- TCL LCD és LED TV-k
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Félreértettél...
Ahogy írtam is, pl. Oly-nak 100 alatt is van dSLR, ez obikkal, vakuval, derítőkkel, ezzel-azzal együtt valóban 200e alatt hoz egy teljesen jó szettet.
Ehhez nem is kell lottóötös, teljesen igaz.
Viszont nekem ez csak érintőlegesen hobbi (sőt, a páromnak inkább nevezhető hobbinak, én alig jutok a géphez), amire nem tudok enyit rászánni, más prioritások miatt (építkezés, gyerek, akvárium...) Nah, ezekhez kell a lottó ötös, és akkor tudok herdálni fotóapparátra
...és a használt, de használható gépeket se felejtsük el. szerencsére sokan követik a trendi megapixel-hullámot, így vannak olcsó, de jó gépek a piacon (és kiegészítők is).
Ha lesz időm házilagos mini softboxot építek. Már vagy 2 éve tervezem, de amikor kellene, akkor jut eszembe, h már elkezdtem -fejben...eclipse006: gratula hozzá. Azért amikor a belépő szintről beszélünk, jegyezzük meg, h pár éve... én első digitális gépem 2002-ben egy talán 2 MPixeles gép volt, most a telókban jobb van... egy jó obival tökéletes a Sony, csak a menüjét kell megszokni. Mondom ezt Oly/Nikon fanként. a céges Canon Eosok nekem olyanok mint a zsiráf: szép-szép, de otthonra nem kellene...
-
ViZion
félisten
A dSLR-nél is az obi a fontos... nálunk a céges Canon Eos-ok készítenek olyan gané' képeket, mint egy kompakt... persze alap obival... De egy teljes felső-közép kategóriás obi szett több, mint most az összes gép ára együtt. Tehát jó az alap obi, utána meg csóváljuk a fejünket, meg PhotoShopolunk
A másik meg az, h nem elég a gép, meg az objektív... fények, derítők, stb... és az ember, aki beállítja a gépet, és nyomja a gombot...
Persze ez az oly nem ez a kategória, nem is lehet elvárni ezt tőle. Hobbira, kirándulásra jó.
A párom szereti a mi UZ-nkat, mert a madarakra lehet zoomolni, klikk és kész. De ezzel nem fog fotopályázatra nevezniAz FZ50 nagyon jó, a Leica obi sokat segít, és a rázkódásvédelme is jó. A kihajlítható LCD még ma is unikum. Oly nekünk azért lett, mert árban és menüjében is kellemesebb volt.
-
ViZion
félisten
Igazad van, a pixel mennyisége mindent visz...
Ki emlékszik a boldog béke időkre, amikor a 4-6 Mpixeles gépek voltak, és nem volt szoftveres "zajszűrés" (blur...)
Átlag halandónak bőven elég az a 4-6 MPixel, többnyire nem hívatják elő a képeket, monitoron még kis vágással is teljesen jók. Korrekt méretű érzékelő, jó lencsék, normális jpg tömörítés esetén akár nyomdába is lehet küldeni ilyen képeket.
Persze azzal nehéz eladni, h 6 MPixel, de szép a képe, amikor pistike mobilján már 5 Mpixeles a kamera, fullHDblurayninjaready a "diszkmenje"...Tehát belemennek a játékba. Van 20000000 megapixel, de egy bolhaf¤snyi helyen -> iso zaj.
Persze a fejlesztés, stb. költség... spórolunk picit az obin, egy Leica drága lenne, meg amúgyis, minek az ezeknek...? Ott a rengeteg megapixel, az megold mindent...Ehh, vagy csak öregszem...
-
ViZion
félisten
válasz
eclipse006 #20 üzenetére
SP 560-nál is van raw... mondjuk annyival nem jobb, mint a jpg, hiszen az iso zaj nem a tömörítéstől lesz.
-
ViZion
félisten
Nekem SP560 van, az régebbi modell. Ott van chroma is, ha kevés a fény akkor zajos lesz, sőt 400 iso felett elég durván zajos. De összességében jó kis gép, ár/értékben nagyon jó volt. a kompaktoknál sokkal jobb képet készít.
Videónál ha autozoom-on van a zoom angját felveszi, azért lett itt ilyen.
Oly dSLR-t fogok venni, ha lesz időm fotózni, vagy Nikont. Cégnél Canon-ok vannak, és egy Pana. Canon menüt nem birom megszokni, Pana a Leica obival nagyon jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Sorozatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Trollok komolyan
- Jövő tavaszig biztosan megjelenik a Prince of Persia: The Sands of Time Remake
- További aktív témák...
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- GOPRO Hero 11 BLACK Creator Edition akciókamera csomag +tartozékok
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- ÚJ bontatlan Inta360 X4 kamera bontatlan - 2db
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest