Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
ebben a topikban a #115-#116-ban levő kommenteket nézd meg... másnál ilyen bugokat csinált atival úgy, h fenn volt a hotfix... anélkül tökéletes volt... nem vagyok teljesen jártas a témában, de ha memóriahiba lenne, akkor az több helyen/játékban is előjönne... lehet, hogy nem veszít a rendszer a stabilitásából, de biztos, hogy máshol is látszódnia kellene... amikor húztam valamelyik korábbi vga-mon a ramot, (mert kíváncsi voltam, hogy mennyire függ egy játék sebessége a vram-étól), akkor egy bizonyos túlhúzásig hiba nélkül totál stabil volt, majd egy idő után véletlenszerűen elkezdett szemetelni a ram...
-
Loha
veterán
Szted az emberek hány százaléka veszi észre vagy foglalkozik, mondjuk az FC2-es hibával? Én is csak azért említettem meg, mert te is írtad, egyébként senki nem tudta volna meg hogy nálam is előjön.
Az is valószínű, hogy csak bizonyos szoftverösszeállítás esetén jön elő, tehát nem mindenkinél jelentkezik, ráadásul nem valószínű, hogy minden ember ugyan úgy fogja nevezni ezt a hibát, tehát kicsit nehéz rákeresni
Egyébként temérdek különböző hiba volt az FC2-vel amit sokan jeleztek, nem véletlenül van hozzá ATI hotfix.Hát ha Abu mondja, akkor biztos úgy is van.
-
Loha
veterán
Tételezzük fel, hogy hardver hiba, és egy vagy több hibás memóriablokk okozza.
Na most annak az esélye, hogy 2 különböző kártyán pont ugyan azok a memóriablokkok legyenek hibásak az sztem elég csekély. Ha hibás memóriablokk okozza a dolgot, ami a te kártyádon is van, meg tételezzük fel az enyémen is (csak más blokkok), akkor hogy lehet az, hogy pont ugyan az a hiba a a képen pont ugyan ott jelenik meg mind a kettőnk esetében (FC2), és ráadásul semmilyen istabilitásbeli problémát nem okoz?
Ráadásul nálam felbontásfüggetlenül ugyan ott van mindig a hiba, pedig sztem ha hibás memóriablokk okozná, akkor a memóriahasználat függvényében máshol kellene megjelennie. Más játékokban miért nem jelentkezik semmi? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az én memóriám az egy sima DDR2 volt.
Nem VGA.
A VGA-kon nem a memóriahiba a legsűrűbb. Legtöbbször a kötések fáradnak el. Bár gondolom ez téged nem vigasztal.Az IPON-nal lehet beszélni ... szerintem érdemes az egyik szervizessel telefonon egyeztetni a problémát.
A mikró az nem a legjobb. neki kell esni 3 volttal és kihal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát így ezek alapján ... tényleg a memóriahiba a legvalószínűbb, bár gyakorlatilag pár blokk lehet rossz ami elég gáz ... én is jártam így, hogy csak egyetlen blokk volt a hibás a memómon, szerencsére a nagykerrel le tudtam vajazni.
A különböző felbontások eltérő Frame Buffer méretet használnak, ha kicsi a felbontás akkor lehet, hogy a kép tárolása nem a hibás memória blokkra esik. Mond meg a szerviznek, hogy azokban az esetekben teszteljék, amelyekben neked előjön a probléma ... ezt meg kell tenniük.tzsolesz: Az a baj a mai világgal, hogy rengeteg a kamu hír. Én erre az egyezkedés fegyverét vetettem be. Kapok infókat, de nem jelentetem meg azokat a hivatalos bejelentés napjáig. Ez azért jó, mert tudom melyik hír kamu és melyik közelít a valósághoz. A kontaktoknak sem okozok problémát, mert kussban leszek a bejelentésig, illetve addig amíg nem szólnak, hogy mehet. A STALKER-es DX10.1 támogatást is már jó előre tudtam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest