Új hozzászólás Aktív témák
-
Atimester
aktív tag
Nekem volt Scythe Mugen 2 és Scythe Ninja 3 hűtőm is. Q9550-et hajtok alatta 4GHz-en. Mindkettő elég szinte passzívban is. De tetem rájuk egy halk leszabályozott (5V) 12cm-es ventit. És az már mindenre elég! Persze nem árt mellé egy jól húzható alacsony VID-es proci is, de akár a Q6600 is jól húzható alattuk, pedig az egy fűtőtest!
Szerintem ezek mind egy kategóriák. A fizika mindig ugyan úgy működik. -
geogabcsi
tag
Kár, hogy egy Scythe nem fért bele a tesztbe!
-
proci985
MODERÁTOR
mégegyszer: mi legyen a refventi? halkak közül... nézzükcsak: AC, Swif2, Sflex, San Ace. mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. mmint balról jobbra drágulnak és balról jobbra javulnak a paramétereik. a CFM egy dolog, a légnyomás egy másik. bordáknak meg inkább légnyomás kell.
"igen, akinek teljesítmény kell, az vegyen vizet." ezt azért remélem érzed, hogy nem ilyen egyszerű. nem csak az ára a problémás, több utánnajárás kell (bottleneckek kiszűrése problémásabb, felszerelés egy része nem megbízható -Reserator, H50, Aquagate csak a közismerten veszélyesek közül-), nehezebb a beszerelés (tesztelés miatt), nehezebb a beszerzés (bár highend lég esetén ez se mindig triviális) és alapvetően jobban kell rá ügyelni (algásodhat, szivároghat). persze, tapasztalataknak ezek nem lesznek olyan nagy problémák, de sokkal több a hibalehetőség, mint egy léghűtés esetén. ház/mozgatás megintcsak macerássá válhat.
500as venti szép meg jó, csak éppen hűtés szempontjából eléggé korlátozó tényező. saját tesztek alapján olyan 95Wos TDPig annyi még elég lehet, 125 és 140re viszont már kevés lesz. ugyanúgy, a videokártyákat se ártana hűteni: 110Wig még jól szellőző házban lehet passzívan hajtani rendben lévő hőfokokkal videokártyát (értsd, egy 15ezres HR03GT elég a célra), viszont fölötte aktív hűtés kell. gyári VGAhűtők általában hanyagolósak mind (szoktam mosolyogni a minimálhűtős-leszabályozott rendszerekben a gyári vgahűtővel szerelt 150-200Wos kártyákkal, mert az úgy biztos nagyon halk lesz). ugyanígy, halk ventikkel beállhat a meleg a házba. olyan 200-300W fölött ez kezd kellemetlen lenni, és a fogyasztás növekedésével csak rosszabb lesz.
SSDk. az a baj, hogy 64bites win7nek kell egy 64gigás, valamint kell még plussz tároló (vagy NAS a szekrénybe). végülis egy OCZ Onyx 64 már itt is megáll 30ból, kérdés a vezérlő annyiból pont megáll egy terás modern vinyó -jó házban nem nagyon hallatszódhat ki- és egy rendes procihűtő. viszont a terás 3.5ös SSDk még mindig milla környékén vannak. bár már vannak.
mégegyszer: jó dolog a halk számítógép, enyém is arra lett építve (aludtam mellette, konvektor/hűtő már elnyomta teljesen, hát még a 100méterre elmenő villamos meg a Fehérvári alapzaja). de bizonyos alkatrészeknél kell a légmozgás, vagy bordamérettől függetlenül besül az egész.
04ahgy, nyunyu :köszönöm a megállapításokat, észrevételeket és tapasztalatokat.
-
nyunyu
félisten
alaplapi integralttal volt szenneterhelve ~140W a gepem, 460GTX-szel 270W.
Ezek tuning nelkul mert ertekek, sot proci gyari 1.325V helyett 1.18V-t kap.
Tuning nem erdekel, mivel nem jatszom FPS-eket, 6-7 eve leszoktam a 7/24-ben ufokutatasrol, mert meglattam az eves villanyora elszamolast. -
koxos:8]
senior tag
Szép kis hűtők.
-
nyunyu
félisten
válasz
proci985 #111 üzenetére
Mora2-om van, tavaly nyaron vettem ra egy 22 centis Yate Loon ventit, 5V-2 diodaval mar elindul. (~4V), -3 diodaval (~3.5V) meg nem tud felporogni, de ha kezzel felporgeted, akkor mar megy.
Most nem hasznalom, mert joideig alaplapi integralt VGA-t hasznaltam, most az uj videokalyhara meg nincs kesz a blokk.
De amint kesz a blokk, valoszinuleg megint szukseg lesz a ventire, mert ahogy neztem, alaplapi integralttal volt szenneterhelve ~140W a gepem, 460GTX-szel 270W.
Tap hatasfokat leszamitva durvan 110W extra hot kell majd eltuntetnie a Mora2-nek.Univerzalis GPU blokk: mar nem divat, pedig a GPU korul most is 54x54 mm-re vannak a lyukak, ugyanugy, mint mondjuk egy 6600GT-n.
Pont ezert ragaszkodom az 5 eves HK GPU-X-hez, mert annak cserelheto a ramokat lefedo lemeze.
Tegnap komoly mernoki munkat vegeztem, aztan papiron kiszamoltam, pontosan mi merre hany centi, aztan kartonbol osszedobtam egy prototipust a 460GTX-emre.
Ma megrajzolom valami rajzprogrammal, Ghandi emlegette a vizhutes topikban nemreg, hogy ki tudja vagni fembol, meglatjuk mi sul ki belole.
Annak en sem nem latom ertelmet, hogy a 36k-ba kerulo kartyara vegyek 20-23k-ert egy full cover blokkot, amit kovetkezo kartyacserenel jo, ha 10-ert elvisznek...
HF atallas: ahogy nezem, eleg szuk belul a GPU-X alja, valoszinu, hogy ez fogta le nagyon.
[szerk]Ja, hogy ez nem a vizhutes topik, igy itt off
-
hétalvó
addikt
válasz
proci985 #105 üzenetére
Akinek a teljesítmény kell vegyen vizet. Léggel pedig értelmesen lehet/kell csak dolgozni. Egy idő után mindenki a halkságra megy, akkor meg jól jön egy ref ventis mérés. Mondjuk én örülnék még egy 500-ra lecsökkentett ventis mérésnek is, mert kb. ott kezdem el nem hallani a szélzajt, pl swif2-nél. Mióta vannak SSD-k még jobban kijönnek ezek a dolgok.
-
proci985
MODERÁTOR
köszi az infokat.
szóval a "Swiftech MCP655"... hát néztem itt is, jó ára van (errefelé majd 30ért mérik).
radit mit használsz?GPUnál már nincsenek univerzális blokkok? felfogatásoknak stimmelnie kell, ahogy néztem elvileg még hugom x1600asára is fel lehetne pakolni a HR03GTmet (meg a legújabb ati karikra is, nvhez kéne a 6os felfogató de az is már évek óta ugyanilyen). fetek/memóriák problémásak, de az sem megoldhatatlan. blokkból mondjuk nekem is univerzális lenne a cél, ha egyszer tényleg megépítésig jutna az ötlet.
szóval a HF átállás nem hozott semmit. hm. ezen azért meglepődtem.
-
nyunyu
félisten
válasz
proci985 #105 üzenetére
de víznél bonyolult a jó rendszer összehozása. bár légen se mindig egyszerű.
Amin nem szabad sporolni, mert hamar visszaut:
-jo pumpa (Mostani D5 Vario a negyedik pumpam, elsore nem akartam 15k-nal dragabbat venni (Asetek WaterChill Extreme, nem lehetett belerakni G1/4 csatikat+tomitesi gondok), masodikra sem (EheimStation 12V, elrepedt a plexi), harmadikra meg D5 Solar-t vettem, mondvan nem lehet az olyan HANGOS. De az, Solar=Vario@5
)
-nagy radiatorA tobbi reszletkerdes, aprankent is megveheto/cserelheto/bovitheto
Masik fontos szempont: cserelheto lefogatas
Vizhutest nem 1-2 evre epit az ember, ne kelljen minden alaplap/proci/VGA cserekor kiadni ujabb Deakokat egy-egy blokkert.
Elso, cserelheto plexi lefogatoju CPU blokkommal megszivtam, nem lehetett hozza kapni S775-ot, igy 2 ev mulva vehettem uj blokkot, ekkor az olcso XSPC Delta V2-re esett a voks, az univerzalis lefogato miatt.
SAM2+-ra atatallaskor lefogatot sem kellett cserelniChipsetblokkom meg mindig az A8N-E-re vett NBX-N.
Giga P35-on picit csalen allt, mert a lyukak kiosztasa nem egeszen ugyanott volt, mint az Asuson, de lesz@rtam.
Mostani Asrock A785GXH-ra rakas elott meg fejre kellett allitani a lefogatot, mert pont az NB 2 masik sarkanal van a lyuk, de szerencsere a lyuktavolsag azonos.Szinten emiatt ragaszkodom a HeatKiller GPU-X-hez. (NEM X2!!! az nem cserelheto rogzitesu, hanem ahany kartya, annyifele!!!.)
Megvettem 6600GT-re, aztan 7900GTO-ra cserekor csak a ramokat huto betetet kellett cserelni+FET blokkot beszerezni.Egyik egyedi vizhuteseket gyarto kollega multkor jopofa volt, tavaly beszeltunk rola, hogy tud egyedi rogzitest gyartani.
Azota beindult a webshopja, kereskedoi venaja azota kidomborodott, most mar azzal a szoveggel jott, hogy nem gazdasagos 1 db-ot gyartani az uj kartyamra, de komplett hutes beszerzeseben tud segiteni.
Koszi, de nem fogok 23k-ert full cover blokkot venni a 36k-ba kerulo kartyara, aztan 3 ev mulva esedekes VGA kalyha cserekor megint kidobni...Most bohockodtam papiron tervezessel 3 orat, megvan, milyen lefogato kene, mar csak rezlemezt kell keriteni hozza+leszabatni.
Uj blokk 23k-s aranak a toredekebol meglesz...Amire szerintem felesleges penzt kidobni: HF csatik+csovezes.
Nalam egyaltalan nem valtozott a rendszer homerseklete az EheimStation+8/11-es csovezesrol D5 Solar+10/14.4-es csovezesre atallaskor, cserebe 2.5k volt darabja a 90 fokos csatiknak, amit 3 honap alatt sikerult csak beszerezni
-
DJ WOKKY
addikt
érdekes cikk
a név nem mindig kötelez
-
nyunyu
félisten
Egyelőre az a véleményem, hogy full néma rendszer szinte biztos halál vagy a HDD-re vagy a FET-ekre vagy a tápra nézve.
Anno beleoltem 100k+-t a ventimentes gep projektbe, egyeduli mozgo alkatresz a hutesben a vizpumpa volt.
A8N-E alaplapon NB+FET, A64@2800, 7900GTO volt vizezve, tap egy ventimentes FSP ZEN volt.Masfel ev alatt megsult 2 ZEN, vegul ventis Corsair HX520 lett helyette, ennek halkabb a ventije, mint a nyikorgo FSP elektronika.
Vinyoim szerencsere megusztak a tartosan 50C-t, azota azok is vizezve lettek.Tavaly keritettem egy 22 centis propellert a radiatoromra, 4V-rol jaratva 10 fokkal csokkent a rendszer homerseklete terhelve...
Azota leszoktam a tuningrol, most megint passziv a gepem.
De amint rakerul a blokk az uj VGA-ra, valoszinuleg megint kelleni fog a 22 centis venti. Nyaron biztosan...Perpillanat a csapagyas tapventi es a Palit 460GTX gagyi ventije verseng a leghangosabb alkatresz cimeert.
-
proci985
MODERÁTOR
énis remélem, nomeg abban is, hogy össze tudják hozni a tesztelendő hűtőket és az időt. kevés oldalon vannak jó tesztek. pl silentpcnek vannak nagyon jól átgondolt tesztjei, de ők meg csak halk esetekkel foglalkoznak.
mégegy, előző hozzászólások kissé érdekesek stilisztikailag... azt hiszem még mindig kómás voltam.
-
proci985
MODERÁTOR
ja igen, van tapasztalat q6600 b3 gyári hűtővel is (nem a proc sajátja, egyik barátomtól kaptam amíg nem volt pénzem aftermarket hűtőre, oemként vettem):
2.4@~1.214 (ennyit ad defaultból egy p5k 1.35ös fesz mellett): 72-77fok márciusi (kb 22fokos) szobában egy CM690ben. q66 topikban visszakereshető pontosan mennyi olyan 2008 március körülről. namost erre az IFX14 úgy is 10-15 fokot vert (még mindig a P5Kn), hogy elsőre rosszul raktam fel, és 14fok volt a különbség a magpárok között (lefittyent a hűtő, szóval a tényleges különbség sokkal nagyobb).
ja igen: lappal mért az összes eredmény. ezek lemelegebb maghő értékek, tehát eltérés lehet, végleges tesztnél a pontos TJunctiont is mellékelem. IFX14nél 20 fokos deltaT és 120W fölött két mag beállt TJunction hőfok szempontjából, kettő pedig stabil +3fokra volt minden mérésnél hőfoktól függetlenül (értsd, 60/60-60-63-63 és 73/73-73-76-76). a teljes képhez ez is hozzátartozik. a fogyasztás azért kb, mert a lappal mértem: fogysztásmérővel összevetve nagyjából stimmel (pontosan nem tudok összevetni), szóval összevetés szempontjából mellékeltem csak.
többi felvetés:
- igazából egyszer szerintem elég lenne egy ilyen pici-közepes-nagy-víz dolog, hogy tényleg látszódjon, mégis mennyi a különbség. mondjuk az ebből és előző leírásomból már kb a négy kategóriát egymáshoz képest be lehet lőni. mondjuk a triple extreme nem mora2, de arra jó, hogy bemutassa, mi a különbség egy highend lég és egy highend víz között. lég részét talán nem is lenne annyira nehéz összehozni, de víznél bonyolult a jó rendszer összehozása. bár légen se mindig egyszerű.- deltaT jó ötlet és könnyen kivitelezhető. nem véletlenül adtam meg mindenhol a szobahőfokokat.
- esetleg mellékelni a magok hőfokait is. ahol nagyon el vannak csúszva egymástól magas terhelés alatt is, ott gyenge a hűtő felfogatása.
témával egyébként csak picit foglalkoztam... procit úgy vettem, hogy ezt biza légen em lehet 3.6ig kihajtani mert túl meleg (ehhez mérten olcsón is), ehhez képest mellékeltem arról is mérést
viszont eléggé sokat tesztelgettem és reszelgettem emiatt a rendszert, úgy meg némi tapasztalatot is felszed az ember
.
hétalvó: félreértesz. ezeknél a hűtőknél pár fokos különbségek is fontosak egyszerűen azért, mert légen eddig lehet elmenni. és ha a víz nem opció, minden fok számít. polír 2-3 fok, jobb paszta 2-3fok, két venti 3 fok (és +2-3dbA), az összesen már 6-10 fok, ami nagyon jelentős különbség. emiatt is lényeges, hogy mégis milyen ventit használ az ember. 1300as és 1300as ventik között is lehet 10 fok különbség (~30 és 40fokos deltaT) bordázattól függően. ezért nem mindegy, hogy milyen venti kerül rá.
nem azt mondtam, hogy kell rá a 3000rpmes venti kell rá, általában már 900-1300tól mindegyik hűtő rendesen megy. azt írtam, hogy 3000res (sőt erősebb) ventivel is jól skálázódik. egy AC4re (azon próbáltam) rá lehet rakni egy nagyob ventit, semmivel sem lesz jobb, a csúcsléghűtőknél viszont a légmennyiség szokott a limitáló tényező lenni. a légmennyiség növelése meg általában sajnos zajjal is jár.
halkság pedig fontos (nálam is le van szabályozva az összes venti alapból, gép pedig annyira halk, hogy tudok mellette aludni), de 180-200Wos procifogyasztásnál légen nem lehet megoldani halkan, sőt közepesen hangosan se. azért a dologhoz hozzátartozik, hogy a nekem itthon lévő 2800as papst még mindig csak olyan hangos, mint egy 3870es gyári ventije 100%on...
-
-
hétalvó
addikt
Azért ennyire nem bonyolult a képlet, kell egy ref venti és lehet mellette mérni a gyárival is.
Azért mostanában a csend kezd fontos tényezővé válni nem csak a teljesítmény.Nekem meg ne mondja senki, hogy az a jó CPU hűtő amihez 3000-es venti kell, hogy kihozza magából a legjobbat.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #101 üzenetére
zárójelben, csak kifutottam: frostytechnél egyébként van egy 140-150wos mérőpadjuk. amin 15 fokos deltákat is mérnek ekkora hűtőkkel. na azt fel nem fogom hogy csinálják, én a 30foknak már baromira örültem
másik: enyém nagyon meleg, még q66 viszonylatban is. fogyasztási görbét nézve valszeg átlagosnál jobban szivárog. szóval összehasonlításokkal óvatosan, nem a hűtő gyenge.
-
proci985
MODERÁTOR
TX3ról tudok nyilatkozni... pontosabban nem, AC7proról viszont igen, az kb egyformán megy a TX2vel.
összehasonlításképpen polírozott IFX14, ez kb a Noctua D14nek felel (1-2fok max a különbség) meg. políros q66on mérve. AC7 pronál a venti 2700on járt. ambient 22-23fok. minden mérés asztalon készült.
2.4@0.992, ~40W: AC7 40fok
3.0@1.200, ~80W, AC7 54 fok.auto szabályozáson 2200rpm, 55 fok
3.2@1.392, ~120-140W. AC7 66fok, viszont 9 fok volt a legmelegebb és a leghidegebb magpár közöttösszehasonlításképpen, IFX14, Glacialtech 850-950essel
2.4@1.020, ~40W, 40fok
3.0@1.200, ~80W, 54fok
3.2@1.392, ~120-140W, 65fok
szóval hőfokban nincs különbség. csak épp a Glacialtech szinte hangtalan, az AC7pro meg ott már üvöltött (~17dbA vs 33-37).hasonló hangerő, avagy 2000res Ultra Kaze mellett, 22-23fokos szobában:
2.4@1.020: 37fok
3.0@1.200: 47fok
3.2@1.392: 56fok
3.6@1.480, ~160-170W: 66fok.
összehasonlításképpen: 1600as Papstal 3.6@1.480 70fok 24-25fokos szobában.dual ventivel (pl két 1900as SFlex) szerintem meglenne olyan 63 fok is 9x400on. erősebb ventikkel talán 60 alá is be lehetne menni, de az már tényleg nagyon hangos lenne.
(majd egyszer ha lesz időm lesz teszt IFX14ről, AC7prot referenciának mértem le, mert az volt itthon). szóval ekkora monstrumot szerintem max csendmániásoknak éri meg venni olyan 120-140Wig, onnantól viszont már nem csak 1-2 fok a különbség).
akitől vettem jórégen, az az 1600as Papstal nyúzta. és ő lainges tripla extreme rendszerre váltott. azt mondta 10-15fok, viszont nem emlékszem milyen procija volt és mennyire hajtva. szóval van nagy különbség, csak sajnos árban is. a 212 jó kérdés, igazából a 150W fölötti teljesítmény a kérdéses.
-
04ahgy
nagyúr
A mezőnyhöz hogy viszonyul a CM nem csicsa, hanem életképes (árban és teljesítményben) hűtője, a Hyper212? Hogy viszonyul a mezőnyhöz egy TX3?
Hogy viszonyul a mezőnyhöz egy high-flow LAING + korrekt CPU blokk + passzív / aktív Mo-Ra2?
Ezek a kérdések azok, amik ha a tesztben megválaszolásra kerülnének, lenne korrekt a teszt. Így kinézett egy célcsoportot és kész. Ha én tesztelnék, akkor következő lenne a sorrend:
- gyári hűtő
- TX3 kategória egy versenyzővel (kisebb egyedi hűtések)
- Hyper212 kategória egy versenyzővel (közepes egyedi hűtések)
- a most is tesztelt, high-end kategória (minden tesztelni kívánt versenyzővel)
- valami ütősebb vízhűtés (HF rendszer, nagy térfogatáramú és víznyomású szivattyúval, legalább Mo-Ra2 szintű passzív és aktív radival).Ezek után a szerencsétlen olvasó tudná hová tenni a kategória egészét, de így csak a kategórián belüli választáshoz kap segítséget.
Gyári hűtő + 100°C hőmérséklet: úgy írtam volna, hogy 100°C felett, ugyanis a CPU-ba épített dióda ennyire képes, a melegebbet is csak 100 fokosnak jelzi. Az sem mindegy, hogy thermal throttlig és társai ki voltak-e kapcsolva.
Többen felvetették az előttem hozzászólók a referencia ventilátort. Érte kritika is a felvetést. Mindkét részről jogosnak érzem a dolgot. Más szempont is fellép: mennyi a deltaT? Az intelek szépen bírják a meleget, de az AMD-k kevésbé. Illett volna AMD-vel is megnézni, mert ott egész más a hűtők mezőnyének alakulása. Sok, erősen tuningolt AMD CPU összekakálja magát 60-65°C környékén.
HGyu
-
proci985
MODERÁTOR
referencia venti következő maitt nem működik:
vannak hűtők, amik lowflow ventikkel érzik jól magukat. ezek jellemzően, szellős lamellájú, passzívra is alklamas darabok, pl Thermalright HR01 és 02/Scythe Orochi. azok egy erős ventire annyira nem reagálnak jól.
vannak hűtők, amiknek sűrűek a lamelláik, cserébe viszont magas légnyomású venti kell rájuk. ilyen pl a Megahalem (a legjobb hűtő jelenleg highflow ventivel). elvannak alacsonyabb ventivel is, de azzal meg ezek nem skálázódnak jól.
aztán vannak hűtők, amik alapvetően két ventivel érzik jól magukat, és a push/pull miatt valami légnyomás is kell. ezek általában két alacsonyabb fordulatú ventivel mennek jól, de magasabbakkal is szépen skálázódnak (ha nem is annyira szépen, mint a Mega), ilyen pl a tesztben is szereplő Noctua D14, a Thermalright IFX14 és a Thermalright/Cogage Arrow (ez utóbbi mindkét néven fut). jellemzően ezek kéttornyos monstrumok, közepesen sűrű lamellákkal.
problémák: a venti erejének változására mind reagálni fognak, de nem mindegy hogyan. egy 400rpmes ventivel az első kategória még valószínűleg ellesz, míg a második kettőben lévő termékek valszeg csak azért fognak elfogadhatóan teljesíteni, mert azért eléggé nagyok.
egy ventivel 900-1300 között életre kel a harmadik kategória, ha van nyomása is a ventinek. ha nincs, akkor az első tornyon nem fogja tudni átszívni a levegőt, szóval nem csak a CFMet kell nézni, az még magában semmit nem mond a hűtési teljesítményről (értsd: egy 850es Glacialtech megver egy 1300as Swif2est egy kéttornyoson). a lowflow hűtők fognak skálázódni, mert megincsak eléggé nagyok, de korántsem annyira jól. a highflowra kitalált hűtők itt már éledeznek.
aztán olyan 1500-2000től elhúznak a sűrű lamellások. másik két csoport is fog skálázódni, de nem annyira jól.
szóval, kérdés, hogy mi legyen a tesztventi:
8-900as Glacialtech vagy Sflex (eseteg utóbbi 1300asban lefojtva), mert lassúak és nagyon jók? 1300as AC, mert olcsó és ahhoz képest jó? Swif2, mert pár hűtőn bevált (viszont nálam nagyon nem)? 1500as Sflex, mert még elviselhető hangra, lassítható és már a teljesítménye is megfelelő? 1900as Sflex, mert jól lassítható, és már sűrű lamellájú hűtőre is elég? 3000res delta/sunon, mert a sűrű lamellájú hűtők csak azzal tudják magukat kifutni? 3000res Ultra Kaze, mert relatíve olcsó, bár lényegesen gyengébb az előző kettőnél? esetleg egy Adda/Papst/YL 2200-2800 körülről? 1250es Panaflo 120x38, mert bár sehol nem kapni, elvileg az a legjobb lowflowra? vagy egy San Ace, tényleg horror áron (és megintcsak nem beszerezhető)? esetleg több darab?hogy érezd a különbségeket:
tesztkörnyezet: Thermalright IFX14, q6600 G0 8x400@1.38, polírozva, asztalon, kb 140Wos fogyasztás (csak a proci, eléggé melegedős a drága). szobahő végig 22-23 fok. minden fix, ventik középre lettek felrakva.
Scythe Kaze 400rpm 88fok
Glacialtech 900rpm 65 fok
CoolerMaster -Cosmos standard házventi- 1000rpm 66 fok
Epzi 3 140x25 1300rpm 61fok
Ace 1300rpm 68 fok
Coolink Swif2 1300rpm 68 ("rossz" irányba 73)
Papst 4412G/L 1600rpm 61fok
Scythe Ultra Kaze 2000 56fok
Papst 4312 120x32 2800rpm 54fok ("rossz" irányba 52 fok)
szerintem ezekután már érthető, hogy miért nem elég egy standard ventivel tesztelni. rossz irány alatt azt értem, hogy nem nyomta a levegőt a bordára, amire fel lett rakva, hanem arról húzta. mint látható egy erősebb ventivel ez nem igazán számottevő különbség, de gyengébb ventivel a dolog eléggé problémás lehet. -
RocknRolla
csendes tag
hmm, szépek de a vízhűtésekről alig esik szó, meg alig jelenik meg extra dolog hozzá
-
Findzs
addikt
hiányolom a zalmanokat
pl: Zalman CNPS10X családjábólmeg pár olcsóbb spire ventit amiket egyszerű halandók is beszerezhetnek
pl: Spire TherMax II, meg a verticool II pro, ezeket meg lehet találni a boltok polcainnem ezek a drágák és hazánkban elérhetetlen hűtőket kellett volna tesztelni
egyébként jó a teszt
-
Tripower
tag
Tényleg csunya vagy! cinkes! azért besz@rtam hogy is nézne ki egy videokártyán vizszintesen egy 80cm es venti! a malom kerék.....
a teszt ahogy az elején is látszott az erösebb kutya ba...... godzilla is megmondta a méret a lényeg!
egy memoria hömérséklet még elment volna ha már majdnem mindegyik venti szakálas értem ugy hogy lelog a borda alá és valamilyen szinten ránt át egy kis szelet a ramok között...
de attól fügetlenül jó irás! -
hétalvó
addikt
kb az összes teszt után ezt kell ide beírogatni.
Mugen2-höz simán jó lett volna hasonlítgatni. Azt nagyjából mindenki ismeri itt.
A másik, hogy lehetne már végre benn egy referencia ventilátor és mindet azzal kellene tesztelni azonos fordulaton egy táblázatban. Aki ekkora szörnyeket vesz "általában" lecseréli úgyis a gyári ventijeiket.
De hát mindig ezt kapjuk.
-
Georg17
tag
Nekem az NH-C12P SE14 féle hűtő van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Keskeny a házam és egy nagy torony hűtő nem fért volna el benne. De jól jártam ezzel, mert az alaplapra fúj a venti és tényleg nagy mértékben segít pl. az északi-híd hűtésében. Később sem tervezem a cseréjét, úgyhogy majd ha eljön az ideje, mindenképp megjátszok egy felfogatás rendeléses bulit. Ha szükséges lesz.
-
válasz
hejesírásó #90 üzenetére
Jah.
Már a mérlegelésnél elég egyértelmű volt, hogy nem ugyanabban a súlycsoportban indul.A cikkhez:
A Mugen 2-t nagyon hiányoltam. ~ fél éve bestbuy hűtő volt, ezért nagyon sokaknak van."Maximális fordulatszáma csupán percenként 1500, így várhatóan nem lesz túl zajos."
Lehet nekem van érzékeny fülem, de errefelé az 500-800-as venti számít "nem túl zajosnak."
-
hejesírásó
senior tag
meglepődtem volna ha nem a bagoly nyer.
-
WiZARD
addikt
december óta van ilyen noctua d14-em, előtte sok évig vízhűtést használtam.
nem bántam meg, nagyon jó "kis" hűtő -
kpal
nagyúr
válasz
- = Zk = - #58 üzenetére
Persze online is csak az tetszik
. Várlak téged is hátha visszatérsz még
. Grid 2 2012-be jön
(#71) - = Zk = -:V8 az szebb is és jobban hangzik.
-
Dano58
tag
Nekem egy CM V8 van a Q6600-amon, jól lehűti. Ez a Noctua szörnyeteg nem semmi.
-
Big
csendes tag
A noctua régebben csinálta, (szerintem még most is,) hogy a hűtődre szinte postaköltségért kaptál másik felfogatást. Nem most volt, de ha írsz nekik, és létezik a cucc, biztos szóba állnak veled. Szóval nem sok érte az a pénz. (Szerintem)
Szerk: Ja, eszembe jutott. Az új foglalat miatt volt az átállás, ha beküldted a számlát az alaplapról, és kaptad a felfogatást.
-
kariad
senior tag
Nekem egy Zalman 9700 led (réz) volt az is bőven elég volt! Felveszi ezekkel a versenyt!!!
-
-
EczkE
veterán
Már ránézésre nagyon durvák.
-
tsi
tag
Nem tudom, de valahogy a méretes hűtőről nekem a Scythe Orochi jut az eszembe. Na az egy vadállat. Igaz hogy drága volt, meg rettentően nehéz is (asszem több mint 1 kiló) de nincsenek melegedési problémáim, pedig majdnem passzívban megy épp hogy csak pörög a ventije, pedig egy kicsit húzott Q9950-et hűt.
-
Georg17
tag
A Noctua-n a két ventilátor ára összesen 7000Ft fölött van, önmagában. Ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni. Így azért már nem is olyan drága, főleg ha a hűtőborda gyártási minőségét is figyelembe vesszük. Persze mindenki maga dönti el mire van szüksége és mennyi pénzt szán rá. Nekem a Noctua bevált. Azt, amit hirdetnek, teljesíti a cucc, s ez manapság sajnos nem kis dolog.
Amúgy a ventilátorok tervezett élettartama >150000 óra, ami 24/7/365-ös használat mellett 17 év.
Úgyhogy igen, drága a Noctua. De 10 évig még biztos jó lesz proci hűtőnek, (felfogatás függő a dolog, lásd Intel). Utána meg még mindig lehet használni a ventiket vagy 10 évig házhűtőnek. Ez a nem mindegy.
És ez nem utópia. A másik gépemben már lassan nyolc éves lesz a procihűtőm és tökéletesen zajtalanul működik, pedig az nem is folyadékcsapágyas "csak" golyóscsapágyas. Annál a gépnél a gyári hűtőt anno fél év után cseréltem le, mert a siklócsapágy megadta magát.
Számítástechnikában is van néhány dolog, amire megéri költeni, mert viszonylag hosszú távon szolgálhatja a használóját. Ilyen pl. egy jó ház is. -
DRB
senior tag
Nem sok az a 100 fok a gyári hűtő alatt? Vajon ilyen hőmérsékleten meddig bírja a proci..
Régen se voltak túl jók a gyári hűtők, hát ahogy nézem most sem változott a helyzet.
Egyébként szerintem a Corsair A70 jobb választás mint a Noctua, majd 5 ropival olcsóbb és alig gyengébb csak, 2-3-4 fok max., már ha ezekből kéne választani.Közben a jobban megnéztem a képeket, a Gelid Tranquillo alatt az alaplap nem kicsit görbe
-
Rossi
addikt
16 meg 18k egy hűtőért?!? Vegyétek csak...
-
Gabrika
tag
teljesen egyetértek az ár/érték aránnyal, azaz, hogy egy konfig árának pár százaléka az egyik döntő tényező a
hangbanzajban (a vga hűtés, vincsi mellett)kivéve egy igazi gémert - amiről az jutott eszembe, hogy kb. akkor szereltem elfogadható hangrendszert az autómba, mikor elkezdett zörögni - azóta még a régi tökölin is teljesen megszűnt létezni bármilyen zörgés számomra
-
proci985
MODERÁTOR
hm, milyen házhűtésed van? (érdeklődök, kevés házba fér be).
egyébként az IFX kb 1-2 fokkal gyengébb a DH14nél és olyan 2-4el a TR Arrownál (utódmodell). viszont, az enyém meg van polírozva, szóval ennyit a hátrányról
más: a D14 és az egyéb kéttornyos hűtők inkább két kisebb telesítményű hűtővel vannak a csúcson. nagy teljesítményű ventire jobb a Mega. mondjuk az eltérés maximum pár fok venti(k) függvényében, de csúcs léghűtőknél minden fok számít. egyébként 150Wos CPUfogyasztás körül kezdenek értelmet nyerni, ha számít a load hangerő is (vagy éppenséggel nem számít...). alapórajelen quaddal arra viszont tökéletesek, ha az ember 20 fok alatti deltaTt akar terhelve egy 850et forgó halk ventivel. ez itt most a tapasztalat volt.
ja igen, az ár: abból kell kiindulni, hogy ezeket mind húzott négymagosra veszik, és vagy nagyon húznak, vagy fontos a csend, load alatt is. a víz meg ki van zárva, mert vagy háromszor drágább (az, ami már érezhetően jobb ezeknél, értsd 10-15 fok), vagy mert macera. de garantált, hogy kelleni fog a négymagos, a minőségi táp (8pines csati, stabil feszek követelmények), a minőségi lap (rendesen méretezett feszellátás, 8pines eps kötelező)... ehhez kell viszonyítani a teljesítményüket és az árukat. hosszú távon gondolkodva párezer forintot megér a csend. nekem legalábbis maximálisan megérte. aztán persze ott a szabályozó, tudok kakaót is adni a ventiknek
-
Ghosti
aktív tag
Upp a cikknek és a hatalmas ventiknek
Hát igen, ha az ember nem akarja, hogy nyáron melegedjen a gépe, vagy tuningra vágyik, akkor minimum ilyet vegyen.
-
zolyee
tag
A Noctua NH-D14 brutál, a V6GT pedig csalódás számomra.
Valahogy többet vártam, pedig a Cooler Masternek van tapasztalata ilyen téren.
Gondolok itt pl a Z600 ra amit én is nagy megelégedéssel használok és fogok is még jódarabig szerintem. -
- = Zk = -
félisten
nézegettem ezt a V6GT-t...
háát, nem hiába a V8 a "motorok királya" -
lepence
tag
IFX-14 passzívan Q6600 3.5Ghz 60fok maradok ennél..........
-
Milka 78
nagyúr
Jó pofa ez a Noctua,de iszonyat drága(az összes).Azt hiszem marad még egy ideig a jelenlegi hűtőm...
-
Big
csendes tag
Üdv!
Nekem egy régebbi noctua van. Illetve kettő, a nagy gépben a teljesítményre mentem, a kisebb éjjel-nappal megy, így a csend volt a nagyobb szempont ott. Nagyon csendes gép lett, kb. két méterre alszom tőle. Egy ellenállás volt, amit be kellett pluszban rakni, gyárilag adták hozzá. Hosszú ideje mennek, semmi gond nem volt velük. Mindkettő 775-ös procin van, 40 fokos hőmérséklet, csönd, nyugalom. Az ára tényleg kicsit húzós, de szeretem a jó dolgokat.
Ha ezen a részen túl tudod tenni magad, lesz egy remek hűtőd.
-
Воланд
titán
Az a Noctua valami brutálisan néz ki, ahogy betakarja a fél alaplapot és a teljesítménye is elég meggyőző, bár ennyi pénzért ezt el is várja az ember. A cm meg amilyen jól néz ki, olyan csalódás. Hiába, nem minden a külső.
-
rolkaDb
aktív tag
Hmm ütős ez a Noctua NH-D14. Bár az ára az egyetlen hátránya.
-
total90
veterán
válasz
DeathAdder #64 üzenetére
Az AC hűtőd közép, míg a tesztben szereplő Noctuna felső kategóriás hűtő. Amennyiben elégedett vagy a Freezer-el felesleg lecserélni, de főként akkor ha nem akarod nagyon húzni a 920-ad. Felső kategórián belül viszont akad hasonló teljesítményű hűtő olcsóbban is.
-
DeathAdder
veterán
MOst pl. az en AC Freezer Xtreme Rev.2 -hoz kepest ,hol van a 2x Noctua?
Megerne lecserelni? (huzott i7-920 D0-n) -
NLZ
tag
Noctua powa, én egy NH-C12P boldog tulajdonosa vagyok.
Jah, és ha az NH-D14 árából levesszük az NF-P12 ventillátor 4ezer forintos árát, akkor máris sokkal barátságosabbnak néz ki.
maláj, ne csodálkozz, ezek a lehető legjobb léghűtések a piacon. Ennél drágább nincsen.
-
maláj
addikt
jó kis írás, jó kis hűtők, vennék én is de ... az árakkal valami nagyon nem stimmel
-
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske #53 üzenetére
hopp ez így értelmetlen, nemtom mi lelt
a lényeg, hogy a noctua pusztán a vasat nézve még nagyobb is, és bár a z600 inkább paszívos lamellázatú, de ha utóbbin elmegy akkor előbbin is el kell menjen. én csak ehhez tudom viszonyítani bocs..
-
Geri Bátyó
addikt
Azt kell hogy mondjam, a CM-ben nem csalódtam, mert nem is vártam tőle többet. Ami ennyire a külsőségekre ad, az ritkán igazán jó.
A tesztben én is szívesen láttam volna még pár hűtőt, pl: Xigmatek (mondjuk Balder) vagy Thermalright. Ez utóbbi főleg a Cogage-val való összehasonlítás miatt lett volna érdekes. Vagy akár Corator DS.
-
NOD
senior tag
Tudtommal a Yasya és a Mugen 2 a csucsmodell jelenleg (illetve Ninja 3 passzivban). Ezek meg nem egy külföldi teszt alapján (föleg a Mugen) eléggé kapják az ivet.
A cikkhez meg annyit hogy ne tudom minek kell drága szarokat tesztelni.
Ott van a Corator DS, vagy Alpeföhn Matterhorn 13-14k körul, vagy akár a Megahalmes és ezek a Noctua-n kivul az összeset leverik höfokban illetve olcsobbak. -
aram01
nagyúr
nem gyengén túl vannak árazva ezek a holmik
-
JuliusK
tag
válasz
mrhitoshi #55 üzenetére
Szerintem is. Megnéznék már egy olyan tesztet, ahol az Alpenföhn procihűtői is tesztalanyok lennének. Kedvezőbb az áruk és a teljesítményük is nagyon jónak tűnik. Illetve a Scythe termékeit is érdemes lenne gorcső alá venni. Nekem pl. a Big Shuriken nagyon bevált. Jól hűt és nagyon csendes.
-
mrhitoshi
veterán
Alpenföhn Nordwand Rev B ? Szerintem simán benne lenne ebben a kategóriában, és 14e FT-os árával kitűnő teljesítményt nyújt.
Amúgy az a Noctua egy szörnyeteg. Én már az 1Kg-os hűtő+ vetivel alig tudtam mit kezdeni, nem hogy 1.2Kg
-
oneiros
tag
Tanulságos írás!
De az itt felsorolt hűtők közül egyik se kéne.
A Gelid Tranquillo nem lenne rossz, de gyenge a ventije, cserébe viszont halk.
Kicsit többért van jobb választás is a piacon, bár ezt a márkát sem sokan ismerik.[link]
teszt
Szvsz talán ez az egyik legjobb ár/érték arányú hűtő a 4x8mm-es heatpipe-nak köszönhetően, bár max fordulaton megjön a hangja. -
zsirfecske
addikt
válasz
BobChemistry #3 üzenetére
cm z600 a maga 1kg tömegével core2 e8400-at simán elvisz 1 házhűtővel a környékén, de az ugye kicsit nagyobb borda és inkább passzívra lett kitalálva mint ez.
-
Fr3eWar
őstag
Az a corsair nekem bejött, ha az ára 13k-lenne és eltudnám adni a C12PSE14-et 10k-ért még cserélnék is. De a két kritérum közül szvsz egyik sem teljesül.
-
gabi81
tag
a d14-nek van egy barátságosabb árú kistesója is: [link]
nekem is ilyen van és nem rossz darab.mondjuk a többi versenyzővel ezt kellett volna összehasonlítani mind árban mind méretben közelebb áll a vetélytársakhoz.
-
rudi
nagyúr
Igen, hasonló gondolatok merültek fel bennem is. Anno volt egy ilyesmi ál-passzív teszt még a Coolink Bat idejében. Akit érdekel, keresse meg. Egyelőre az a véleményem, hogy full néma rendszer szinte biztos halál vagy a HDD-re vagy a FET-ekre vagy a tápra nézve. Amint viszont ál-passzívba kezdesz, az fog kijönni hogy hang/hűtés arányban a teljes rendszert nézve leginkább a procihűtőre érdemes ventit tenni.
Nekem pl. egy Coolink U8-92-es bordán keresztül fúj egy 92 mm-es a passzív tápomra. Persze csak 2 GHz-es Core 2 Duo van alatta, ami alig fűt. A 8800 GT-n meg egy nagy bordán lapul egy 80 cm-es lassú venti. A rendszer így olyan halk, hogy nyitva lehet tartani a házat, a HDD-t meg így elintézi a 22 fokos szobahőmérséklet. Nyáron meg kerül elé egy 80 mm-es venti 1000-es fordulaton és kész.
-
Donvit078
tag
Bizony, a Noctua órásának 900 grammos fémtömege megtette a hatását.
-milyen órásának? óriásának?
-
Jaffafa
aktív tag
-
^Clown
addikt
A CM szépen leégett
Köszi a kiváló, minőségi tesztet!
-
NOD
senior tag
A Cocage True Spirit tetszetös/illetve tetszik a corsair is. Többi az én részemröl kuka.
(#37) Jaffafa : Melyik Scythe-k érne itt bármit is? Mugen 2 már régi és lemaradna. A Yasya meg kb ugyanaz, csak még baromi hangos is.
-
kpal
nagyúr
válasz
- = Zk = - #38 üzenetére
igy van barátom
-
- = Zk = -
félisten
hát, még mindig maradok a CM V8 mellett....
a tesztért köszönet
-
Jaffafa
aktív tag
Jó kis teszt, DE
Scythe terméket kihagyni, amikor hütésröl van szó???????
Mondom ezt úgy, hogy akármi lenne a teszt végeredménye, én a Scythe-t választanám!
Miért? Mert már bizonyított -
mghltm
addikt
mar a teszt elejen tudtam, hogy a noctua nyer. nagyon jo hutoket csinalnak, de meg is kerek az arat
megkernem a kedves tesztelot, fesulje meg az alaplap bordait!
-
kpal
nagyúr
Jó teszt
. Az biztos a V6GT nem éri meg az árát inkább már a V8 és még talán olcsóbb is kicsit.
-
Male
nagyúr
Nálam kb 15 perc alatt beáll passzívan is. (még a rohadt nagy bordák nehezebben melegedtek át, de ezek a hőcsöves cuccok nagyon jól elosztják a hőt, és nem tart olyan sokáig a dolog)
Igen, ez már érdekes kérdés, hogy passzívnak nevezhető-e.
Ráadásul itt nagyon sok múlik a ház-alaplap kialakításán, a bentlévő ventiken. (mondjuk ha a táp van fölötte, akkor aztán nem jó az ilyen, mert a táp baromi hangos lesz)Csak azért hoztam fel, mert ha már megemlítitek, hogy talán elvisz passzívan is egy kisebb (vagy csak nem tuningolt) procit, akkor jó lett volna lekapni a ventit, és valami konkrétumot írni.
-
ViZion
félisten
Ha már ilyen árak vannak, lennétek szívesek -esetleg, ha időtök engedi- pár vizes blokkot, radiátort, szivattyút stb. tesztelni? Erről kevés infó van sajnos, és érdekelne pl. ezekkel összevetve mit tud egy olcsó vizes (csak CPU-n), ahogy fentebb is felvetették.
CM hűtőm van, de ez a "villantós" nem jön be. Legyen szép, az nem baj, de a designra fordított költséget ne a bordából faragják le...
-
total90
veterán
Meglepődtem a teszten, egyrészt mert idejét nem tudom mikor volt ilyen teszt, másrészt pedig ezek nem annyira új hűtők már. Aki jártasabb a témában már olvashatott mindről...
Ugyanakkor a teszt/bemutató jó lett
A Noctuna hűtőnél azért megjegyezném, hogy árral elmentek egy "kicsit".
CM Z600 powa -
Integra
titán
jó teszt, grat
érdemes lenne a noctua mellett lemérni a corsair hydro 70-et. -
Gabrika
tag
ez valóban kihívásos és időtrabló - de vajon értelmes-e ál-passzív teszt?
kipróbáltam én is a "passzív" hűtést, ami azért nem passzív mert a háznak nálam pont ott van két 12cmes hűtője
túl szubjektív azonban egy passzív teszt, mert nem csak a ház, hanem a többi ventin is jóval több múlik - pl. a videokártyán, ha bent csinálja a meleget, akkor azon pláne sok múlik mivel tesztelsz. Ha dolgozik a vga is, s 100-200Wot odaenged a proci alá, akkor már megint más lesz a "passzív" tesz, mintha csak a procit nyúzod
nem is beszélve persze a külső hőmérsékletről, illetve a ház elhelyezéséről a szobában
szvsz ilyen hűtők mellett teljesen felesleges ál-passzívban gondolkodni - 1200 sem hallom már én a proci hűtőjét, még akkor sem ha a többi ventit leszedem vagy alapon járatom -
tehát minek lekapcsolni egy olyan ventit a proci hűtője mellől, aminek nincs is hangja? -
rudi
nagyúr
Az a baj a passzív méréssel, hogy baromira sokáig tart. Egy venis mókánál 10-20 perc alatt beáll egy olyan szintre, aminél már órák alatt sem melegszik tovább 1-2 foknál. Ellenben egy passzív cucc melegedése sokkal később, órák után, áll meg. Továbbá fene tudja mennyire nevezhető passzívnak egy ilyen rendszer fölötte a táppal, meg esetleg a borda mögött egy hátsó ventivel. Majd talán egyszer írok erről a kérdésről egy hosszabb lélegzetvételű gondolatmenetet.
-
Taky
senior tag
Ezek az árak...
Szvsz ha ezt a 20E-t nem hűtőre költöm, hanem ennyivel drágább procit veszek, akkor tuning nélkül is előrébb vagyok, mint ha az olcsó procit húznám meg...Amúgy jelenleg egy e5300 megy a gépemben 3600Mhz-en fesz emelés nékül gyári intel hűtővel... Lehet hallani, de nem egy porszívó azért ez sem!
-
Fáraó
őstag
Jó kis teszt!
A Noctua tényleg király. Annak idején az alacsony zajkibocsátása miatt választottam és nem csalódtam.
-
Boxi88
őstag
A Cooler Master érdekes és dizájnos de nem kéne!
A Noctua NH-D14 nagyon durva teljesítmény és kinézet! Ő sem kéne...
Én a Corsair A70 venném, jól is néz ki, és még a hűtési teljesítménye is nagyon jó! -
kételkedem
addikt
Ehhez igazították a hűtő formáját is, aminek felső része egy motor fedelét és olajtartályának kupakját idézi, alatta pedig egy világító sáv fut végig, ami a Cooler Master logót megnyomva váltja a színét.
LOL! Mezőgazdasági munkából élek és romlik a szemem!
Mi lesz a következő? Nyomogatásra lejátsza a Beethoventől a Für Eliset? -
Male
nagyúr
válasz
Valószínű, bár talán a FET-eknek nem tetszene a dolog.
(Nekem a CM GeminII vitte passzívan pár napig a 955BE-met... igaz, véletlenül...de nem volt semmi gond )
Ha már ottvolt ez a nagy dög, egy teszt jó lett volna arról is, hogy passzívan mit tud... mondjuk alapon ezt mindegyikkel meg lehetett volna mérni.
-
Devid_81
félisten
Brutális árat elkérnek ezekért bakker...
Mindamellett vannak még nagyjából olcsón is tűrhetőek. -
Angel1981
veterán
Az a Noctua tényleg jó, de részemről maradok a Scythe-nál.
-
PH-User
addikt
Ilyen árakkal...
Még most is inkább egy Mugen 2-őt vennék.
A Cooler-Master meg sülés. -
LackoMester
addikt
Jó cikk, jó írás
...azért nálam a VGT 6 egy csalódás, drága és nem is hűt rendesen.
bolic nem csak tuningolóknak érdemes lecserélni a gyári hűtőt...truba vannak a CM-nek nagyon jó ár/ teljesítményű CPU hűtői , akár soc.1366-hoz is
( pl. Hyper 212+, Hyper N520 vagy akár a VortexPlus is ), nem mondom, h. HC tuninghoz de egy 20-30% oj. emeléshez simán elegendő. -
F e Z o
veterán
1/4 kW-os procifogyasztás...ez azért nem semmi, minden elismerésem ezeknek a hűtőknek...
#14 MZsoltee : sztem a gyári hűtő ráolvadna az alaplapra....
-
Minek ez a bitang hűtők?!
Na persze nem tuningolóknak való a gyári hűtő, kellemesen tartja a hőmérsékletet, idle-ben 32C. Teljes terhelést nem teszteltem, mert az télen-nyáron mások az értékek.
-
pschio
őstag
Jó cikk. Azért jó lett volna ha beraktok valami viszonyítási alapot a gyári hűtőn kívül. Pl egy freezer extrémet, vagy valamit.
-
mistixx
tag
Jó cikk, de szvsz aki a processzor hűtésére ennyit rászán az már a vízhűtést is fontolóra veheti és az hatékonyabb. Persze nem jön ki ennyiből a komplett vízhűtőrendszer de azért lehet ügyeskedni.
Csak azt sajnáom, hogy a Cooler Master Hyper Z600-hoz nincs 1156, ill. 1366-os változat. -
tálusz
tag
Cogage True Spirit nekem tetszik!
Kösz a cikket!
-
cudar07
senior tag
hát ez így felemás a
TT 120mm ventit vagy CM hűtő TX3 vagy 120mm
a régi nagy nyertes hűtőkkel!egy összehasonlítás jó lenne
-
Silentfrog
veterán
válasz
Szerintem elvinné,ha a ház szellőzése megfelelő.
Bár kérdés,hogy miért jo ha teljesen passziv.
Nekem szabályzora van kötve a procihűtésem és 500as fordulatnál hangtalan.Elmenne passzivba is kicsit melegebben,de minek legyen passziv hütésű amikor a nincs hangja alacsony fordulaton?
Az irás remek,ilyeneket nem kell vennem,ennyiért.Jo nekem az occcó! -
peete88
tag
Üdvözlet!
Nagyon jó kis cikk lett!
Egy gyors kérdés és véleményt szeretnék. Pont esedékes a közeljövőben egy hűtő vétel i7-950-re. Két eszköz jött szóba. Az egyik az itteni győztes Noctua DH-14 a másik pedig a Corsair Hydro H70. Árban egyik hűtő se az olcsóbbik fajta. A teljesítmény ráta amit normál fokon kellene tartania 4-4.2 GHz lenne. Ti melyiket ajánlanátok? Estlegesen ha valaki rendelkezik egyik másik hűtőről tapasztalattal azt szívesen veszem.
Előre is köszönöm
-
nem gyenge 20 rongy egy szaros hűtésért!
Amúgy meg szerintem eléggé a márkát kell ezeknél megfizetni (legalábbis elég sokszor)
Itt a Hardveraprón egy kollega foglalkozik noname de bitang hűtőbordák árulásával, s ilyen 3-4-5ezer Ft-ért MINIMUM!!! Ilyen teljesítményű hűtőket árul! ilyen 1 kilós full réz hűtő, mérete mint a Scythe Ninja két 8centis ventivel is asszem valami 4rongy volt... csak annyi a "hibája" hogy noname... na és kit érdekel? egy 3,8GHz-re húzott Q6600-at is olyan gyönyörűen tartott 50fok körül hogy csak lestem.... -
efegyke
tag
Azért megnéztem volna, hogy egy Scythe Mugen 2 mit tud ezek ellen...
-
BobChemistry
őstag
Egy alacsonyabb órajelű, tuning-mentes procit a Noctua vajon elvinne passzívan?
-
truba
tag
Hát hiába, a név nem minden. Cooler Master
-
Sicilian
addikt
Jó kis cikk volt
De az árak el vannak szállva sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest