- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
ja igen, van tapasztalat q6600 b3 gyári hűtővel is (nem a proc sajátja, egyik barátomtól kaptam amíg nem volt pénzem aftermarket hűtőre, oemként vettem):
2.4@~1.214 (ennyit ad defaultból egy p5k 1.35ös fesz mellett): 72-77fok márciusi (kb 22fokos) szobában egy CM690ben. q66 topikban visszakereshető pontosan mennyi olyan 2008 március körülről. namost erre az IFX14 úgy is 10-15 fokot vert (még mindig a P5Kn), hogy elsőre rosszul raktam fel, és 14fok volt a különbség a magpárok között (lefittyent a hűtő, szóval a tényleges különbség sokkal nagyobb).
ja igen: lappal mért az összes eredmény. ezek lemelegebb maghő értékek, tehát eltérés lehet, végleges tesztnél a pontos TJunctiont is mellékelem. IFX14nél 20 fokos deltaT és 120W fölött két mag beállt TJunction hőfok szempontjából, kettő pedig stabil +3fokra volt minden mérésnél hőfoktól függetlenül (értsd, 60/60-60-63-63 és 73/73-73-76-76). a teljes képhez ez is hozzátartozik. a fogyasztás azért kb, mert a lappal mértem: fogysztásmérővel összevetve nagyjából stimmel (pontosan nem tudok összevetni), szóval összevetés szempontjából mellékeltem csak.
többi felvetés:
- igazából egyszer szerintem elég lenne egy ilyen pici-közepes-nagy-víz dolog, hogy tényleg látszódjon, mégis mennyi a különbség. mondjuk az ebből és előző leírásomból már kb a négy kategóriát egymáshoz képest be lehet lőni. mondjuk a triple extreme nem mora2, de arra jó, hogy bemutassa, mi a különbség egy highend lég és egy highend víz között. lég részét talán nem is lenne annyira nehéz összehozni, de víznél bonyolult a jó rendszer összehozása. bár légen se mindig egyszerű.- deltaT jó ötlet és könnyen kivitelezhető. nem véletlenül adtam meg mindenhol a szobahőfokokat.
- esetleg mellékelni a magok hőfokait is. ahol nagyon el vannak csúszva egymástól magas terhelés alatt is, ott gyenge a hűtő felfogatása.
témával egyébként csak picit foglalkoztam... procit úgy vettem, hogy ezt biza légen em lehet 3.6ig kihajtani mert túl meleg (ehhez mérten olcsón is), ehhez képest mellékeltem arról is mérést
viszont eléggé sokat tesztelgettem és reszelgettem emiatt a rendszert, úgy meg némi tapasztalatot is felszed az ember
.
hétalvó: félreértesz. ezeknél a hűtőknél pár fokos különbségek is fontosak egyszerűen azért, mert légen eddig lehet elmenni. és ha a víz nem opció, minden fok számít. polír 2-3 fok, jobb paszta 2-3fok, két venti 3 fok (és +2-3dbA), az összesen már 6-10 fok, ami nagyon jelentős különbség. emiatt is lényeges, hogy mégis milyen ventit használ az ember. 1300as és 1300as ventik között is lehet 10 fok különbség (~30 és 40fokos deltaT) bordázattól függően. ezért nem mindegy, hogy milyen venti kerül rá.
nem azt mondtam, hogy kell rá a 3000rpmes venti kell rá, általában már 900-1300tól mindegyik hűtő rendesen megy. azt írtam, hogy 3000res (sőt erősebb) ventivel is jól skálázódik. egy AC4re (azon próbáltam) rá lehet rakni egy nagyob ventit, semmivel sem lesz jobb, a csúcsléghűtőknél viszont a légmennyiség szokott a limitáló tényező lenni. a légmennyiség növelése meg általában sajnos zajjal is jár.
halkság pedig fontos (nálam is le van szabályozva az összes venti alapból, gép pedig annyira halk, hogy tudok mellette aludni), de 180-200Wos procifogyasztásnál légen nem lehet megoldani halkan, sőt közepesen hangosan se. azért a dologhoz hozzátartozik, hogy a nekem itthon lévő 2800as papst még mindig csak olyan hangos, mint egy 3870es gyári ventije 100%on...
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest