Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DraXoN

addikt

válasz mcs #74 üzenetére

Az optimalizáció sokat számíthat a "problémán".
    De nem lehet azt elvárni, hogy mindig azonos eltérés legyen a két cpu között, nem azonos architektúra más órajelen, a két cpu kívülről azonosan működik, de a belső felépítés teljesen más (és itt nem csak a ccx miatt), eleve a cpu mag maga másképp épül fel, másképp rendeződnek benne a végrehajtóegységek, más a pufferméret, "vezetékhosszak"... ezek hatalmas eltérések, és ahhoz képest szerintem nagyon is meglepő, hogy mennyire együtt tud működni két belülről másképp működő egység.. szerintem relatív egy-két esetet kivéve szépen együtt skálázódnak a két gyártó cpui egymáshoz viszonyítva...

Intelnél sokszor az adja a "bamm" érzést, hogy magas az egymagos turbó órajele. Ezen javított sokat most a második generációs ryzen.. (de nem érte még utol).. Illetve a sokmagos optimalizáció még mindig "gyenge", hiába léteznek már 10+ éve több mint 2 magos cpuk (vagy megáll 2-4száll támogatásnál az adott program)...

• Tyrel

őstag

válasz mcs #74 üzenetére

Igen azon nem is csodálkozok, abszolút nem is véletlen hogy az 1. generációs Ryzen-re nem vetettem rá magam, pedig 3570K tulajként már ésedékes lett volna akkor is... de sok gyerekbetegsége volt még, és érthető ha ezen egyesek kiakadtak...

...ez a 2. generáció a hozzá tartozó új chipset családdal viszont már egész vállalhatónak tűnik. :U

Új hozzászólás Aktív témák