- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby elektronika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
He-Nike
aktív tag
válasz
He-Nike #3894 üzenetére
Na szóval emigráltam az United States-ban. újraindítottam a telót, de full semmi változás.
Egyetlen dolog ami változott, hogy az xbox.com. angol nyelvű lett de a telefonban semmi különbség.
Se Nokia music, se xbox music, se semmi. valami ötlet? Esetleg lehet az a baj, hogy a microsoft fiókom hotmail.hu-ra végződik. Vagy van még valami teendőm? -
Lall
veterán
válasz
He-Nike #3892 üzenetére
Hátránya az lehet, hogy nem biztos, hogy elfogadja a bankkártyád, bár ez elég ritka eset. A UK store kicsit drágább. A US Store olcsóbb, sőt azt hiszem Alaszkát választva ÁFA sincs, de most ezt meg nem mondom. A HERE Drive a SIM kártya alapján a szolgáltatóhoz köti az adott országban való működését, szóval azzal nem lesz gond.
Ja, mégvalami, előtte a böngészés és keresés nyelvét is át kell állítani a telefonon.
-
randras
veterán
Ahogy használom a telefont, és egyre jobban belakom, egyre jobban tetszik. A facebook értesítések nálam hála a jó égnek tökéletesek, mindent azonnal megkapok.
DE.
Ma egyszer csak nem tudtam feloldani a kijelzőt, soft resettel kellett újraindítani a telefont. Gondoltam magamban, basszus, itt vége is a siker storynak, meg kell szokni, ez is crashelni fog, ez ilyen.
Aztán megtaláltam a battery logban ezt. A fehér vonal amikor -24-re ért, fagyott meg a telefon.
Kérdés: mit jelent a fehér vonal?
-
Lall
veterán
válasz
LemPeti #3887 üzenetére
Az ms fiókod régiója magyar. Ezt meg tudod változtatni (migrálni tudsz) az xbox.com-on. US-t vagy UK-t válassz, ezekben a régiókban elérhető a Nokia Music és az XBox Music (áruházban elérhetőek lesznek zenék is). Telefon újraindítás után működni fog. Ekkor a piactéren az adott ország pénznemében fogod látni az árakat és újra hozzá kell adnod a bankkártyád. Vigyázz csak 3 hónap múlva tudod újra migrálni a fiókod.
Továbbá lesz a keresés gombon "beépített" zenefelismerő, és közeli helyek opció.
-
LemPeti
csendes tag
Üdv
! nokia music (nokia zene) "ez az alkalmazás nem érhető el ehhez a z eszközhöz" írja az áruházba.. rányomok :"valószínű, hogy a telefon szoftvere frissítésre szorul, az alkalmazás kizárólagos forgalmazója egy másik mobilszolgáltató, vagy az alkalmazás ebben az országban vagy régióban nem érhető el "
kártyafügetlen a teló, telenor kártyával..
mi a gond valódi oka ??http://www.nokia.com/global/products/phone/lumia520/#RecommendedAccessoriesWidget
itt írja hogy van , kell lennie ... kibaszik velem az ország vagy mi ??
-
timekeeper
tag
Estét! Hírolvasó alkalmazást keresek, ami WP8-ra és Windows 8-ra is elérhető, esetleg szinkronizál (tehát ha elolvasok egy hírt a telefonon, azt nem kell a PC-n is újra olvasottnak jelölni.) Köszönöm előre is.
-
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Az igaz, hogy csak az országon belül működik a navigáció (tesztből ez derül ki), mert ha így van az elég gáz! 620-nál is igaz ez?
-
xyzikeee
aktív tag
T-nél Dominó csomagban vásárolt telefon esetén ez a 100 MB díjmentes belföldi adatforgalom, ez 1 hónapig tart ingyenesen vagy hogy működik? köszi
-
-
karika85
tag
Facebbokra a JDB for Facebook-ot használom, nálam max 30-35 percet szokott késni az értesítések, de csak ritkán. Általában időbe megkapom! Kicsit lehetne rajta még mit csiszolni, de elég jó!
-
forest_ns
tag
Asszem értem, mire gondoltok: Beállítások->mobil adatátvitel->Adatkapcsolat "kikapcsolva"-ra...
Ez valamiért eszembe sem jutott, talán azért, mert egyszerűbb lenne egyszer biztosra beállítani, és ingázás közben hozzá sem nyúlni. Ezért kérdeztem úgy, hogy "tapasztalata" van-e valakinek, de már túlragozzuk a kérdést.
Köszönöm a válaszokat! -
ducse79
csendes tag
válasz
Lacus_84 #3749 üzenetére
Beállításokkal mennyire vagy képben? A hangbeállításokra gondolok: megnyomom a hangerőgombot, fent megjelenik egy kis csík, amin a hangerőt tudom állítani, illetve kiválasztani, hogy rezeg vagy rezeg és cseng. Hang beállításokban pedig csak a csengőhang kiválasztása meg a repülő üzemmód. Ennyi az egész? Régebbi nokiákon csendes, néma, rezgő stb - ilyen a lumián nincs? thx előre is.
-
Outlander
addikt
tegnap óta, nekem sem ugral valami hú de nagyon a viberes üzenetekre...
Eddig meg teljesen jó volt... nem értem.
-
-
Takuun
aktív tag
Most vennek egy ilyen telefont hasznaltan.Elmeletileg dominoban lett veve es a papirokat is megkapom errol.Mire erdemes figylni?Adas veteli kell?Telefonon mit nezzek,probaljak ki?A papiron ami szerint t-s dominos mi kene,h szerepeljen?
-
Tim82
félisten
Félreértetted, hogy mit oldottam meg iPad-en. Ha továbbítok egy levelet, amit eleve mellékletekkel kaptam (pdf, doc), akkor a WP8-as gyári kliens "levágta" a mellékleteket (anélkül továbbította), míg az iOS-os nem. (Egyik mellékletet sem nyitottam meg sem az iPad-en, sem a Lumián.)
Hogy teljesen világos legyen: munkahelyi mailről küldtem először saját mailcímemre egy .doc fájlt, ezt nem tudtam csatolni egy ismerős által küldött mailre válaszul. Ezt azzal oldottam meg, hogy megnyitottam a .doc-ot, feltöltöttem SkyDrive-ra (mert ezt engedte az Office), majd csináltam egy hivatkozási linket és azt bemásoltam neki a válasz-emailembe.
A válaszként érkező emailjében volt 2 db pdf és 2 db doc. Ezeket egy sima továbbítással beküldtem volna a munkahelyi mailcímemre a Lumiáról, ami megint nem jött össze, mert "levágta" a mellékleteket. Ugyanez viszont az iPad-ről gond nélkül ment. (A munkahelyi levelezés policy-ja egyébként nem tehető felelőssé a Lumiáról küldött csatolt állományok eltűnéséért, mert enged ilyen állományokat kívülről, a méretkorlátnak sem voltak még csak a közelében sem.)
(Bah, ennyire bonyolultan leírni, hogy egy ismerősnek elküldtem egy álláshirdetés szövegét, amire visszaküldött nekem CV-t...
De mindennel együtt 2-3 perc volt még így is, csak bonyolultabb volt a workaround, mint szerettem volna.)
Annyiban egyébként tök jogos a meglátásod, hogy nem szeretem az iOS gyári emailkliensét, a Gmailt használom, de azért meglévő mellékletek továbbküldése annak sem gond (csak rákérdez, hogy valóban el akarom-e küldeni a mellékleteket).
-
kitzz
tag
Lenne még egy kérdésem.
Végre tudom használni teljesen a telefont (mint kiderült a munkahelyemen ingyen levágják a sim kártyát
)
Viszont nem ismer fel egy telefonszámot sem, amit korábban a sim kártyára mentettem.
Van valami módja, hogy ezeket felismerje?Köszi
-
Tim82
félisten
Azzal csak az a gond, hogy necces megoldani, hogy valóban válaszként küldjem el, csak új, önálló levélként megy. Na mindegy, igazából nem bosszankodom rajta, megoldottam vagy SkyDrive-val (a továbbítást meg tabletről,
szerencsére iOS-nak nincsen ilyen nyűgje).Nem nagy gond, mert nagyon ritkán használnám ilyenre a telefont, de pont nem akartam volna másik eszközt elővenni.
-
Tim82
félisten
Mai napi LOL: a gyári email app csak fotót enged csatolni mailhez, Office doksit (az én esetemben egy sima .doc fájlt) nem. Ha csatolmányt akarok csatolni, akkor csak a Képek tartalmából válogathatok.
Nem mintha nem oldottam volna meg SkyDrive-ra feltöltéssel és onnan megosztással végül, de ez azért meglepett, mint faltörőkost a fotocella. Ez így roppant körülményes...
Ja, meg ha továbbítok egy kapott levelet .pdf és .doc mellékletekkel, a mellékleteket "elfelejti" továbbítani...
-
boxfan
tag
Nekem 1 hónapja van meg a teló,viber és fb üzenetek is tökéletesek.Meg a whatsapp is ,meg IM is.
-
old rocker
veterán
Az is szívatás, hogy a skypeból való kilépés hogy el van dugva... elejében én meg csodálkoztam, miért csörög a telefon is - kis fáziseltolással - ha a laptopon hívnak skype-on. vagy in. Valamelyik jó, osszátok be.
-
Lacus_84
senior tag
válasz
xyzikeee #3845 üzenetére
A Facebook-ra eddigi tapasztalataim alapján legjobb alternatíva a JDB for Facebook alkalmazás, rendesen jönnek az értesítések.
A Viber bizonytalanabb, nem mindig jönnek meg azonnal az üzenetek. A hívás viszont eddig jól működik nálam.Szerk.: nbukta77: sajnos ez a rendszer hibája. Hónapok óta olvasgatom a fórumot, és vegyesek a tapasztalatok az értesítésekkel kapcsolatban. Én ennek tudatában vettem meg a telefont, mégsem bántam meg, szerintem összességében nagyon szuper kis készülék.
-
nbukta77
addikt
Ezt a vibert nem ertem. Miert nem jon meg az ertesites a csempen? Asszonynak fel eve lumia 620 volt mukodott tokeletesen.
-
Tim82
félisten
Nem a Gmail beállítása volt a kérdése: az volt, hogy a Gmail fiókján belül korábban beállított címkéi megjelennek-e, ha beállítja a Gmail-fiókot a gyári app-ban, vagy csak külön app tudja-e ezeket kezelni.
drzsoo1: próbáltad a gyári app-on belül ezt: Mappák -> Minden mappa látszik? Elvileg az app ugyanis mappákként kezeli le őket.
-
kitzz
tag
Köszi (a dicséretet és a tanácsot is)
Igazából sohasem okozott gondot az ilyesmi. Nem mondom, hogy húdeprofi vagyok, inkább csak nem félek.
Akkor volt ez vicces, amikor 12-13 évesen (15 éve, no, a nő elárulta a korát
) a 25 éves bátyámat tanítottam meg mobiltelefont használni, amikor nekem még nem is volt
Azért továbbra is olvasom ezt a topikot
-
nicu71
addikt
Ahhoz képest,hogy első okostelód,nagyon frankón feltalálod magad!Már te tanítgatod a kezdőket
komolyan ,csúcs vagy!
Ha a micro simért pénzt akarnak kérni,akkor csapj az asztalra,nálam a Voda 5000 ft-t akart érte,de azt mondtam hogy akkor vagy kivágom olloval én,vagy megyek a telenorvégekhez,ott ingyen cserélik,hümmögtek,aztán fél perc alatt ott volt a MicroSIM
Viszont ki ne dobd azt amiből kitörted a kicsit,mert ha óvatosan visszarakod,akkor jó lesz a régi telódba a kártya/sose lehet tudni...nem-e kell/ -
xyzikeee
aktív tag
A facebookos és viberes tapasztalatokra valaki tudna válaszolni Lumia 520-al kapcsolatban? Bugos? Mennyire? Van rá esély hogy javítják?
A 3 érintőgomb alatt van világítás? Mert olyat olvastam hogy nincs, nem világít, stb.
Ha T-nél veszem akkor van minden a dobozban ( töltő, headset...) .
Bocs a hülye kérdésekért. -
Spancho
senior tag
válasz
nbukta77 #3839 üzenetére
Letöltöd és megnézed
A vélemények megoszlanak. De 4 csillagot azért kapott. -
nbukta77
addikt
Melyik battery csempet ajanljatok ami pontosan is mutat.
-
kitzz
tag
válasz
drzsoo1 #3834 üzenetére
Úgy állítottam be, hogy a Beállítások menünél e-mail fiókot lehet hozzáadni. Az összes nagyobb szerepel ott (outlook, hotmail, yahoo, google) és egyéb fiókot is tud hozzáadni.
Miután hozzáadtam, automatikusan megjelent nálam a g-mail (persze előtte megkérdezte, hogy a google fiókom egészét vagy csak az e-mailt akarom-e hozzáadni), amit kitettem a kezdőképernyőre.
Nem kell hozzá külön app.
-
ducse79
csendes tag
-
nbukta77
addikt
Hi. Ma csatlakoztam a csapathoz. Androidrol valtottam sgs3, Samsung advance. Egy kerdesem lenne. Viber,hogy mukodik?
-
-
T_Stark
őstag
Még pár kérdésem van:
Hogy lehet néma üzemmódba kapcsolni a telefont?
Az ébresztést hol kell beállítani? És működik akkor is ha kikapcsolom éjszakára a telót? -
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja szemezgetek a Lumia 520-as telefonnal mert nagyon tetszik hogy jó áron van és mégis 2 magos a procija és 4 colos a kijelzője.
Ez lenne az első okostelefonom. Korábban úgy gondoltam hogy S3 Mini-t veszek, de arra lettem figyelmes hogy eza telefon majdnem fele annyiba kerül és csak annyi a különbség hogy ez WP8-as a másik pedig Androidos, valamint az S3 jobb képeket csinál és 1 giga ram van benne ebbe meg csak 512mb.
Lenne pár kérdésem a kedves tulajdonosokhoz.
Amire használnám: Egyetemi használat, pdf, wifi, játszás, néhány kép, telefonálás, böngészős játékok (travian...), facebook.
Nem kötnék rá semmilyen előfizetést, dominó csomagban venném, netet nem használnék, csak wifivel.
Az 512 ram nem bizonyul valahol kevésnek? Olvastam hogy néhány program el se indul emiatt. Mennyire gyakori probléma ez, sok appra vonatkozik? 1-2 éven belül lehet hogy használhatatlan lesz emiatt?
Mik az eddigi tapasztalatok, pro és kontra, miért vegyem miért ne, mire figyeljek.
S3 mini-t is vehetnék, de felvetődött bennem a kérdés hogy minek, ha ez is elég arra amire nekem kell.
Mivel első okostelefonom lesz ezért wp8 vagy android számomra mindegy, egyiket sem ismerem behatóan.Köszönöm a segítséget, és remélem több embertől is kapok infókat, véleményeket, tapasztalatokat.
-
T_Stark
őstag
Ma voltam egy kicsit sétálni a kütyüvel, és azt kell mondjam elég korrekt képeket csinál, még a gyári kamera app-al is. El is gondolkodtam hogy megvegyem-e egyáltalán a ProShot alkalmazást, vagy nem kell.
-
randras
veterán
Köszönöm a válaszokat.
Így az első nap végére meg kell mondjam ámulok a rendszer pozitív összhatásán, nem kiabálom el, de tetszik. Néhány apróság zavar csak, ami nem a telefon low-end létéből fakad, pl.:
Elég gyakran kérdezgeti le az aktuális helyemet valami, látom felvillanni az indikátort. Külső app lehet, vagy ez normális?
Illetve ha tudnátok segíten, hogy a rengeteg Dropbox app közül melyiket is kellene leszedni... mert egyre több és több a kipróbálásra letöltött app, és nem akarok feleslegesen szemetelni a rendszerben.
-
forest_ns
tag
Sziasztok!
Kérdés, van e valakinek tapasztalata; ha a Bállítások->mobil adatátvitel->Adatroaming beállításait roaming kikapcsolásra állítom, akkor külföldi hálózaton nem bonyolíthat semmi adatforgalmat (gps, időjárás, stb)?
Valamint a böngészőt sem engedi, amíg át nem állítom? Jó lenne ha nem kéne tízezreket fizetni potyára..
.
Előre is köszi a válaszokat. -
kitzz
tag
Igazán hálás vagyok mindenkinek a segítségért! You guys rule!
Egyelőre, *kipp kopp* le is kopogom, fantasztikusan működik, siklik, mint egy szánkó a pályán. Wifit érzékeli, appokat lazán letölti, gmailt szinkronizálta kérdés nélkül, zenéket, videókat simán szinkronizálja a számítógéppel. Honlapokat szupergyorsan betölti (Explorer.... khmm)
Holnap megpróbálok vele telefonálni is.
-
fferi92
csendes tag
Pár napja megajándékoztam magamat egy 520-al. Egyenlőre meg vagyok elégedve vele, azonban a készülékemről egyszerűen nem tudom fájlokat(képek, videok) átmásolni a számítógépemre. Letöltöttem a megfelelő alkalmazást, de azt írja ki hogy zárolva van a készülékem. ezt nem nagyon értem. A másik hogy bluetooth-on is megpróbáltam, akkor meg a teló írta ki h olyan gépre akarok kűldeni ami nem támogatja ezt. Ezt se nagyon értem
Valaki esetleg tudna segíteni! -
drzsoo1
aktív tag
Olyan problémával szembesültem, hogy a whatsapp fiók aktiválása sikertelen "verification failed". Azt írja hogy nincs net kapcsolat. live fiók készítés is ez miatt sikertelen. wifi aktiv, marketplace betöltődik, tehát működik. Lehet hogy ehhez nem jó a wifi csak a mobilnet?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legkedvezőbb árú WP8-as finn okostelefon már most is a Lumia 520, és akkor még a szolgáltatói akciókba be sem került. És majdnem mindent tud.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Direct One (műholdas és online TV)
- sziku69: Szólánc.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest