Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fryskitt

addikt

válasz #40553216 #85 üzenetére

Én feladom. Ész nélkül hajtogatod a demagógiát, összevissza beszélsz, személyeskedsz, miközben sokszor saját magadnak is ellent mondasz. Mindenhez értesz, mint a magyarok többsége, megmondod a frankót, és nem tűrsz meg más véleményt. Épp eléggé szétoffoltuk a topikot, meg aztán nem is nagyon merek többet írni, mert még kulturáltan máglyára is küldesz. Sok sikert neked.

• Fryskitt

addikt

válasz #40553216 #83 üzenetére

"Hát javaslom, sőt, felszólítalak, hogy ne fizess adót, tb-t és a többit, de az eddig megtakarított pénzedből vegyél magadnak valahol egy megfelelő méretű ingatlant, költözz ki oda, és ne használd az állam építette utakat, közműveket, szolgáltatásokat, hanem azokat mind a saját erődből teremtsd elő magadnak. Ha orvos kell, akkor kizárólag nem tb-finanszírozott magánorvost hívj, ha gyógyszer kell, akkor annak teljes árát fizesd ki mindig, ha netán kórházba kellene mégis menned, akkor a teljes ellátási költséget fizesd ki! Majd ha ezt megtetted, akkor utána beszélhetünk, hogy mi igazságos, mi nem."
    Hát kedves barátom, te igencsak kevered a szezont a fazonnal. A TB és nyugdíj járulék nem arra van, hogy utakat építs belőle, pont te magyaráztad el, hogy a felosztó-kirovó rendszer mit is jelent. EGYÉB állami kiadásokra van az SZJA, ÁFA, benzinbe épített adó és sorolhatnám. A nyugdíjjárulék NEM ARRA VAN!
    Az, hogy miből veszek lakást, az hogy jön ide? A nyugdíjhoz??? :F
    Az egészségügyi ellátásról megint nincs fogalmad, de azért jártatod a lepénylesőd.... A fogorvos kikerült, nagyon sok onkológiai ellátás szintén, az inzulinhoz kötődő mizériáról ne is beszéljünk, a támogatott gyógyszerek ritkulásáról szintén ne, mint ahogy arról se, milyen állapotban van az állami ellátórendszer. Történetesen ARRA elég jó rálátásom van. Egy itteni barátom mellrákja miatt a TB ellátáson kívül havi 60-80 ezer forint önerőre kényszerül, mert nem támogatja az állam. A PET CT-je 250 ezerbe került, mert azt sem támogatta. Mi a fenéről beszélsz és hogy jön ide?
    De a kérdés továbbra is az: miért bizonygatsz valamit, ami neked se jó?
    Aztán a 980 euro-s nyugdíjjal kinek lenne itthon baja?
    A devizahiteleket ha nem engedélyezték volna, nem futott volna fel. És nem szóltál semmit a 0 százalékos önrészekről sem.
    Arról nem beszélve, hogy ne tartsál már deviánsnak basszus. Nem az adókkal van bajom, de azt meg kikérem magamnak, hogy a havi befizetéseim után, ami elég sok, szerencsére, végül ne kapjak semmit. És még 1x, ha neked ez így belefér, akkor én is felszólítlak, hogy az összes pénzed add a rászorulóknak, és ne várj el semmit, aztán prédikálj itt nekem arról, hogy mit várhatok el és mit nem.

• Fryskitt

addikt

válasz #40553216 #79 üzenetére

Kifutottam az időből...
    "Egy kérdésre válaszolj: mit kezdenél mondjuk a mostani magyarországi helyzetet figyelembe véve azon a mondjuk egymillió dolgozón kívül mindenki mással, akiknek semmi lehetőségük megtakarításra, és az ezen alapuló öngondoskodásra?"
    Ezt pontosan hogy érted? Mert arról van szó, hogy nem lesz nyugdíj... Most ki gondoskodik róluk? Nem értem. A helyzet mai állása szerint arról van szó, hogy SEM ŐK, sem azok, akik tudnának gondoskodni magukról nem kapnak semmit. Vagy lényegesen kevesebbet csak.
    Megszüntették a magánnyugdíj pénztárat, mert állítólag rosszul gazdálkodtak. De erre nem ez a megoldás. Azt kellett volna mondani, hogy INNENTŐL KEZDVE csak az MNB-be lehet tenni a nyugdíjcélú megtakarítást, a mindenkori jegybanki kamatra, és ezért a pénzért az állam kezességet vállal. Ennyire egyszerű. Akkor nem lett volna kockázatos befektetés.
    Azonkívül, volt 50 év, hogy megtanuljuk, ez a közösbe megy minden hova vezet. Akkor sem működött, most sem fog. Aminek nincs gazdája, az szépen tönkremegy és elveszik.
    Ez pont olyan, mint a devizahitelezés, amit említettél. Egyrészt a devizahiteleket ez a kormány engedélyezte még 2001-ben. Az más kérdés, hogy pont a kormányváltás után futott fel, de ez a 19 meg az egy híján húsz esete. És még ez se lett volna baj, ha BÁRMILYEN biztosíték lett volna a rendszerben, ahogy nem volt, mert nulla indulóval osztogatták a hitelt. Ezt nem lett volna szabad. Mint ahogy azt sem, hogy megengedték a bankoknak, hogy 7-8%-os kamatot számoljanak pl a svájci frankra még akkor is, amikor annak nulla volt a svájci jegybanki kamata. Stb, stb. Érdemes ezeket is figyelembe venni.

• Fryskitt

addikt

válasz #40553216 #79 üzenetére

Sajna butaságokat beszélsz. Osztrák barátom nyugdíja a mai szinteket előre vetítve 2900 euro. Van még ezzel kapcsolatban kérdésed? Csak mert szerinted mindenhol így van, mint itthon. Hát nem.
    Amúgy ha megfigyelted, nem voksoltam se balra, se jobbra. Itt mindkét fél folyamatosan elkúr valamit. Azt viszont nem értem teljesen, hogy miért kell védened bárkit is, ez politikai hovatartozástól TELJESEN FÜGGETLENÜL egy teljesen igazságtalan rendszer. Vagy én gondoskodom magamról, és akkor pusztán rajtam múlik, hogy mire jutok, vagy a mindenkori állam kezeli a nyugdíj és egyéb szociális kiadásokat, de akkor vállalnia kell azt, hogy a "jó időszakokban bespájzol", a rosszakban pedig a tartalékból kompenzál. Megvan, hogy mit jelent a felelősségtudat? Nincs itt szó sem bal, sem jobb oldalról, hanem egyszerűen van egy társadalmi igazságosság, amibe ez nem szabadna, hogy beleférjen.
    Őszintén sajnálom, hogy a politikai demagógia (mindenkét oldalról, ezt nem győzöm hangsúlyozni) oda vezet, hogy emberek a saját maguk érdekeit is figyelmen kívül hagyva elkezdik szajkózni, amit valahol hallottak. Részemről persze tarthatod ezt a rendszert igazságosnak, a te életed, de én pont lesz@rom, hogy bal vagy jobb, szeretném megkapni a jussom abból, amiért dolgozom.

• Fryskitt

addikt

Ez nem politikai topik. De ha már politizál, pláne népjóléti ill egyéb kérdéseket feszeget valaki, akkor ejtsünk szót arról is, hogy az utóbbi pár évben szépen lassan magától értetődővé tették nekünk, hogy annak ellenére, hogy eddig és továbbra is bőszen fizetjük a nyugdíjjárulékot (plusz szociális hozzájárulást), mi magunk már nem fogunk nyugdíjat kapni, gondoskodjunk magunkról. Részemről erről nem akarok többet írni, de szerintem mindenkinek éreznie kell, hogy ez így nem kóser. Vagy fizetek, és akkor később kapok is, vagy nem kapok, de akkor nem is fizetek. Ez így fair. De tényleg ennyi, nem akarok ebből vitát.

• Fryskitt

addikt

válasz vittorio7 #65 üzenetére

Persze. És nem populáris akart lenni. Nem igazán érdekel, mennyi pénze van - már nem emlékszem ki mondta, hogy csak az első millióról (itt nyilván dollárról van szó, itthon inkább milliárdot kellene mondani) kínos elszámolni - de csak az után legyen eszméletlenül sok pénze, hogy a kisember kis pénze biztonságban van. Így értettem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés