Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz kolopele #408 üzenetére

Szerintem elég lesz, ha minőségi 400 Wattos új vagy újszerű tápról van szó. Annak még egy 1070-et is el kell bírnia még max terhelés mellett is. A nálam lévő GTX 1070 Furmark alatt 287 Watt-ot evett (a teljes gép fogyasztása volt ennyi, i7-4770S processzor, 16 GB RAM, 1 db HDD), márpedig játékok alatt ennél valamennyivel mindenképp kevesebbet fog fogyasztani a gép. Ennyit pedig szerintem tud egy 400 Wattos minőségi táp is.
    Az általam említett Sapphire RX 470-re amúgy a gyártó 450 Wattos tápot ad meg követelményként, a GTX 1070-re meg 500 Wattost. (Ami nem jelent semmi konkrétat, mert akár egy 400 Wattos minőségi táp is lehet erősebb, mint egy 650 Wattos gagyi.)

A prohardveres teszt 300 Watt körüli értékét nem értem, mondjuk ők egy i7-5960X processzorral teszteltek, ami ráadásul 3 GHz-ről 4 GHz-re volt húzva, lehet, hogy az dobta meg ennyire az egész gép fogyasztását. Bár a többi kártyához viszonyítva nálam akkor sem ilyen értékek jöttek ki. (Nálam többet evett a 1070 is, meg az R9 380 is.)

Arra garanciát tudok vállalni, hogy a nálam lévő RX 470 soha egyetlen játék alatt sem fogyasztott még 200 Wattot sem (a teljes gép fogyasztásáról beszélek itt is).

Új hozzászólás Aktív témák