Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Tilos az Á #106 üzenetére

Decemberben sem volt korlátlan a növekedés, sok kicsi korrekció volt, most ép egy nagy van.

Néz meg itt:
    https://charts.bitcoin.com/chart/price
    December 17-ig a korlátlan növekdés görbéjét látod. Utána pedig elkezdett csökkenni. Abban igazad van, hogy innen még bármi jöhet, de a korlátlan növekedést én már nem hiszem.

A számodra azért piramisjáték a kriptovaluta mert se a piramisjáték se a kriptovaluta fogalmát nem ismered pontosan, csak hallottál, olvastál róla ezt azt.
    Talán nem. De! Az emberek nem hülyék, a tiszta piramisjáték már nem lenne túl sikeres. Ezért jöttek azok a megoldások, ahol kombinálják valami mással. Ez is az. Legalábbis szerintem. Hogy miért?

Mi a piramis játék lényege?
    Egy v. kevés ember indítja. A piramisban alacsonyabban lévők fizetik a magasabban lévők nyereségét. Egyre több embernek kell belépni, hogy fenntartható legyen. A végén összedől.

Ennek megfelel a bitcoin? Szerintem lényegében igen.
    Azért mert az újonnan belépetteknek egyre többet és többet kellett fizetnie ugyanannyi bitcoinért. Ezzel egyre értékesebbé téve a rendszerben lévők bitcoinját. Érted? Aki most kilép az annak a pénzével távozik, aki később lépett be a rendszerbe. Persze nem egyértelmű a kapcsolat. Ezért nem tiszta piramisjáték. De a piramis jelleg szerintem egyértelműen felismerhető. Ez az egyetlen értelmes magyarázata a hihetetlen árfolyamnövekedésnek. Ezért gondolom, hogy be fog dőlni. Csak az a kérdés mikor, és mennyire lesz látványos.

Hogy értsd a bitcoin valós értéke az a be- és kifizetések fifo vagy átlagáron vett jelenértéke kellene legyen mondjuk dollárban vezetve. A többit csak a kereslet generálta. Ami lufi. Amint a kereslet csökken az árfolyam is fog. Elismerem ez csak az én véleményem.

Új hozzászólás Aktív témák