Nem lesz olcsó a Technics első mini hifije

Októberben érkezik a letisztult külsejű, állítólag remek megszólalást produkáló, extrákkal ellátott készülék.

A Technics már korábban lerántotta a leplet, első "mindent bele" kompakt audiorendszeréről, az Ottava családba tartozó SC-C70-ről. Az áráról viszont nem árultak el eddig információkat, és azt sem lehetett tudni, hogy mikor kerül boltokba a masina. Nos, most viszont kiderült, hogy októbertől már meg lehet vásárolni, és a pletykák szerint 750 eurót, azaz, mintegy 230 000 forintot kérnek el érte.

Technics Ottava SC-C70
Technics Ottava SC-C70 [+]

A 2.1 csatornás termék rendelkezik egy integrált mélysugárzóval, maximális kimeneti teljesítménye pedig 30+30+40 watt. Megkapta a cég JENO Engine technológiáját, amely jelingadozásból fakadó hibák kiküszöböléséért, illetve az esetleg zaj csillapításáért felel. Ellátták a szintén házon belül megalkotott LAPC (terhelésalapú fáziskalibrálás) eljárással, amely a cégtől kapott információk értelmében elméletileg képes kiegyenlíteni az amplitúdó és fázis – különböző frekvenciák esetében tapasztalt – ingadozásait, és ezáltal tisztább, gazdagabb megszólalást szavatol. Nem hiányzik belőle a Space Tune funkció sem, amelynél meghatározható, hogy milyen környezetben használnák, azaz automatikusan változnak az egyes beállítások, ha valaki a szoba közepére, a sarokba vagy a fal mellé tenné. Papíron képes egy csatlakoztatott Apple eszközt kalibrátorként használni, azaz a telefon vagy a tablet mikrofonjának segítségével a szoba egy kívánt pontjára koncentrálható a lehető legjobb minőségű hangzás.

Technics Ottava SC-C70
Technics Ottava SC-C70 [+]

A tetejére került egy, a CD lemezek kezelésére szánt optikai meghajtó. Emellett rendelkezik saját médialejátszó alkalmazással, amelyre az USB porton, illetve a hálózaton keresztül juttathatóak el a különféle zenei állományok, amelyek lehetnek MP3, WAV, FLAC, AIFF, DSD, ALAC, AAC vagy WMA formátumúak. A SC-C70 emellett módot ad különféle netes alkalmazások közvetlen elérésére is, tehát mondjuk futtatható segítségével a Spotify, vagy a Deezer.

Technics Ottava SC-C70 Technics Ottava SC-C70
Technics Ottava SC-C70 [+]

Előzmények

Hirdetés