- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gigabyte alaplap topik
- Steam Deck
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Publikus prezentációban árulkodott az érkező fejlesztésekről az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
válasz
#35193216 #328 üzenetére
Értsd már meg, hogy csak a lehetőséget hiányolom, hogy mondhassak NEMET, ha nem kell a rajta lévő rendszer.
Egyébként linux esetében nem nagyon kell a gyártónak megerőltetnie magát. Elég rég volt már az, hogy hardware kompatibilitási problémáim lettek volna vele. Ehhez képest pl a win10 rengeteg dolgot elront új masinákon. (egészen konkrétan pont hp notival volt tengernyi gond... nyomtatókról meg ne is beszéljünk. Persze linux -al mindegyik megy,a miről most beszélünk)Amiben intel cucc van, az megy linux -al. Amiben nvidia chip van, az is megy linux -al. Egyéb hardware -ekkel is meglehetősen ritka hogy probléma lenne. Biztosan tudsz hozni példát, amikor volt, de az esetek többségében semmilyen gond nincs.
Nem mondtam hogy áruljanak linux -al laptop -ot. (nem mint ha ezzel gond lenne...) csak azt, hogy ne kényszerítsenek engem windows vásárlására, ha igazolni tudom, (nem fogadom el a licenc -et) hogy én azt nem fogom használni. Technikailag ezt megoldani semmiiből nem tart. Akár a kereskedő kihagyásával is lehetséges volna. Van az ms -nek online vackai alatt elég teljesítmény pár licenc kulcs ellenőrzésére. Kérdezze meg kétszer, vagy tőlem akár 10x, hogy biztos nem akarom -e használni a rendszert.... én meg 10x azt válaszolom, hogy nem akarom... és kész is. Mi ebben a bonyolult?
Csak a szándék hiányzik... érthető üzleti okokból. És egy ilyen töketlen politikai szervezetnek, mint az eu, ez nem is jelent gondot. Ennél sokkal kisebb súlyú problémákon bezzeg tudnak rugózni.
De amúgy leszarom... hiszen most már nincs mit tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Apple Watch Series 9 45mm GPS 2026.04.19.-ig Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titanium használt, gyárilag független, csere nem érdekel.
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest