Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #425 üzenetére
Na most winen a botnet már tényleg nem ezen múlik. Viszont ezen azért szakadtam [link]
-
Dr. Akula
félisten
Net use: itt azt írják user név elé oda kell írni a workgroupot és működik.
"csak olyan dolgokat csinálok meg, amiről eszembe jut, hogy felmerülhet. a teljesen agyhalott kinyakatekert marhaságokról nem jut eszembe, hogy utána kellene nézni, tehát azt nem csinálom meg."
Tehát a windows telepítése óta nem jutott eszébe a rendszergazdának? Akkor az ő baja. Vagy ennyire érdekli, akkor meg a következmény se fontos.Hát ja, a windows néha kicsit önjáró, de ennek oka van, és be lehet szűntetni. Az ok: a sok "macskát a mikróba" homeuser. Alapvető biztonságért muszáj ezeket irányítani, legalább alapbeállításokkal. Aki meg ért hozzá az úgyis kikapcsolja, aki meg nem, annak mindegy, közérdekből meg jobb így. Pl. nem lesz zombi a gépéből amivel másokat hekkelnek. Melóban is sokszor látom hogy a frissítéseket addig tolják amíg csak lehet, aztán meg munkaidő vége, gép kikapcs, dolgozzon a gép amikor akar, csak ne munkaidőben, azon kívül meg le van kapcsolva, hát jó hogy majd egy lefagyás utánl fog beindulni a frissítés, mert máskor nem tud. Szarok bele mentalitásra ez pont jó reakció, majd máskor nem szarik bele. Időnként jó is az ha kicsit összeomlanak a dolgok, nevelő hatású. Megjegyzi, ha máskor nem akar így járni, akkor megfogadja a rendszergazda tanácsát. A focisták is kb. így bántak a géppel, ennyire volt nekik fontos, most megtanulták hogy 1. kell hozzá rendszergazda, ha esetleg a bérezésén spóroltak volna, 2. nem árt karbantartani a masinát. Már rögtön win telepítéskor be kellett volna állítani hogy no update csak ha az admin azt mondja hogy mehet.
-
bambano
titán
válasz
King Unique #425 üzenetére
oké, lépjünk túl ezen az eredménykijelzőn. van még rossz példa dögivel.
hogy csak az elmúlt évet emlegessem, amikor "kicsit" tukmálták a w10 frissítést... -
King Unique
titán
Nyilván ez is benne van, de speciel a patch kedd után abban a hónapban nem nagyon jött ki újabb frissítés. Havonta le szoktam screenshotolni és 2015 március 10-én (nálam) 13 db alap update volt + 2 db választható + 1 Skype. Illetve még az Office, ha volt fent a gépen. Azt nem tudni mennyire volt up to date a rendszer, de ha már egyszer nekiállnak rendesen lefrissíteni, akkor utána nem nagyon volt neki abban a hónapban mit feldobnia. Illetve nem is minden esetben kell neki újraindítás. Valamint - javítson ki valaki, ha tévedek - én úgy tudom azon a laptopon Win7 volt, nem pedig Win10. Előbbinél viszont lazán állítható a WU a fentebb említett opciókra.
"ha a w10 nem döntene úgy, hogy hiába frissítetted tegnap, hiába nincs ütemezett update, de mégiscsak frissít, és ettől akár időproblémába, akár kompatibilitási problémába ütközhetsz."
Ha van újabb update, akkor lehet frissít, de pont a 10-esnél van a 12 órás aktív időszak, amikor viszont nem. Ráadásul menet közben módosítható, illetve ha be van ütemezve, az is felülbírálható egyéni időpont megadásával. Frissítésnél hibába meg ugyanúgy mindkét rendszernél bele lehet futni, jártam már így Linuxnál is, amit fentebb említettem.
(#422) Iscariah: az sem jobb, ha mindenkinél alapból le van tiltva és építik a botnetet... Illetve újfent volt róla szó, hogy van lehetőség az állítására / ütemezésre régebbi & új rendszernél egyaránt.
-
bambano
titán
válasz
Dr. Akula #421 üzenetére
"Tehát mit nem tudsz csakis te egyedül megcsinálni?": félrebeszélsz. hivatalosan le van írva, hogy nem lehet. korábban volt rá kerülő megoldás, ami a w10 prof-ban már nem működik. hogy én nem tudom megoldani, az rendben lenne, kutyát nem érdekli, de kérdeztem szakmai topicban és ott sem tudtak működő választ adni.
nem tudom azt megcsinálni, hogy (betűk példaként) a h: meghajtóra felmappeljem az user egyedi azonosítójával a szerverről a home megosztását, miközben a könyvelő program megosztását az n: meghajtóra konyvelo userrel felrakjam. a
net use h: \\titkarno@server\home\titkarno és a
net use n: \\konyvelo@server\konyvelesegyütt nem megy. az sem megy, hogy az egyik parancsnál netbios nevet írjak, a másiknál meg szerver ip címet, ezt tanácsolja ugyanis a webes tanácsolók többsége.
"Valószínűleg egyedül neked lehetett fontos az NFS": tévedés, ez konkrétan emvy kollégának volt baja. nekem nfs szerverre van szükségem, de az a win srv 2k12r2-ben konkrétan van.
"Ha már nem képes kikapcsolni az automatikus frissítést, ami az alapvető user fogyatékosság volt.": csak olyan dolgokat csinálok meg, amiről eszembe jut, hogy felmerülhet. a teljesen agyhalott kinyakatekert marhaságokról nem jut eszembe, hogy utána kellene nézni, tehát azt nem csinálom meg.
linuxon nincs probléma a frissítéssel, mert default a linux nem okoskodik semmiben. az csak windowsnál van, hogy bemeséli neked, hogy ő mindent jobban tud, majd kiderül, hogy mégse, és utána órák hosszat kattingathatsz, mire kikapcsolod az összes disznóságát. a w10 telepítőben három oldalon keresztül kell kattogtatni, hogy lebeszéld azokról az adatlopásokról, amiről hagyja magát.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Apollyon #422 üzenetére
"Alapból miért is van bekapcsolva, hogy magától frissítgessen ÉS indítsa újra a gépet?"
Mert a sok homeuser magától sose tenné meg, legalább kényszerítve van. És mivel abból több van mint cégesből, hát ezért. Cégnél meg ott a rendszergazda, ha nem állítja át, az az ő baja."Simán meg lehetett volna oldani, hogy legalább rákérdezzen alapból, és ha a user úgy kívánja, akkor beállítja hogy a gép újraindíthatja magát kérdés nélkül."
Simán meg is van oldva: -
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #410 üzenetére
Na ez is annak a következménye hogy az ms vagyis a win még mindig hülyének nézi a felhasználót. Alapból miért is van bekapcsolva, hogy magától frissítgessen ÉS indítsa újra a gépet? Teljesen logikátlan. Simán meg lehetett volna oldani, hogy legalább rákérdezzen alapból, és ha a user úgy kívánja, akkor beállítja hogy a gép újraindíthatja magát kérdés nélkül. A többit már leírta bambano.
-
Dr. Akula
félisten
"nem lehet megcsinálni"
Tehát mit nem tudsz csakis te egyedül megcsinálni? Betávoliasztalozni a szerverre, vagy run as-al indítani egy TC-t?Valószínűleg egyedül neked lehetett fontos az NFS (de az is valszeg csak azért mert végre valami piszlicsáré dolog amibe bele tudsz kötni), azért nem égettek rá energiát. Amúgy már Win8-ban se volt.
"frissítés miatt nem indult el a meccs"
Nem. Valami reboot után kezdett csak el frissíteni a gép. Az meg nem a Windows hibája hogy a rendszergazda így állítja be, amúgy meg annyira szarik a rendszerébe hogy vagy 1 éve nem frissítette, különben nem talált volna annyi újdonságot a winupdate. Meg a netre is bizonyára kötelező volt felkötni egy eredménykijelző notit, mert az kell..."erre volt az a javaslat, hogy készüljenek fel előre, frissítsék az adott gépet 1-2-3 nappal korábban"
Ha már nem képes kikapcsolni az automatikus frissítést, ami az alapvető user fogyatékosság volt."Ami egy logikus lépés lenne, ha a w10 nem döntene úgy, hogy hiába frissítetted tegnap, hiába nincs ütemezett update, de mégiscsak frissít, és ettől akár időproblémába, akár kompatibilitási problémába ütközhetsz."
1. Nem Win10 volt, ez bukta.
2. Ha nincs mit, az se frissít. Linuxon ez így működik, hogy itt is feltételezed?
3. Ha nincs frissítés, milyen problémába ütközhetsz? -
bambano
titán
válasz
Dr. Akula #418 üzenetére
"És ebben mi a spanyolviasz? Ez windowsnál is tök alap.": ez annyira tök alap, hogy nem működik. megismétlem a kedvedért: nem lehet megcsinálni.
"Linuxból mindegyik 0 Ft, míg Windowsból nem, talán valamivel el kell érni hogy a drágábbat is megvegyék, nem, hoppá?": pl. az nfs klienst a w7 prof tudta, a w10-ből meg csak az enterspájz. ingyen felupgradelted és elveszítettél egy fontos funkciót.
(#419) Dr. Akula "Miért is nem tudhatod? Frissíteni addig kell amíg ki nem írja hogy már nincs mit (egymásra épülő updatek), ha meg nincs mit, akkor csak tudod hogy vége, nem?": nem akarod érteni a leírt helyzetet. frissítés miatt nem indult el a meccs. erre volt az a javaslat, hogy készüljenek fel előre, frissítsék az adott gépet 1-2-3 nappal korábban. Ami egy logikus lépés lenne, ha a w10 nem döntene úgy, hogy hiába frissítetted tegnap, hiába nincs ütemezett update, de mégiscsak frissít, és ettől akár időproblémába, akár kompatibilitási problémába ütközhetsz.
"Szóval szokás szerint megint ot tartunk hogy user error": szokás szerint ott tartunk, hogy nem érted vagy nem olvasod el azokat a mondatokat, amik téged cáfolnak.
-
Dr. Akula
félisten
Miért is nem tudhatod? Frissíteni addig kell amíg ki nem írja hogy már nincs mit (egymásra épülő updatek), ha meg nincs mit, akkor csak tudod hogy vége, nem? Vagy ez linuxban nem ilyen egyértelmű, józan paraszti észjárás?
Szóval szokás szerint megint ot tartunk hogy user error, nem Windows hiba, de ez a tény ugye nem zavar meg 1 linuxfant se abban hogy legközelebb megint felhozza. Miért kell ilyen nyilvánvalóan kamu (már az idézett cikk elolvasásakor is magától értetődő) indokkal egyáltalán előhozakodni? Bepróbálkozás, hátha valaki benyalja? Szerintetek is annyira hibátlan a Windows hogy már csak kamu indokkal lehet belekötni?
-
Dr. Akula
félisten
"linuxnál simán meg tudod oldani, hogy egy kliensről ugyanarra a szerverre különböző felhasználói azonosítóval kapcsolódj fel"
És ebben mi a spanyolviasz? Ez windowsnál is tök alap."például nekem még sosem volt olyan problémám linuxszal, hogy valamit csak az enterprise verzió tudott, a prof meg nem. hoppá, linuxból nincsenek butított verziók..."
Linuxból mindegyik 0 Ft, míg Windowsból nem, talán valamivel el kell érni hogy a drágábbat is megvegyék, nem, hoppá? -
bambano
titán
válasz
King Unique #416 üzenetére
majdnem. ha előbb ránéz valaki, akkor azt az update-t, ami addig várakozott, zavarta volna le. de soha nem tudhatod, van-e másik, újabb, stb. és nem csak a méret vagy az idő miatt állhat fejre a cucc.
-
King Unique
titán
Ha előbb ránéz valaki, akkor lezavarhatta / átállíthatta volna. Ha aztán összeomlik a rendszer, akkor utána legalább a frissítés idejét megspórolják, ami a cikk témája. Meg aztán normál esetben a nagyját eleve OS alatt végzi el és utána már a szokásos újraindítási folyamat viszonylag hamar megvan.
De mindegy, vedd úgy, hogy nem írtam semmit. -
bambano
titán
válasz
Dr. Akula #413 üzenetére
például a linuxból nem szedték ki főverzió váltásnál az nfs klienst.
például a linuxnál simán meg tudod oldani, hogy egy kliensről ugyanarra a szerverre különböző felhasználói azonosítóval kapcsolódj fel.
például nekem még sosem volt olyan problémám linuxszal, hogy valamit csak az enterprise verzió tudott, a prof meg nem. hoppá, linuxból nincsenek butított verziók...
user error: hogy miért vesz vagy lopat valaki home verziót céges munkaállomásra, azt nem tudom. a magam részéről az igénytelenség csúcsának tartom, hogy egy céges gépen lopott xp home van. mi a fenéért nem bírt már profot lopni, ha már agyilag nem jut el odáig, hogy vásároljon... -
Dr. Akula
félisten
válasz
Fél óra frissítésnél nem a "megjött a heti pakk" eset forog fenn, hanem egy legalább évig le se szart noti azóta elmaradt frissítései. Ha már kikapcsolni nem képes a rg hogy ne települjön automatikusan, se az elhalasztás gombra rányomni, legalább előtte rányomhatott volna az updatere, hogy utána már esélye se legyen találni valamit. Persze ez is az MS hibája, miért nem hívta fel a rendszergazdát telefonon hogy frissíteni kéne meccs előtt.
-
bambano
titán
válasz
még akár igazad is lehetne, ha a tapasztalat nem azt mutatná, hogy az ms olyan elementáris baromságokat is képes kitalálni, amire nem tudsz előre felkészülni (mert eszedbe sem jut, hogy ennyire hülyék). ugyanez igaz az átlag ms userre...
szóval kb. semmivel nem lettek volna beljebb, ha előtte is ellenőriznek valamit. inkább azzal lettek volna beljebb, ha az a gép egyáltalán nincs kiengedve a netre.
-
King Unique
titán
válasz
Apollyon #405 üzenetére
Hát én ezt nem feltétlen fognám csak az OS-re. Az alap, hogy egy fontos esemény előtt elvégeznek bizonyos dolgokat, pl. ellenőrzik és ha kell, akkor rendbe rakják a közvetítésen használt gépet. Valamint itt nem arról volt szó, hogy március 13-án jött rá hirtelen egy csomó update, mert a patch kedd is 10-én volt. Szóval megtehették volna napokkal előtte, de nyilván tojtak rá...De, ha épp nem akarnak a frissítéssel foglalkozni, akkor egy / több IT-s emberkének csak lehetett volna ott annyi esze, hogy közvetítés előtt ránéz a rendszerre és átmenetileg kézire állítja, vagy kikapcsolja, ha szükséges. Sőt, egy ilyennek talán nem is kéne feltétlen online lennie. Mert mondjuk nyilván nem ilyen helyzetben áll neki frissíteni az ember egyik OS-nél sem. Az még hagyján, hogy meddig tart, de benne van a pakliban, hogy esetleg rosszul sül el. Ez pedig akár előfordulhat mindegyik rendszernél.
Másrészt az igaz, hogy a Windowsnál a frissítés kicsit nyögvenyelős és ilyen téren jobb egy Linux. De azért előbbieknél is lehet némi különbség e tekintetben. Az említett cikkben Win7 volt a gépen (laptop), ha jól tudom. Annál pedig azért kicsit más a frissítési modell, mint a Win10-nél, szóval ne keverjük! Utóbbinál eleve összegző frissítések vannak, amik nyilván előnyösebbek. Aztán a cikkből nem nagyon derült ki, hogy milyen hardver volt alatta. Mert azért az is számíthat, illetve maga a HDD/SSD. Előbbin egy nagyobb adag azért máshol sem megy le egy pillanat alatt, SSD-n már inkább.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Apollyon #405 üzenetére
"Ne próbáljuk már meg úgy beállítani, hogy a windows hiba mindenképpen user hiba legyen."
Miért kinek a hibája egy amatőr user error? Az MS-nek kellett volna szólnia írásban, 3 példányban, hogy meccs előtt kapcsolja már ki az automatikus ápdétet? Tiszta amerika, ahol a mikró gyártó a hülye ha az user beleteszi a macskát szárítani, logikus..."Más rendszereken miért nincs ilyen probléma?"
Mert azokat még erre se használják. Az 1-2% elterjedtségükkel nem volt sok esélyük felbukkanni itt se. Nem őket dobta a gép.Win10-nél ennyi idő alatt amennyit ezek csak a frissítéssel szenvedtek, a teljes rendszer telepítése belefér up-to-date frissítéssel együtt. Persze akik a "régen minden jobb volt" jegyében az őskövületeket preferálják (más topikokban még a mellüket is döngetik hogy menyire királyok), azok így járnak. Én nagyon nem tudom sajnálni ezt a csapatot, mert ennyire vették komolyan a számítástechnikát, gondolom tipikus szükséges rossz, ne kelljen rá költeni, majd Pistike szomszédja megoldja ingyen; valahogy. Hát így sikerült. Erre a "szakira" rábíznál egy Linuxot?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
attila9988 #407 üzenetére
Akárcsak titeket.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #403 üzenetére
"Igen, ez meg a másik és lehet régóta nem volt frissítve a rendszer, egyszerre sokat kellett telepítenie. Mert azért néhány db felrakásánál nem feltétlen szöszöl eddig. "
Ez még nem indokolja meg, hogy ennyi év után is ilyen lassú, fájdalmas legyen a frissítés. Egy fizetős rendszerről beszélünk, ahol az ilyesmi abszolút megengedhetetlen, pláne, hogy mondhatni ők is áttértek rollingra. Ne próbáljuk már meg úgy beállítani, hogy a windows hiba mindenképpen user hiba legyen. Más rendszereken miért nincs ilyen probléma? Mert ott normálisan megoldották? Épp az, hogy több frissítésnél is menjen le gyorsan mint ahogy kevesebbnél. Persze időarányosan, de ha ezt nézzük a kevés frissítés is sokáig tart.
Ott van még az is, hogy nem mindenkinek van lehetősége minden nap az update-ekkel foglalkozni, pláne ha ilyen körülményes az egész. Ez meg szintén ne a user hibája legyen. Ha az Archlinuxot nézzük ott kb. minden nap jön frissítés, sokkal több mint ami win10-re jön. Nos egyértelműen nem fogok minden nap frissíteni, max hetente-kéthetente. Akkor lemegy elég sok csomag, mégis megvan pillanatok alatt. Ez miért nem működik a winen már lassan évtizedek óta?
-
King Unique
titán
válasz
Dr. Akula #402 üzenetére
Igen, ez meg a másik és lehet régóta nem volt frissítve a rendszer, egyszerre sokat kellett telepítenie. Mert azért néhány db felrakásánál nem feltétlen szöszöl eddig. Illetve azt a linkelt topikban is írtam, hogy pl. a havi patch kedd pont napokkal korábban volt és megoldhatták volna akár akkor is. Valamint Win7/8 esetén még simán beállítható, hogy a frissítéseknél csak értesítést küldjön / letöltse / letöltse és telepítse, de akár le is tiltható. Ha pedig a megfelelő van beállítva, akkor egy (kényszeres) restart után sem kezdi el csak úgy telepíteni őket.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
King Unique #401 üzenetére
Meg milyen amatőr már hogy egy (ezek szerint nem) fontos meccs technikája kint lóg a neten, és összevissza frissítgetheti magát, nincs egy rendszergazda aki 1. kihúzná a netkábelt, 2. ha már kell az xhamstert nézni valamin mert olyan unalmas a játék, legalább a frissítések telepítését letiltaná. Ha ennyit képes volt elmatyizni frissítéssel, az egy jó régen nem frissített Win7 lehetett (vagy XP és most ment rá az uccsó pakk), Win10 ennyit akkor se molyol ha reinstall utáni 1. frissítés van.
-
King Unique
titán
válasz
Dr. Akula #398 üzenetére
Itt állítólag összeomlott a rendszer és azért indították újra. De ki tudja, hogy mi volt annak is az oka, mert magától azért nem feltétlen borul csak úgy meg... Illetve elhalasztani valóban el lehet, a 7-esnél (cikk alanya) 4 óráig, az újaknál meg még tovább (pl. W10-nél 12 órás aktív időszak van). Továbbá ilyen frissítés + restart felállásnál lehet akár a másik rendszernél is szívni. Futottam már bele olyanba, hogy egy nagyobb frissítés (kernel is frissült) után csak fekete képernyő volt, vagy épp más esetben boot hibaüzenet és
fsck
javítással kellett szórakozni.Én már nem próbálok igazán senkit, úgyis totál felesleges...inkább csak kiigazítom néha a kicsit egyoldalú állításokat.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #399 üzenetére
Vagyis annyival előnyben vagyok hozzátok képest hogy én legalább tanfolyamon hallottam arról amihez hozzászólok, ti meg ott se.
Ez konkrétan egy windows topik, hogy kerülnek ide linux hittérítők? Persze költői volt...
"hb1 és a többiek, n+1 nevet lehetne még írni itteni topikokból, akik próbáltak jobb belátásra bírni téged, de már feladták."
King Unique és még ki tudja kik próbáltak titeket jobb belátásra bírni, talán még nem adták fel, de valszeg alszanak épp. -
bambano
titán
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #392 üzenetére
"És mindig a másikra hárítasz. És mindig csak te. Nem furcsa ez?"
De, furcsa hogy te csinálod és másra kened."Lökted a rizsát arról, hogy terminálozás meg forráskódból fordítás meg még sorolhatnám de már nem is számolom, hány alkalommal meséltük már el neked, hogy ezek a dolgok miként vannak, vagy nincsenek. Ennek ellenére ugyanazokat a hülyeségeket írod le érvként minden ilyen alkalommal."
Ahogy ti az 1000x megcáfolt windowsos kamukat. -
Dr. Akula
félisten
"és azt is látom, hogy nincs igazad."
Rosszul látod."nem teszel helyre semmit, mert nincsenek valós érveid."
De igen. Akinek nincs, az te vagy."az amerikai bírósági ítéletek azok M.F.Á meg chremtrail"
Az általatok kitalált "ítéletek" azok. Meg a félig valós alappal rendelkező, de ellenkezőjére ferdített is. De még ezzel se erőltetitek magatokat, csak "nem úgy van az" meg "Windows sux" beleböfögéssel. Az meg végképp nem ér semmit."az ms-nek van brutális lobbihadserege, nem a linuxnak"
Tényleg?Itt vagytok ti linuxfanok élő cáfolatnak. Ti vagytok a pingvines hittérítő hadsereg.
"a linuxnak nincs sem pénze ilyesmire, sem szüksége rá."
Akkor miért csináljátok? Miért kell minden windowsos hír alá egy linuxos hittérítést trollkodni? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Akula #387 üzenetére
És mindig a másikra hárítasz. És mindig csak te. Nem furcsa ez?
Lökted a rizsát arról, hogy terminálozás meg forráskódból fordítás meg még sorolhatnám de már nem is számolom, hány alkalommal meséltük már el neked, hogy ezek a dolgok miként vannak, vagy nincsenek. Ennek ellenére ugyanazokat a hülyeségeket írod le érvként minden ilyen alkalommal.
"Windows az csak szar lehet, ami Linux, az egyenesen az isten seggéből pottyant ki" Ezt meg te magyarázod bele mindenki más mondandójába. Ha érveket írnak neked, akkor jönnek ezek a fasságok.
-
bambano
titán
válasz
Dr. Akula #390 üzenetére
"Ha értenéd amit válaszoltam, akkor felfogtad volna hogy saját magadról beszélsz.": nyugi, én pontosan értem, hogy miről beszélsz és azt is látom, hogy nincs igazad.
"Nem, csak helyreteszem a linuxos hittérítést, mert már nagyon unalmas mindenhol ezt a baromságot látni.": nem teszel helyre semmit, mert nincsenek valós érveid.
"Hol, Molnár F. Árpádnál és chemtrailes híveinél?": groklaw-ot olvastál már? neked az amerikai bírósági ítéletek azok M.F.Á meg chremtrail?
"Ha te is tudod hogy be kéne fejeznetek, akkor mi tart mégis vissza?": hiába próbálsz úgy tenni, mintha szimmetrikus lenne a helyzet, de nem az. az ms-nek van monopóliuma, az ms-nek van fizetett bloggerhadserege, az ms-nek van brutális lobbihadserege, nem a linuxnak. a linuxnak nincs sem pénze ilyesmire, sem szüksége rá.
-
Dr. Akula
félisten
Ha értenéd amit válaszoltam, akkor felfogtad volna hogy saját magadról beszélsz.
"te meg windowsos hittérítést csinálsz"
Nem, csak helyreteszem a linuxos hittérítést, mert már nagyon unalmas mindenhol ezt a baromságot látni."Minden rosszról, amit el szoktam mondani a windowsról, újságcikk van, bizonyíték van, ami alátámasztja."
Hol, Molnár F. Árpádnál és chemtrailes híveinél? Mert kb. annyira komolyak ezek a mesék, amiknek értelemszerűen semmi alapja nincs, és már 1000-szer meg lettek cáfolva, de ilyenkor újraindul a linuxfan mantra és megint előrángatjátok hogy megint megcáfoljuk, aztán kezdődik minden előlről, nem tanultok semmit. Újságcikkek ellenben az olyan közkedvelt mítoszokról vannak miszerint a Linux vírusmentes, az csak Windows only. Hát nem."(I)Ha ezt a szektás hittérítést befejeznétek, nem lenne itt semmi probléma. ugye?(/I)"
Ha te is tudod hogy be kéne fejeznetek, akkor mi tart mégis vissza? -
King Unique
titán
válasz
Apollyon #382 üzenetére
Ez a lassabb leginkább HDD esetén igaz és főleg egy kisebb hardverigényű rendszer esetén, mint fentebb említve volt. SSD-nél már nem érezni akkora különbséget, sőt. Persze lehet egy Windows valamivel jobban támaszkodik rá, teszteknél talán jobb érték jönne ki Linuxnál, de az SSD, az SSD.
A szívás dolgot megint ne ragozzuk, mert fentebb szintén volt róla szó, hogy hardveres / szoftveres környezet függvénye is. Firefoxot régóta használok, de az említett problémát max. akkor tapasztaltam, ha túl sok fül + sok flash tartalommal operáló oldal volt megnyitva. Amúgy általában nem. A frissítés része a Linuxoknak valóban jobb, az igaz. Viszont ott is van amikor restartot kér, nemcsak a Windowsnál van ilyen. Utóbbinál a dupla restartra volt már példa, de azért nem az a jellemző. Illetve az a havi 1-2 alkalon, amikor újra kell indítani, azért nem olyan sok. Sőt, nem is muszáj egyből újraindítani, pl. a 8.1-nél is jól el lehet tolni, de éppen a 10-esben akár 12 órás aktív időszak is beállítható, ami menet közben módosítható.
Továbbá lehetne bőven előhúzni példákat a másik rendszernél is, pl. nyílt / zárt driver, laptopoknál fényerő beállítási, Wi-Fi és egyéb problémák. Vagy az sem mindig kellemes, amikor egy bizonyos komplex feladatra kéne egy grafikus alkalmazás, de nincsen, csak parancssoros, vagy esetleg csak több grafikus programmal megoldható ugyanaz. Vagy éppen múltkor futottam bele olyanba, hogy jobb híján akkor írjak rá egy scriptet. Ellenben Windowsnál ugyanazt meg tudtam csinálni pár kattintással grafikus felületen. Szóval nemcsak játék, tervezőprogram meg ilyenek itt a téma, illetve szívás ugyanúgy lehet mindkét oldalon. Aki nem akar mindig a rúd rossz végén állni, illetve kompromisszumokat kötni, az meg inkább multiboot megoldásban gondolkodik.Ezt a "miértet" megint felesleges ragozni, mert ez már rég lefutott dolog és ezen területen számottevő változás vsz úgysem lesz. Ahhoz jóval előbb kellett volna lépni. Majd inkább a jövőben a mobil eszközök és rendszerek nagyobb térhódítása lehet ilyen téren az érdekes. Valamint ezt a költség dolgot se feszegessük szerintem, fentebb már kitértem rá.
-
bambano
titán
válasz
Dr. Akula #383 üzenetére
én nem buknék semmit, ha értenéd, amire válaszolsz, felfogtad volna, hogy rólad volt szó, nem rólam.
te meg windowsos hittérítést csinálsz.
1. a linux sokkal, nagyságrendekkel jobb, mint ahogy a windows hívek szeretik előadni. szokásos példa: nekem akarják megmagyarázni, hogy a linux alkalmatlan desktopnak, nekem, aki legalább 20 éve linuxot használ desktopnak.
2. Az az arrogancia ahogy a Windowst véded, pláne 0 hitelességgel, na az bántja sok ember csőrét. Azt kellene végre észrevenned, befogadnod, elfogadnod, hogy a windowst nem ok nélkül fikázzuk. Minden rosszról, amit el szoktam mondani a windowsról, újságcikk van, bizonyíték van, ami alátámasztja. Ezeket te olyan szinten ignorálod, és olyan nagy erőfeszítéssel hagyod figyelmen kívül, ami veled kapcsolatos hiedelmeket is megalapozhat."Olyan vitát még nem láttam ami úgy indult volna hogy "szar a Linux", de olyat mindig ami "szar a Windows"-zal.": ideje elmenned a szemészetre.
"Ha ezt a szektás hittérítést befejeznétek nem lenne itt semmi probléma.": Ha ezt a szektás hittérítést befejeznétek, nem lenne itt semmi probléma. ugye?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #386 üzenetére
Ha azt írnátok le hogy mi van, senkit nem zavarna. De ti csak "jöttök a sztereotípiáitokkal", meg a nyilvánvaló baromságokkal, bullshitekkel. Úgy akartok hittéríteni, hogy ami Windows az csak szar lehet, ami Linux, az egyenesen az isten seggéből pottyant ki, hát csakis jó lehet, még a hibaüzenet is. Ez nyomja fel a pumpát mindenkinél.
"Újra és újra ugyanazok a körök mennek le minden ilyen topicban, ahol feltűnsz."
És ki az aki ugyanezeket a köröket x+1.-szer is (hiábavalóan) lefutja? Csak nem te? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Akula #383 üzenetére
Az bassza sokunk csőrét, hogy hiába írjuk le neked mi van, mi nem úgy van ahogy írod, te mégis csak jössz a sztereotípiáiddal. Újra és újra ugyanazok a körök mennek le minden ilyen topicban, ahol feltűnsz.
Meg még az, hogyha leírunk valamit, az gyakran totál kicsavarva jön vissza. Ott volt a Raytheonos példám a másik topicban, az is jól meg lett csavarva csak tudnám minek. Mindegy....
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Apollyon #382 üzenetére
Még ha valóban így is lenne, akkor se váltana senki, mert nem a Windows belső felépítéséért választják ezt az emberek, hanem a rajta futó programok miatt. Amik nincsenek meg Linuxra, így váltani sincs mire. Igen, legfőképp játék miatt, ami minden háztartásban előfordul.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #380 üzenetére
Ja SSD-vel kapcsolatban még, hogy nyilván gyorsabb, és így jobban megéri főleg hogy manapság a kisebbeket már szinte gombokért adják. Amikor én anno váltottam akkor inkább csak a boot lett gyorsabb meg a programtelepítés. De valóban jobb, igen. Viszont a párszáz KB-os programoknál ma sem érzem úgy, főleg hogy egyre több mindenből hagyom el a gui-t és már DE-t sem használok.
-
Dr. Akula
félisten
Asszem akkor a jómunkásember címedet is buknád, nagyjából az egészet linuxos hittérítéssel szedted össze...
Egyébként senki nem kívánta a Linux eltűnését, jó az hogy van, de:
1. Messze nem olyan tökéletes ahogy a híveik szeretik előadni.
2. Az az arrogancia ahogy a Windowst fikázzátok, pláne 0 hitelességgel, na az bassza sok ember csőrét. Ha ezt a szektás hittérítést befejeznétek nem lenne itt semmi probléma. Olyan vitát még nem láttam ami úgy indult volna hogy "szar a Linux", de olyat mindig ami "szar a Windows"-zal. -
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #380 üzenetére
Nem akartam nagyon belemenni, de nem csak az a baj a win10-zel hogy lassabb, ugyanazon a hardveren mint egy régebbi linux.
Hanem konkrétan azzal is, hogy például olyan gyermekbetegségei vannak még mindig, ami már XP-ben is volt. Nekem van egy eredeti win10 pro-m, és ha nem jutottam volna hozzá olyan olcsón, akkor lehet most morcos lennék, de inkább csak röhögök. Pl. a frissítés még mindig kész katasztrófa, hogy nem tud meglenni egy újraindítás nélkül, de néha 2-vel sem. Imádom amikor kéri az újraindítást, ami megtörténik, aztán mégegyszer újraindul. Aztán ott van, hogy elindul a firefox, majd amikor be akarom zárni azt az egy lapot amit olvastam, akkor fogja és a program nem válaszol. WTF? Ezt már a win98 is csinálta, egy röhej.
Érdekes, hogy a másik platformon sosincs ilyen, bezárom és bezáródik. Olyan bonyolult feladat ez?Nem értem, hogy miért ennyire csökönyösek, és miért nem vesznek át több mindent a linuxból... Az mindig is ingyenes volt, szabadon felhasználható, senki nem tiltja hogy átvegyenek ötleteket. A frissítési methodot már mondjuk úgy ahogy átvették, bár csak a maguk katasztrofális módján, meg majd talán egyszer egy normális csomagkezelő is bekerül.
Meg még sorolhatnám, de nem fogom. Szóval igenis, itt szívatja magát az ember még mindig a winnel meg az ezeréves megoldatlan problémáival.
Az meg, hogy miért van elterjedve annyira a win meg az mso: egyrészt ők voltak az egyik elsők, oké. Másrészt visszaélnek a piaci erőfölényükkel. Lehetett már olvasni nem gyenge, aljas disznóságokat, amivel az ms szokott trükközni. Kb. ugyanúgy ahogy az a féreg intel szokott hogy kiszorítsa az amd-t (mielőtt belekötnél, régóta intelt használok). Csúsztatnak ide-oda egy kis pénzt, aztán tessék, mindenki mso-n fog tanulni már az iskolában is win platform alatt, természetesen az adófizetők pénzéből.
Na ez a baj, hogy nem hagyják a szabad versenyt, plusz ott van még az a klassz vendor lock-in is aminek a számos következménye közül pl. ez a hír, meg az is, amiért itt erről beszélünk.
-
King Unique
titán
válasz
Apollyon #376 üzenetére
Ebben ugyan mi az?
Amit az iménti 2 hozzászólásban próbáltam kulturáltan megfogalmazni, az pusztán a tények és a valós helyzet ismertetése volt. Netán egyik-másikat meg tudod cáfolni, konkrét adatokkal alátámasztani az ellenkezőjét? Szerintem nem feltétlen.Meg ez az ingyenes szoftver, nem kell neki semmilyen marketing és egyéb népszerűsítés, de ennek ellenére bezzeg mindenki ismerje és mindenhol használja azt. Na ez a kicsit ellentmondó. De, ha nem, hát akkor nem. Csak akkor nem kell ám minden ilyen hírnél és topikban amiatt hőzöngeni, hogy más cégek termékei a népszerűbbek - akik mellesleg sokat költenek marketingre - és nem az előbbiek.
"szívatják magukat" + "ha megveszi a láptophoz a lassú"
Azért ehhez hozzá kell tenni, hogy függ az adott hardveres / szoftveres környezettől is. Ugyanúgy lehet pro / kontra dolgokat felhozni mindkét rendszernél. Elég csak beleolvasni az itteni topikokba, akad bőven laptopos példa is. Szóval az idézett állítás, máshol meg semmilyen probléma nincs kijelentés is nyilván kicsit túlzás.
Sebesség terén egy Linux kedvezőbb lehet, mivel alapból kisebb a hardverigénye. Viszont, ha egy átlag (2 magos CPU | 4 GB RAM | HDD) laptopot nézünk, akkor nem feltétlen minden rendszernél jön ez ki. Illetve itt maga a 2,5" | 5400 RPM | 8 MB cache HDD is eleve lassú. Bár egy pehelysúlyú és fapados disztró nyilván pörög még egy ilyen gépen is. Viszont, ha valami normálisabb kinézetű és egyúttal több erőforrást igénylő felülettel bíró rendszert nézünk, akkor az már nem feltétlenül. Egy ilyen gépen és lassú HDD-n pl. egy Ubuntu / Mint is viszonylag lassan bootol be, mint egy Windows. Előbbiek igaz hamarabb felállnak és itt-ott kicsivel talán pörgősebbek. Bár, ha utóbbinál is felállt a rendszer, akkor szintén (nekem) megfelelő sebességet produkált. Illetve, ha elindítok egy LO-t, FF-et, az ugyanúgy gondolkodik pár másodpercig mindkettőnél...
Viszont, ha egy ilyen gépbe SSD kerül, akkor az eleve nagyon megdobja a sebességet. Mindkét rendszer pár / néhány másodperc alatt betölt, egy Windows is gyakorlatilag azonnal használatra kész, egyből indulnak a programok. Szóval ez esetben már kb. tökmindegy melyiket használom, mert érzetre akkora különbség nem nagyon lesz sebesség terén a kettő között. Továbbá ugye manapság annyira nem nagy szám az SSD és megfizethető egy kisebb méretű, ami az OS + programok alá elég lehet.Amúgy az is kicsit vicces, hogy korábban még azon ment a vita, hogy csak Windows alá kell SSD, Linux alá meg teljesen felesleges. Ahhoz képest közben itt a fórumon is sokan bevásároltak utóbbi felhasználói körből, köztük pl. te is...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Apollyon #376 üzenetére
"windozzal szívatják magukat"
Inkább mint linuxxal. Az emberek "csak" használni akarják a számítógépüket, nem parancssorból baszkolódni, forráskódot fordítani és hasonlók. Meló után a duplaklikknél több nem kell, mert repül a kukába."Talán nem lenne gond, ha a win is prémium cucc lenne"
Ha az nem az, akkor a Linux hobbiprojektet minek nevezhetjük?"kb úgy mint az apple, azaz nem lenne beleerőltetve mindenki arcába."
Az Apple nincs erőltetve? LOL. Az erőltetés tipikus esete. Aztán jött a Google az Androiddal és a prémiumáras de korlátolt használhatóságú Iphone visszaszorult sznobcuccnak. 3 kilóért még egy mp3-at se lehet feltölteni rá "felhő" nélkül, a 21. században...A Windowst meg nem erőlteti senki, mindenki tudja magától hogy neki az kell ha az üres desktop bámulásán kívül valamit akar is csinálni a gépével. Erőltetni ti szoktátok a Linuxot, de még így se halad a szekér. Akkor meg minek? Egyszer azt mondjátok hogy a Linux az a profiknak való, nem is baj ha nem ért hozzá mindenki, maradjon csak sznoboprendszer, máskor meg elvárnátok hogy Kis Pista is azon gémerkedjen otthon. Nyilván...
"jót röhögök az egészen, főleg a vakbuzgókon, akik még meg is magyarázzák, hogy jó az a parasztnak ha megveszi a láptophoz a lassú windowst"
Lassú Windows, mi?Savanyú a szőlő? Egyszerűbb lenne beismerned hogy simán csak nem telik rá, ez a Windows fikázás - főleg látványosan kamu, kiröhögni való - indokokkal elég szánalmas. Szerinted ilyen "szakembereknek" fognak az emberek hitelt adni és elhinni hogy jó lenne nekik a Linux, akik látványosan kamuznak a Windowsról?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #374 üzenetére
Ehh, már megint ez a sok csúsztatás..
Linuxnál nem kell senkinek népszerűsíteni a szoftvereket. Főleg mert egy ingyenes platform. Ha nem terjed el, az nem az "ő" bajuk, hanem azoké, akik windozzal szívatják magukat, mert még csak nem is tudják, hogy létezik alternatíva.
Persze, a többségnek igen, valóban arra van szüksége, hogy fizessen, vagy lopjon valamit azért, amit egyébként ingyenesen és legálisan is meg tudna oldani, hatékonyabban... Ja nem.Talán nem lenne gond, ha a win is prémium cucc lenne, kb úgy mint az apple, azaz nem lenne beleerőltetve mindenki arcába. Ha meglenne a maga helye, csendben. Csak sajnos sok olyan helyen is azt >kell< feleslegesen használni még mindig, ahova egyébként marhára semmi értelme beleölni se az anyagi, se a hw erőforrást.
De nekem igazából mindegy, sőt jót röhögök az egészen, főleg a vakbuzgókon, akik még meg is magyarázzák, hogy jó az a parasztnak ha megveszi a láptophoz a lassú windowst, mert mindenki úgy született, hogy arra van szüksége. Ja meg a fotosop+cad, az ultimét szoftver kit józsikának.
-
King Unique
titán
válasz
#35193216 #351 üzenetére
Szerinted azt figyelmen kívül lehet hagyni ennyi év után, hogy a sokat emlegetett cég szoftverei (A) desktopon mennyire elterjedtek, ami nyilván kihat a munkahelyeken lévő szoftveres környezetre is?
Mert szerintem nem, illetve ez nem úgy megy, hogy egyet csettintenek, aztán elkezdenek mindenhol hirtelen kizárólagos alapon B szoftvereket oktatni + használni. Egy A + B megoldás már inkább logikusabb. Viszont az már más dolog, hogy az adott oktatási intézményeknél melyiket preferálják, illetve van-e lehetőség mindkettő párhuzamos oktatására. Ha éppen nincs, akkor azon sem kell annyira meglepődni. Illetve, ha A és B egyformán elterjedt lenne, vagy éppen mindenhol kedvére válogathatna a leendő dolgozó, hogy milyen szoftvereket akar használni, majd akkor lehetne jobban feszegetni a dolgot.Ez a, csak a használatát, meg a logikáját tanítsák meg, megint... én még nem nagyon láttam e témában olyan tankönyvet, ami ne egy adott szoftver alapján mutatta volna be a használatot. A gyakorlati oktatásnál szintén egy adott programon mutatják be a dolgokat. Nem igazán van olyan, hogy mindentől független általános szövegszerkesztés. Az egyes programok között meg ugye lehetnek különbségek felhasználói felület, illetve menürendszer, valamint használat stb. tekintetében.
Az adófizetős érvelés meg kicsit gyenge, mert pl. az O365 globálisan full ingyenes az oktatási intézmények és a diákok számára. A többi, pl. a DS már lehet nem. De nem hiszem, hogy pl. a szülők - akik maguk is adófizetők - annyira háborognának azon, hogy az iskola ingyen biztosítja a gyerekük számára azokat a szoftvereket, amiket általában a tanulmányaik során, illetve majd később is használni fognak. Sokaknak jól jön és örülnek neki, hogy akár otthonra is legálisan és ingyen megkapják a fizetős operációs rendszert és az irodai szoftvert. Azt meg ne ragozzuk...inkább menne el egy része pl. az iskolák (gépparkjának) fejlesztésére és az IT-s képzés támogatására.
-
King Unique
titán
válasz
Apollyon #348 üzenetére
Annak idején más is megtehette volna, hogy népszerűsíti a szoftvereit és beviszi az említett helyekre. Ha nem tették, vagy nem volt meg hozzá a kellő erőforrásuk, az már az ő problémájuk...nem kell mindent másra fogni. Valamint a felhasználóknak nem feladata minden egyes alternatívát A-tól Z-ig ismerni és felkutatni. Az már az adott szoftver fejlesztőinek / gyártójának a feladata lenne, hogy kellő marketinget és egyebeket biztosítson ennek érdekében. Ha ezt nem teszik meg, akkor megint nem kell meglepődni, ha alapból ismeretlen és kevésbé népszerű a userek körében, vagy akár éppen az oktatásban.
Az almás termékeket általában (hallomásból) ismerik az emberek, sokak személyeben az a király, azt a best of. Viszont azzal is tisztában vannak, hogy nem feltétlen mindenki engedheti meg magának. Sok iskolában, ahol még a régi gépeket sem tudják lecserélni újra, nem meglepő, ha nincsenek mindenhol az említett megoldások. Illetve ott az OS ugye a hardverrel együtt van. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #372 üzenetére
Nem, ezt te csináltad. Vedd már észre magad, olvass vissza.
Röviden összefoglalva:
1. Én felvetettem, hogy nem jó, ha az oktatásban túlzottan erőltetjük 1 cég termékeit, és amúgy is univerzális tudást kellene adni, tehát nem 1-1 szoftver alapos ismeretét.
2. Erre te jöttél a példával, hogy anno hiába oktattak a Videoton gépekkel, otthon úgyis Commodore-oztak a diákok.
3. Erre én írtam, hogy akkor eleve csak a lakosság töredéke használt gépet, ezért nem lehet összevetni a mai korral, amikor majdnem mindenki.
4. Erre te, hogy de akkor az a töredék volt a felhasználók 100%-a.
5. Erre én, hogy igen, de attól még teljesen más a helyzet akkor ha az a 100% a társadalom nagy része, mint amikor a töredéke.
6. Erre te 4-est ismét.
7. Erre én, azt felfogtam, de mint írtam, nem csak az releváns, hanem az is, amit 5ben írtam.
8. Erre te, hogy ne ismételgessek, olvassam el, amit írtál.
9. Erre én, hogy megértettem, de én tovabb gondoltam, és írtam miért nem feltétlenül igaz az összefüggésed a jelenben.
10. Erre te 4-est ismét.És így tovább, körbe. még jöttem az autós hasonlattal, te isnételted magadat, illetve ezen felül besoroltál a fanatikus Linux fanok közé.
Szerk.
Ja és minden, ami az óvodás nem-de szinten túlmutatott, az neked csűrés-csavarás. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #369 üzenetére
LOL. Amit írtál és folyton ismételgetsz write only módban elsőre megértettem, majd levezettem miért nem releváns érv. Erre te továbbra is csak ismételgeted, mint ha nem is írtam volna semmit. Szerintem te csak azért tetteted azt, hogy nem tudsz olvasni, hogy felbaszd az agyam.
Szerk.
Persze én vagyok a hülye, hogy szóba állok veled. Olyan veled vitatkozni, mint egy majommal sakkozni, szétdobálja a bábukat, banánhéjakkal dobál, és azt hiszi győzött. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #367 üzenetére
Az a csűrés-csavarás, ahogy a Commodore-os példát akarod ráhúzni a Tisztaszoftver programra, mint érvet mellette.
Teszel egy egyszerű, de bizonyítatlan állítást, majd mikor levezetem, hogy miért nem bizonyított az állításod, akkor jössz azzal, hogy csűrés-csavarás. Mikor meg szimplan kijelentem, hogy nem igaz az állításod, akkor meg csak mantrázok.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #361 üzenetére
Megint egy autós példa:
Sokan kritizálják az új autókat az ilyen-olyan biztonságot szavatoló extrák miatt, hogy ők bizony 60 éve milyen jól elvoltak a Ladával téli gumi, abs, eps, stb., stb. nélkül. Csak azt felejtik el, hogy harmad annyi autó sem volt, mint ma. Pedig akkor az autók 100%-ában nem volt abs... -
Dr. Akula
félisten
válasz
#35193216 #360 üzenetére
"Csak veled ellentétben erősíteni sem szeretném."
Akkor a te módszereddel: hol állítottam hogy erősíteni szeretném? Csak unom már az x+1. olyan hsz-t hogy aki nem pingivnt használ az manipulálva van meg lefizetve."az ignore on listamra kerülsz"
Egyházi kiátkozást nem lehetne? Talán jobban összeszarnám magam. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #358 üzenetére
Én sehol nem állítottam olyat, hogy a háttérhatalmak, az állam, vagy bármi miatt sikeresek a MS szoftverei. Azt írtam, hogy az oktatás is egy tényező.
És nem álltam be azok mellé, akik törvénnyel akarnák gyengíteni a piacon sikeresebb szereplőket. Épp ellenkezőleg. Csak veled ellentétben erősíteni sem szeretném. Meg az állam pénzét sem szeretném ha olyanokra költenék, amikre nincs szükség az oktatásban. Ha a MS népszerűsíteni akarja a szoftvereit az oktatásban, akkor adja a diákoknak ingyen (van ilyen is az infós felsőoktatásban), de ne álljon rendelkezésükre korlátlanul úgy, hogy közben az adófizetők fizetik. Ez pont olyan, mint a 65 felettiek ingyen utazása. A legdrágább az, ami "ingyen" van.
Amúgy eszméletlen egybites dolog fórumokon így taborokra osztani az embereket, aztán nyomni ezt a szalmabáb érvelést. Amúgy részedről még egy szalmabáb, és az ignore on listamra kerülsz.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #358 üzenetére
"De én tudtam rólad. Lásd: 100% "töredék". Hányszor is mantráztad el úgy hogy még mindig nem igaz?"
Ok, akkor ideje elkezdened olvasni. Sehol sem állítottam olyat, hogy nem igaz, amit állítottál, hogy az a felhasználók 100%-a volt, hanem azt állítottam, hogy szerintem nem elhanyagolható szempont, hogy akkor az egy szűk rétegét jelentette a teljes lakossagnak, most meg majdnem mindenki számítógép felhasználó. De te nem bírtál ezen a felhasznalók 100%-a dolgon túllépni, és folyton ismételgetted, mint ha elsőre nem értettem volna meg. Csak veled ellentétben én tovabbgondoltam, és érveltem is amellett, hogy miért is fontos az általam felvetett szempont, te meg mint ha nem tudnál olvasni, minden érvet lepattintottál a korabbi mantrád ismételgetésével.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#35193216 #357 üzenetére
"Bocs, nem tudtam, hogy write-only módban vagy."
De én tudtam rólad. Lásd: 100% "töredék". Hányszor is mantráztad el úgy hogy még mindig nem igaz?"Sehol nem írtam ilyesmit."
Csak a #340-től folyamatosan. Mintha az oktatás "hibája" lenne hogy az emberek azt használják ami nekik jobban megfelel, nem tudnának maguktól dönteni. Pedig tudnak, oktatni meg azt oktatják amire igény van. Eszperantót is lehetne angol helyett, mert milyen szép elmélet már hogy a közös nyelv senkinek ne legyen a saját anyanyelve, meg mindenből a legjobbat, csak épp pont leszarja mindenki mert kb. 3 emberrel tudna azzal kommunikálni, angollal meg az egész világgal. Hát itt is vmi ilyesmi van."Úgy érvelsz, mint ha végig egyetlen emberrel vitatkoznál, és az összes vitapartneredre ráhúzod azt, amit valamelyik mondott."
Ha beszállsz mellé, akkor vállalod az ő mondadóját is mint sajátodat. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #356 üzenetére
"annyira értelmes dolog mint a Linux balfaszságait háttérhatalomnak, lefizetésnek és hasonló összeesküvés elméleteknek bemagyarázni. "
Bocs, nem tudtam, hogy write-only módban vagy. Sehol nem írtam ilyesmit. Én végig következetesen a piaci verseny mellett érveltem, ennek megfelelően egyaránt rossznak tartom a Tisztaszoftver programot, és azt is, hogy az EU vagy az állam beleszóljon abba, hogy milyen rendszerrel árulják a laptopokat a gyártók.
Szerk.:
Úgy érvelsz, mint ha végig egyetlen emberrel vitatkoznál, és az összes vitapartneredre ráhúzod azt, amit valamelyik mondott.Ugyanezzel az érvelési technikával az én szemszögemből te vagy a chemtrail és illuminátusok hívő.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#35193216 #355 üzenetére
Nem, te csinálod, és még észre se veszed magad.
Valószínűleg te hiszel ilyesmiben, ugyanis kb. annyira értelmes dolog mint a Linux balfaszságait háttérhatalomnak, lefizetésnek és hasonló összeesküvés elméleteknek bemagyarázni. Egyszerűen csak a konkurrencia jobban csinálja, és az "én is csinálok egy saját disztrót és azzal megváltom a világot, lesz is vagy 10 felhasználóm" helyett inkább tanulhatnának a jobbtól. A lelkesedés édeskevés.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #352 üzenetére
Hiába próbálod beállítani azt ismételgetéssel, hogy ugyanúgy működnek a dolgok akkor, ha a lakosság töredéke használ számítógépet, mint amikor majdnem mindenki és az élet szerves léte, attól még ez nem igaz.
OpenOffice-t sok évvel ezelőtt láttam már, hogy egy nyomdában használták. Biztosan hülyék voltak. De ha igazad is lenne, és csak hobbira lennének használhatóak az open source szoftverek, attól még az nem változtat azon, hogy nem szoftvert kellene tanítani, hanem a dolgok logikáját, elveit, mert akinek ezt megtanítják mondjuk szövegszerkesztés témájában, az el fog boldogulni LibreOffice után a MS Office-al is, akivel meg a menüpontokat magoltatják be, az sírni fog ha az új MS Office más menüvel jelenik meg.
Szerk.:
A Gimp meg teljesen jó nem professzionális felhasználásra, ehhez képest hány ember használ warezolt Photoshopot a családi képekhez... -
Dr. Akula
félisten
válasz
#35193216 #351 üzenetére
De, még mindig az. Az a "töredék" = 100% pc user. Már a 100% is kevés? Te csak kifogást keresel.
Az "ingyenes" az a hobbi kategória. Arra jó is, otthon bohóckodni. Nem véletlenül nem jutott tovább elterjedtségben. Photoshop helyett nem fog Gimppel baszkolódni az ember csak azért mert pár pingvinfannak jobban tetszene. Neked is addig jó a free amíg nem neked kell vele dolgozni. Akinek kell, az már döntött. Inkább azt gondold át miért. Nem, nem a chemtrail és az ufók...
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #350 üzenetére
Nem, nem releváns, pontosan azért nem, mert teljesen más az, amikor a lakosság töredéke csinál valamit, jó része hobbiból, meg az, amikor a hétköznapok része, nélküle kis túlzással mozdulni sem lehet sem a munkaerőpiacon, sem a hétköznapi életben.
Az irodai szoftverekkel meg nem otthon kezd el foglalkozni a gyerek, hanem így is, úgy is az iskolában. Ha kizárólag MS Office megy orrba-szájba, akkor az lesz a többségnek az egyetlen létező.
Másrészt az adófizetők szemszögéből nézve ott az ingyenes alternatíva, akkor ne költsenek már a fizetősre, mikor nem az kellene lennie a lényegnek, hogy konkrét szoftvereket oktassanak.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #345 üzenetére
Főleg az. A lobbi, ami többek közt tartalmazza azt hogy még kb. említés szinten sincs még az iskolákban sem hogy egyáltalán létezik alternatíva. Még a mac-ekről sem beszélnek, kivéve ha valami valóban professzionális felhasználásról van szó.
Az emberek a nagy egészet nézve nem döntenek, hanem azt használják amit leraknak eléjük.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #345 üzenetére
Van, a lustaság és a kényelmesség.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
King Unique #342 üzenetére
"az emberek azért tudnak dönteni, ha akarnak, illetve már döntöttek."
...illetve sokkal inkább döntöttek helyettük.
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #324 üzenetére
Mért, mi a vásárló érdeke, vagy igénye...?
Speciel megveszi a gépet előtelepítetten és általában W-vel. Megveszi FreeDOS kivitelben ás általában W-t rak rá. Megveszi Linuxszal (Ubuntu / Linpus) előtelepítve és utána megint általában W-t rak rá. Mert mondjuk ezen kettő nem feltétlen a népnek való, de ugye echte csak ezeket erőltetik. Így pedig lehet elmegy az átlag user kedve attól, hogy esetleg másik disztrót is kipróbáljon, mert az egészet ezekkel azonosítják. Aztán vehet a vásárló még MacBook | Chromebook vasakat is, ha akar. Szóval kár mantrázni a szokásosat, az a helyzet, hogy az emberek azért tudnak dönteni, ha akarnak, illetve már döntöttek.
"Mostantól pedig törvényesen teszik ezt" + "hiszen most már nincs mit tenni"
Akkor nem lenne muszáj bizonygatni a nem létező igazat és másokat traktálni vele...
-
bambano
titán
válasz
#35193216 #337 üzenetére
"A laptopgyártásban melyik gyártónak van monopóliuma? Ja, hogy egyiknek sem": jó ez a kamu mellébeszélés. te is tudod, hogy nem a notebook gyártónak van monopóliuma (btw ideje lenne már ezt a helytelen megnevezést elfelejteni végre), hanem a megkerülhetetlen alkatrész gyártójának van.
de szerintem ezeket a kérdéseket már annyiszor felvetettük, hogy csak szándékosan ignoránsok nem tudják, hogy miről van szó.
-
törölt tag
A laptopgyártásban melyik gyártónak van monopóliuma? Ja, hogy egyiknek sem, és a MS-ról beszélsz? Ilyen helyzet a cipzáraknál van, és amúgy jogosan, senkinek sincs kedve beavatkozni. Egyébként a MS monopóliumával szemben sokkal többet ért eddig a technikai változás (lásd pl. tablet, mobiltelefon), mint bármely ostoba szabályozás.
Szerk.
Ezzel szemben pl. az olyan piacellenes programok, mint pl. Campus vagy Tisztaszoftver Program, erősítik a MS monopóliumot. Ha nem próbálnák az államok a piaci folyamatokba beleavatkozni, sokkal hamarabb összeomlanának a monopóliumok. Álszent szemforgatás, mikor erre hivatkozva hoznak törvényeket. -
bambano
titán
válasz
#35193216 #335 üzenetére
"De nem akarom törvényileg kötelezni egyik gyártót sem arra, hogy mindent legózni lehessen.": rossz megfogalmazás. nem arról van szó, hogy te akarod-e kötelezni. arról van szó, hogy az autóipart nem tudta egy cég se letámadni, így nem alakult ki olyan monopólium, mint a desktopon. tehát az autóiparban nem kell törvénnyel kötelezni, mert valódi szabadverseny van, ha valamelyik elszemtelenedik, akkor a többiek rálépnek a lábára.
-
törölt tag
"és miért nem választod másik gyártó típusát? gyerünk, rohadtul érdekelne, hogy te, aki hangosan erőlteti, hogy akkor vegyél másfajta notebookot, hogyan intézed el ugyanezt saját magaddal???"
Mérlegelek, ha a nagyobb felszereltség még így is megéri a konkurenciához képest, akkor ezt veszem, ha nem, akkor a konkurenciájét. De nem akarom törvényileg kötelezni egyik gyártót sem arra, hogy mindent legózni lehessen. Amivel egyébként nem is biztos, hogy jobban járnék, hiszen a gyártó sem hülye, ez esetben egyenként jóval drágábban adná az extrákat, és végül átlagban ugyanannyi, vagy a megnövekedett költségek miatt nagyobb összeget is bevasalna átlagban.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #330 üzenetére
"Amiben intel cucc van, az megy linux -al. Amiben nvidia chip van, az is megy linux -al. Egyéb hardware -ekkel is meglehetősen ritka hogy probléma lenne. Biztosan tudsz hozni példát, amikor volt, de az esetek többségében semmilyen gond nincs."
Az egyéb hardver nagyobb százalékot fed le, mint a desktopon a Linux. Ez neked mégis elhanyagolható szemben azokkal, akiknek Linux kell, de nem találnak megfelelő gépet, amihez nincs Windows...
Meglehetősen szelektív a gondolkodásmódod...
-
bambano
titán
válasz
#35193216 #331 üzenetére
azt kellene végre megérteni, hogy senkit nem érdekel, hogy mennyire egyszerű vagy bonyolult vagy mennyibe kerül.
ezen a szinten egy dolog érdekel: akar-e az eu konzekvensen ítélkezni vagy megelégszik azzal, hogy nokiás dobozok konteózása mellett segget csinál a szájából.
senki sem vitatkozik azon, hogy a böngészőválasztó az ms szemszögéből nézve drága felesleges pénzkidobás volt. nem meglepetés, hogy az ms fanok azóta is ezt szajkózzák. ezt a költséget azért fizette ki az ms, mert fenn akarjuk tartani legalább a látszatát annak, hogy a szabad piac működik és a monopólium káros. vagy karakán vagy, és kiállsz az elvek mellett, kerül, amibe kerül, vagy nem vagy karakán, és mellébeszélsz.
"Nos, én pont most vagyok úgy, hogy új autót vennék, és fél millióba fog kerülni nekem a klíma": és miért nem választod másik gyártó típusát? gyerünk, rohadtul érdekelne, hogy te, aki hangosan erőlteti, hogy akkor vegyél másfajta notebookot, hogyan intézed el ugyanezt saját magaddal???
-
törölt tag
Már voltak példák említve, pl. a Dell Latitude gépek egy része FreeDOS-al, HP meg eleve Linuxszal is kapható. Kb. a Linuxszal kapható gépek a Linux desktop piaci részesedéséhez hasonló aranyban fordul elő. Asszem már melítettem, az én HP laptopom konkrét változata nem is volt kapható (2 éve) előre telepített Ubuntu nélkül (és nekem pont ez kellett, mert a többi változatban dedikált VGA volt, ami nekem nem kellett).
-
törölt tag
válasz
attila9988 #330 üzenetére
Nekem viszont akadtak harver kompatibilitási gondjaim az utóbbi időben is, igaz nálam már nem, de csak azért nem, mert előre úgy veszem a hardvert, ha a gépre Linuxot akarok, hogy kompatibilis legyen, de ha random hardverre kell ismerősnek Linux, ma sem sokkal rosszabb a helyzet, mint anno.
Nem te mondtad, hogy áruljanak laptopot Linuxszal, hanem bambano említette a böngészőválasztót, arra írtam, hogy oprendszerrel ez nem lenne olyan egyszerű, mert valamilyen szintű support mindenképpen kellene.
Én is azt szeretem, ha a gyártó Windows vagy más oprendszer nélkül adja a gépet, de nem szeretném ezt törvénnyel rakényszeríteni.
Amúgy sokan említették az autós példát. Nos, én pont most vagyok úgy, hogy új autót vennék, és fél millióba fog kerülni nekem a klíma, azért, mert a leggagyibb kiszerelésben nincs, a következőben meg van egy rakás számomra felesleges extra, amiből csak a klíma kell nekem. Persze lehet utólag klímát beszereltetni, de alapvetően a gyárit preferálnám.
-
attila9988
őstag
válasz
#35193216 #328 üzenetére
Értsd már meg, hogy csak a lehetőséget hiányolom, hogy mondhassak NEMET, ha nem kell a rajta lévő rendszer.
Egyébként linux esetében nem nagyon kell a gyártónak megerőltetnie magát. Elég rég volt már az, hogy hardware kompatibilitási problémáim lettek volna vele. Ehhez képest pl a win10 rengeteg dolgot elront új masinákon. (egészen konkrétan pont hp notival volt tengernyi gond... nyomtatókról meg ne is beszéljünk. Persze linux -al mindegyik megy,a miről most beszélünk)Amiben intel cucc van, az megy linux -al. Amiben nvidia chip van, az is megy linux -al. Egyéb hardware -ekkel is meglehetősen ritka hogy probléma lenne. Biztosan tudsz hozni példát, amikor volt, de az esetek többségében semmilyen gond nincs.
Nem mondtam hogy áruljanak linux -al laptop -ot. (nem mint ha ezzel gond lenne...) csak azt, hogy ne kényszerítsenek engem windows vásárlására, ha igazolni tudom, (nem fogadom el a licenc -et) hogy én azt nem fogom használni. Technikailag ezt megoldani semmiiből nem tart. Akár a kereskedő kihagyásával is lehetséges volna. Van az ms -nek online vackai alatt elég teljesítmény pár licenc kulcs ellenőrzésére. Kérdezze meg kétszer, vagy tőlem akár 10x, hogy biztos nem akarom -e használni a rendszert.... én meg 10x azt válaszolom, hogy nem akarom... és kész is. Mi ebben a bonyolult?
Csak a szándék hiányzik... érthető üzleti okokból. És egy ilyen töketlen politikai szervezetnek, mint az eu, ez nem is jelent gondot. Ennél sokkal kisebb súlyú problémákon bezzeg tudnak rugózni.
De amúgy leszarom... hiszen most már nincs mit tenni.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #327 üzenetére
1. SSH-zva parancssort pár perce (mert munkahelyen Windows van localban), localban utoljára tegnap este otthon.
2. Teljesen mindegy, milyen és hány disztró. Ha egy adott gépet Linux-al árulnának, akkor az nincs teljesen ingyen a gyártónak, mivel tesztelnie kell a gépen, meg bizonyos mértékű supportot biztosítania. Mindezt adott esetben lehet, hogy csak a potenciális userek kevesebb, mint 1%-a miatt. Vannak előre telepített Linux-al gépek, de nem véletlen, hogy nem tömeges az igény, egyébként a legtöbb Linux user eleve azzal kezdi, hogy másikat tesz rá."Továbbra is az a gond, hogy neked, mint vásárlónak kötelezővé teszik, hogy fizess microsoft adót."
A gyártó még mindig olyan rendszerrel árulja, amivel akarja, és te, mint vásárló tovabbra is dönthetsz másik gyártó mellett, ha neked nem tetszik az adott gyártó felhozatala.
-
attila9988
őstag
válasz
#35193216 #326 üzenetére
1) Mikor láttál utoljára linux -ot?
2) Miért beszél mindenki úgy, mint ha feltétlenül egy adott distribúcióval kellene árulni egy notit? Ezt senki nem mondta.
Továbbra is az a gond, hogy neked, mint vásárlónak kötelezővé teszik, hogy fizess microsoft adót. Mostantól pedig törvényesen teszik ezt sajnos.
Alig várom, hogy valami hasonló ügyben hivatkozzanak majd erre az esetre, bármely más piaccal kapcsolatban. -
-
-
válasz
Avicularia #13 üzenetére
Medföljer ???
-
Dr. Akula
félisten
válasz
attila9988 #302 üzenetére
"Nem... hardware, software. Nem ugyanaz... nagyon nem."
És? Attól még ugyanaz, csak egy termék. Külön kell legyártani, kiszállítani, raktározni."A notebook nem lesz működésképtelen windows nélkül."
Hangkártya nélkül se. Kifűrészelné valamelyik gyártó az alaplapról ha én nem kérem? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#35193216 #317 üzenetére
Ez nem feltétlen igaz. Ráadásul egy autóipari HW-re nem fog a gyártó cégen / konszernen kívül más fejleszteni, hogyan is tehetné? A PH!-n gyakran jönnek az autós hasonlatok mert mindenki látott már autót, de ettől még nem passzolnak ide.
Visszatéve a témához, Ubuntus HP laptophoz már volt szerencsém, de az se egy jó tákolmány. Az Ubuntu maga jól működött a gépen, viszont az a pár cucc amit a HP belemódosított, na az nem. Kár volt hozzányúlniuk.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #312 üzenetére
Nem. A laptop nem csak hardverben lehet többféle, hanem gyári szoftverben is. Bárhogy is próbálod úgy beállítani, mint ha az nem részegység lenne csak azért, mert nem megfogható.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #309 üzenetére
Adott esetben az Ubuntu is költségtényező, mert egyrészt rá kellett tenni az image-et az összes gépre, másrészt ez esetben volt némi testre szabás is.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #307 üzenetére
"Tőled is megkérdezem... miért akarsz mindenkit arra kötelezni, hogy a microsoft -nak fizessen jutalékot minden notebook után?"
Még mindig nem akarok senkit sem kötelezni semmire. Ti akarjátok a gyártókat törvényileg arra kötelezni arra, hogy az összes modell legyen Windows nélküli változatban is.
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #310 üzenetére
És mit gondolunk, hogy majd a notebook gyártók egy vásárló egyedi igényeihez fogják igazítani a teljes kínálatot?
Nem érted, vagy nem akarod érteni hogy csak egyfélét kellene gyártani akkor is? Fentebb leírtam többször is a módszert.
-
-
King Unique
titán
válasz
attila9988 #304 üzenetére
És mit gondolunk, hogy majd a notebook gyártók egy vásárló egyedi igényeihez fogják igazítani a teljes kínálatot? Úgy, hogy éppen nem keveseknek megfelel az előtelepített változat, illetve kifejezetten azt keresik az adott rendszerrel? Valamint más többször linkelte már ezt a hazai oldalt, ahol azért lehet válogatni. De persze nem, nem felel ám meg egyik sem...hát akkor nem veszel laptopot, aztán kész. Majd össze lehet kukázni valahonnan alkatrészekként, aztán akkor mindenki olyat pakol össze magának, amilyet akar. Na meg a gyártók nem fognak ám kétségbe esni 1 vásárló, illetve egy vélhetően szűkebb réteg hőbörgése miatt...pláne, hogy még a törvény sem kötelezi őket erre.
Valamint azt sem értem, hogy egy ilyen ügyet, ami már eleve mondhatni lefutott, minek feleslegesen ragozni? Az adott tag a 8 év alatt - gondolom többször fellebbezve - nem tudott eredményeket elérni. Vagyis az illetékes szervek rendre nem adtak neki ezen kérdésben igazat. Szóval lehet itt mantrázni a monopólium, árukapcsolás, piactorzítás stb. dolgokat, csak éppen totál feleslegesen... Illetve ennyi erővel mások véleményét sem nagyon kéne azért echte leszólni, mert igazából nincs nagyon mire építeni, ha az illetékesek is máshogyan gondolják.
-
attila9988
őstag
válasz
#35193216 #306 üzenetére
Én meg olyan HP laptopot vettem, amiből csak előre telepített Ubuntus váltpzat volt. Ingyenes OS, ok, deckívancsi vagyok a véleményedre, fordítva lehet?
A legfontosabb ebben a kérdésben az, hgoy a win költségtényező. Árukapcsolt software. Köteleznek engem arra, hogy pénzt fizessek érte, akkor is ha nem fogadom el a licenc -et. Akkor is, ha nem fogom használni. Egy általános célú os esetében ez helytelen, mert megfojtja az általános célú os -ek piacát. Piackorlátozó magatartás, és a vevők választási lehetőségét csorbítja, tűnteti el, valamint költségeket is hárít rájuk, amivel egy amerikai vállalat fenntartását fizettetik meg veled... velem... és mindenki mással.
A helyes az volna, ha a licenc megtagadása esetén, engem nem köteleznek arra, hogy fizessek a microsoft -nak. Az ubuntus példa annyiban más csak, hogy ott nem fizetsz a cannonical -nak semmit. De ettől még ott is helytelen gyakorlat, ha nem kérdezi meg az elején, hogy nekem az kell -e.
Nem azzal van bajom, hogy software -el árulnak gépet.... azzal van bajom, hogy eldöntik helyettem, hogy nekem azt kell használnom, és ettől a lehetőségtől nem állhatok el. Ez os független kérdés. Viszont utóbbi esetben legalább költségtényezőt nem jelent.
-
attila9988
őstag
válasz
#35193216 #305 üzenetére
akkor legyen a Ferrari fedélzeti számítógépének a szoftvere.
A fedélzeti számítógép software nem általános célú os, hanem céleszköz. embedded cucc... az megint más.
Még mindig ott tartunk, hogy egy átlagos rendszergazda is tud neked olyan image -et csinálni, ami indításkor feltesz egy kérdést, és a választól függően gyalulja le az egyik partíció tartalmát.... Ti meg itt úgy állítjátok be, mint ha a notebook nem lenne működőképes, ha pontosan fél perccel tovább tart beüzemelni.... Kell a win, vagy nem kell a win...
Tőled is megkérdezem... miért akarsz mindenkit arra kötelezni, hogy a microsoft -nak fizessen jutalékot minden notebook után?
-
törölt tag
válasz
attila9988 #304 üzenetére
Én meg olyan HP laptopot vettem, amiből csak előre telepített Ubuntus váltpzat volt. Ingyenes OS, ok, deckívancsi vagyok a véleményedre, fordítva lehet?
-
törölt tag
válasz
attila9988 #294 üzenetére
"Ez teljesen rossz példa. A software egészen más természetű dolog, mint a motor. A motor inkább a cpu lehetne."
Teljesen mindegy, hogy milyen természetű dolog, ez nem változtat az elven. De akkor legyen a Ferrari fedélzeti számítógépének a szoftvere. Azt sem választhatod meg. Ja, hogy az embedded? És?
-
attila9988
őstag
válasz
King Unique #297 üzenetére
Akinek nem kell, nem akar +ba fizetni, az azért találhat a kínálatban rendszer nélküli modelleket
Én nem a "rendszer nélküli modellt" akarom megkeresni, hanem azt a modellt, amiben pontosan az van, ami nekem kell... és nem egy, az összes modellhez képest elenyészően kicsi halmazból kukás hardware -el, hanem a normális notebookok közül akarok egyet.... hangsúlyozom NOTEBOOK -ot akarok...
Arra válaszolj nekem, hogy miért kötelező a microsoft -nak pénzt adnom akkor, ha veszek egy hp notebook -ot? Erre válaszolj... Ezt hívják árukapcsolásnak. Nézz utána.A gyártók rendszerint a felhasználói igényeknek megfelelően igyekeznek alakítani a kínálatot.
Tényleg? Nekem mint felhasználónak az az érdekem hogy hogy adót fizessek a microsoft -nak? Miért is? Nekem mint felhasználónak az az érdekem, hogy elvegyék tőlem a választás lehetőségét? (általános célú os -ről van szó még mindig. ). Nekem mint felhasználónak az az érdekem hogy szeméttel telerakott notebook -ot kaphassak csak a boltban? Az az érdekem hogy egy amerikai cég kvázi monopóliumát erőszakkal megfizettessék velem?
Mond el kérlek, hogy mindez miért lenne érdekem... -
törölt tag
Ja, de én nem is mondtam meg neked, mire van szükséged. Te vagy az, aki elő akarod írni a gyártóknak, hogy mit milyen kombinációban lennének kötelesek gyártani. Én meg veled ellentétben a piacra bíznám, ha valamire van jelentős ifény bizonyos kombinációban, akkor lehet kapni olyat.
-
attila9988
őstag
válasz
CPT.Pirk #299 üzenetére
A cég részéről...
Ezért adjunk nekik jogot, hogy elvegyék a vásárlók pénzét.... érdekes gondolat.
és akkor veszteség éri őket.
Engem ér veszteség, mert olyanért kell adott esetben fizetnem, amit nem akarok használni. (fentebb vázolva a részleteket... olvass vissza)
Mivel minimális konkurenciájuk van a "piaci" operációs rendszerek terén,
Épp ez az... a kvázi monopólium fenntartása ilyen erőszakos módszerekkel éppen a természetes piaci folyamatok ellen való. Ezért hibás ez a döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- További aktív témák...
- ThinkPad X1 Carbon 6th Gen i7 / 16GB / FHD / US bill. Windows 11 Pro
- ÚJ ASUS B650 RYZEN 5 9600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS TUF RTX 3080 10Gb DDR6 2ÉV GAR
- Eladó Lenovo T580 / 15,6" / i7 8650U / 16-32GB RAM / 512GB SSD / új nagy aksi, új töltő
- i9 9980XE (18C/36T)/ 64GB DDR4/ RTX3060Ti/ 2TB SSD/ Dell Alienware Area51 R5/ garancia/
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest