Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
Xbox ONE HDD. Tök sima 2.5" szabvány hdd. A baj az, hogy ps4 -el ellentétben NEM lehet "installálni" a rendszert, az van. De biztos vagyok benne, hogy értelmesebb oprendszerrel, pl. linux le lehet klónozni a particiokat a fájlokkal együtt egy nagyobb hdd -re, majd vissza és örülés van.
-
nemlehet
őstag
-Az 500GB-t már réges régóta tudni lehetett nem? De! Senkit sem ért itt meglepetés
Az első X360 is csak 20GB-os HDD-vel jött, na és? Utánna kihoztak nagyobb tárhellyel rendelkező modelleket. Az enyémben pl már 250GB van.ÉS szívtak is a tisztelt tulajok mondjuk a GTA 5-el. Vagy azzal, hogy 1-2 DLC után már semmi hely sem marad. Csak a Witcher 2 kapott megjelenés után 9 gigányi letölthető tartalmat (megjegyzem ingyen). Ha bejelentik, hogy a next gen ferrarit lovak fogják húzni akkor az úgy ok? Azért ha már next gen és elvileg a technológia csúcsa ne legyen már tárhelygond...
500/30= ca 16. Ki játszik egyszerre 16 db játékkal, hogy mindnek egyszerre futásképesnek kell lennie? Ami már régóta nem kellett, az le lehet szedni, a mentéseket pedig felhőbe szinkronizálni
Lsd első pont. Nem mellesleg én sokat vittem/viszem a boxomat házibuliba de a lemezeket nem szivesen, mert már semmisült meg 1-2 játékom így. Fel vannak másolva a boxra aztán futnak onnan (igen RGH-s, de nem a warez miatt akár hiszed akár nem)-Az X1 ráadásul ha jól tudom támogatja a játék és az instalálás átfedését, még le sem jött a játék teljesen, már lehet is játszani...
Pláne nem megoldás a DLC-re vagy a csak letölthető XBLA címekre....-Ha kedvük lesz, a jövőben még mindig kihozhatnak cserélhető HDD-s konzolt.
Igen ez az első 1-2 évben vásárló tulajokat nagyon fel fogja dobniTeljesen fair és a konzol szellemiségébe beleillik ugye? (mindenkinek ugyan azokat a funkciókat és hardvert)
-
Ez egy elég buta korlát volt az XBoxnál.Ebben is elörébb tart a PS4.Remélem bármilyen külsö merevlemezt elfogad majd.
-
DummyBoy
senior tag
válasz
#32839680 #26 üzenetére
Persze, de ehhez nem kell terás SSD, ezért írtam a hibrid megoldást.
A PC-mben van SSD, a rendszer sebességén (Talán nem is ez a jó szó ... a gördülékenységén talán jobb.) látványosan nagyot dobott, de max a szimulátoraimnál és egy két elb@szott játéknál vettem észre, hogy a töltési időn kívül bármiben gyorsultak volna. (Mármint miután áttettem őket az SSD-re.) PC-nél nem kell foglalkozni semmivel, hiszen olyan szinten el lehet szállni a HW erőforrásokkal, hogy ihaj. ( Ennek mondjuk a játékosok isszák meg a levét, ezért is hagytam fel a PC fejlesztgetésével ...)
Ellenben konzolnál van egy adott specifikáció. Gondolom a fejlesztőknek van annyi eszük, hogy úgy oldják meg a textúrázást, hogy a HW (Ezesetben a HDD olvasási sebessége) ne legyen szűk keresztmetszet.
De természetesen ehhez én nem értek, nem vagyok fejlesztő.
Az tény, hogy egy átlagos mai játékos PC-ben a HDD sebessége a szűk keresztmetszet, örültem volna ha az új konzolok egy "kisebb" beépített SSD-vel, és mellette hibrid HDD-vel jönnek, ami cserélhető, de ez lett.
Meglátom majd ha váltok, hogy ez mire elég
De az biztos, hogy én nem fogok terás SSD-t venni, csak azért hogy játékokat tároljak rajta. (Főleg mivel annyiba kerül mint a konzol ...)
-
DummyBoy
senior tag
Kétlem hogy terás SSD-kkel telepakolt PS4-esekkel lesz majd tele a világ.
Rendszer gyorsításra még ok az SSD, de játékokat tárolgatni szvsz felesleges. Az Intel féle hibrid gyorsítótáras SSD + HDD duónak itt lenne értelme ... De ugye ez nem az ...Más: engem az érdekelne igazán hogyan kezeli azt az external drive-ot majd a BOX.
585GB szabad 29% used .... az cirka 820 GB, 500 + 320.
A win alapból külön meghajtóként kezeli az external drive-okat, ezért érdekes hogy ezen a képen olyan mintha a BOX 1 meghajtóként kezelné a beépítettel.
Így egyszerűvé válhat a bővítés, mert ha (tegyük fel ...) bármit lekezel így a pendrive-tól az external SSD-ig, akkor teljesen mindegy mekkora a beépített cucc, végtelenül bővíthető lesz a tárhely. (Érdekelne, ha van itt ONE tulaj, hogyan kezeli most az ONE az external meghajtókat?)
500GB. A 360-asomban 250-es winyó van, majdnem tele, (Persze feleslegesen, mert a játékok nagy részével nem játszom ...) de szvsz a 70%-át fel tudnám szabadítani másodpercek alatt. Csak sokáig tartana újból letölteni őket (One-on ez sem olyan nagy gond ugye ...)
Az hogy hány évig elég elég 500GB? Ki az aki évekig játszik MINDEN játékával? Amivel gyakran játszik az fennmarad,a többit letörli, és mivel telepítés közben is játszható a cucc, ez a probléma nem jelent olyan sok időveszteséget.
Ettől függetlenül mindenféle bővíthetőséget elősegítő eljárás jól jön, mert felhasználótól függően eljöhet az idő, hogy 500GB megtelik, de ez nem olyan égető probléma az első pár hónapban, én úgy érzem.
-
bteebi
veterán
"A Microsoft egyik fejlesztője érdekes képet tett fel a webre."
Aztán kirúgták-e már? -
Kaiku
senior tag
Kívülről hozzáakasztott HDD, nagyon szép lesz! Ugyan ekkor a PS4-ben meg akár egy belső SSD is lehet.
(#15) joysefke
Csak az is tedd hozzá, hogy egy 5400 rpm-os HDD sebességét erősen befolyásolja, hogy mennyire van telerakva. Játék közben ha ez miatt döccen meg a játék az elé idegesítő.
-
"Az Xbox One konzol esetében a felhasználók talán az 500 GB-os HDD-t tartják a leggyengébb pontnak"
Szerintem nem azt
-
Citation
újonc
-Tudni lehetett, de nem is elvárás indításnak 2TB. Majd bővítem. De nem, mert nem lehet. Ez a baj.
- 500/30= ca16 s ez hány évre is? Egy hardcore játékos egy, max két év alatt tele is nyomja. Márpedig akik konzolt vesznek azok nagytöbbsége keményen nyomja.
- installálás átfedés ezt a problémát pont nem orvosolja. Az a türelmetlenségre gyógyír
- igen, később kiadhatnak csrélhető vinyós konzolokat is. Ez azt, aki az első évben vette minden bizonnyal jól meg fogja nyugtatni
-
joysefke
veterán
Nem értem miféle gond van itt...
-Az 500GB-t már réges régóta tudni lehetett nem? De! Senkit sem ért itt meglepetés
Az első X360 is csak 20GB-os HDD-vel jött, na és? Utánna kihoztak nagyobb tárhellyel rendelkező modelleket. Az enyémben pl már 250GB van.- 500/30= ca 16. Ki játszik egyszerre 16 db játékkal, hogy mindnek egyszerre futásképesnek kell lennie? Ami már régóta nem kellett, az le lehet szedni, a mentéseket pedig felhőbe szinkronizálni
-Az X1 ráadásul ha jól tudom támogatja a játék és az instalálás átfedését, még le sem jött a játék teljesen, már lehet is játszani...
-Ha kedvük lesz, a jövőben még mindig kihozhatnak cserélhető HDD-s konzolt.
Hol itt a gond kérem szépen?
J. -
nem a mentség, a felfogás a rossz. a termék jelentős része kód, ami módosítható. a bevert szög életciklusa végéig bevert szög marad, utána pedig átminősül fémhulladékká, de amire kódot kell írni, ott a kezdeti és a végállapot között nincs kizárva a fejlődés. sőt, nemhogy kizárva nincs, de 2014ben már igazából elvárt.
a másik pedig, hogy a buta managerek ugyan nem hajlandóak tudomásul venni, de nem minden fejlesztési feladat párhuzamosítható megfelelő hatásfokkal. egy ekkora területen persze kis számoknál igen, 2 fejlesztő szinte biztos, hogy kétszer annyira hatékony lesz, mint 1. de százas léptékben már biztosan nem igaz ugyanez, és nagyon hamar a munka, és a munka minősége rovására fog menni, ha túl sokan dolgoznak ugyanazon a területen. -
Pipó
őstag
Aztán majd lesz opcionális külső csatlakoztatású grafikus rész, hogy működjön a fullhádé, meg ne csak 30 fps-el "pörögjenek" a játékok.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
RocknRoller #10 üzenetére
"a képen látható még a külső adattárolóra való utalás is"
-
RocknRoller
aktív tag
amúgy a képen nem az van, hogy külső egységet csatlakoztatott?
"External drive is ready" -
Sennalacy
aktív tag
Szomorú, hogy nem sokkal megjelenés után így toldozgatni foltozgatni kell egy terméket.. leveszem róla a kinect-et ráteszek egy külső háttértárolót... így már majdnem használható.. mert persze eleveszik a kinect miatt a voice command lehetősége, amit persze egy 1-2$-os külső mikrofon simán megoldana. Fura, hogy ezt egy ekkora cég ilyen fontos terméknél ennyire átgondolatlanul csinálja.
-
steven84
tag
Ilyen bénákat!
Meglátszik mennyi idióta dolgozik MS-nél. -
Tikakukac
titán
Arcomat a kezeimbe temetem és zokogok.
-
big-J
őstag
Arról sincs szó hogy csak média, vagy drm védett játékok is mehetnek-e rá...
-
Prof
addikt
Szerintem meg csak lesz SkyDrive XboxOne-ra felhos tarhely
-
satz18
őstag
Ezt nevezem én featurenek. A ps3-ba már 1 TB-os HDD-t lehetett tenni...
-
ldave
félisten
A belső HDD cserélje garanciavesztéssel jár? Vagy mi miatt nem lehet azt cserélni nagyobbra? Nincs telepítőrendszer megoldás egy új HDD-re?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Microsoft egyik fejlesztője érdekes képet tett fel a webre.
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Monitor hiba topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest