- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
Hááát... Ezt tuti hűtés moddolni kellene. KB egy Maxdata 5000 szintjén van.
-
Tibor_560sec
aktív tag
45 oero ...
Remelem rendelheto lesz mielobb ! -
Komplikato
veterán
Ha jól tévedek Enermax-ból láttam olyan 5.25-ös beéíptő keretet amibe 1db notebook ODD és 2db 2.5"-os HDD/SSD fér. Azért egy olyannal kombinálva már nem lenne rossz, bár tény egy slot-in meghajtó drága, a tálcás meg ugye elég sérülékeny.
-
Uraim: ez teljesen korrekt!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
petrelli86 #27 üzenetére
gtx480, htpc...
egyébként szerintem nem fér bele.
nagyobb baj a szellőztetés lehetőségének hiánya.
nincsenek oldalsó 12-es ventihelyek a povm2-vel ellentétben. (egy oldal irányú kereszthuzat lehetséges.)
a táp melege is befelé távozik. nem tud redesen távozni a hő, friss levegő betáppal is bajok vannak...
a povm2-nél a táp befúvás még jól is jön légmozgásnak. (felülről szív, elölre fúj.)
de itt ez elég gáz.ez egy nagyon szép, jó alapokkoppintású, de rosszul megtervezett szellőzésű ház.
-
Ironhand
tag
válasz
petrelli86 #25 üzenetére
Tetszik-tetszik de lehetne kissebb is
-
petrelli86
aktív tag
nekem ez tetszik
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Szerintem nagyon szuper.
-
sing1ep1ayer
őstag
Nagyon jól néz ki és nagyon baráti az ára, de szerintem is túlméretezték. Felesleges ATX-es lapot rakni egy HTPC-be.
-
Paci.
tag
A rack alatt mobil rack -ra gondoltam, elnézést ha nem voltam egyértelmű
-
-
zsigus
őstag
"Ennyit szenvedni az USB2.0 miatt, fogod, kiszeded, és beleteszel egy 3.0s szabványút, btw ha ugye lefelé kompatibilis a szabvány, akkor a lábkiosztásnak egyeznie kell, magán a kábelen nem múlhat a szabvány (vagy vezet, vagy nem //ergo vagy működik, vagy nem)"
Nem. Mert:
Az előlapi csatlakozópanelt pedig nem igazán lehet lecserélni, mert egyedi minden háznál.
#12) Paci:
"Az optika meg egyáltalán nem buta ötlet, rengeteg ember tart lemezen filmeket, lévén hivatalosan is lemezen vásárol a polgár."Nem azt mondtam, hogy innentől teljesen hagyják el az 5,25" helyet, csak azt, hogy nem kellene minden házra tenni (nyilván van olyan amin nincs, pl. mITX házak, de mATX vagy ATX házaknál mindig van).
"Akinek meg nem kell az dobjon a helyére egy rack-et, vagy csak egy keretbe a vinyót, és akkor ez egyeseknek fájó kevés vinyó hely is orvosolva."
Megnézném, hogy ebbe hogy dobsz be egy rack-et. max. beépítőkerettel HDD-t a drive helyére.
-
Paci.
tag
Teljes mértékben igazad van
APU-ra esküszök magam is. Az újrahasznosítás / használást emeltem volna ki ezzel a 775 + HD5450 dologgal, meg a költséghatékonyságot. Ha össze akarnék dobni egy Llano / Trinity vs. Sandy / Ivy cuccost, 40-nél olcsóbban nem jönne össze. Így meg kb feléből meglenne.
-
Elsőre tetszetős volt ez a ház, de aztán rájöttem, hogy csak egy CM Elite 360 koppintás, kevesebb hűtési lehetőséggel, némi parasztvakítással (fekete festés, dizájnos előlap). Ráadásul ebbe csak 1 merevlemez fér, kész röhej! Inkább férne bele csak egy matx lap...
Remek példája annak, hogy hogyan akarnak marketinggel eladni egy zéró innovációs szemetet!
Ennél már egy Elite 361 is sokkal jobb! -
-
ALBY
senior tag
Nagyon örülök hogy jönnek végre olcsó fekvő házak, mert szerintem hiány van a rendes fekvő házból.
Miditoronyból már 15eFt-ért is lehet találni kitűnő kialakítású és jól szellőző szép házakat.
Fekvőből 30ért is alig találni olyat amibe belemegy egy tisztességes videókártya, kicsit is kinéz úgy hogy a hifi mellé lehet tenni, szellőztethető annyira hogy kibírja benne egy korrekt (nem tuningos) konfig,
és még akkor is a ~8 évvel ezelőtti belső elrendezéseket találunk.
Miért nem lehet egy jól kitalált tornyot egyszerűen fektetettre is legyártani ha már kifogyott a fantáziájuk.Ez a kis NOX házikó jó cucc alapjaiban de a méretében pont a két szék között a padlóra eset az én szememben.
Aki netezős, media lejátszós HTPC-t akar oda nem kell kajak vga, sem hatalmas hűtés, elfér egy micro ATX méretben ennél kicsit kisebb házban is. Ha tovább nyüzsög meg lehet venni ugyan azt ITX méretben is.
Ez a köztes méret hiába fér bele az ATX deszka egy nagy vga-t, több vinyó már nem igazán szívesen lakna benne, márcsak a szellőzés miatt sem.
A 6 centis ventiket meg el kéne felejteni végre, mert több zajt csinál mint hasznot. És a hi-fi cuccok 42 centisek nem 36!
Szóval kb ez a kivitel jó és még kisebb microATX házat lehetne csinálni vele azoknak akiknek nem kell VGA,
vagy (újabb modellnek) ATX-es és komoly VGA-s userekre lőve, +2cm magassággal és igazi 42cm szélességgel beférne ami kell, nagy VGA, rendes elrendezés mellett a táp, rendes hűtő a procira, 2x8cm venti hátra és előre is +wincsik és mindezzel együtt nem kéne hogy egy plusz ezresnél többe kerüljön hasonló kivitelben a ház. No ilyen alig van a piacon. -
Paci.
tag
Szerintem igazán remek ez a kuckó. Az optika meg egyáltalán nem buta ötlet, rengeteg ember tart lemezen filmeket, lévén hivatalosan is lemezen vásárol a polgár. Akinek meg nem kell az dobjon a helyére egy rack-et, vagy csak egy keretbe a vinyót, és akkor ez egyeseknek fájó kevés vinyó hely is orvosolva. Szintén jó ötlet a rendes ATX méret, HTPC-nek teljesen megfelel valami régebbi alaplap ha elég csendes (pl egy régebbi 775-ös intel). Esetleg kell mellé egy videokari, ami tudja a megfelelő kódolásokat ( pl HD5450), ilyenek közt gyakori a passzív hűtésű ami nem hátrány jelen esetben. És akkor a cpu sem küzd a kódolással, amivel szintén csendet nyerünk. Nem mellékesen olcsón megvan a masina, és még jól is néz ki.
-
GerykO
aktív tag
Ennyit szenvedni az USB2.0 miatt, fogod, kiszeded, és beleteszel egy 3.0s szabványút, btw ha ugye lefelé kompatibilis a szabvány, akkor a lábkiosztásnak egyeznie kell, magán a kábelen nem múlhat a szabvány (vagy vezet, vagy nem //ergo vagy működik, vagy nem), engem pedig kifejezetten idegesítene a bili-kék csatlakozó egy teljesen fekete környezetben. Szerintem ötletes a megoldás, üdvözlendő az olcsó ár, de a méret engem is zavar, hisz egy házimozi erősítőre helyezve szélességben nem egyezve azzal, rontaná az összképet.
Ezért is szeretnék majd egy saját moddingot elkészíteni egy magasabb DVD lejátszóból, csak sajna manapság nagyon divat az alacsony DVD lejátszó... -
Bukmop
tag
Már csak azt kéne tudni hol szerezhető be itthon, ennyi pénzért ez karácsonyi ajándék
-
Patice
nagyúr
Nekem a HTPC ház, az a hifi szabványnak megfelelő szélességű. Ez a ház nem az. Ez csak egy fekvő asztali ház előre helyezett táppal. Inkább pakolták volna egymás mellé a modulokat és nem ATX méretben kellett volna gondolkozni.
De ez csak az én meglátásom...
-
kerteszgabi
csendes tag
Szép és tágas ez igen. De USB 2.0 hát ez igen elmarad az elvárásoktól, a mai világban. Nem nagy energia pár cent és már is korszerübb ha ház USB 3.0-val.
-
-
zsigus
őstag
"Az előlapi kivezetések között csak USB 2.0 aljzatok sorakoznak."
+ az előlapi audiocsatlakozók.
Nem tűnik rossznak, de sztem is inkább a mATX illene egy HTPC házhoz, talán egy kicsit magasabb is a kelleténél (ha magamból indulok ki, de bizonyára nem vagyok egyedül a problémával). Éppen, hogy beférne a TV szekrénybe, és ez egy felül szellőző ház esetében nem a legjobb.
És az is kár, hogy az összes házgyártó ragaszkodik az optikai drive-hoz. Nincs vele bajom, de a mai világban, amikor már mindent meg lehet venni digitálisan igazán csinálhatnának egy-két olyan házat is amiben inkább a HDD-kre koncentrálnak, és a design tekintetében is újíthatnának emiatt. Vagy lehetne két változat is...
#2) ONEFREE:
"A 220v -os "bevezetést " nem értem. Tudom mire gondoltak,de ha ATX akkor úgy sem a kis laptop tápot fogja senki használni."Ha figyelmesen megnézed akkor láthatod, hogy ez a kivezetés nem a paneltápokhoz való. Azért kell "hosszabbító" mert a tápot előre kell beszerelni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ugyanezt kérném, mATX-ben. Egy akármilyen erős HTPC sem indokolja a bazinagy normál ATX alaplapok használatát: a max. 2 slotos VGA, a belső tunerkártya és egy esetleges minőségi hangkártya pont elfér egy mATX deszka csatlakozóiban.
kieg: ja, és nekem nem HTPC-nek kellene, hanem kulturált megjelenésű asztali masinának.... (magyarul nekem az alaplapi hangkártya is bőven jó, így szabadabban szellőzne a nagyobbacska VGA is.)
(#3) Duliee: egy nagyobb HDD, meg valahova besuvasztva egy SSD. Manapság anélkül szerintem már élni sem érdemes...
-
Tökéletes, árban mindenképp ütős, HDD-ből meg elég egy nagyot beletenni és kész
A többi meg elfér egy külső rack-es vinyón is kívül , legalább nem bent fűt.Aki spanyolba jár hozzon egyet
-
ONEFREE
aktív tag
A 220v -os "bevezetést " nem értem.Tudom mire gondoltak,de ha ATX akkor úgy sem a kis laptop tápot fogja senki használni..Kb erre gondoltak szerintem..[Ez az]
-
Dany007
veterán
Komolyan néz ki. Nekem tetszik. Ennyi pénzért meg bőven jó.
A méret meg egyéni ízlés kérdése. Nálam plusz pont, mert belefér rendes alaplap. Nem kell szűkőlködni meg talán még egy rendes VGA is elfér. Így még talán játszani is lehetne rajta. És nem kicsit olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest