Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- LG LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A világ legrosszabbul örzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joczek
tag
Optikai kábelt a telefonról nem vezetek ki, hanem a számítógépről, amin dolgozom. Jelenleg CD vagy jobb minőségű hangot kizárólag vezetékkel lehet elérni, így minden más verzió felejtős. Egyetlen kivétel a bluetooth-os AptX HD, de még kevés eszköz támogatja. A 320-as mp3 minőséget meg felejtsük el, érezhetően silányabb. A normál bluetooth-os AptX eléri a 320-as mp3 szintjét.
Én elégedett vagyok Win alatt a Tidal-lal, ráadásul ott van Masters minőség is, ami a CD minőség felett áll. Nem telefonon használom, annak a kezelőfelületéről nem tudok nyilatkozni.
-
henrik1
tag
szerintem telefonról kábelen kivezetni a hangot nagyon 2000-es évek (persze a cd is). a bluetooth sajnos (még) nem igazán vehető komolyan, ilyen cuccnál maximum távirányításra van értelme.
a Tidal fasza, csak szvsz ócska a felülete. viszont jön a Spotify Hifi, ami már ugyanúgy veszteségmentes hangot fog streamelni.
összeségében sztem ezeknek a készülékeknek simán van létjogosultsága, mert sokaknak tényleg fontos, h legyen EGYETLEN doboz, amiben benne van minden, köztük a hangsugárzók is. akinek pedig szélesebb sztereó térre van szüksége, az vesz mást, és a maga módján szintén kompromisszumot köt.
-
Joczek
tag
Máris itt van a Dynaudio egy hasonló, de jóval komolyabb termékkel.
-
Joczek
tag
Optikai kábelen akár vagy Bluetoothon mobilról azt játszol le amit szeretnél a Dynaudio XEO (ill. Focus XD) sorozatánál. Így mehet a Spotify is, de a Tidal sokkal jobb, mert CD minőséget és nem mp3-at hallgatsz. Egy ilyen rendszernél ez alap is. A fizikai CD pedig elavult, nincs rá szükség. A zenét tároljuk merevlemezen, vagy streameljük.
-
komi77
senior tag
-
henrik1
tag
szerintem fürdőszobába senki nem venne ilyet, ezt a korábban felmerült feltételezést tévútnak tartom. ellenben nagyon sokan laknak minigarzonban, aminek a képébe (szerintük) nem illene egy komponens hifi rendszer, viszont jobb hangzásra vágynak, mint amire egy JBL Extreme képes.
persze ez utóbbiról még semmit nem tudunk.
-
komi77
senior tag
Jogos a kérdés. Szolgáltatásban biztosan többet nyújt a Technics. Sokaknál nem pont ezeken a szolgáltatásokon múlik a lényeg, inkább a minőségre vagy más szempontokra esküsznek. Ezért is írtam, hogy akinek erre a gépre van szüksége az megveszi, mások meg nem. Én pl. a rötyiben meg a fürdőben nem hallgatok zenét de ha hallgatnék is akkor max egy Tivoli-t tennék be, ami elég jól szó egy kis helyiségben és nagyjából tudja azokat a szolgáltatásokat amiket leírtál - vagy amik egy fürdéshez szükségesek
Egyébként meg a meglévő cuccomnál ha használnám a többzónás lehetőséget, akkor pár kicsi hangfal is elég lenne ide. Ha meg a nappalira gondolok, na oda végképp nem vennék ilyen Technics-et. Persze ez csak az én véleményem. Nálam a komponens hifi a menő, minden komponens tudja a neki szánt funkciót és minőségben is hozza amit elvárok. Ráadásul az én motyóim már modulárisak, ezért alkalom adtán bele egy új modul és máris tudja az új formátumokat, stb-et. Én ezt a Technics-et legfeljebb a kertben vagy a garázsban tartott haveri összejövetelekre venném meg.
Összefoglalva: akinek a Technics tetszik, elég arra amire használni akarja, az vegyen ilyet mások azt vegyék meg ami nekik jó. -
Joczek
tag
Ezek a soundbar jellegű megoldások szerintem tévézéshez vagy a sokadik szobába megfelelők tehetőseknek, igazán igényes térbeli zenei hangzást ne várjunk. Ennyi pénzből lehet venni használtan egy Dynaudio Xeo-t, ami szintén aktív, lehet vezeték nélkül is használni: így nem foglal sok helyet de megvan a rendes sztereó tér és hangzásban messze jobb a Bosenél, B&O-nél, Technicsnél ill. a Naim Mu-sonál is: https://www.hifishark.com/search?q=dynaudio+xeo
-
komi77
senior tag
Szimpatikus a meglátásod ugyanakkor Slack-al is teljesen egyetértek. Valahol a két elképzelés között van az amivel azonosulni tudok. Ez a termék - úgy hogy nem is láttam, hallotam - egy mostani trendre építkező divatcuccnak tűnik. Elismerem, hogy egyre jobb hangzású kompakt zene motyókat készítenek. Az ára és a használhatósága kompromisszum kérdése. Komponens hifiből hasonló méretű (pl. Creek, ProJekt) több is van ami tényleg tudja amit kell. El tudok képzelni olyan kicsi helységet ahol ez használható. Másfelől komponensekből kicsiben lehet többet is kihozni. Azért fürdőbe nyugodt szívvel ezt sem raknám be a pára és egyebek miatt. Továbbra is azt gondolom, akinek erre van szüksége, az megveszi és fordítva. Talán ez le is fedi a két álláspont közti különbséget. Ennyi.
-
ROBOTER
addikt
Nem akarlak cáfolni, mert reálisak az indokaid. Én is eltúlzottnak érzem az árát, picit meg van lovagolva egy régi márka feltámadása.
De én nem látok törvényszerű igénytelenséget abban, hogy a kompakt készülékek felé megy el az otthoni audio.
A kapható, eladható hulladéktól a Hi-End-ig elég nagy a hangzásbeli távolság, de a zene élvezhetősége szempontjából ezen a skálán egy jól megépített kompakt készülék nem a hulladékhoz van közelebb. El lehet érni kis torzítást, súlyosabb hibáktól mentes frekvenciamenetet.
Én is terveztem,építettem készülékeket, de ma már engem is zavarnak a kábelek, egy szép hangdobozpárt sem tartok feltétlenül a szoba díszének. Élvezem az egyszerűséget, és ezzel rengetegen így vannak. Szóval egy mini lakásba vagy kiegészítésként egy nagyobb lakás konyhájába, esetleg ha nem a nappali van zenehallgatásra berendezve, akkor oda is jó ez még.
-
Slack
tag
Még mindíg nem érted, nem akarok semmit sem megcáfolni. A terméket tartom értelmetlennek. Erről is szólt az első hozzászólásom. Olvased el még egyszer.
Mert döntsük már el, hogy hova való ez a termék.
1) Csak szóljon valami. Ehhez véleményem szerint drága.
2) Pénzemért akarok a lehető legjobb cuccot. Ehhez amint írtam a mini hifi kialakítása miatt nem a legjobb megoldás.
3) Legyen kicsi. Nem hiszem, hogy ahová ez befér oda nem fér be egy valamivel nagyobb is. Tényleg nem hiszem el. De ha meg nagyon kicsi kell, akkor van ennél sokkal kisebb is, nem?A paraszt vakításhoz meg annyit, hogy azért azt te sem hiszed, hogy ez vetekszik a régi Technics cuccok színvonalával. Ha meg valamit a márkával, meg ájfónkalibrátorral akarnak eladni, akkor az az Én szememben paraszt vakítás. Vagy mi indokolja a magas árat?
Nyugat-Európai tapasztalat: Spanyolországban éltem 4 évet. Kint bárki meg tudja venni ezt a cuccot. Egyébként szerintem itthon is, mert azért nem akkora pénz ez, hogy ha valaki meg akarja venni, akkor ne tudná. (Ha hiszed, ha nem Én is meg tudnám.) Mégegyszer: az a kérdés, hogy miért? Én nem tudok rá jobb választ: "Vegyük meg mert Technics, oszt az menő". Nem látom a RACIONÁLIS okot.
Nem írtam, hogy a Bose minősége ne lenne jó, vagy hogy ne szólna jól. Nem is akartam írni. A mondanivalóm lényege pont az volt, hogy méretéhez képes biztos nagyon jól szól, de nem az árához képest. Na ezt meg Te sose fogod tudni megcáfolni.
-
ROBOTER
addikt
válasz
CharlieDrop #53 üzenetére
Jól látod, CD is van benne, annak szigetelését feltehetően megoldották a ház anyagából vagy fémből.
Ami még sokat számíthat az ilyen egybe kialakításnál, az a mély kamrájának mérete, mert ha szatellit elven alakítják ki (közös mélysugárzó), rengeteg teret lehet nyerni.Nem látszik az ábrán, de feltételezem valamilyen csatolt üregű lehet a kialakítás. Amióta van D osztály, azóta könnyű a hatásfokot beáldozni.
-
ROBOTER
addikt
válasz
CharlieDrop #51 üzenetére
Az egész egy hangdoboz.
Amióta kapcsolóüzemű a táp és D osztályú az erősítő, egy ilyen cucc bele pár köbcentiméter.
Ha a fej rész önálló dobozban van, és attól is elvárható némi stílusbeli egyezés (pl. azonos magasság), 20..30%-kal nagyobb össztérfogatban lehet ezt a rendszert létrehozni.
-
[CsuCsu]
őstag
Megmondom, miert trollkodas a kommented.
Eloszor is, a termek minosegerol valojaban fingod sincsen, nem probaltad ki, de meg egy tesztet sem linkeltel rola. Ennek ellenere parasztvakitasnak nevezed es lehurrogod, mindenfele valos alap nelkul.
Masodszor, elkezded hasonlitgatni olyan termekekhez, amik masik helyzetekre keszulnek, kulonbozo rendeltetesi cellal.
Harmadszor, ertem en, hogy a PH-n jelenleg a kompakt lejatszokat fikazni a divat, de ritkan latok olyan kommentet ami ilyen tokeletesen mondja fel a mostansag divat kozhelyeket.
Negyedszer, nem tudom milyen nyugat-europai tapasztalataid vannak, de egy random kollegamnak az oltonye tobbe kerul mint ez a cucc. Gondolhatod, mennyit filozik azon, hogy megvegye-e.
"Fizikai okoskodas": azt nem cafoltad meg, hogy a Bose kis merete ellenere veszett jol szol. Nyilvan lehet nagyobbat venni annyibol ami jobban szol, de sokaknak fontos a helytakarekossag.
-
kenwood
veterán
A keco berendezese sem kispalyas.
-
törölt tag
Fűrészt nem adnak hozzá, ha géphez akarnám használni?
-
henrik1
tag
bírom azokat a kommenteket, amikben kb a Smartot hasonlítják az IFA-hoz.
-
Bundyta
tag
"illetve az esetleg zaj csillapításáért felel."
"illetve az esetlegES zaj csillapításáért felel."
Szép a masina. Kár, h az optikai hangcsatolón kívül nincs rajta hagyományos jack kimenet, pláne 230k-ért.
-
Slack
tag
Ok, akkor a Te szinteden:
Jah, hogy nem dőlök be a paraszt vakításnak, akkor már troll vagyok. Oké, ha te mondod!
"Fizikai okoskodás": rakja a Bose cuccod mellé hasonló árból egy "normál" méretű hangrendszert. Aztán majd jól pofára esel...
-----------------------------------------
Még egyszer normálisan:
1. Fürdőbe, hálóba, hogy csak szóljon valami, ahhoz azért drága. (Persze elhiszem, hogy be tudsz linkelni pár ennél sokkal drágább pl.: Bose cuccot, de attól még ez is drága.) Egyébként éltem nyugat-Európába pár évet. Ott sincs kolbászból... Na meg a "gazdagok" közül is sokan megnézik mire költik a pénzüket.
2. Ha meg minőség kell, akkor adjuk már meg a módját. Nem kellenek álló hangfalak a konyhába, ne de azért mégis...Véleményem szerint ez már messze nincs "AZ" a Technics minőség.
-
[CsuCsu]
őstag
Na, jol felmondtad a napi troll-lecket. Ez nem a gazdagek nappalijaba, neadjisten zeneszobajaba keszult, hanem a haloba, furdobe, konyhaba. Oda meg kell a fenenek nagy hangrendszer. Alternativ felhasznalas: nyugaton a nagyvarosokban sok luxusapartman jo ha 40nm. Ott meg hely nincsen.
A fizikas okoskodas: faradj be egy Bose bemutatoterembe es jol pofara esel. A tobbit meltatni sem erdemes.
-
Slack
tag
Nem értem ezt a terméket. Nyilván nem nekem készítik, DE: drága és ráadásul mini. Ennek így mi értelme és létjogosultsága? Ma amikor egyre nagyobbak a telefonok, a TV -k, az autók. A 200 centis TV mellé mini hifi kell a gazdagoknak? Nem fér már el egy normál méretű hangrendszer a lakásban, vagy mi van?
Mert ha "olcsón" kell, akkor ok, legyen mini, aztán "ahhoz képest" jól szól.
Ha meg minőségi terméket akar az ember, akkor legyen már hozzá "normális" méretű hangfal. Ne csak "ahhoz képest" szóljon már jól a cucc. Mert bárki bármit mond a hangfalnak igen is kell a méret, a fizikát nem lehet kicselezni.Vagy lehet mégis értem: szó nincs már itt minőségről, meg se próbálják azt nyújtani. Elég a márka, meg az "életérzés". Abból majd jön a pénz...
-
komi77
senior tag
Neked nem jött be, pedig az egy Naim és még sem. Mert lehet, hogy hallottál már sztereót. Nekem ugyan ez a gondom ezekkel az egybe cuccokkal. Elhiszem, hogy jól szólnak csak én is hallottam már sztereót. Igaz ezt a Technicset nem hallottam de kicsi esélyt látok rá, hogy meg tudna győzni. Ugyanakkor meg ha valaki erre vágyik azzal sincs gondom.
-
Joczek
tag
A Naim Mu-so hasonló koncepció, még drágábban: Naim Mu-so
Nekem nem jött be a Naim terméke, hiányzik a sztereó tér. Akkor már inkább egy aktív Dynaudio hangfalpár.
-
Pro Koryak
addikt
Amíg az ájfont megveszik 300-ért hdready 4,7" kijelzővel addig...
-
Dinsdale
tag
A népi audio technika egyre lejjebb csúszik. Még néhány év és Sokol rádió típusú hangkeltőket fognak árulni aranyáron.
-
BatchMan
senior tag
Azt hiszem megérett az emberiség a kipusztulásra.
Azon gondolkodtam, mennyit mernék kérni érte, ha eladnám. 20 eFt felett sekély esélyem lenne vevőt találni. -
Na, végre valami kellemes cucc!
Aminek nincs ifon csatija! -
Azt hiszem nem én vagyok az egyetlen aki 230 ezer Ft-ból másmilyen minihifit rakna a nappaliba, és annak még térhatása is lesz.
Sok okosságot tettek ebbe bele, csak épp minek, mert kihallani senki nem fogja. Szerintem az ilyen masina arra van, hogy szóljon valami a nappaliban amíg ott mocorog az ember. Ez elé nem fog leülni a gazdája, csukott szemmel élvezni a zenét, és nem fog csettinteni közben, hogy a mindenit ennek a terhelésalapú fáziskalibrálásnak, hogy megdobja az MP3-at. -
twollah1976
őstag
Akkor ennyit a sztereó hangzásról.
Ennyi pénzért egy, egy hangszóró kimenetet azért rakhattak volna rá.
Kár érte, volt / van Technics Hi-Fim, ez sajnos nem lesz.
-
eladohardver
őstag
Ennyi Zséért ez egy nagy rakás szar
-
Nyugis
senior tag
Üdv
Semmilyen szempontból nem vagyok el ájulva tőle.
Ennyi pénzért már deck/ hi fi cucot épít az ember. És az azért kicsit más. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Nemir Ombe #18 üzenetére
Az elődjétől nem voltak elájulva a tesztben = az árához képest sz.rul szól.
-
-
gekkoXT
senior tag
Ezek olyan gyönyörűek voltak annó. Mindig is szerettem volna egy ilyet.
-
komi77
senior tag
válasz
Nemir Ombe #18 üzenetére
Hát lehet, hogy ez már tud valamit. Igazad van ilyet még nem hallgattam. Pedig sok helyen megfordultam az utóbbi pár évben. Még az is lehet, hogy megtetszik és veszek egyet.
-
komi77
senior tag
Gondoltam, hogy lesz aki bokán rúg a high-end-ezés miatt. Viszont az egyik mondatodban benne a lényeg amire én is gondoltam: ez egy hálóba szánt zene-bigyó. Ha így nézzük nem túl olcsóra sikerült a beárazás. A high-end minősítést csak az ár és az előbbi felhasználási mód miatt akasztottam rá.
-
[CsuCsu]
őstag
High-end €750-ert? LOL, ne nevettess, egy nullat meg pakolj ra, az mar talan high-end. Ez egy jo minosegu kompakt zenelejatszo, haloba stb, semmi tobb. Alma supportot pedig nehogy mar ne tudja, 2017 van. Attol meg nem fog szarul szolni, de a celkozonseg legalabb felenek almas telefonja van, igy egyertelmu.
Egyebkent sem a nagy hifi lancok piacat celozza. Gyanithatoan jol is szol, hallottal mar ekkora Bose rendszert?
-
komi77
senior tag
Valószínű, hogy bennem van a hiba, de sajnos nem ér fel a tudatom odáig, hogy elfogadja ezeket az egybedobozos kütyüket
. Főleg high-end árú mini hifi esetében, ami még alma kalibrátorként is üzemel. Biztos ebbe az irányba megy a világ de számomra felfoghatatlan, hogy ennyiért ne kapjak hozzá két kis picsa hangfalat és még jól is szól (de mitől?)
No mindegy túlteszem rajta magam, pedig nagy reményeim voltak Technics-ék újra éledésével kapcsolatban.
-
donpeal01
csendes tag
Nekem tetszik, egy lakásba elég. Vennék is egyet, ha egy százassal olcsóbb lenne.
-
plömplöm
őstag
-
embe
nagyúr
Mint egy falat kenyér...úgy hiányzott ez a modell.
-
burriebonz
tag
Azért egy hangfalkimenetet belepaszírozhattak volna.
-
[CsuCsu]
őstag
Kovezzetek meg, de nekem ez tetszik, es meg az ara sem veszes. Aki kompakt rendszert szeretne, annak jo valasztas lehet.
-
SunMount3r
nagyúr
"Nem lesz olcsó", de legalább szép sem...
-
Mininek mini de hifi? Hagyjuk már. Majd negyed milláért.
-
-
plömplöm
őstag
"első"
akkor ezek a nulladikok voltak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Októberben érkezik a letisztult külsejű, állítólag remek megszólalást produkáló, extrákkal ellátott készülék.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest