Új hozzászólás Aktív témák
-
Navégre, újra 1000$ alatt az ETH, nyomják még, hogy lehessen VGA-t venni...
-
-
válasz
Tilos az Á #171 üzenetére
hátigen, céges struktúrákban sokminden megoldható
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
t72killer #170 üzenetére
Lehet így is csinálni. S lehet pl. úgy is hogy a 3000 dollárból nem sajnálunk néhány 10 000 Ft-ot könyvelőnek adni aki a hatályos jogszabályok figyelembevételével optimalizálja az adót. És nem vagyok könyvelő, de valószínűsítem hogy a példádból egy 2 évig létező, komoly vesztességgel záró céget csinálna, de az is lehet hogy olyan húzásokat ismer erre az esetre amiről nekünk fogalmunk sincs. Pl. adózás helyett az elő év nyeresége a cég vagyonát növeli a másik évben pedig a másik fele lenullázza ezt a vagyont.
Persze lehet hogy hülyeséget írok, de arra akarok rávilágitani, hogy ilyen esetben nem találgatni kell, esetleg információt összeollózni hanem szakembert megbízni. -
válasz
Tilos az Á #169 üzenetére
Tudom, hogy a nyereség után adózol, de mivan, ha most 2017-es nyerő után lefejnek, mert a 2db, 5000$-ért vett bitcoinodból eladtál egyet mondjuk 3k$ profittal, a másikon meg ülsz és idén lemegy 1000$ alá az árfolyam? Utólag visszaadja az adóhivatal a nyereséges rész után vont adót - lévén a teljes üzleten buktál 1k$-t?
(Nem bitcoin-ozok, csak az adózással érkező extra kockázatokra világítottam rá. A veszteség csak az adott adóévben írható le a nyereségből tudomásom szerint)
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
t72killer #162 üzenetére
Megint van itt némi zavar a fejekben.
1. Az árfolyamnyereség után kell adózni. Aki elbukja annak nem keletkezik adófizetési kötelezettsége.
Adófizetési kötelezettség akkor keletkezik, amikor forintunk "keletkezik".
2. A bankrendszer helyett egy másik alternatívát mutattak a bicoinnal. Nem adócsalás elkerülését. Az hogy adót lehet ezzel csalni mint minden más vállalkozással csak egy dolog, de ahogy a vállalkozást se adócsalásra találták ki úgy ezt se.
3. Azt leírni egy fórumon, hogy adót akarsz csalni, szabad. Még akár azt is leiratod hogy gyilkolni akarsz azt is szabad. Mármint leírni. természetesen az adót be kell fizetni. Gyilkolni ellenben tényleg szabad ugyanis BTK nem tiltja a gyilkolást csak börtönnel szankcionálja. De csak az van leírva hogy hány évet kapsz érte az sehol sincs leírva hogy nem szabad. Ugyanúgy a NAV sem tiltja azt hogy azt mond adót csalsz vagy azt hangoztasd egy fórumon hogy a bitcoint adócsalásra találták ki. Mindezt szabad, ők beérik azzal ha csak bevallasz és fizetsz.
Úgy érted mi lesz a sorsa a kriptóknak ha adózni kell utána? Eddig is kellett aki igazán sokat keresett vele az eddig is adózott utána. Eltitkolni csak aprópénzt lehet."-nem az van hogy ezekkel nem lehet csalni, meg teljesen lenyomozható követhető stb, stb???? Legalábbis mindig ezt az érvet hozzák fel, hogy mekkora biztonságos dolog."
Ez nagyjából olyan mint a kulcs. lehet akármilyen szuper kulcsod és zárad, ha nem zárod be az ajtót kirabolhatnak. Azt rabolják ki aki nem tartja be a biztonsági "előírásokat"
Ha dollárban veszel valamit és átvernek, akkor is megadhatod a rendőrségen hogy forintban kb. mennyi az értéke. Ez bitcoin esetében sincs másképp. Ugyanaz mint amikor azt mondják, 50 éve dollárban vettünk ennyiért és ennyiért, mai viszonyok között ez ennyi dollár és ennyi forint lenne. csak bitcoinnál nagyobb az ingadozás így elmondható pl. hogy decemberben vettem 1 bitcoinért ez akkor 4 millió Ft értékű volt, mai viszonyok mellett ugyanezért 2 bitcoint kellene fizetni. Lehet írni a helyzetet, csak akarni kell. A rendőr pedig leírja amit mondasz akkor van gond ha te se vagy az egésszel tisztában s úgy akarsz feljelentést tenni. Mondjuk ez valóban faramuci dolog, mert pont azokat szokták átverni akik lusták voltak tájékozódni s nem jártak utána a dolgoknak így valóban megeshet hogy mikor feljelentést akarnak tenni nem tudják elmondani a helyzetet.
-
-
arnyekxxx
veterán
Egyébként ez hogy megy?
-Jó napot biztosúr, kicsaltak tőlem 1BTC-t
-Az mi?
-Ilyen vitruális pénz ami csak a számítógépen van.
-És mennyi ér forintban?
-Mikor, most vagy amikor kicsalták vagy akkor amikor aláírom a jegyzőkönyvet?
-öööööö -
Tomkaa
tag
válasz
t72killer #162 üzenetére
Jó ez a cikk, kíváncsi leszek mi lesz így a kriptók sorsa, ha egyre több kormány kattan rá. Most viszonylag beállt a nagy esés után. Kíváncsian várom, mi lesz márciusig és azután a G20-as találkozó után.
Másik dolog:
"Már több száz befektető tett feljelentést a rendőrségen virtuális devizákkal végrehajtott, csalásnak bizonyult tranzakciók miatt." -nem az van hogy ezekkel nem lehet csalni, meg teljesen lenyomozható követhetó stb, stb???? Legalábbis mindig ezt az érvet hozzák fel, hogy mekkora biztonságos dolog. -
Oké, és aki idén elbukja az egészet? Ez masszívan kockázatos biznisz, hogyafrászba lehet megadóztatni
? Persze, korrekt, ha valaki dollármilliókat kivesz, az járuljon hozzá a közköltségekhez, viszont a le nem zárt pozik életveszélyesek a tőkére nézve.
Mindenesetre ez is mutatja, hogy a hatóságok rákattantak, valahonnan azt is tudják, hogy xy-nak kriptodevizája van és le lehet fejni. Nem pont ennek az elkerülésére találták ki az egészet?
-
Béééla
őstag
válasz
t72killer #159 üzenetére
Illetve vennél fel bitcoin-ban lakáshitelt?
Hát annyifelől hallani hogy a bitkoin mindjárt beszakad, bármelyik pillanatban nullára eshet az értéke, most már pukkan a lufi, hát ideje az "ellentábornak" lakáshitelt BTC-ben felvenni hiszen ha leesik nullára az értéke akkor szó szerint inggombokért kiválthatja a hitelét -
-
radyn11
újonc
válasz
MCGaiwer #133 üzenetére
Alapvetően igazad van, de azért az is egy érték, hogy sok helyen lehet fizetni vele, egyre több helyen van ATM, és biztos lehetsz benne, hogy egy véges mennyiség létezik belőle, amit nem lehet elinflálni.
És hát az ismertség is egy nagy érték. Mára már a takarítónők is hallottak róla szinte világszerte.
Komoly marketing költsége lenne, ha ilyen szinten akarnál bevinni a köztudatba mondjuk egy új terméket. -
-
radyn11
újonc
válasz
t72killer #132 üzenetére
Az a különbség a felsoroltakhoz képest, hogy a bitcoin decentralizált, tehát nincs szükséged rá, hogy megbízz egy központi szereplőben. A nagy mennyiségű aranyat is általában valamelyik bank széfjében tartják az emberek, mivel otthon nem olyan biztonságos. A szélsőséges árfolyam-ingadozás nyilván nem kedvező egy fizetőeszköznek, ezért is írtam feljebb, hogy a bitcoinra valójában nem hagyományos pénzként érdemes gondolni, csak vannak a pénzhez hasonló funkciói pl át lehet utalni, van bitcoin ATM ahol rendes pénzre válthatod, lehet vele fizetni szolgáltatásokért. A szerepe a gazdaságban szerintem inkább az aranyéhoz lesz hasonló, majd ha beágyazódik rendesen. Szerintem főleg akkor fog felfele menni az árfolyam amikor épp valami gazdasági válság lesz és meging a bizalom. Az aranynak valóban van pár évszázad előnye, de hát reméljük azért fennmarad még az emberiség egy ideig
Amúgy 582 950 731 369$ hidd el még a szupergazdagok számára is nagy pénz. Ennyi pénz van jelenleg cryptocurrencyben.
-
Béééla
őstag
válasz
t72killer #154 üzenetére
Semmi sem feltörhetetlen (kivéve a fel nem nyílt pisztácia) - más óvintézkedést igényel. Ha annyi pénzed van benne akkor ne tartsd egy tárcán. Sima PC-s/telós tárcán meg végképp ne. Én személy szerint legalább millió forintos részekre darabolnám - az se kellemes ha eltűnik. De ez már nagyon messzire visz
-
-
Béééla
őstag
válasz
t72killer #148 üzenetére
Nem értetted a lényeget: a hülye tartja egy cégnél a kriptóját (meg azt a mennyiséget amivel játszik vagy épp eladni akar).
@Tomkaa
Na pont az ilyenektől kezd el tikkelni a szemem mint amit küldtél.
Megmondtam hogy óvatosan kattints?
legtöbb esetben nem a technológiai előnyökről szól a bitcoin rendszere és a híveinek megnyilvánulása, vagy olyan mondvacsinált előnyöket dobnak be amiket nem tudnak megmagyarázni, csak mert mindenki ezt mondja ezért ők is
Jogos.Az a baj, ez az oldala a sok haszonhajhászt nem érdekli. Nyilván most elég hippinek tűnhetek ha a föld megóvásával jövök elő.
Majd ha (csak és kizárólag) emiatt drágább lesz a villanyáram akkor majd kétszer meggondolják.
A másik oldalt tényleg ott van a kismillió szerver, banki alkalmazott és egyéb "sallang". -
Benne lehet ez is, a BTC naponta 100+GWh-t eszik, azaz kb 5GW folyamatos teljesítmény kell neki. mivel Kína is akar zöldülni + csökkenteni akarja a széndioxid-kibocsátását, ez azért eléggé luxusnak számít.
Persze nálunk inkább az lesz a háttérben, hogy nem akarják h a polgáraik nagyobb pénzeket dobjanak át a kínai nagy falon...
-
Tomkaa
tag
válasz
t72killer #150 üzenetére
Na ez érdekes például. Ennyire soha nem mentem bele, de sokat mondó a dolog.
Az a baj, ez az oldala a sok haszonhajhászt nem érdekli. Nyilván most elég hippinek tűnhetek ha a föld megóvásával jövök elő.
Pláne annak fényében, hogy feljebb az autózás és tömegközlekedés környezetszennyezésének mértékén ment a vita....
Most lehet roszul emlékszek, de valahol olyasmit olvastam, hogy kína ezért is szabályozza/tiltja be mert rengeteg energiát visz el. Aztán, hogy ez kamu vagy igazság mindenki döntse el maga. De annak fényében amit te is írtál simán elképzelhető. -
Ha már a technológiai előnyöknél tartunk, ment róla egyszer a vita, mennyi energia fenntartani a rendszert - pláne a szénerőművek áramán üzemelő kínai bányákkal. Először kijött egy jó nagy szám a világ pénzmennyiségének töredékét mozgató kriptókra, aztán gyorsan átszámolták a klasszikus pénzrendszert úgy, hogy még az OTP-banki takarítóra is számoltak naponta 50km benzines autós ingázást. Röviden: nem tartom valószínűnek, hogy nagyon energiahatékony lenne kazán AMD kártyákon tolni a tranzakciókat. Ha klasszikus pénzalapokon egy ugyanígy szabályozatlan rendszert hozunk létre, az bizony nagyságrendileg kevesebbet fog enni.
-
Tomkaa
tag
Na pont az ilyenektől kezd el tikkelni a szemem mint amit küldtél.
Mert ezek a legkardoskodóbbak, hogy márpedig te nem látod a gazdasági folyamatokat és nem érted ezt ez haszon pééénz, péénz!!! hát hülye vagy ha nem kell a pénz...és társai kategória...
A károgó kategória védelmére legyen szólva, hogy legtöbb esetben nem a technológiai előnyökről szól a bitcoin rendszere és a híveinek megnyilvánulása, vagy olyan mondvacsinált előnyöket dobnak be amiket nem tudnak megmagyarázni, csak mert mindenki ezt mondja ezért ők is.
A blockchain igen érdekes ezt elfogadom, de jelenlegi gyakorlati haszna annak a kapacitásnak nincs.
Vagy még eddig én nem leltem rá.... -
Ahogy fentebb is írták, a coinpiac szabályozatlan (épp ezért hozták létre, nem akarták a hatóságokat), így ha valami fiaskó folytán meglépnek a megtakarítással, megszívtad. Míg normál bankok mögött ott a betétes/befektetővédelem. És nem csak a Mt. Gox ügy volt, szvsz semmivel sincs kisebb esély ilyenbe belefutni, mintsem egy magyar államcsődbe.
-
Béééla
őstag
válasz
t72killer #138 üzenetére
Görög: " Az automatákból egy nap 60 eurót tudnak felvenni a görögök, de az ország bankszövetségének elnöke szerint ez a limit is csak péntekig, július 10-ig tartható."
És igen, a ciprusinál sem mindenkinek fájt, de érzed a lényeget: meghúzhatják a vonalat úgy is hogy neked és nekem is fáj.@flimo:
Jajj a defláció az ördögtől való! Inkább mindneki éhen hal, csak mert holnap két fillérrel olcsóbban is megkaphatja ugyanazt! Ennyi erővel mindenki azonnal csapjon a seggére az összes megtakarításának mert holnapra már semmit se ér!@dabadab:
Erősen a szezont a fazonnal - az hogy egy váltó amit "meghekkeltek" nem adja vissza a pénzed vs. a bank ahol tartod azt mondja: nálunk marad, ég és föld.@Tilos az Á
Pl. leszokok a kurvázásról, helyette udvarlók.
Te kis naivAz utóbbi játszma sokkal drágább, a fél házad, vagyonod, a kocsi és a gyerek is bánhatja!
@Tomkaa
Szerintem nagyon jól összefoglaltad, miért nem működhet pénzként a bitcoin.
Most még tényleg nem - a hosszú táv a másik kérdés (tranzakciók száma elég-e, mennyi lesz a díja, stb.) csak két nagyon problémás csoportot látok:
- a károgók akik amúgy semmiben sem látják meg a fantáziát (pedig a technológia érdekes)
- a félművelt (vagy teljesen műveletlen) idióták akik a káoszt hozzák a rendszerbe a "szakértelmükkel"(FIGYELEM, csak elegendő nyugtató bevétele és tartalék agysejtekkel ajánlott kattintani) - tudod, a menő arc szakadt mercivel, béemvével (vagy más szakadt mercije/béemvéje előtt pózol/painttel vágja be magát) aki mindent "okosba" csinál mert ő tudja a frankót -
válasz
Tilos az Á #144 üzenetére
A hit meg tud ám rendülni, ha a befektetett tőke kb negyedelődik. Felezésnél még megy a bizakodás, hogy úgyis visszamegy majd és én leszek a császár - aztán a mélypont közelében jön valami családi projekt, amire kéne pénz, valami, ami jó befektetésnek tűnik - és így likvidálódik a vége. Részvényeknél ilyenkor, ha a kicsiket mind kirázták, jöhet újra az emelkedés, lásd OTP árfolyam 2006-2018 között. Ott viszont a mélyponti fordításban kulcsszerepe van a cég fundamentális értékének.
-
Tomkaa
tag
válasz
Tilos az Á #144 üzenetére
És pont ettől a hülye mentalitástól válik önigazolóvá az egész. Hisz mind megmondja, hogy úgyis visszamegy, mert vissza kell menni és különben is, múltkor is ez volt akkoris megmondtam, hogy vissza kell mennie úgy is lett...
Más kérdés, hogy gazdasági rendszert ilyesmire lehet-e építeni...ja nyersz igazi mintapolgárrá avanzsálsz..
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
t72killer #143 üzenetére
Asszem nem értitek a lényeget. Ez az egész bitcoin ügy egy vallás.
Az kaszál aki minden észérv ellenére benne marad mikor ki kéne szállni, mert annyira erős a hite.
És mindezt úgy kell tenni, hogy fogalma sincs senkinek, neki magának se hogy igaza lesz-e.
Eddig aki megtette, az kaszált, de ahogy akkor, most se tudja senki, hogy valóban fel fog e épülni újra a bitcoin a súlyos válságból.
Vannak vélemények és ellenvélemények, de amire igazán számíthat az ember, az csak a hit.Mellékesen megemlítem, hogy alapteória, hogy csak annyit fektessünk bele bitcoinba amennyit készek vagyunk elveszteni.
Szóval nem tudom milyen házégésről beszélsz?
Pl. eddig elszívtam napi 1 doboz cigit, mostantól csak napi fél dobozzal szívok el. Napi 400 Ft az havi 12 000 Ft. Ha kevés akkor teljesen leteszem a cigit s havi 24 000 Ft-ot fektetek be.
Ha az is kevés megnézem, még honnan tudok felszabadítani pénzt.
Pl. leszokok a kurvázásról, helyette udvarlók. Az olcsóbb, a felszabaduló pénzt bitcoinba fektetem.
Az se elég? akkor fizesse a nő a saját ebédjét az étteremben s az ő részét is bitcoinba fektetem.
Ha a cigi elhagyása miatt fickósabb leszek, még az én részemet is ő fogja fizetni.
S így növekszik egyre jobban a bitcoin tőkém, de ezzel a hozzáállással ha teljesen bedől a bitcoin, akkor is csak nyerek. -
-
Tomkaa
tag
válasz
#82595328 #135 üzenetére
Szerintem nagyon jól összefoglaltad, miért nem működhet pénzként a bitcoin. Volt erről egy egész jó cikk, talán ebbe na forumban linkelte valaki korábban, abban is hasonlókat írnak.
Ennyit másolnék ki onnan a hozzászólásodhoz kapcsolódva:
"A pénz három funkciója: értékmérő, forgalmi eszköz és értékőrző. A pénzt értékmérőként használva egyszerűen válik összehasonlíthatóvá és összegezhetővé különböző javak hasznossága. Nemcsak az árakat fejezzük ki pénzben, hanem a jövedelmek, adósságok kifejezése, a számlák vezetése is pénzben történik. A pénz ebben az értelemben elszámoló egység, a gazdasági szereplők döntéseit meghatározó kalkulációk mérőeszköze. A pénz forgalmi eszköz, azaz közvetítő szerepet tölt be a gazdasági ügyletek során, amelyeknél a pénzt azért fogadják el fizetésként az ügylet szereplői, mert alkalmas arra, hogy egy másik ügyletben ugyanezt a szerepet betöltse.Nyilvánvalóan mindkét említett funkcióhoz az szükséges, hogy az egymást követő ügyletekben változatlan bizalmat kapjon a résztvevőktől, azaz a pénz megőrizze az értékét. Ezt a szerepet értékőrző funkciónak nevezzük. A pénznek értékállónak kell lennie, alkalmasnak kell lennie a felhalmozásra, azaz pénzügyi eszközként való használatra. Attól, hogy értékőrzők, a pénzügyi eszközök még nem alkalmasak pénzként való használatra. Értékük ugyanis bizonytalan, piaci tényezőktől (kereslet, kínálat, várakozások) függ, fizetni ezért csak veszteség terhe mellett lehet velük. Valójában a pénz az egyetlen olyan dolog, amely értékőrző abban a tekintetben, hogy minden pillanatban névértékével azonos értékben használható fel a fizetésekre."
" Miközben a bitcoin értékőrző ugyan, jelenleg azonban a pénztől elvárt értékállóságot nem tudja biztosítani. "
itt a teljes cikk is: http://makronom.mandiner.hu/cikk/20171229_pal_tamas_bitcoin_a_penzvilag_tulipanhagymaja_vagy_teslajaEttől függetlenül a bányászokkal kriptopénz tulajokkal vitatkozni olyan mintha széllel szemben vizelne az ember... legalábbis az utóbbi pár napban amikor bezsélgetésbe keveredtem velük nagyon ezt éreztem.
-
dabadab
titán
"Inkább arra gondolok amikor Cipruson vagy Görögországban azt mondták hogy "most válság van, nem férsz hozzá a pénzedhez, pont"."
Még az a szerencse, hogy a BTC világában ilyen még soha nem történt.
-
törölt tag
"Igen biztos. Összesen 21 millió bitcoin létezhet, és ezt a nyilvános matematikai algoritmus garantálja, amit a hálózat decentralizáltsága miatt nem lehet központilag átírni. Jelenleg egyébként kb 17 millió van ebből kibányászva."
Pont ez a fő okok egyike, ami miatt a bitcoin nem alkalmas pénznek, legalábbis egy olyan gazdaságban, ami a száz évvel ezelőttinél élhetőbb életszínvonalat akar nyújtani széles rétegeknek.
Sok embertől olvastam, hogy bitcoinban nincs infláció, mert állandó a mennyisége, pedig van, csak fordított. Ha kevesebbet termelünk globálisan, akkor nő adott áruegységre eső bitcoinok száma, ergo nő az áruk, infláció lesz. Ha többet termelünk, akkor csökken, vagyis defláció lesz. Defláció esetén viszont nem érdemes beruházni, mert holnap olcsóbb megtenni, ezért nem is termelnek annyit, amitől még olcsóbb lesz minden, és halálspirálba kerül a gazdaság. A jegybankok ezt tudják befolyásolni az elsődleges és másodlagos pénz mennyiségének szabályozásával, bitcoinnál csak ölbe tett kézzel ülhetünk.
-
Görögországban nem volt ilyen, Cipruson vágták meg némileg a 100ezer eur feletti számlákat. Korántsem annyival, mint amekkorákat a btc mostanság egy nap alatt esik. Tudom, van még Argentína, Kolumbia, stb: itt meg akinek komolyabb pénze van, az külföldi számlát nyit és kész. (Amúgy a görögöknek is nagy számban vannak számláik pl uk-ben)
-
-
Miért, a btc tranzakciók ingyen vannak?
Oké, hogy Hungarisztánban drága a bankolás, a fejlett világban azért akad még ténylegesen ingyen számla, én csak a külföldi utalásokért fizetek jeképes összeget. Hitelkártyám is ingyen van, ha időben fedezem az egyenleget semmilyen költségem nincs utána. Ha meg Kiribati felsőre akarnék utalni, akkor paypal, ahogy a seregnyi kínai árust fizettem ebayen. Komolyan, nem látok olyan műveletet, amire ne lenne 20éve megoldás és 1%-nál többe fájna.
-
törölt tag
Bocs, de szerintem te nem érted.
Ha a bitcoin pénz, akkor
1. Hogy tud(ott) nőni jelentősen vásárlóereje? Egy valódi pénznél ez alig alig változik. Mi a különbség? Extrém esetek (pl: hiperinfláció) nem játszik?
2. Hogy lehet egy pénz befektetés? Ez önmagában paradoxon!
3. Mi generálta az értéknövekedését? Ez nem részvény, ahol a társaság értéke nő, nem kötvény ahol kamat van. Nem áru ahol a kereslet/divat növeli? Akkor mi?
4. A befektetési arany azért más. Az arany régóta vonzza az embereket. Több ezer éve van értéke. Azért van értéke, mert közgazdasági értelemben is tud szükségletet kielégíteni (szép, színes). Előbb volt az arany érték, mint a pénz. Ettől lett/lehetett belőle pénzt! A bitcoinnak milyen értékes tulajdonsága van?
5. A Bitcoinon is elvesztheted a pénzedet de ott nem vert át senki csak rosszkor szálltál be.
Ez nem igaz. Pont ezt magyarázom már kezdettől fogva. Egy pénzt ha átváltok egy másik pénzre lehet rajta nyereségem valamekkora (de nem nagy), az országok között kereslet-kínálat, gazdasági fejlettség meg egyebek miatt. Mivel pénz csereeszköz, nagyon nem mozoghat az árfolyama, mert akkor nem tudja betölteni ezt a szerepet. Vagyis visszatérve ha veszek A valutát és átváltom B valutára, akkor az értéke vásárlói kosárban mérve (az érte kapható termékek, szolgáltatások mennyisége) nagyon nem változhat. MERT A PÉNZ CSERE ESZKÖZ!!!!
Mi történt a bitcoinnál:
1. első belépő 100 bitcoin = 100 $
2. második belépő 100 bitcoin = 1.000$
3. harmadik belép 100 bitcoin = 10.000$Most akkor mennyit ér 300 bitcoin = 30.000 $ vagy 11.100$? !!!! Ezt kéne megértened!
Hogy itt valójában annak a 11.100$ az újrafelosztása történik. Ennyi. Pont mint a piramisjátéknál. Csak jól meg van bonyolítva, hogy ne lehessen könnyen felismerni. Adhatsz neki egzotikus neveket, meg mondhatod, hogy ez valami új, meg ez más, meg ezt én nem érhetem! De a lényeg akkor is ez. Ha a bitcoin pénz lenne(csak pénz), amit fizetésre használnak, akkor 100 bitcoin nagyjából 100 $ lenne tartósan pont azért, hogy fizetésre lehessen használni. Csak piramisjátékot csináltak belőle azzal, hogy vegyél bitcoint, mert EZ JÓ BEFEKTETÉS!!! Ráadásul sokkal szemetebb, mint a hagyományos piramisjáték, mert míg a piramisjátéknál mindenki ugyanannyit fizet, és a piramis alján lévők veszítenek a többiek nyernek ki többet ki kevesebbet. Itt viszont minél lejjebb vagy a piramisban annál többet fizetsz.Szóval ne mondd azt, hogy:
A Bitcoinon is elvesztheted a pénzedet de ott nem vert át senki csak rosszkor szálltál be.Azt hiszem egy jó magyarázatot adtam a bitcoin hirtelen/hihetetlen árfolyam növekedésére. Szerintem logikus magyarázatot. Ha meg akarsz cáfolni, mondanod kell egy ennél is jobbat.
-
Béééla
őstag
válasz
t72killer #132 üzenetére
Mi szükség van még egy fizetőeszközre?
Na erről lehetne mesélni
- évi kártyadíj, SMS díj, majd akkor nem működik amikor kéne
- elrongyolódik
- nehéz és sok helyet foglalNekem az tetszik az összes kriptóban hogy nálad van, pont. Ezerszer nagyobb felelősségtudat kell hozzá de ahogy nem fogja X szervezet (állam, bank, "befektető", satöbbi) lenyúlni, úgy se leszel kárpótolva ha barom módján elszórod.
Mellette például az Etherben az tetszik hogy lehet benne "appokat" írni. Ezt csináld meg egy klasszikus pénzzel! -
MCGaiwer
addikt
a BTCnek az az értéke, hogy mindenki azt hiszi "mindenki más ezt csinálja". Alapvető emberi tulajdonság, hogy amennyiben valamit "mindenki más csinál", annak a kockázatát jóval alacsonyabbnak tekintjük, hiszen miért csinálná mindenki más is, ha kockázatos lenne. Egy bizonyos tömeg felett már azt tekintik kockázatosnak, ha kimaradnak belőle, hiszen aki kimarad, lemarad.
A kérdés az, meddig gondolja úgy a nép, hogy kimaradni kockázatosabb, mint beszállni (árfolyamnövekedés), vagy pedig bennmaradni kockázatos (összeomlás). Amint valami miatt a "mindenki ezt csinálja" tábor a kiszállás mellett dönt, vége az egésznek, hiszen az árfolyam meghatározásában nincs semmi asset.
-
oké, ott az arany és a papír, illetve a visa-kártya. Mi szükség van még egy fizetőeszközre? Illetve ha valaminek az árfolyama egy hét alatt 50%-ot ugrál, az mennyire alkalmas fizetőeszköznek?? Persze, BTC tulajként tetszene, ha 100-ról 10ezer dollárra nőne a coinom értéke, de mi van, ha kölcsönkértem valakitől 4éve 10 bitcoint és most visszakéri? Azaz az egyik alapvető pénzfunkció, a hitelezés életveszélyes dolog vele.
Hogy mik a fundamentumok? Egész egyszerűen a normál bankrendszert elkerülni akaró pénzáramlás volumene. Azaz pl mennyi pénzt akarnak a kínai nagy falon át mozgatni. Ha sokat, akkor elszáll az árfolyam, ha keveset, akkor összeomlik.
Az aranynak van pár évezred előnye, kb csak a civilizációt sosem látott törzsek nem fogadnák el fizetőeszközként. Ahhoz, hogy valami ennyire beleivódjon az emberiségbe idő kell, amit az okostelefonjával szexelő techie réteg, ami a Föld lakosságának <1%-át teszi ki, nehezen fog fel. Persze, mondhatnánk, hogy az ő kezükben a pénz, de ez nem igaz, az anyagiakban és intelligenciában lényegesen magasabban álló szupergazdagok mozgatják a valódi pénzt. A tulipánhagymákat meg meghagyják a vakondoknak, persze, azok is kitermelnek majd 4-5 milliárdost, párezer nyertest és sokszázezer lúzert, mint annyi más őrület.
-
radyn11
újonc
válasz
#82595328 #91 üzenetére
Szerintem meg te próbálsz ferdíteni. Én úgy határoznám meg, hogy egy olyan elektronikus pénz, amit sokan"befektetésre" használnak. Mivel az árfolyamnövekedés miatt nincs értéknövekedés, ezért aki "bektet" az lényegében piramisjátékban vesz részt.
De tényleg nem látod azt az elvi különbséget pl. aközött amit a Madoff csinált, és aközött, hogy veszel mondjuk aranyat befektetési célból?
Ennyi erővel az arany is piramis hiszen: "Mivel az árfolyamnövekedés miatt nincs értéknövekedés, ezért aki "bektet" az lényegében piramisjátékban vesz részt."
Madoff azt mondta, hogy a befekteti a befektetők pénzét, ehelyett a már bent lévő tagoknak fizette ki a kamatot. Logikus, hogy ezt csak addig volt képes fenntartani ameddig elegendő új tőke áramlott a rendszerbe. Ez a Ponzi csalás, vagy más néven piramisjáték.
A Bitcoinon is elvesztheted a pénzedet de ott nem vert át senki csak rosszkor szálltál be.
Lényeges elvi különbség van a csalás és a rossz befektetés között, és a piramis szót a csalásra használjuk.
Ha most mindenki kilépne, és visszakérné a pénzét, akkor valószínűleg összeomlana a rendszer.
Ha mindenki ki akarja venni a pénzét akkor addig csökken az árfolyam amíg az utolsó vevő is elfogy, de ez az aranyra is igaz, illetve minden másra.Biztos? Egyrészt a bitcoin a végtelenségig osztható. Másrészt mi akadályozza meg, hogy a rendszerben bármikor akárhányszorosára növeljék a mennyiséget?
Igen biztos. Összesen 21 millió bitcoin létezhet, és ezt a nyilvános matematikai algoritmus garantálja, amit a hálózat decentralizáltsága miatt nem lehet központilag átírni. Jelenleg egyébként kb 17 millió van ebből kibányászva.
De ennek te is könnyen utánanézhettél volna kevesebb idő lett volna mint begépelni a kérdésedet.
Az meg, hogy végtelenségig osztható nem is értem mire gondolhattál. Egy ezres meg ezer db 1 forintos ugyanannyit ér nem?Talán. De az aranynak önmagában is van értéke. A bitcoinnak meg nincs.
Mi az értéke az aranynak? Szép sárga rendkívül jól nyújtható ezért jól lehet díszíteni vele. Vezetőként is használják, de azt gondolom sejted, hogy a fenti felhasználási területek a töredékét sem indokolják az árának. Ha holnaptól valamiért mindenki azt gondolná, hogy nem bízik többé az aranyban mint befektetés, akkor rendkívül alacsony szintre esne vissza az ára. Az arany ára nem a felhasználhatóságából fakad, hanem egyszerűen abból, hogy az emberek értéket tulajdonítanak neki.
A papírpénzre és az érmére még igaz lehet, az elektronikus pénz nem így működik. Az megsemmisül ha visszafizetik. Pontosan a közvetítő szerepe miatt. Az árfolyamot meg a jegybank igyekszik stabilizálni. Ettől tud pl: értékmérő funkció a pénz pénz lenni. Ez nem igaz a bitcoinra.
Az a lényeg, hogy a központi bank tud hatással lenni az árfolyamra míg a bitcoinnak csak az előre megírt nyilvános algoritmus szerint bővül a mennyisége.
Ennek van sok hátránya illetve előnye mindenesetre jó, hogy ilyen termékek is vannak a piacon.
A bitcoin nem egy hagyományos pénz ne így gondolj rá.Ettől a bitcoin sem jobb. Mert az ötlet még jó is lehetne. Csak pont a felhasználók nem arra használják.
Szerintem elsősorban befektetési célra használják az emberek, illetve be és kilépési pontnak a krypto piacra
Ja, ezért használják a bűnözők pénzmosásra.
Ha bűnözésre akarod használni a bitcoint hamar börtönben fogod találni magad. Bocs de ez a mondatod nagyon 2014
Amúgy egy nagy szar szerintem a Bitcoin aki kicsit is ért hozzá ezt tudja. Lassú és drága. Csak a brandje nagyon erős lett
Én már több hete shortolom.
Sokkal jobb kryptopénzek vannak már, de ami még ígéretesebb az a blockchain rendszerre épülő decentralizált applikációk dapp-ok. Szerintem sokat hallunk majd ilyenekről 2018-ban.
-
-
válasz
Dexar007 #127 üzenetére
Nem, az új standard felbontáson szeretnék játszani, ennyi. Hogy neked elég egy Orion színesTV, az magánjellegű probléma, nekem 27"-on a WQHD az alap (fullHD-n állóképtől kifolyik a szemem), ha kicsit nő a képátló, akkor pixelből is több kell. 40" nem kell (próbáltam), 32" környéke lenne ideális.
-
Dexar007
veterán
válasz
t72killer #126 üzenetére
Szerintem pedig a felbontas novelese nem egyenlo grafikai fejlodessel. (Super Mario 4K-ban vs Crysis 720p-n).
Az,hogy te 8942K-ban szeretnel jatszani 40"-on,es ehhez nem talalsz vga-t az egy kicsit eros..De mint irtam,az 1080ti-nek nem ezert nem csokken az ara. Nvidiabol csak egy par kartya alkalmas igazan banyaszatra,de meg azokat sem veszik meg,ha van raktaron amd olcsoe. Marpedig osszel,es tavasszal volt. -
-
Dexar007
veterán
válasz
t72killer #124 üzenetére
Ez az uj irany?
Nincs olyan jatek ami kihajtana es/vagy nincs grafikai fejlödes es/vagy a konzolok visszafogjak a fejlodest.
2) Mikor volt olyan utoljara,hogy egy 2011/2012es vga-val is vigan el tudsz jatszani a mai napig közel maximalis reszletesseg mellett? Ez igaz a procikra is.i5 2500k tulhajtva a mai napig boven megfelel mindenre.1080ti-vel egyebkent csak az idiotak banyasznak.Most persze meg azzal is erdemes.. de ne mondd nekem,hogy osszel,vagy tavaly tavasszal azert ment fel az ara,mert banyasztak vele. Mikozben raklapszamra lehetett venni normalis AMD kartyat is ami negyedennyiert ugyanezt tudja.
-
válasz
Dexar007 #123 üzenetére
Miért kerül többe a GTX 1080 Ti, mint majdnem az egész tavalyi évben? A VGA-árak lefelé szoktak menni, ahogy öregszik egy kártya.
-
válasz
Dexar007 #121 üzenetére
Miért? Egy éve nem lehet normális áron VGA-t venni a bányászok miatt, lassan elég volt. És a bányaszezonnak csak az vet véget, ha a kriptók összeomlanak. Semmi bajom azzal, hogy sokan kocsit+házat vettek a kriptós profitjukból, de mostmár köszönöm szépen én se szeretnék duplaáron grafkarit venni.
-
-
-
-
-
válasz
arnyekxxx #107 üzenetére
WoW, nem is tudtam, hogy a tőzsde követi a PH-s hozzászólásaimat
. Szuper, még 8-10 ilyen nap és mehetek VGA-t venni! Hálistennek a VGA-kat extrém drágító ETH is halad szépen a kuka felé, ahova való. Így van ez, buborékoknál pont olyan (v még gyorsabb) a lefele, mint amilyen a felfele volt. A minden vagyonát BTC-vé tevő holland család lassan szedelődzködhet a kiugráshoz, mázlistáknak még mindíg áll a zászló, viszont az ilyen "hívők" nemigen szoktak kiugrani, ha kell.
#112: tőzsdén ez úgy szokott lenni, hogy pánik esetén a papír lemegy a fundamentumok által meghatározott szint - cégnél ez a cég könyv szerinti értéke - alá. Kriptodevizáknál a fundamentumok által meghatározott szint a 0$, ha nem használja senki, akkor annyi gyakorlati értéke sincs egy egész BTC-nek, mint egy Starcraft Brood War kulcsnak.
-
törölt tag
válasz
Tilos az Á #110 üzenetére
Nézd. Itt csak az nem látja a piramisjáték jelleget, aki nem akarja.
A bitcoin azért volt jó befektetés, mert az újabb és újabb befektetők is ezt gondolták, és egyre többet és többet voltak hajlandóak fizetni érte. Hogy mi fog történni? Azt tényleg nem lehet tudni. Egy biztos a hihetetlen növekedés megállt. Ha lenne bitcoinom én most szállnék ki. -
Tilos az Á
junior tag
válasz
#82595328 #108 üzenetére
Nekem nincs ilyen határozott véleményem.
Én csak a lehetőségeket látom.
1. bedől teljesen, lemegy az értéke nullára majd megszűnik.
Illetve nem, megszűnni nem tud hisz lehetetlen törölni, hanem tartósan nulla marad az értéke.
2. Lemegy 9000-re és ott marad
3. Lemegy 5-re s 5 és 9 között hullámzik.
2. Nem dől be de örökké 11 és 12 000 dollár között marad az árfolyama.
3. u. a. mint a kettő csak nagyobb sáv, örökké 9000 és pl. 14000 dollár között marad.
4. nagyobb ingadozás lesz pl. 4 és 25 000 dollár között.
5. lefele már nem megy jobban, hanem kilő s (kisebb 10-20%-os korrekciókkal) felmegy egészen 30 000-ig s onnantól korregál 20 000-re s ugyanaz a hiszti lesz mint most. Hogy onnan merre az ugyanúgy bármely itteni pont lehet.
6. ugyanez de lefele 9000-ig lemegy s onnan lő ki.
És ez még messze nem az összes variáció.ja és még van egy n-es verzióm.
Felmegy az értéke n-ről, n*~2.5-re, majd beszakad n*2/3-ra s mindenki hisztizik hogy bedőlt. -
Béééla
őstag
válasz
arnyekxxx #107 üzenetére
Áh, gondolom most azok "mentik a menthetőt" akik két hete még azt se tudták hogy a banki lekötésen kívül is van élet mert hát megírták hogy itt a vég, lehet lehúzni a rolót.
Amúgy ma annyira együtt mozognak lefele a nagyobb kriptók mintha szinkronúszók lennének.
-
törölt tag
válasz
Tilos az Á #106 üzenetére
Decemberben sem volt korlátlan a növekedés, sok kicsi korrekció volt, most ép egy nagy van.
Néz meg itt:
https://charts.bitcoin.com/chart/price
December 17-ig a korlátlan növekdés görbéjét látod. Utána pedig elkezdett csökkenni. Abban igazad van, hogy innen még bármi jöhet, de a korlátlan növekedést én már nem hiszem.A számodra azért piramisjáték a kriptovaluta mert se a piramisjáték se a kriptovaluta fogalmát nem ismered pontosan, csak hallottál, olvastál róla ezt azt.
Talán nem. De! Az emberek nem hülyék, a tiszta piramisjáték már nem lenne túl sikeres. Ezért jöttek azok a megoldások, ahol kombinálják valami mással. Ez is az. Legalábbis szerintem. Hogy miért?Mi a piramis játék lényege?
Egy v. kevés ember indítja. A piramisban alacsonyabban lévők fizetik a magasabban lévők nyereségét. Egyre több embernek kell belépni, hogy fenntartható legyen. A végén összedől.Ennek megfelel a bitcoin? Szerintem lényegében igen.
Azért mert az újonnan belépetteknek egyre többet és többet kellett fizetnie ugyanannyi bitcoinért. Ezzel egyre értékesebbé téve a rendszerben lévők bitcoinját. Érted? Aki most kilép az annak a pénzével távozik, aki később lépett be a rendszerbe. Persze nem egyértelmű a kapcsolat. Ezért nem tiszta piramisjáték. De a piramis jelleg szerintem egyértelműen felismerhető. Ez az egyetlen értelmes magyarázata a hihetetlen árfolyamnövekedésnek. Ezért gondolom, hogy be fog dőlni. Csak az a kérdés mikor, és mennyire lesz látványos.Hogy értsd a bitcoin valós értéke az a be- és kifizetések fifo vagy átlagáron vett jelenértéke kellene legyen mondjuk dollárban vezetve. A többit csak a kereslet generálta. Ami lufi. Amint a kereslet csökken az árfolyam is fog. Elismerem ez csak az én véleményem.
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
#82595328 #105 üzenetére
Decemberben sem volt korlátlan a növekedés, sok kicsi korrekció volt, most ép egy nagy van.
Senki nem tudja hogy innentől mire lehet számítani, mindenki csak tippel.
Jelenlegi formájában is pénz, pontosabban fizető eszköz.
Igen a kriptonvalutát gyengébben szabályozzák jelenleg, idő míg elkészülnek a törvények.
A számodra azért piramisjáték a kriptovaluta mert se a piramisjáték se a kriptovaluta fogalmát nem ismered pontosan, csak hallottál, olvastál róla ezt azt.
Jelenleg annyi történt hogy sokan eladták kevesek viszont vásárlásba kezdtek. Ezért fékeződött be az esés. És nagyon látszik rajta hogy újból és újból emelkedni próbál, de hiányzik belőle a vásárlóerő ami kilépett, ezért újra és újra bezuhan, ilyenkor viszont újra és jura felvásárolnak a bennfentesek ezért fékeződik be folyton.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ki fog törni 30 000-ig, ez csak az egyik lehetőség. Lezuhanhat pl. 9000-re és tartósan ott is maradhat.
Úgyhogy továbbra is érvényes a szabály, csak az vásároljon aki képes elviselni a befektetett összeg elvesztését, Mert a kriptovaluta továbbra is extrém kockázattal bír. -
törölt tag
válasz
t72killer #103 üzenetére
Mikor történt? December második felében megtört a korlátlan növekedés görbéje. Ha igaz a véleményem a piramisjátékról akkor aki befektetett annak most kéne kiszállni. Lehet hogy nőni fog még az árfolyam, de már nem lesz hatalmas befektetés. Innentől kisebb hozamra és nagy kockázatra lehet számítani.
Nem a politika csap le a kryptovalutákra.
Több probléma is van vele:
1. Jelenlegi formájában ez nem pénz.
2. Ha mint befektetést vizsgálom: A befektetési piac erősen szabályozott (nem véletlenül, a befektetők védelme érdekében) és a kryptovaluta ennek nem felel meg.
3. Az árfolyamnövekedése számomra szimplán piramisjáték. Ami nem véletlenül tiltott.Mivel jelenleg nem igazán a pénzfunkciói miatt használják, emiatt nem gondolom, hogy az nemzeti pénznemek stabilitására nagy hatással lenne.
-
Ez mikor történt? Mert mostanában elég nyugodt a BTC.
#101: bizony, ez már a bűnözőknek is kockázatos biznisz. Aki adóelkerül, nem azért teszi, hogy a folyamat közben többet bukjon, mint a befizetendő adó összege...
Amúgy várható volt, hogy a politika lecsap a kriptovalutákra: a világgazdaság nagyjából úgy működik, hogy az államok meghatároznak egy monetáris politikát, ebből lesz a fizetéseknek-nyugdíjaknak vásárlóértéke, így terítik a szociális hálót, fizetnek a nyersanyagokért-késztermékekért-szolgáltatásokért.
Ezeket egyensúlyban tartani nem kis feladat, ha sokan nem vették volna észre, az amcsi jegybank nem valami hagymázas papírgyártási betegségben szenved, hanem próbálja az egyensúlyt úgy alakítani, hogy kevesebb legyen a munkanélküliség. Azaz a cégeknek legyen költekezési kedvük.
Amennyiben ebbe a rendszerbe beletolunk egy szabályozatlan, más célokat követő amatőr eszközt, ami megborítja az egyensúlyt, az nagyra hízva rendszerszintű kockázatot is jelenthet.
-
törölt tag
Hát nem. Ott ténylegesen értékkel bíró dolgot veszel.
Aminek általában az aktuális ára pont a spekulációk eredménye. Vagy például a részvényeket szigorúan a cégek teljesítménye után árazzák be központilag? Nem látom a mélyrepülő intel árfolyamot se a legutóbbi botrányok után.Ez nem igaz. A tőzsde támogatja a spekulációt. De ettől még valós értékkel bíró dolgot veszel, aminek az értékét elég jól lehet becsülni. A tőzsde szabályozott piac ettől még előfordulnak kilengések. De ebből azért ne általánosítsunk.
Hát nem. A tőzsde ha összeomlana, attól még a mögötte álló dolgok értéke nem szűnne meg.
Nem pont arról szól az összeomlás hogy mindenki mindent el akar adni, ha kell, egyre nyomottabb áron is --> kitörölheted a mögötte álló értékkel ha nem veszik meg annyiért?(/I)
Bocs, de kevered minek van értéke. A pénznek nincs, az árunak eszköznek van. Tehát ha adott egy cég, aminek a részvényeit 0 Ft-ért lehet venni, de a cég működik, nyereséget termel. Likviditása stabil. Akkor mégse lesz 0 részvények értéke, mert bolond lenne valaki nem fizetni érte. MERT VAN ÉRTÉKE. Ez az ami nincs a bitcoinnak.Bocs most esett az árfolyam hatalmasat. Sokkal nagyobbat mint ami egy pénznél elfogadható.
A Forint is sokat esett (kérdezd csak meg a devizásokat, mennyire volt megengedhető) mégse dobtuk el hogy használhatatlan... Egy pár éves, kísérleti technológiáról beszélünk amiről az átlag még csak most hallott, persze hogy lesznek ingadozások... Főleg ha olyan tanulatlan barmok is beszállnak az évezred bizniszébe akik több tízezer dollár jelzálogot vesznek fel, bevásárolnak történelmi csúcson és eladnak mindent amikor a 20 ezres árfolyam környékén várható nagyobb eladási hullám miatt megindul lefele, gerjesztve tovább a csökkenést. Annyira kísérleti hogy egy jól irányzott nyomással nulláig verhető az árfolyam hogy aztán ott automatán bevásároljon valaki.
Bocs, de ne egy kivételből indulj ki. Vagyis kiindulhatsz. Ez arra lesz példa, hogy hová tarthat a bitcoin. Hasonló okok viszik fel az árfolyamát, és hasonlóan nincs mögötte érték.Ja. Ezért hagyják ott a bűnözők. Meg talán a növekedés is lelassult. A kettő között vajon van kapcsolat?
A bűnözők akkor is vígan használták amikor "stabilan 100$" volt az árfolyam, évekig. (előtte elvileg a WoW goldot használták) A nagy publicitás tett be, például az önjelölt bűnüldözők vadul figyelik azt a tárcát amelyikre az egyik bányásztársaság több napi árbevétele "elvándorolt". Inkább a publikusság miatt hagyhatják ott - ami végre lemoshatja a "csak kokót és k*rvát lehet rajta venni" stigmát.
Lehet. Eleve ennek kellett volna történnie. -
Béééla
őstag
Ha úgy gondolod, hogy túlárazott a részvény, akkor shortold meg
Amíg a tőzsdések nem értik meg hogy mekkora seggfej az intel addig shortolhatom napestig...Egyébként nem nagyon látom, hogy a Meltdown miatt olyan nagyon esni fognának az Intel eladásai.
Szégyen is. Úgy néz ki hogy a sokadik lenyelt béka (kompromisszum) lesz. -
Béééla
őstag
Nem központilag, hanem a piac, de egyébként igen.
Na, pont ennyire mozgatja a piac is a BTC árfolyamát.Mondjuk legalább ránéztel?
Mert január harmadikával kezdve (akkor jött ki a Meltdown) volt egy 10%-os esés.
Ránéztem, az a 10% valami egy ekkora blama esetén? Többet vártam. Sokkal többet. Legalább egy októberi vagy még mélyebb árfolyamra koppanást. -
dabadab
titán
"Vagy például a részvényeket szigorúan a cégek teljesítménye után árazzák be központilag?"
Nem központilag, hanem a piac, de egyébként igen. Mégis, mi alapján áraznák?...
"Nem látom a mélyrepülő intel árfolyamot se a legutóbbi botrányok után."
Mondjuk legalább ránéztel?
Mert január harmadikával kezdve (akkor jött ki a Meltdown) volt egy 10%-os esés.
-
MCGaiwer
addikt
Aminek általában az aktuális ára pont a spekulációk eredménye. Vagy például a részvényeket szigorúan a cégek teljesítménye után árazzák be központilag? Nem látom a mélyrepülő intel árfolyamot se a legutóbbi botrányok után.nem emlékzel a kb 10 évvel ezelőtti OTP beomlásra? ott is mondták, hogy fura, hogy 2k alá ment az árfolyam, hiszen csak az eladható vagyon értéke magasabb volt részvényenként, mint a tőzsdén jegyzett ár. Ez pl egy biztonsági minimumot minden részvénynél jelent, az e fölötti rész pedig a várható növekedés, azaz a spekuláció és a várható bevétel eredménye. A BTCnél ez az "eladható érték" éppen nulla, tehát az egész cucc csak a spekuláció eredménye.
-
Béééla
őstag
válasz
#82595328 #93 üzenetére
Aminek általában az aktuális ára pont a spekulációk eredménye. Vagy például a részvényeket szigorúan a cégek teljesítménye után árazzák be központilag? Nem látom a mélyrepülő intel árfolyamot se a legutóbbi botrányok után.Hát nem. A tőzsde ha összeomlana, attól még a mögötte álló dolgok értéke nem szűnne meg.
Nem pont arról szól az összeomlás hogy mindenki mindent el akar adni, ha kell, egyre nyomottabb áron is --> kitörölheted a mögötte álló értékkel ha nem veszik meg annyiért?Bocs most esett az árfolyam hatalmasat. Sokkal nagyobbat mint ami egy pénznél elfogadható.
A Forint is sokat esett (kérdezd csak meg a devizásokat, mennyire volt megengedhető) mégse dobtuk el hogy használhatatlan... Egy pár éves, kísérleti technológiáról beszélünk amiről az átlag még csak most hallott, persze hogy lesznek ingadozások... Főleg ha olyan tanulatlan barmok is beszállnak az évezred bizniszébe akik több tízezer dollár jelzálogot vesznek fel, bevásárolnak történelmi csúcson és eladnak mindent amikor a 20 ezres árfolyam környékén várható nagyobb eladási hullám miatt megindul lefele, gerjesztve tovább a csökkenést. Annyira kísérleti hogy egy jól irányzott nyomással nulláig verhető az árfolyam hogy aztán ott automatán bevásároljon valaki.Ja. Ezért hagyják ott a bűnözők. Meg talán a növekedés is lelassult. A kettő között vajon van kapcsolat?
A bűnözők akkor is vígan használták amikor "stabilan 100$" volt az árfolyam, évekig. (előtte elvileg a WoW goldot használták) A nagy publicitás tett be, például az önjelölt bűnüldözők vadul figyelik azt a tárcát amelyikre az egyik bányásztársaság több napi árbevétele "elvándorolt". Inkább a publikusság miatt hagyhatják ott - ami végre lemoshatja a "csak kokót és k*rvát lehet rajta venni" stigmát. -
törölt tag
A fenti fogalmakat olyan tevékenységekre használjuk, amikor egy rendszerben az új belépők befizetéseiből fizetik ki a bent lévő tagok hasznát.
Lényegében ez történik.
Tőzsdén dettó.
Hát nem. Ott ténylegesen értékkel bíró dolgot veszel.Tehát a piramis működtetői ellopják a pénzt, mivel tőkeoldalon hiányozni fog amit kifizetnek, és csak addig tartható fent amíg elegendő a belépő.
Ha most mindenki kilépne, és visszakérné a pénzét, akkor valószínűleg összeomlana a rendszer.
Tőzsdén dettó.
Hát nem. A tőzsde ha összeomlana, attól még a mögötte álló dolgok értéke nem szűnne meg.Egyrészt a bitcoin a végtelenségig osztható. Másrészt mi akadályozza meg, hogy a rendszerben bármikor akárhányszorosára növeljék a mennyiséget?
Elvileg, de most Satoshi-ig osztható.
Másrészt az hogy az addigi befektetők/használók/bizalmat szavazók (mindenki húzza alá a megfelelőt) alól rúgná ki a sámlit. Lehet olyan coint választani amiben van infláció. A BTC arról szól hogy nincs. Az egyik alapköve. Tuti hard fork lenne a vége egy ilyen húzásnak.
Bocs most esett az árfolyam hatalmasat. Sokkal nagyobbat mint ami egy pénznél elfogadható.Ettől tud pl: értékmérő funkció a pénz pénz lenni. Ez nem igaz a bitcoinra.
Eredetileg lehet nem is arra szánták hogy mindenki ebben tartsa, hanem ezen keresztül csináljon olyat ami mással nem megoldható - mint például kokót venni silkroadon
Hát ez az!Ettől a bitcoin sem jobb. Mert az ötlet még jó is lehetne. Csak pont a felhasználók nem arra használják.
A bitcoin működik és "senkinek semmi" beleszólása sincs. Nincs einstand, nincs apu aki megvéd, támogat, kisegít ha eljátszottad.
Azért egy pénznél az a minimum, hogy valami garantálja az értékét. Nem véletlenül nagyon szigorú a pénzintézetek és az értékpapírok szabályozása. Kicsit olyan mint az Uber vs taxi. Mert ez így szerencsejáték, meg piramisjáték nem pénz.Ezzel szemben a blockchainen alapuló kriptopénzek átláthatóak. Az adatokat visszamenőleg megváltoztatni nem lehet, és nincs szükség rá, hogy megbízzunk egy központi szereplőben.
Mivel nyílt és teljesen visszakövethető, egyre nehezebb. Egyedül egyik kriptónak a funckiója a lenyomozhatatlanság.
Ja. Ezért hagyják ott a bűnözők. Meg talán a növekedés is lelassult. A kettő között vajon van kapcsolat? -
Béééla
őstag
válasz
#82595328 #91 üzenetére
A fenti fogalmakat olyan tevékenységekre használjuk, amikor egy rendszerben az új belépők befizetéseiből fizetik ki a bent lévő tagok hasznát.
Lényegében ez történik.
Tőzsdén dettó.Tehát a piramis működtetői ellopják a pénzt, mivel tőkeoldalon hiányozni fog amit kifizetnek, és csak addig tartható fent amíg elegendő a belépő.
Tőzsdén dettó.Egyrészt a bitcoin a végtelenségig osztható. Másrészt mi akadályozza meg, hogy a rendszerben bármikor akárhányszorosára növeljék a mennyiséget?
Elvileg, de most Satoshi-ig osztható.
Másrészt az hogy az addigi befektetők/használók/bizalmat szavazók (mindenki húzza alá a megfelelőt) alól rúgná ki a sámlit. Lehet olyan coint választani amiben van infláció. A BTC arról szól hogy nincs. Az egyik alapköve. Tuti hard fork lenne a vége egy ilyen húzásnak.Ettől tud pl: értékmérő funkció a pénz pénz lenni. Ez nem igaz a bitcoinra.
Eredetileg lehet nem is arra szánták hogy mindenki ebben tartsa, hanem ezen keresztül csináljon olyat ami mással nem megoldható - mint például kokót venni silkroadonEttől a bitcoin sem jobb. Mert az ötlet még jó is lehetne. Csak pont a felhasználók nem arra használják.
A bitcoin működik és "senkinek semmi" beleszólása sincs. Nincs einstand, nincs apu aki megvéd, támogat, kisegít ha eljátszottad.Ezzel szemben a blockchainen alapuló kriptopénzek átláthatóak. Az adatokat visszamenőleg megváltoztatni nem lehet, és nincs szükség rá, hogy megbízzunk egy központi szereplőben.
Mivel nyílt és teljesen visszakövethető, egyre nehezebb. Egyedül egyik kriptónak a funckiója a lenyomozhatatlanság. -
törölt tag
Szerintem aki piramist vagy ponzi csalást emleget az egyszerűen fogalmakkal nincs tisztában.
Szerintem meg te próbálsz ferdíteni. Én úgy határoznám meg, hogy egy olyan elektronikus pénz, amit sokan"befektetésre" használnak. Mivel az árfolyamnövekedés miatt nincs értéknövekedés, ezért aki "bektet" az lényegében piramisjátékban vesz részt.A fenti fogalmakat olyan tevékenységekre használjuk, amikor egy rendszerben az új belépők befizetéseiből fizetik ki a bent lévő tagok hasznát.
Lényegében ez történik.Tehát a piramis működtetői ellopják a pénzt, mivel tőkeoldalon hiányozni fog amit kifizetnek, és csak addig tartható fent amíg elegendő a belépő.
Ha most mindenki kilépne, és visszakérné a pénzét, akkor valószínűleg összeomlana a rendszer.Ezzel szemben a bitcoinból egy fix mennyiség létezik, és az árat az határozza meg egyedül, hogy mennyi pénz áramlik be vagy ki a rendszerből.
Biztos? Egyrészt a bitcoin a végtelenségig osztható. Másrészt mi akadályozza meg, hogy a rendszerben bármikor akárhányszorosára növeljék a mennyiséget?Ilyen szempontból az aranyra hasonlít például, hiszen abból sem keletkezik több a földön, maximum még nem bányászták ki az összeset, de nagyjából meg lehet becsülni mennyi van belőle összesen.
Talán. De az aranynak önmagában is van értéke. A bitcoinnak meg nincs.Ezzel szemben a hagyományos pénzekből a jegybankok bocsájthatnak ki új mennyiséget illetve számtalan eszközzel befolyásolhatják az árfolyamot.
Ez így nem igaz. A papírpénzre és az érmére még igaz lehet, az elektronikus pénz nem így működik. Az megsemmisül ha visszafizetik. Pontosan a közvetítő szerepe miatt. Az árfolyamot meg a jegybank igyekszik stabilizálni. Ettől tud pl: értékmérő funkció a pénz pénz lenni. Ez nem igaz a bitcoinra.Sokan teljesen átláthatatlannak tartják a jelenlegi pénzügyi rendszert, és korruptnak tartják a jegybanki vezetőket. Hiába van egy erős gazdaság egy pénz mögött ha a vezetők a saját rövidtávú érdekeik szerint cselekednek.
Ettől a bitcoin sem jobb. Mert az ötlet még jó is lehetne. Csak pont a felhasználók nem arra használják.Ezzel szemben a blockchainen alapuló kriptopénzek átláthatóak. Az adatokat visszamenőleg megváltoztatni nem lehet, és nincs szükség rá, hogy megbízzunk egy központi szereplőben.
Ja, ezért használják a bűnözők pénzmosásra.Az persze törvényszerű, hogy ha van egy új forradalmi technológia akkor buborék alakul ki körülötte.
Dotcom lufi is volt például, de nem az lett belőle a következtetés, hogy az internet hülyeség.
Ahhoz a mennyiségű pénzhez ami jelenleg a kriptopénzekbe áramlik nagyban hozzájárul az is, hogy az egész világon nagyon alacsonyak a kamatok.
Amíg ez így lesz addig a pénz keresni fogja az ilyen lehetőségeket.
Most próbálod megmagyarázni, hogy miért jó a piramisjáték? -
radyn11
újonc
Szerintem aki piramist vagy ponzi csalást emleget az egyszerűen fogalmakkal nincs tisztában.
Tehát a piramis működtetői ellopják a pénzt, mivel tőkeoldalon hiányozni fog amit kifizetnek, és csak addig tartható fent amíg elegendő a belépő.Ezzel szemben a bitcoinból egy fix mennyiség létezik, és az árat az határozza meg egyedül, hogy mennyi pénz áramlik be vagy ki a rendszerből.
Ilyen szempontból az aranyra hasonlít például, hiszen abból sem keletkezik több a földön, maximum még nem bányászták ki az összeset, de nagyjából meg lehet becsülni mennyi van belőle összesen.
Ezzel szemben a hagyományos pénzekből a jegybankok bocsájthatnak ki új mennyiséget illetve számtalan eszközzel befolyásolhatják az árfolyamot.
Sokan teljesen átláthatatlannak tartják a jelenlegi pénzügyi rendszert, és korruptnak tartják a jegybanki vezetőket. Hiába van egy erős gazdaság egy pénz mögött ha a vezetők a saját rövidtávú érdekeik szerint cselekednek.
Ezzel szemben a blockchainen alapuló kriptopénzek átláthatóak. Az adatokat visszamenőleg megváltoztatni nem lehet, és nincs szükség rá, hogy megbízzunk egy központi szereplőben.
Az persze törvényszerű, hogy ha van egy új forradalmi technológia akkor buborék alakul ki körülötte.
Dotcom lufi is volt például, de nem az lett belőle a következtetés, hogy az internet hülyeség.
Ahhoz a mennyiségű pénzhez ami jelenleg a kriptopénzekbe áramlik nagyban hozzájárul az is, hogy az egész világon nagyon alacsonyak a kamatok.
Amíg ez így lesz addig a pénz keresni fogja az ilyen lehetőségeket. -
-
Looserke
őstag
Na ez már beteg...
-
dabadab
titán
válasz
kormoskandur #83 üzenetére
"a világ legnagyobb államadósságával"
Gondolom az senkit nem lep meg, hogy az USA államadóssága abszolútértékben nagyobb, mint mondjuk az ötmilliós, halálszegény Eritreáé, valamint ez kb. semmit sem mond.
Ha meg a GDP-arányos adósságot nézzük, mint minden értelmes ember, akkor az USA határozottan a középmezőnyben van.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
kormoskandur #83 üzenetére
Es ez kit erdekel ebben az esetben? A vilag legerosebb gazdasaga? Az. Nincs tovabb a mese
-
Tidus
addikt
Ez hasonló mint Magyarországon a pénznyerőgép betiltás, egyik napról a másikra.
A kriptovalutába milliókat lehet fektetni(forintba számolva), egy valamire való gép is 1-1,5 millió forint. Ha egyedül nyomod. Na most ha hoznak itt is egy törvényt, hogy ennyi, hát kösz.(#2) anulu; Nem értesz hozzá. Felelőtlen kijelentéseket ne tegyél.
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
#82595328 #79 üzenetére
Nem csak a kriptovalutáknak, a bankjegyeknek is. Van már olyan kezdeményezés, hogy vállalkozó ne használhasson fiat KP-t, hanem csak bankszámlát. Éppen ezért, mert a KP anonim. Nem tudom hol tart a kezdeményezés, de előbb utóbb ki fog hatni a kriptovalutákra is csak ugye ahhoz hogy ezt törvénybe iktassák, előbb valahogy hivatalosan el kéne ugye fogadni a kriptovaluta létét. Mert kissé nehézkes olyasmit szabályozni, ami hivatalosan nincs.
) És akkor még mindig csak a vállalkozókat tudják majd szankcionálni (szívatni) a megszokott módokon. Pl. egy szobafestéssel foglalkozó BT hivatalosan nem vihetné a festéket személyautóval, csak teherautóval. van rá szabály de nem szokták ellenőrizni, de ha szívatni akarnak valakit megtehetik. Arra is van szabály, hogy a büfés nem veheti meg a tescoban a sportszeletet csak a nagykerben.
Azt nem tudom él e az a szabály hogy KP-vel nem fizethet, csak üzleti bankszámláról történő utalással, vagy ahhoz kapcsolt bankkártyával, de előbb utóbb lesz ilyen törvény is. Várható pl. a kriptovaluták szabályozása is vállalkozók számára. Aztán hogy magánembert hogy fognak szabályozni akinek még eladás esetén sincs számlaadási kötelezettsége, nemhogy vasárláskor azt nem tudom, de egyenlőre még a vállalkozókat se tudják normálisan szabályozni, kb. az megy hogy aki betartja az összes szabályt az tönkremegy s az marad fenn aki tudja melyik szabály megszegése milyen következményekkel jár, s ezek közt lavírozik, esetleg tudja melyik zsebet kell tömni ahhoz hogy szemet hunyjanak a szabálytalanságok felett. Ez kriptovalutával még hatékonyabban fog működni főleg etheriummal, ami esetében még programozható is lesz a seggnyalás nem csak időzítésre hanem optimalizálásra is, seggnyalás optimalizáló algoritmusokkal. -
törölt tag
Pont ez a probléma. Dehogy van. Ha tisztában lenne vele, akkor senki nem vásárolna bitcoint befektetési célból. Mert az a része piramisjáték.
Nagyon valószínű, hogy olyasmi fog történni mint a devizahiteleknél.
- Amíg az emberek nyernek rajta, addig senki nem panaszkodik.
- Amint ez megfordul lesz ott sírás-rívás, csak nem lesz kitől visszakérni a pénzt.
- A piramisjátékban is mindenki örül, meg folytatni szeretné, aki a piramisban nem legalul van. Ettől még nem lesz jó, meg igazságos. -
törölt tag
válasz
Gargouille #66 üzenetére
Ez így nem igaz. Nem vagy te Robin Hood.
Van a jogban erre kifejezés, csak most nem emlékszem, hogy:
Nem hivatkozhatsz a jogsértésedre más jogsértése miatt. Vagy leegyszerűsítve, attól hogy más is lop, még nem leszel ártatlan.
Tudod van különbség az adóelkerülés, és az adó csalás miatt. Én igazából csak egy dolgot akartam kiemelni, az anonimitást. Mert ez kifejezetten a fekete gazdaságnak/bűnözésnek kedvez.
Biztos vagyok benne, hogy várható sokkal szigorúbb szabályozás és ellenőrzés a cryptovalutáknak előbb-utóbb. -
Tilos az Á
junior tag
válasz
Donki Hóte #77 üzenetére
Ezeket a szabályokat a bitcointól függetlenül szigorítják jelenleg is. Aki nem legális megoldásokat végez annak számolnia kell vele, hogy előbb-utóbb utolérik.
Külföldön adózott jövedelmek után pedig úgyse kell mégegyszer itthon adózni, ha azt szabályosan tettük, akkor nincs vele gond. Még akár el is költhetjük itthon is, ha igazolni tudjuk rendesen hogy külföldön, a szabályok betartásával adóztunk utána.
Amúgy az már megdőlt, hogy a bitcoin nem követhető. Mintakereső algoritmusokkal követni tudják. A követhetetlenség tévhitijének az az alapja, hogy nem minden adócsalót tudnak ezzel a módszerrel elkapni, csakhogy ez meg igaz a bitcointól független adócsalásra is, sőt még a gyilkosságokra is.
-
Van részvényem elég sok, tehát az ellenőrzött tőkepiaci műveletekből, osztalékból származó jövedelmek adózásával tisztában vagyok
Engem az érdekel, hogy ha a vagyonkám bitcoinban gyarapszik (amit nem Magyarországon tesz), és mondjuk a Kajmán szigeteken realizálom a jövedelmet, egy ottani szabályok szerint alapított, non-resident company-n keresztül, (amelynek a tulajdonosait nem kell megnevezni sem
), olyan formában, hogy ez a company vesz egy házat, amiben én élek és minden lakhatási költségemet ez a company fizeti, akkor ezzel a helyzettel mit tud kezdeni a magyar NAV
Attól tartok, hogy sem a magyar NAV, sem a világ bármelyik adóhatósága sem tud ezzel mit kezdeni, úgyhogy biztosan fogják a kriptovalutákra vonatkozó szabályokat erősen szigorítani.
-
Tilos az Á
junior tag
Amúgy a helyes válasz az, hogy megbízni egy könyvelőt hogy biztosítással vállalja el a könyvelést. Ami azt jelenti, hogy ha a NAV mégis megbírságolná, akkor azt ő (a biztosítója) átvállalja, Mert tudni kell, megeshet NAV bírság még egy könyvelővel is, nemhogy egy olyan magánemberrel, aki fórumokon kérdezgeti, egyáltalán hol kell adózni. Persze az ilyen könyvelés nem olcsó, na de a bírság se, előbbi pedig költségként elszámolható, utóbbi nem.
Természetesen ettől még lehet itt beszélgetni arról, hogy hol és hogyan kell adózni, de az itt leírtak mellett mindenképp érdemes szakemberre bízni a gyakorlatban az adózást. -
dabadab
titán
válasz
Donki Hóte #69 üzenetére
"a mostani értékéből veszek a Kajmán szigeteken magamnak egy házat."
Ha ott beváltod dollárra, akkor arra a BTC tőszdére is vonatkoznak a pénzmosás elleni törvények, szóval lesz nyoma a tranzakciónak, a házvásárlásnak meg pláne.
Szóval innen kezdve csak az a kérdés, hogy mekkora eséllyel tudod megúszni az adócsalást."Hol kell adóznom"
El nem hiszed, de az adótörvény elég részletesen szól arról, hogy a tőkejövedelmet meg a külföldön szerzett jövedelmet meg a többit hogyan kell leadózni.
-
Tilos az Á
junior tag
Igen ez a "nem adózás" csak egy hatásvadászat.
Amint értékelhető jövedelme van, muszáj adózni.A másik pedig, amikor valaki nagy pénzek után adózik az már értelemszerűen vállalkozás keretei közt adózik, ahol viszont rengeteg mindent leírhat, ergó kevesebbet adózik. De ez már a vállalkozók szidása témakör, s őket előszeretettel szidják azok akik vállalkozás működtetése helyett a tévé előtt ülnek esténként s isszák a sört, és szidják a kormányt mert nincs pénzük.
"Aki ezzel foglalkozik (akár csak hobbi szinten is) az tisztában van a kockázattal. Lehet károgni meg höbörögni de (szerintem) kár ebböl a 'buliból' kimaradni. A megközelítésed finoman szólva is elnagyolt."
Ezzel meg én nem értek egyet. Az is tök izgalmas buli, amikor minimálbérből a piacon szárny és fejvadásszá válunk.
"Ha bitcoinban veszed a házad az érdekesebb."
Erre is egyszerű a válasz.
Ugyanaz a helyzet, mint a lakáscsere esetén.
A lakáscsere jogilag megszűnt.
Amikor a gyakorlatban lakáscsere történik, akkor valójában elad mindkettő egy lakást s vesz mindkettő egy lakást. Az ügyvéd lepapirozza az egészet a hatályos jogszabályok szerint s aláríja mindenki aki egyetért vele. A lakáscsere csak egyfajta párbeszéd a két laikus magánember között, nevezhetjük akár zsargonnak is, de a valóságban vagy úgy is mondhatnám jogilag adás vételek történnek.
Bitcoinnal történő lakásvásárlás hasonlóan történik, megegyeznek mennyi bitcoinért adja el veszi meg, de az adásvételi szerződésre már forintban kerül rá az összeg. Hogy aztán ki váltja át vagy átváltja e egyáltalán valaki csak egy technikai részletkérdés, a lényeg hogy aláirtja az eladó, hogy a lakás adásvételi szerződésben szereplő vételösszeget megkapta. Akár babbal is lehet fizetni lakásért ha hajlandó az eladó lemondani érte a tulajdonjogáért. -
paatrick
őstag
válasz
Donki Hóte #69 üzenetére
Két különböző dologról beszélsz.
Adózni pont úgy mint egy részvény esetén.
Megvan hogy mennyit fektettél be, most mennyid van, abból levonod a kezdőt és a maradék után adózol. Ha magyar állampolgár vagy és itt váltod forintra akkor Mo-n adózol. Ha kint laksz a Kajmán szigeteken akkor meg ott.
Házvásárlás megint más, ott veszel, ott leadózod amit kell hozzá.Ha bitcoinban veszed a házad az érdekesebb. De azt hiszem magánszemély ellen is lehet kezdeményezni vagyonosodási vizsgálatot, akkor meg neked kell bizonyítani hogy ez ennyi meg így volt. Kriptovalutákra úgyis figyelnek pénzmosási szempontból. De szerintem erre még nincs szabályozás. Alapból a törvényhozás mindig csak utólag éri be a technikai újdonságokat.
-
Béééla
őstag
válasz
Donki Hóte #69 üzenetére
Egyszerűen. Nav-nál be kell jelenteni hogy az anno kb. 10*100$*300Ft/$-os valutád ma 10*15000$*250Ft/$-t ér.
-
-
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
Gargouille #66 üzenetére
Tévedésre alapoztok utolsó két hozzászóló.
Magyarországon nem tilos adózni így bárki nyugodtan megteheti. -
Gargouille
őstag
válasz
#82595328 #65 üzenetére
Ez az adózol/nem adózol utána problémakör - ha már így erkölcsi oldalról közelíted meg - akkor nézhető az ellenkező irányból is, hogy ha adózom és azt ellopják a politikusok, hogy ebből a pénzből még jobban bebetonozzák a saját hatalmukat, hogy még többet lophassanak, akkor azzal, hogy pénzhez juttattom őket valójában megkárosítom a közösséget (hiszen a tolvajokat pénzelem).... persze most direkt lesarkítottam a dolgot, hogy rávilágítsak arra, hogy ha pusztán morális oldalról nézem akkor egyáltalán nem fekete-fehér ez az adózás kérdés.
Gyakorlatilag minden magánember és üzleti vállalkozás minden lehetséges módon próbálja elkerülni az adófizetést, ezért szerintem pont ez az érv bullshit a kriptovaluták ellen, hiszen nem a bitcoin hibás az adóelkerülésért hanem az ember. Aki ugyanúgy el fogja kerülni akkor is ha betiltják a bitcoint, csak akkor majd másba rakja a pénzét.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #42 üzenetére
Az az igazság, hogy rengeteg probléma van vele valójában. Mert ez így nem pénz.
- Anonim befektetés: ez jól hangzik. Csakhogy azzal, hogy neked anonim jövedelmed lesz, ami után nem adózol. Az államnak meg kb. ugyanannyi adóbevételre van szüksége. -> A többieket károsítod meg + erősíted a feketegazdaságot. Nem véletlen, hogy a pénzügyi piacok + a tőzsde a legszigorúbban szabályozott területek. A bitcoin meg ezt megkerüli. Ez addig jó, míg nő az árfolyam. Csakhogy nem fog örökké nőni.
- Piramis játék. A bitcoinnak úgy nő az árfolyama, hogy mögötte nincs értéknövekedés. Azaz a bitcoin értékének valójában kb. annyinak kéne lennie, mint amennyiért megvették eredetileg (ha a bitcoin pénz) +- forgalom. Ami efölött van, amögött valójában nincs fedezet. Amíg vannak új belépők, akik elfogadják az árfolyamot addig nincs gond. Ők tartják fenn a rendszert. Azaz formailag ez nem piramisjáték, de valójában a szereplők azt csináltak belőle. Ott lesz gond, amikor ez megáll. Mert akkor könnyen lehet, hogy mint a piramisjátéknál bedől az egész, vagy legalább drasztikusan lemegy az árfolyam. Kicsi az esélye, hogy az árfolyam magas marad. Hogy ez mikor következik be az egy másik kérdés. Viszont akkor majd jön a sírás-rívás, hogy az államok/kormányok eddig ez miért hagyták. Most meg fizessék meg a kárukat, meg büntessék meg a csalókat.Úgyhogy van mitől félni. Fogd úgy fel mint egy bulit, ahol jelenleg jó a hangulat, szól a zene, korlátlan a pia. Csakhogy előbb utóbb a buli véget ér, és valakinek ki kell fizetnie a számlát, és össze kell takarítania.
-
edward2
addikt
Jaja itthonról. Nem is Mo.-n lakom
Amúgy a véleményed ugyanannyit ér mint az enyém. Mielőtt még nagyon magas lóról beszélnél, hogy én mit nem látok.
-
Kékes525
félisten
Lehet, hogy a példa ragadós lesz és több ország fogja követni?
-
jonnyjoker01
veterán
A cikk elég szenzációhajhász, a kriptovalutákat nem fogják tudni betiltani, rengeteg nagykutya utazik benne Dél-Koreában. Rengetegen mondják még ott is, hogy a rendeletet nem fogják elfogadni. Hatalmas népszerűségnek örvend a kriptopiac Dél-Koreában, egyszerűen lehetetlen, hogy az emberek simán elnézzék annak betiltását.
-
Robert_F
tag
Megyek veszek is egy kis Ether-t vagy valamit a Bitstamp-en. Eljött az ideje. : )
-
törölt tag
válasz
Tilos az Á #53 üzenetére
-
dabadab
titán
válasz
Tilos az Á #45 üzenetére
"Igen a bitcoin az a demokrácia "megtestesülése" lenne ha nem lenne virtuális.
Mert itt tényleg nem egy kisebbség dönt hanem a benne résztvevők többsége."A valóság ennél árnyalatabb.
Technikai szempontból a számítókapacitás többsége dönt, az meg most már lassan néhány kínai bányászcég kezében van.Pénzügyi szempontból meg szintén az dönt, akinek több pénze van: simán meg lehet ráncigálni az árfolyamát spekulatív üzletkötésekkel.
-
dabadab
titán
"minek neveznéd azt, ahol nem tudni, hogy tulajdonképpen mit is bányászol"
Hogy ne lehetne tudni? Az algoritmusok teljesen nyilvánosak, de a paraszti józaneszes megfogalmazás (bitcoint) is teljesen rendben van.
"vagy ha tudod, hogy pontosan mi az, ami itt értéket termel"
Mi termel értéket egy papírezresben? Semmi. Akkor a BTC-vel kapcsolatban miért lenne ez elvárás?
"az nem kb a piramisjáték szint, ahol kénye-kedve szerint lehet rángatni az árfolyamot?"
A piramisjátéknak meg az árfolyamrángatásnak semmi köze egymáshoz.
"ami ennyire decentralizált, és nem felügyeli senki, az áttekinthetetlen"
A BTC az pont lényegesen jobban áttekinthető, mint a kézpénz, mert ott van benne a komplett tranzakciós történet, a BTC tőzsdéket meg pont ugyanolyan pénzügyi szabályok kötik, mint bármely másik pénzügyi intézményt.
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
Donki Hóte #54 üzenetére
Ha a pizzafutár körbe megy több pizzával s kevesebb liter benzin jut 1 pizzára mint nálad akkor ő hatékonyabb.
-
válasz
Tilos az Á #53 üzenetére
Értem.
Tehát szerinted az nem pazarló tevékenység, hogy a pizzafutár kiviszi hozzád a pizzát.
Viszont ha én autóba ülök és elmegyek egy pizzázóba pizzát enni, az már pazarló tevékenység.
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
Donki Hóte #52 üzenetére
Ép ez az, kihozza, de nem azért, hogy visszavigye. Az a pazarlás amikor valaki nem elég, hogy odamegy ahonnan visszajön, de még el is visz cuccokat további energiát pazarolva, azért, hogy azokat utána visszahozza.
Ez hallatlan!!! -
válasz
Tilos az Á #51 üzenetére
És a pizzát hogyan hozzák ki neked ?
Meg a pizzarendelésre miért nem jó a hagyományos jó magyar forint ??
Bitcoinban hogyan adsz borravalót a pizzafutárnak ???
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
Donki Hóte #50 üzenetére
Pizzát rendelni.
-
válasz
Tilos az Á #49 üzenetére
Aha. Tehát ha nem megyünk sehová, akkor nem kell visszajönni. Ez eddig zseniális.
De ha nem megyünk sehová, csak otthon ülünk, répát termesztünk a kertben és kecskét fejünk a garázsban, akkor ugyan mi a fene szükség lenne a kriptovalutákra
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
Donki Hóte #48 üzenetére
Közben le is írtam. Az, hogy nem megyünk el oda ahonnan utána úgyis visszajövünk. Ugyanolyan értelmetlen ez mint a semmit számolni a bitcoin miatt.
Ha csak az közlekedne aki ott is maradna ahova megy, vagy legalábbis tovább menne, de nem vissza, akkor sokkalta kisebb lenne a környezetszennyezés. -
válasz
Tilos az Á #47 üzenetére
És mi lenne az autók alternatívája
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
#95561216 #46 üzenetére
Az autóktól hány ember is hal meg? Mert hogy nem 3000, az biztos.
Ahelyett hogy azért harcolsz hogy ne legyen bitcoin inkább harcolj azért, hogy mindenki ott maradjon, ahol van. S akkor majd nem égetnek el annyi kőolajszármazékot azért hogy elmenjenek valahova, ahonnan utána vissza kell menni, miközben az emiatt elhasznált energia többszöröse annak az energiának amit a bitcoin elhasznál, de sokkal szennyezőbb is,ráadásul nem is ütnek majd el annyi embert mint most.
-
törölt tag
válasz
Tilos az Á #35 üzenetére
Sok hülye hasonlatot hallottam, de eddig az autós a legjobb
Amúgy nem, nem használok.
"Ráadásul ha a bankrendszer megszűnik akkor meg jóval többel kevesebb ember majd nem hal meg"
OMFG
-
Tilos az Á
junior tag
Igen a bitcoin az a demokrácia "megtestesülése" lenne ha nem lenne virtuális.
Mert itt tényleg nem egy kisebbség dönt hanem a benne résztvevők többsége.
Akik meg ellenzik azok ép a demokráciát ellenzik, mikor kívülállóként próbálnak beleszólni, hogy mit tegyen az a közösség, melynek nem részei. -
hegedis
tag
válasz
Donki Hóte #42 üzenetére
Ennyire nem egyértelmű, hogy a bányászat lendítette előre a videókártya ipart, mert ezek a fejlesztések nagy része a számítógépes játékokkal játszóknak szólt a másik része meg tudományos szférában való alkalmazásra.
Kifejezetten bányászatra szánt videókártyák, akkor jelentek meg, amikor a bányászok felszívták a gamereknek szánt kártyát. -
Nem tudom megérteni, hogy egyeseknek (jó, sokaknak
) miért szúr szemet a digitális pénzek terjedése.
Akinek ez a szórakozása, az hagy szórakozzon vele. Aki ebbe fekteti a pénzét, az hagy fektesse ebbe, el is tippmixelhetné. Aki ebből remél nagy vagyont, az hagy reméljen, volt aki a biogilisztából akart meggazdagodni, mások amway ügynökök lettek, mindenki úgy keresi a boldogulását, ahogy akarja.
Kb. hasonló a helyzet, mint a marihuána legalizálásával. Azok ellenzik a legjobban, akik sosem próbálták és mindegy nekik, hogy legális-e, úgysem próbálnák ki.
Az egy kortünet (kórtünet
), hogy emiatt drágábbak lettek egyes hardver elemek, elég régóta nincs valós kereslet a durva memóriabővítésre (a windows egy ideje abbahagyta a memóriazabálást), a monitoroknál nem érdemes túllépni az FHD felbontást, ezért a videokártyák fejlesztése sem megy akkora ütemben, mint 5-8 évvel ezelőtt.
A bányászat megteremtette a keresletet a memóriaduplázásra és a videókártya generációváltásra. Viszont abban a pillanatban, amikor kriptopénzek bányászata bármilyen okból megzakkan, akkor akkora kínálat zúdul a piacra memóriából és videókártyából, hogy negyedelődnek az árak és azok is ilyenek fognak venni, akiknek egyébként eszükbe sem jutna
-
hegedis
tag
Az embereknek kimaradt, hogy mire jó a bitcoin
Pénzt küldeni A-ból B-be intézmény közbe iktatása nélkül (habár a bányászok összeségét is nevezhetjük intézménynek, de ők akkor se tudnak igazán bele szólni, mivel egy közönség által elfogadott kódot futtatnak, ami bárki által felül vizsgálható és, ha nem a közösség javát szolgálja a kód, akkor azok nem fogadják el) viszonylag olcsón és gyorsan. Habár bitcoin ezt már nem tudja tartani ( akár több óra tranzakciós idő, 5-30 dolláros költség), de a blockchain alapú technológiák fejlődnek.
Erre példa a Raiblocks. Pár másodperces tranzakciós idő, ingyen (viszonylag ingyen, mert a küldés folyamán pár másodpercre a köldő számítógépét terheli meg. Amit a bitcoinnál a bányászok végeznek, itt te végzed, de csak pár másodpercre), ez azt hozza magával, hogy sokkal, de sokkal kevesebb áramot fogyaszt globálisan, mint a bitcoin, sokkal.
Erre való a blockchain technológián alapuló pénz. Akár nagyobb összeg küldése ingyen, vagy sokkal, kevesebbért, mint egy bank, paypal, westernunion tenné, és persze nem kell napokat várni egy nemzetközi utalás megérkezésére, mert itt már másodperces a tranzakciós idő. A decentralizáltság pedig egy biztonsági plusz, mert egy közösség által felül vizsgált kód futtatása csak úgy magától nem válhat korruptá, viszont embereknél ez nem zárható ki ennyire egyszerűen.
És, hogy mi ad neki értéket? A bizalom, hogy pénz van mögötte és a technológia, mint amikor a paypal számládat megnézed, ott is csak számok vannak, semmi kézzelfogható. Hogyha ennyire felszínesen nézzük, akkor a bitcoin sem más, csak számok és betűk. De mi van mögötte?
-
devast
addikt
Igen az egész lehetne egy mysql adatbázisban is. Amit rábíznánk Janira az IT gurura, meg Jóskára az inkál security frontemberére.... Ebből biztosan mindenki jól jönne ki, hisz ember még sose lopott....
Nehéz agyilag felfogni, hogy a rendszer biztonsága a résztvevőknek megér ennyit? Mert nem azért bányásszák ennyien, mert nem tudják hova rakni az áramot, hanem azért mert a rendszer használói a biztonsági szolgáltatást megfizetik nekik. -
MCGaiwer
addikt
válasz
Tilos az Á #37 üzenetére
én nem húzok 6-os ekét az autómmal azért, mert csak.
Az egész blockchaint tudná kezelni egy mezei szerver. De hogy ne legyen centralizált, 100. Ennél többre rohadtul nincs szükség, minden egyes bányászott számolás kedvtelésből kidobott erőforrás... -
Lacok
őstag
Nem tűrik meg a konkurenciát.
-
Tilos az Á
junior tag
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Tilos az Á #35 üzenetére
az autó akkor lenne értelmes hasonlat, ha te 6os ekét húznál az autóddal azért mert csak... ilyen a mesterségesen felskálázott nehézség is azért, hogy verje fel a bányászatot
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
#95561216 #34 üzenetére
Autót használsz? Az autók ugyanis sokkalta több energiát használnak és sokkal durvábban szennyeznek.
Vagy ha neked kell valami akkor már nem zavarnak a következmények?
Ráadásul ha a bankrendszer megszűnik akkor meg jóval többel kevesebb ember majd nem hal meg, szóval téged 2-3 ezer ember halála zavar, haljon meg inkább 10 000 mert ahhoz érdeked fűződik, hisz neked kell az olcsó memória? -
törölt tag
válasz
Gargouille #28 üzenetére
Egy virtuális fegyver annak érték, akinek növeli a szabadidő eltöltésének minőségét (több zombit tud lehentelni), és minél ritkább a fegyver, annál magasabb lesz az ára.
Bitcoinnál is az van, hogy egy szűk anarchohippi közösségnek feláll rá, hogy milyen menő, meg 100-szor ennyien rárepültek, hogy ezen lehet spekulálni. Ha majd a spekulánsok kiszállnak, akkor a hívők ott maradnak letolt gatyával.
"senkinek nem kötelező használnia, mit zavar bárkit is a léte?"
Zavar, mert 65 ezer lenne memóriát bővítenem. Zavar, mert 100 ezer körül kapnék olyan kategóriájú kártyát mint pár éve fele ennyiért. Ha épp lehet kapni. Zavar, mert több energiát fogyaszt mint Magyarország (december 31 óta 8,7%-al nőtt...). Zavar, mert évente minimum 2-3 ezer ember halálát okozz a bitcoinra elpazarolt energia megtermelése:
-
Gargouille
őstag
válasz
Tilos az Á #29 üzenetére
Eddig ezt a kifejezést nem is hallottam, hogy "Kontroll kényszer" de pontosan leírja a jelenséget. Igen, erre gondoltam lényegében.
-
Busterftw
nagyúr
Én is így látom. Egyre inkább mainstream, egyre több cég foglalkozik vele.
Ezt a bizalmat inkább a blockchain mögött látom, nem feltétlen a crypto currency mögött.
Voltam novemberben a céggel Berlin Affiliate Conference-en, rengeteg cég (ugye szerencsejáték stb) már csak crypto-al foglalkozik.
-
Ursache
senior tag
Kinek faj a decentralizaltsag? Jha hogy jha!
-
Tilos az Á
junior tag
Nagyon is sok adó folyik be, mert aki értékelhető jövedelmet szerez bitcoinnal annak muszáj adóznia, akkor is ha nem akar. Azt pedig nem nehéz kitalálni, hogy senki se azért foglalkozik ezzel, hogy keveset keressen.
Ha illegálissá teszik akkor viszont az összes adóbevételtől elesnek mert fizikailag teszik lehetetlenné az adózást. Azzal csak azt érnék el, hogy az is adócsalóvá váljon, aki jelenleg fizet adót. Szóval mindenképpen csak buknának rajta. Az az érdekük, hogy az adó-ellenőrzést szigorítsák, nem pedig az hogy betiltsák s megszűnjön az adóbevétel.(#28) Gargouille
Erre tudok neked válaszolni. Hasonló folyamat mikor az anyós áll a meny mellett miközben az húsleveset készít, s kötekszik, hogy ne két zellert rakjon bele, hanem egyet, mert abba egyet kell rakni.
Pedig józanul végiggondolva egyáltalán nem zavarná, ha két zeller kerülne bele, foglalkozhatna a saját dolgával mikor az meny főz, elmehetne sétálni, beszélgethetne vele hogy jobban megismerje a fia választottját, amikor meg ő főz akkor annyi zellert rakna bele amennyit akar.
Ehelyett ez megy.
Kontroll kényszer amúgy a neve ennek a betegségnek, amikor valaki diktálni akar másoknak, mit hogyan tegyenek, mivel foglalkozzanak. -
Gargouille
őstag
Például az online játékokban a virtuális javak (fegyverek stb.) is valódi pénzért cserélnek gazdát, pedig mi van mögöttük? Lehetne folytatni a sort a végtelenségig, rengeteg virtuális (a valóságban nem létező) mindenért fizetsz "valódi javakkal" ha jobban belegondolsz. Innen nézve ez sem rosszabb a többinél. Ráadásul nem értem a sok tíccsákbe szólamot, hisz senkinek nem kötelező használnia, mit zavar bárkit is a léte? Aki szerint gáz az ne használja, aki meg lát benne fantáziát az meg igen.
A létjogosultsága pedig szerintem pont a különböző nemzetektől, államoktól, pulitikusoktól való függetlensége, addig lesz értéke és értelme amíg ez így marad.
-
devast
addikt
Ez mondjuk észak-koreában működne is. Meg hasonló helyeken... Azt meg erősen kétlem, hogy a világ összes országa, egyszerre fogja azt mondani, hogy illegális.... Főleg mivel japán hivatalosan elismerte már, mint "pénzt"....
Szóval attól függetlenül, hogy itthon a sajtó az ilyen clickbait címekre ugrik rá mint pl a témaindító írás, a világban van fejlődés, ha még ezt itthonról Te nem is látod.
A cikkre meg csak ennyit: [link] Akkora ott a bürokrácia meg a korrupció, hogy össze-vissza beszélnek mindent. -
Gabás
addikt
válasz
Tilos az Á #24 üzenetére
Tekintve, hogy adóelkerülés gyanújával razziáznak a bányászoknál, nem valszínű, hogy olyan nagy lenne az adóbevétel-kiesés
(Egyébként valszeg a NAV is arathatna a magyar bányászokon, ha akarna) -
MCGaiwer
addikt
válasz
Tilos az Á #24 üzenetére
dehogy, a pénzt el kell költeniük valahogy az embereknek. Adó szempontjából lényegtelen, hogy bitcoint vagy téglát vesznek belőle...
-
Ezek mögött minden van csak bizalom nincs. Akik veszik azok nem a digitális pénzben bíznak, hanem abban, hogy lesz aki még többért megveszi majd és így nyereséggel szállhat majd ki belőle. Nő a lufi. Magyarul a vak szerencsében bíznak mert az eszköznek a fundamentális értékét senki sem tudja meghatározni. Nem hisznek az olyan károgóknak mint nekem, és amíg szól a zene addig táncolnak. Csak azt nagyon kevesen tudják, hogy mikor hallgat el.
-
Én egyre pozitívabban látom a digitális pénzeket. Mintha egyre csak nőne a mögöttük lévő bizalom. Persze lehet, csak túl szűk körben tájékozódtam.
-
edward2
addikt
Nem korrumpálható de illegálissá tehetik egy tollvonással a "központi emberek" és utána hiába független szabadságharcos pénznem ha szart sem ér.
Per pillanat valakiknek nagyon megéri ez a spekuláció és azért hagyják menetelni, de itt az a veszély hogy pillanatok alatt pár döntéssel nullázható az értéke.
-
Tilos az Á
junior tag
Kétségkívül hasonlít egy piramisjátékhoz, de óriási különbség az, hogy hasonlít valami piramisra, vagy pedig piramis.
Amúgy az érték amit előállít, ahogy írtam, az hogy adva van egy kód, amire pénzt lehet tölteni, majd onnan vissza lehet hívni, vagy ép elküldeni másnak.
Ez az amit a bányászok megoldanak, s ez valóban energiába kerül, ahogy a gamer gépek is energiát emésztenek fel, mondhatjuk, teljesen feleslegesen, de pl. a közlekedés is, szintén feleslegesen, a stand by mód is szintén feleslegesen, az égve hagyott villanyok, a piros lámpa előtt járó motorok, s sorolhatnám a végtelenségig mennyi minden felesleges.
Mondjuk vannak nagy különbségek, míg a felesleges energiafogyasztások többsége ellen illetve a hatékonyság növeléséért az átlagember alig tehet valamit, a bitcoin ebben kivétel, mert forráskódja nyílt, azt bárki fejlesztheti, energia hatékonnyá változtathatja, ha tényleg érdekli a téma s nem csak unalmában kötött bele. -
nemlehet
őstag
Önmagában a részvény az nem egy fiktív dolog. Leegyszerűsítve a részvény értéke a cég teljesítménye és piaci helyzete alapján várható hasznot jelképezi. Persze a részvény is érzékeny a spekulációra, ott is vannak lufik.
Egy ország állampapírja mögött meg ott van a rengeteg állampolgár, vállalkozás és állami tulajdon és az általuk termelt javak. X millió ember nem fog csak úgy eltűnni, ahogy egy állam sem. A kormánya lehet, de az állampapír követelései túlmutatnak az épp aktuális kormányon. Természetesen előfordulhat államcsőd, de az már más tészta.Én sem hiszem ez a cryptovaluta dolog jelenleg jó irányba fejlődik, vagy különösebben pozitívan záróakkordokkal végződne a jelenlegi fejezet. Nagyon sokan fogják megszívni amikor a piac elveszti az érdeklődését vagy már túl kockázatosnak ítéli.
-
mattew
tag
Ezzel a logikaval az Uber reszvenyek vagy a Gorog allampapirok is ugyanebbe a kategoriaba esnek.
A tozsde es a bankok is ezt a szerepet toltik be, tobbek kozott.
"Ez a bolygó a következõ problémával küzd - vagy inkább küzdött: az ott élõk többsége ideje nagy részében boldogtalan volt. Számos megoldást javasoltak a probléma gyógyítására, ezek azonban többnyire zöld és piros hasú papírok mozgásához kapcsolódtak, ami meglepõ, hiszen végül is nem a színes papírok voltak boldogtalanok." Douglas Adams
Vagyis amig egy focicsaparnak/telekomunikacios platformnak/cegnek lehet tobb milliardos erteke addig a digitalis valutanak is lehet.A piramisjatek nem azt jelenti, hogy valaminek valtozhat az arfolyama. Mivel nem azzal szerzel kriptovalutat, hogy beepitessz magad ala meg 5 embert, ezert ez eleg messze all a piramisjatektol.
Attol hogy valami decentralizalt es nem felugyelt meg nem feltetlenul attekinthetetlen. Sot ha valami elere kinevezel valakit onnantol megjelenik a korrupcio is.
A bankok nem veletlenul felnek a kriptovalutaktol, hiszen veszelybe kerul(het egy napon) altaluk az o szuksegesseguknek az igazolasa is.
-
DraXoN
addikt
válasz
Tilos az Á #7 üzenetére
csak 1 kérdés..
hogy kapja valaki a "kódot" ami értéket képez?
csak "elfűtik a számítógépek", vagy valami értelmeset is csinálnak közben?eléggé hülyeségnek tartom csak elfűteni azt a rengeteg számítási kapacitást.. ezen coinok értéke... meg eléggé fiktív nincs mögötte valódi érték, amekkorát nőhet, akkorát eshet is az egész (egyik pillanatról a másikra szó szerint beleállhat a földbe... és akkor jó eséllyel fel se kell többet).
anno emiatt nem kezdtem el vele foglalkozni... többet vártam másoktól.. de túlbecsültem az emberek ítélőképességét.. -
Tilos az Á
junior tag
"áttekinthetetlen ?
piramisjáték ?
pénzmosáson kívül másra nem jó?
A televizio a Satan talalmanya
A mozdony fustje megoli a teheneket
A boszorkanyok megrontjak a falu nepetMondjuk egy kis indoklas/utannajaras a temaban nem artana"
"A televizio a Satan talalmanya
A mozdony fustje megoli a teheneket
A boszorkanyok megrontjak a falu nepet"Ez mind igaz, különösen az utolsó!
(#6) anulu
"ami ennyire decentralizált"
Úgy érted lehet valami kevésbé decentralizált és nagyon decentralizált?"3d6-tal is dobálózhatnál, és ha 18 jön ki, akkor megveregetheted a hátad."
Ha 3d6-ból kijön az a pénz amit beleraktál, akkor igen.
Ha viszont ebbe beleraksz pénz:
1K8W2QhwT8XTCTekwjkSLzaE5b1Dr7MY5o
Akkor ebből ki is jön. Ha nem hiszed próbáld ki. (Igaz kivenni csak én tudom, mert ez az enyim)
"vagy ha tudod, hogy pontosan mi az, ami itt értéket termel, és elmondanád, azt nagyon megköszönném. sokszor, sok helyen feltettem már a kérdést, de még senki nem tudta elmondani."
A bitcoin maga nem értéket termel, hanem értéket tárol és mozgat. Azok termelnek értékeket akik ezeket a bitcoinokat létrehozzák, és a biztonság és a mobilitás mértéke miatt lesz értékes maga a bitcoin."az nem kb a piramisjáték szint, ahol kénye-kedve szerint lehet rángatni az árfolyamot?"
A piramisjáték nem ezt jelenti. -
anulu
félisten
minek neveznéd azt, ahol nem tudni, hogy tulajdonképpen mit is bányászol, csak úgy lesz "valami" egy algoritmus alapján. ennyi erővel 3d6-tal is dobálózhatnál, és ha 18 jön ki, akkor megveregetheted a hátad.
vagy ha tudod, hogy pontosan mi az, ami itt értéket termel, és elmondanád, azt nagyon megköszönném. sokszor, sok helyen feltettem már a kérdést, de még senki nem tudta elmondani.az nem kb a piramisjáték szint, ahol kénye-kedve szerint lehet rángatni az árfolyamot?
ami ennyire decentralizált, és nem felügyeli senki, az áttekinthetetlen.
-
MCGaiwer
addikt
és elkezdődött...
-
Az egyik legjobb magyar nyelvu cikk a temaban ami objektiven elemzi a kriptovalutak letjogosultsagat.[link]
Az a baj ezekkel, hogy itt szo sincs “intelligens” befektetesrol. Az egesz egy nagy spekulacio aminek a vege altalaban az, hogy az az 1 szazalek aki a lufi vegen eladott az nyert a maradek 99 meg elvesztette mindenet. Csak sajnos ezzel az emberek tobbsege nincs tisztaban igy a nagy csabitas miatt beszallnak egy hazard jatekba ahol mindig a “bank” nyer.
-
anulu
félisten
helyes. áttekinthetetlen piramisjáték, ami pénzmosáson kívül másra nem jó.
-
Béééla
őstag
Tényleg elég sokan használták.
De tekerjünk vissza egy kicsit: az egyik bank coinos szolgáltatást fontolgatott, pár hónappal rá a fiatal váltókat megrohanja a helyi NAV, és ha legalább egy évvel korábbra tekintünk kiderül, hogy a koreai vezetés igen korrupt. Sőt, helyenként azt a pletykát is lehetett olvasni hogy saját cryptót akarnak bevezetni.#mocskosLeeNak-yeon #bukikaLibertyKoreaParty mikor?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest