Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Persze, hogy rossz ötlet volt a gyártás eladása, kiszervezése, de az akkori helyzetben nem tehettek mást, mert különben tönkrementek volna, nagy valószínűség szerint. Arra se nagyon volt pénzük, hogy a cpu/vga fejlesztéseket finanszírozzák, nem még a csíkszélesség fejlesztést is. Ráadásul akkoriban nem is látszott a mára kialakult, chip hiányos, akkor még jövőkép.
-
tibaimp
nagyúr
Technikai akadálya valóban nincs, az más kérdés, hogy inkább Epyc-ként értékesítik a chipleteket, mert kicsivel drágábban eladható. Mondjuk az előző széria esetén sem volt technológiai akadály, mégis vártak közel 1,5 évet a Zen3-al.
A TSMC-nél írt dolgok az jogos! Brutális, ahogy kilábaltak abból a mély gödörből, és tisztelendő.
Az Intel-nél is hullottak fejek a 14nm miatt, ha jól tudom, az előző CEO repült, egyébként jogosan, mert "csak" egy pénzügyes volt (nem mintha ez kisebbítené az érdemeit, illetve mindena pénzügyeseknek), de nem oda való volt. Ez a mostani CEO, egészen máshogy látja a dolgokat, előremutató, és valószínű ez a jó jövőkép.
-
tibaimp
nagyúr
gliskard: Azért én még emlékszem azokra az időkre, mikor a fél világot és chip megrendelőt, pont a TSMC szívatta a 28nm-en ragadással vagy 2 évig. Most, pár éve az Intel is beleszaladt a 14nm-en ebbe a csapdába, ha nevezhetjük annak.
hokuszpk: egyetértek, akkor az AMD-nek valamitől meg kellett szabadulni, és nagyon nem volt más léehetősége csak a gyártás kiszervezése.
Amúgy az látszik a chip hiány kialakulása miatt is, hogy maguk a nagy szereplők sem tudták, várták ezt az óriási chip gyártás fellendülést és igényt. Annó olyanra is emlékszem (ha jól emlékszem
), mikor a Japán Elpida, aki RAM modulokat gyártott tönkrement és bezárt, mert nem volt ár igény, ma már ez szinte elképzelhetetlen.
-
tibaimp
nagyúr
Majd az Intel letarolja ezt a piaci rést is, amit az AMD nyitva hagy: [link]
Ma már nem biztos, hogy az AMD olyan jó döntést hozott, mikor eladta/kiszervezte a CPU gyártást. Persze, tudom, akkoriban igen csak bajban voltak, és nem volt pénz még a csíkszélesség fejlesztésre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest