- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #43 üzenetére
jól teszitek.
-
Napfénysüti
nagyúr
Pont most mondta párom hogy akciós lesz náluk ez a gép de elolvasva a tesztet meg a véleményeket mondtam neki hogy inkább +10k-ért veszünk Panasonic FZ38-at.
Pana már van a családban és nálam bizonyított. -
fairi
őstag
javítvatott link
én inkább kemény kilágyulást és erőteljes kontrasztvesztés látom..
emiatt a zaj is feltűnő lett,plusz egy kis CA..
30-szoros zoomnak ez az ára! -
stol
addikt
ISO 50-es zaj?
Mi ez emberek? Nekem nőttek az igényeim az ex S5600 után, vagy ennyire visszafejlődünk? -
eclipse006
őstag
Köszi szépen
,én később léptem be a digitális korszakba fényképező terén, egy Olympus Fe sorozatú géppel nyomultam ami már 5 megapixeles volt,kicsi, kompakt. Nem csinált rossz képeket, a makró kifejezetten tetszett mert akár már 1 centiről éles képet csinált,szeretem ezt a márkát,a Sony-t az ára miatt választottam,de jókat olvastam amúgy is róla.A menüt tényleg szokni kell mert, számomra össze-vissza van minden.De minőségre rendben van.
-
ViZion
félisten
Félreértettél...
Ahogy írtam is, pl. Oly-nak 100 alatt is van dSLR, ez obikkal, vakuval, derítőkkel, ezzel-azzal együtt valóban 200e alatt hoz egy teljesen jó szettet.
Ehhez nem is kell lottóötös, teljesen igaz.
Viszont nekem ez csak érintőlegesen hobbi (sőt, a páromnak inkább nevezhető hobbinak, én alig jutok a géphez), amire nem tudok enyit rászánni, más prioritások miatt (építkezés, gyerek, akvárium...) Nah, ezekhez kell a lottó ötös, és akkor tudok herdálni fotóapparátra
...és a használt, de használható gépeket se felejtsük el. szerencsére sokan követik a trendi megapixel-hullámot, így vannak olcsó, de jó gépek a piacon (és kiegészítők is).
Ha lesz időm házilagos mini softboxot építek. Már vagy 2 éve tervezem, de amikor kellene, akkor jut eszembe, h már elkezdtem -fejben...eclipse006: gratula hozzá. Azért amikor a belépő szintről beszélünk, jegyezzük meg, h pár éve... én első digitális gépem 2002-ben egy talán 2 MPixeles gép volt, most a telókban jobb van... egy jó obival tökéletes a Sony, csak a menüjét kell megszokni. Mondom ezt Oly/Nikon fanként. a céges Canon Eosok nekem olyanok mint a zsiráf: szép-szép, de otthonra nem kellene...
-
ViZion
félisten
A dSLR-nél is az obi a fontos... nálunk a céges Canon Eos-ok készítenek olyan gané' képeket, mint egy kompakt... persze alap obival... De egy teljes felső-közép kategóriás obi szett több, mint most az összes gép ára együtt. Tehát jó az alap obi, utána meg csóváljuk a fejünket, meg PhotoShopolunk
A másik meg az, h nem elég a gép, meg az objektív... fények, derítők, stb... és az ember, aki beállítja a gépet, és nyomja a gombot...
Persze ez az oly nem ez a kategória, nem is lehet elvárni ezt tőle. Hobbira, kirándulásra jó.
A párom szereti a mi UZ-nkat, mert a madarakra lehet zoomolni, klikk és kész. De ezzel nem fog fotopályázatra nevezniAz FZ50 nagyon jó, a Leica obi sokat segít, és a rázkódásvédelme is jó. A kihajlítható LCD még ma is unikum. Oly nekünk azért lett, mert árban és menüjében is kellemesebb volt.
-
zazahoho
őstag
hasonlóan gondolkodunk
de az eladások azt mutatják ,hogy az emberek 80%-a azt nézi minden szám legyen minél nagyobb,mert az biztos jobb is
én anno fz 50-t vettem hobbi szinten elég mindenre és sokszor nem is 10 mpixelre állítom ,hanem 6-8 ra
aki meg nagyítja a képeket 500%-al az vegyen dslr-t de azért már ott is csökken a minőség belépőszinten
de kinek a pap kinek a papné -
Mi ez az új hülyeség hogy nincs EVF?
-
ViZion
félisten
Igazad van, a pixel mennyisége mindent visz...
Ki emlékszik a boldog béke időkre, amikor a 4-6 Mpixeles gépek voltak, és nem volt szoftveres "zajszűrés" (blur...)
Átlag halandónak bőven elég az a 4-6 MPixel, többnyire nem hívatják elő a képeket, monitoron még kis vágással is teljesen jók. Korrekt méretű érzékelő, jó lencsék, normális jpg tömörítés esetén akár nyomdába is lehet küldeni ilyen képeket.
Persze azzal nehéz eladni, h 6 MPixel, de szép a képe, amikor pistike mobilján már 5 Mpixeles a kamera, fullHDblurayninjaready a "diszkmenje"...Tehát belemennek a játékba. Van 20000000 megapixel, de egy bolhaf¤snyi helyen -> iso zaj.
Persze a fejlesztés, stb. költség... spórolunk picit az obin, egy Leica drága lenne, meg amúgyis, minek az ezeknek...? Ott a rengeteg megapixel, az megold mindent...Ehh, vagy csak öregszem...
-
imibogyo
veterán
Az SX20-al szerintem is jól jársz nagyon, jó kis gép.
Én meg egy Fuji HS10-et szeretnék már kipróbálni, mert az nagyon mozgatja fantáziámat. A Flikcr-ös albumában nagyon sok szép kép található amit vele készítettek.
SP-800 UZ: hát csalódás, bár ebben legalább normális akksi van, nem úgy, mint a HS10-ben. Nem is értem, hogy egy házon belüli csúcskategóriás gépbe, miért nem fért bele, amikor például S100FS-be, vagy az S200EXR-be belefért azért az árért. Na mindegy.
Üdv.
-
zazahoho
őstag
baromi ronda!,de a marketinges nyomja majd a számokat,hogy minél nagyobb annál jobb
,és egy átlag embert ezzel meg is fognak a boltokban
-
^Clown
addikt
A képminőség hagy némi kívánnivalót maga után sajnos. Nem kéne...
-
gaborbol
őstag
Nekem sp 560 uz volt az elezo gepem, rengeteg helyre vittem, iszonyat mennyisegu kepet csinaltam vele, a kepek minosegevel sem volt problema, szerettuk.
Aztan egyszer csak bejott a zoom error, hol mukodott, hol nem,aztan a vege fele inkabb sehogy sem. Sajnalom ,mert nagyon szerettem szerintem jo kis gep,igaz mar arra is mondtak, hogy pixel-zoom hajhaszas, szar az egesz, ilyen fos meg olyan,szerintem nem volt az.Mult heten meg vettem egy SX20 IS-t a potlasara.Igaz meg nem negyon volt alkalmam probalgatni.
-
ViZion
félisten
válasz
eclipse006 #20 üzenetére
SP 560-nál is van raw... mondjuk annyival nem jobb, mint a jpg, hiszen az iso zaj nem a tömörítéstől lesz.
-
rolkaDb
aktív tag
Nálam a képek után elbukott.
Semmi pénzért nem kellene. -
jap
aktív tag
válasz
eclipse006 #20 üzenetére
Esetleg majd valami újabb firmw-rel - amit biztos kikönyörögnek a gyártónál...
vagy valaki hekkel 1et...
-
fairi
őstag
válasz
eclipse006 #16 üzenetére
RAW-ot jól meg lehet dolgozni..
Neatimage csodát tud művelni...
színzajt leszűrőd,de a luminencia zajt jó rész rajtahagyod..
Kellemesen szemcsés kép lesz,ami nem lesz annyira irritáló mint a vízfestménnyé mosott képek...
Persze csodát ez se tud művelni de iso400-ból kihozna egy tűrhető eredményt! -
Pollux66
tag
Gányak nagyon ezek az új ultrazoom kompaktok. Nyolcááázszoros optikai zoom, 20Mpixel-es felbontás mikrop*csányi érzékelővel és voila kész is a az agyonszűrt, zajos, hibás, hordós maszlag. De legalább kukkolni lehet vele a szomszéd csajt....már megéri!
SX20 eddig az újabb gépek közül amúgy a legszimpatikusabb.
-
eclipse006
őstag
A táblázatban ott van hogy raw-ban nem tud fotózni.
Nem is lenne sok értelme mert szerintem a képminőség nagyon gáz,az se javítana ha raw lenne,teli van kromatikus hibával,felesleges ez az ultra-zoom.
Szerintem ha választol,ne ez legyen hanem inkább valamelyik korábbi verzió,vagy más márka. -
jap
aktív tag
"....nem az optika okozza a nemtetszést, hanem a JPEG-motor.....Nem is a zaj rontja le a képet, hanem az erős szűrés....."
Ezzel a géppel lehet RAW-ban fotózni ill. kikapcsolni a zajszűrést?
(ha van raw, akkor az talán már nem is zajszűrt...)...kellene valami gép család-fotózásra: nem mindig van kedvem 4-5obit cserélgetni...
-
mephi666
nagyúr
nekem még most is sp510uz-m van
(2.5éve vettem kb) elégedett vagyok vele a kisebb-nagyobb hibái ellenére is... egyébként abban sem megy a zoom videófelvétel közben
(igaz, nem is videózásra van egy ilyen fényképező... aki videózni akar, az vegyen kamerát... csak egy kamera meg megint nem jó fotózásra... sokan ezt nem értik) az iso-értéket meg auto módban kegyetlenül felhúzza mindig, ezt sem szeretem benne... inkább manuálisan állítok mindig pár dolgot: iso szigorúan 50/100 környékén, mert fölötte a zajszint nagyon meglátszik már... a makrója az egyik kedvencem, többek között azzal is tökéletesen elégedett vagyok... most már azért nem ezt a gépet venném, hanem egy kisebb dslr-t, de elvagyok vele még egy darabig...
erről a gépről meg a rövid véleményem az, hogy jóval kevesebb, mint amit a megadott értékei takarnak
én többet vártam volna tőle azért...
-
Sicilian
addikt
Háát, nem a legideálisabb választás..
-
oil
tag
Üdv a hozzászólóknak!
Nagy meglepetés ért, amikor megláttam, hogy megjelent az új "csoda" gépe az Olympus-nak!
Kezdeném a képminőséggel!
3 évvel ezelőtt volt egy Olympus Sp-510 UZ fényképezőm!
A kisebbik tesója, "csak" 7,1 Mpixellel rendelkezett, de ahogy végignéztem a mostanival készült képeket....siralmas...
A makró képek meg egyenesen szörnyűek!
A kis 510 UZ, képminőségben (látottak alapján), makró képességben is lazán jobban produkál, ráadásul fele akkora pixelszámmal és harmad akkora zoommal rendelkezik.
Szóval ha valaki azt mondaná, hogy válasszak, akkor a kistesója mellett tenném le a voksom.
Bár személyesen nem találkoztam még a naggyal, de ezek után nem is akarok!
Ki hinné, hogy a fejlesztés inkább leromláshoz vezet!
Sajnos egyre jobban rámennek a parasztvakításra...ez van!
Aki teheti, csatlakozván az előző hsz-ekhez, jobban jár egy belépőszintű tükrössel, mint ezzel.... és vesz hozzá egy 18-300mm "utazózoomot" oszt annyi! jobban jár! -
ViZion
félisten
Nekem SP560 van, az régebbi modell. Ott van chroma is, ha kevés a fény akkor zajos lesz, sőt 400 iso felett elég durván zajos. De összességében jó kis gép, ár/értékben nagyon jó volt. a kompaktoknál sokkal jobb képet készít.
Videónál ha autozoom-on van a zoom angját felveszi, azért lett itt ilyen.
Oly dSLR-t fogok venni, ha lesz időm fotózni, vagy Nikont. Cégnél Canon-ok vannak, és egy Pana. Canon menüt nem birom megszokni, Pana a Leica obival nagyon jó. -
hemaka
nagyúr
16:9 kijelző fúj, már ott megbukott nálam
-
Matthu
aktív tag
Elájul a laikus a műszaki paramétereken, megvásárolja majd értetlenül áll a szörnyű képminőség előtt. Akik tervezik ki is próbálják? A nagylátós képek még hagyján, de telecentrikus állásban olyan a kép mint ha mobillal lőtték volna. Akkor mi értelme a nagy zoomnak???
Röhely.
Egy olympus e400 használtan 40-50 körül mozog. Ehez 40ért veszel egy telét és egy sokkal jobb géped van. A váz nem sokkal nagyobb, a tele azért már bajos lehet, de akkor is.
-
_szantos_
csendes tag
P5080026.MP4 - tesztvideón lehet látni, h mennyire "ugrál" a felvétel a képstabilizátor miatt; gyenge megoldás
-
h-yle
addikt
Rekorddöntögetés helyett, inkább fényképezőgépet kéne csinálni...
-
szatocs
őstag
Van egyébként olyan gép, ami 50k körül van, és lehet vele 5-10MP-es viszonylag normális képet készíteni, és a videókészítés része is elfogadható? Milyen árban kell ilyet keresni, vagy itt is fenáll az, hogy ne kombináljuk a gépeket? Videóra kamera, fényképre meg fényképező?
-
Nagy zoom ide vagy oda,én nem szeretném ezt a gépet,egy picit snassz
-
D.Orion
veterán
Az első pár kép után már el is döntöttem, hogy ez a gép bizony semmi pénzért nem kéne. Ez a kialakítás szörnyű.
A tudása is csak leírva fest jól. A legjobban mégis ezen akadtam ki:
- filmfelvétel közben vagy zoom nincs, vagy a hangfelvétel nem érhető el,Ez egy erős facepalm a mai világban!
-
rii
nagyúr
hááát ... megapixel vadászat ....
én csak annyit vágok, hogy 14 MPx az nagyobb mint egy A4-es lap, de kisebb mint egy A3-as 300 dpi-ben. Szóval ha valaki ki is szeretné nyomtatni a képeit ... akkor valahol itt kezdődik az a pont, ahol már érdemes papírra vinni, nem?
vagy ha materializálni is akarjuk, akkor analóg gép - előhívás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (6000 vagy 42200 expoval)
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Panasonic HDC-SD60
- Sigma 135mm f/1.8 DG HSM Art objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest