Új hozzászólás Aktív témák
-
l4ci
tag
Úgy fedeztem fel, hogy 2 hét használat után elkezdett alkalmazásokat telepíteni megbízhatatlan forrásból, pedig nem is engedélyeztem neki (bárhona böktem, akkor is felszórta őket). Aztán víruskereső azonosította a programot, egy gyári appnak álcázták a malware-t, ami com.google.camera.fun néven futott. Eltávolítani nem lehetett, a firmware update nem sikerült, mert egy gyári lib is módosított volt, elbukott a root integrity check-nél. Cseppet sem voltam ideges ezek után...
Aztán ráakadtam egy cseh fórumon, ahol szintén azonosították, és valakinél ez az app 1.5 GB adatot forgalmazott, állítólag képernyőképeket küldözget a háttérben (plusz telepít ezt+azt egy idő után). Végül a megadott cseh android fórumon hamarabb pulikálták a firmware update javítást, mint a gyári Lenovo update.
Ez volt az első és utolsó Lenovo eszköz, amit valaha is vásároltam. A másik két direkt kínából vásárolt telefonon semmi nem volt, ez pedig itthon, neves boltban vásárolt cucc. Kicsit gáz. Ráadásul 2 hónapja jelent meg, amikor vettem, szeptemberben mutatták be az újdonságot.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hobby elektronika
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Fejhallgatós találkozó
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS TUF A14 FA401WV - 14"2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 2,5+ év garancia
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD,1000W PSU/ akciós áron eladó!
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest