák" vissza az ideális működésbe."
-e szerint akkor a beégés orvosolható?
Forrás /bár kicsit régi a cikk/
-
BaLee
addikt
Dehogy tud beégni 2x45 perc alatt. Akkor tud beégni ha végignézel mondjuk 15 meccset és közben nem nézel mást. Ráadásul mivel az eredményjelzőkön más csapatnevek szerepelnek és az óra is folyamatosan változik még ez sem biztos amit írtam. Pár meccs nem árt neki. Ez a beégés hosszú távú folyamat.
Emlékszem amikor új volt a G30am elmentem otthonról hétvégére, apám beült a tv elé és végig sport1-en nézett meccset. Ez azt jelenti, hogy két nap alatt jó ~10 órát ment a tv ugyanazon az adón, ráadásul a sport tv-nek a fehér felirat a logójában elég veszélyes ilyen szempontból.
És nem, nem lett beégés ettől a 10 órától sem (pedig új panelen ez baromi sok, ha már be van járatva akkor erre kevésbé hajlamos).
Mi lett ennek a következménye? Jó pár napig (talán több, mint 1 hétig) halványan látszott a logó, de aztán eltűnt és már semmi nyoma.Szóval plazmát véglegesen beégetni művészet. A legtöbb esetben csak ghostingról beszélünk ami idővel eltűnik.
Láttátok a köztévé új logóját? Az elején világos fehér volt a logó ami nem túl jó, írtak nekik sokan, most ha megnézitek már szürke ami mehet napokon keresztül pár perc alatt eltűnik, ha elkapcsolunk. Pedig most olimpia alatt szinte csak azt nézem minden este, egyedül a HD feliratnak marad jobban nyoma egy ilyen maraton után, de az is pár perc alatt eltűnik.
-
Viktor81
senior tag
válasz
nightshadow #304 üzenetére
Igy igaz. Panelja valogatja. Akkor sem beeges, csak ghost, elofordul. Nagyapamnak 2008 ota naponta joforman egesz nap tvmusor megy rajta (persze nem egesz nap RTLklub), de en keresve sem talalok beegest. Sajnos ez az egyetlen igazi negativuma a technologianak, ez teny. El kell fogadni, ha valakinek bantja a szemet, akkor kimelni, zoomolni, vagy LCD-t venni.
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Marmint az LCD topikban ? Tudod, ez az egy utokartyajuk van (meg nehanynak a vibralas).(amik egyebkent a CRT-nel is jelen voltak)
Igazabol nem beeges, hanem ghost keletkezik, ami kesobb "kimosodik" a panelbol. Azt, hogy ehhez mennyi ido kell, a TV tipusa hatarozna meg, de adott tipuson belul is lehet oriasi a kulonbseg, mert a panel erzekenysege minden darabnal mas es mas. Szoval ezt senki nem mondja meg elore, ez ilyenforman a szerencsen mulik. De ne izgulj, nem a sportesemenyek fognak nyomot hagyni. Egyebkent, ha valoban erdekelne a TV tarsasagokat, a nezo "sorsa", hasznalnak az amugy remek otletedet, de meg az is ritka, hogy ne egy erosen kontrasztos, rikito, tomor feher logot varjanak ki a ficakba, hanem hasznaljanak helyette egy szolid attetszot. -
Khelben
nagyúr
Az olimpiát néztem még akkor, amikor tiszta fehér volt az m1 logója, kb. 6 órán keresztül ment egyhuzamban és semmilyen nyoma nem maradt.
Itt a topicban is volt szó róla, a magyar tv pár panaszos levél után áttetszővé tette a logót. Bár szerintem ez üdítő kivétel, nem hiszem, hogy pl ugyanezt el lehetne érni egy kereskedelmi tv-nél. Szerencsére én olyanokat nem nézek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megfizethető árú, 3D-kompatibilis, smart tv rendszerrel megtámogatott, remek képű plazmatévét teszteltünk.
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Ukrajnai háború
- Spórolós topik
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- Kuponkunyeráló
- Renault, Dacia topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Windows 11
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest