- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz balint107 #839 üzenetére
Szóval ha nagy monitoron játszol, hiába Full HD vagy afölött ugyanúgy megköveteli az élsimitást, mint kisebben a kisebb felbontásba.
Ezt elmagyaráznád nekem?!
Én 27 es monitoron játszom WQ HD ban ami 3,686400 jelent, míg egy mezei FullHD 2,073600 pixelt jelent.
A monitor rendkívül sokat számít a játékok látvány világában...
WQHD-ban a 2x SSAA val úgy nézki a játék mint FullHD-ban 6-8x SSAA-val.ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz balint107 #834 üzenetére
Nem maga a hardverban kell keresni a hibát hogy milyen teljesítménnyel fut egy játék. Meg kell vizsgálni a játékot is, illetve az igényeinket.
GTX780Ti Sli-vel kényelmesen tudtam CrySis3 2560x1440 felbontásban játszani. 4xSSAA val már már lassult.
Viszont minek 4x SSAA ekkora felbontáshoz?
Nem mindegy hogy milyen igényeink vannak a játékokhoz.
Mellesleg CrySis3 - azért még hogy nem mai játéknak minősül véleményem szerint messze a legszebb.ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Annak mi értelme van ha a monitor nem tud csak 1920x1080 képpontot megjeleníteni?
Csinálsz neki egy mesterséges virtuális 4K felbontást, így hardver 4K képet fog számolni de a monitor nem tudja visszaadni ezt a képet csak az 1080p.
Lényegében 1080p csinálsz 4K teljesítményt.
Értelme? = 0(#547) Dtomka Félő hogy most az nvidia magasra rakta a lécet. AMD meg csendben ül a sarokban. Ebből már eleve csak bukóra jöhet ki, hiszen már most mindenki a GTX 970 - 980 ról álmodozik, és egymás fejéhez vágják a saját radeonjaikat...
Vagyis már most piacot veszít az AMD.(#549) stratova Értem. De az a kép amit megjelenít nem egyenlő a 4K felbontással gondolom?
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Olvastátok a tuningot?
Ipon oldal is írja +250 Mhz könnyedén, referencia hűtővel. +20% gyorsulás.
Na ne...
RENDELEM!ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz Lapajbacsi #465 üzenetére
A következő csúcs az nem holnap nem idén fog megjelenni valószínűséggel.
GTX 980 GM204 Maxwell
GTX ??? GM200 Maxwell
A különbség hogy valószínűséggel a GM 200 jóval nagyobb GPU takar nagyobb fogyasztással is, és bitang erős gpu-val, az eddigiek alapján.ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Szerintem itt nem arról van szó hogy kín, probléma lenne nekik a fejlesztés. Nézzük csak meg az nvidia oldalát meddig húzta a GK110 chipet. Eleinte úgy volt hogy meg se fog jelenni asztali piacra mert olyan drága, és lásd kiadták a Titan-t, 300 ezeré.
A GK110 több éven keresztül húzta az nvidia, ehhez képest az AMD lényegesebben többet foglalkozik a fejlesztéssel.ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz Hasitasi x2 #442 üzenetére
Olvasd végig a cikket. Ráadásul ez egy középkategóriás GPU, nem a Full Maxwell ami a sorozat csúcsát jelenti.
Nagyon fejlett jó, új gpu. Nekem az tetszik hogy keveset fogyaszt és nagyon hatékonyan bánik azzal az energiával amit felvesz.
Természetesen ez nekem még nem elég indok hogy azonnal rohanjak és váltsam le az R9 290X - et.
De nekem tetszik.
GTX 680 asom se volt, szerintem GTX 980 -asom se lesz. De nem rossz.(#450) 7time ABU nem erősítette meg hogy a BERMUDA valóban létezik...
Mellesleg csalódott leszek ha az AMD oldalán több fagyasztást fog elérni az új gpu az R9 290X-hez képest.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Szerintem nagyon jól sikerült. Kifejezetten tetszik. Ez a kártya ennyi számlalóval így dolgozik bele se merek gondolni mit fog művelni a Gm200as....
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
Új hozzászólás Aktív témák
- Gran Turismo
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest