- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Első androidos telefonom lenne a moto g, és azt szeretném kérdezni, hogy az angol nyelv korlátoz valamiben használat során?
Igazából a nyelvtudással semmi gond nem lenne, de a szövegbevitelre, és ilyesmikre gondolok. -
ghiottone
nagyúr
válasz
Destr4ct #598 üzenetére
Nem és úgy nem fog menni amire te gondolsz
az alkalmazásokban ha nincs benne eredetileg a res mappán belül a values-hu, vagy values-hu-rHU akkor nem lesz soha sem magyar nyelvű.
Nincs a system\etc mappában locales vagy setlocales.conf - az Atrix 2-be a végén beírtam a hu-rHU Magyar lokalizációt és akkor már választható volt a nyelvek között a magyar. Itt hiába raktam be a magyar .xml-eket az appokba és eresztettem rá a morelocale-t nem változott semmi. Az alkalmazások gond nélkül mentek de a google cuccok és az utólag telepített alkmazásokon kivül más nem lett magyar. -
Destr4ct
aktív tag
válasz
ghiottone #593 üzenetére
Tehát a Nyelv és bevitel / Nyelv alatt ott van a "Magyar", ki van választva, és ennek ellenére még mindig minden angol?
Én kísérletképpen/workaroundként megpróbálnám az Xposed framework App Settings moduljával beállítani mondjuk az "Android System" appra locale-ként a magyart. Ha úgy sem jó, akkor egyéb appokra is random, hátha.
Mondjuk ez végleges megoldásnak nem jó, ha éppen működne.
Más ötletem hirtelen nem nagyon van. -
Jana33
csendes tag
Köszönöm sikerűlt
-
Jana33
csendes tag
Sziasztok.Ma megérkezett a telcsi nekem is
Német Media Marktból és nekem volt hozzá csomagolva töltőfej
Kérdésem lenne felétek volt már pár droidos telcsim de az lehetséges,hogy a moto g-ben nem lehet egyéni csengőhangot kiválasztani? -
ghiottone
nagyúr
Xperia SP-n láttam ilyet, de az nem a kamera volt.
2. nekifutásra sem megy a magyar nyelv, bár a setup.apk még nincs meg-nem tudom az befolyásolja-e, de a 4.4 is itt kopogtat szóval nem vagyok benne biztos, hogy meglesz. Az Atrix 2-vel ugyanezzel a metódussal ment minden szépen, de a Moto G szívat -
ghiottone
nagyúr
A Google playen keresztül nektek is frissithető a motorola camera, fmrádió, és más Moto alkalmazások?
-
pete_21
addikt
Köszi!
Az azért elég jó. (Bár kicsit többre gondoltam, de ezt csak halkan jegyzem meg.A Defy+-on 512 MB rammal, főzött romon kb. 200 Mb a szabad ram, belakás előtt. De gondolom a Moto G-n is több lenne főzött romon.)
(#584) Destr4ct: Rendben, köszönöm. Igen, valami gagyi noname-t nem is használnék.
Egyébként a Defy+-nak is megváltozik az érintő érzékenysége töltés közben, és nem csak az érzékenység. Kicsit mintha meg is hülyítené. De akár hálózatról töltöm, akár PC-ről. Mások is írták ezt, főzött rom hiba lehet. Legalábbis ez itt nálam, mert gyári töltőt használok. -
Destr4ct
aktív tag
Kb. bármiét használhatod hozzá. Elvégre szabványos: USB.
Legfeljebb csak arra kell figyelni, hogy ne valami gagyi minőségűt használjon az ember.
Pl. volt szerencsém olyan noname töltőfejhez, hogy amikor a Galaxy S-emet bedugtam az érintőképernyő összevissza érzékelt. (Nyilván ezt nem is használtam azóta.) -
pete_21
addikt
Akkor jó, a töltővel ezek szerint nem lesz gond.
A Defy+ -é még megvan, és ha az Expansys-os is jó, akkor meg főleg.
Köszi a választ!
Arra lennék még kíváncsi, hogy a Moto G-nél mennyi a szabad ram? Már biztos belaktátok a telefont, de újonnan, amikor még csak az Android szolgáltatásai futottak, akkor kb. mennyi volt szabadon? -
pete_21
addikt
Látom most sokan rendeltek ilyen töltőt. Az lenne a kérdésem, hogy az Expansys nem ad a telefon mellé ilyet? Tudom, hogy alapból nem jár, de néhány bolt ad.
Illetve ez ugye teljesen megegyezik a Defy+ gyári töltőjével? Szóval ha az még megvan, és beszerzek egy Moto G-t, akkor nem kell ilyen töltőfejet rendelnem? -
dsr
senior tag
S-eye :
Ja értem , ha gondolod visszazárom a BL-t és megpróbálom ráflashelni az UK romot, ha az megy akkor az US is menni fog
Válasz akart lenni , nem új komi.. :/Lovi24: Köszönjük a részletes leírást!!!
-
Lovi24
senior tag
Ha valakit érdekel.Esetleg valaki lát benne valami hibát ,szóljon !
Motorola Moto g bootloader nyitás
Legfontosabb dolog:
-Mielőtt nekilátsz,ments le mindent a telefonról,mert a sikeres művelet után minden törlődik a készülékről !!!
-A telefon legyen lehetőleg teljesen feltöltve.A Motorola oldalán le van írva minden angolul,tulajdonképpen ezeket az utasításokat kell végig követni.
A szerencsés bootloader nyitáshoz be kell jelentkeznünk a Google vagy a Motorola fiókunkkal.Szükséges driverek feltelepítése:
-Android sdk
-Motorola usb driverek
-ADB toolsMiután kicsomagoltunk és feltelepítettünk mindent,kezdődhet a móka.
Kapcsoljuk ki a készüléket ,majd helyezzük Fastboot módba - hangerő le és power gomb együttes megnyomásával. Pár másodperc után elengedhetjük és már Fastboot módban is vagyunk.
Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez az usb kábellel.
Számítógépen nyisd meg azt a mappát,ahhova az ADB tools ki lett tömörítve.
A legfelső üres sorra rámész,majd nyitsz egy parancsablakot ( shift jobb klikk egyszerre megnyom)
A parancsablakba beírod a következő sorokat:fastboot oem get_unlock_data
A gép dolgozik,majd megjelenik egy ehhez hasonló szöveg:
(bootloader) 0A40040192024205#4C4D3556313230
(bootloader) 30373731363031303332323239#BD00
(bootloader) 8A672BA4746C2CE02328A2AC0C39F95
(bootloader) 1A3E5#1F53280002000000000000000
(bootloader) 0000000A 4 és fél sornyi szám és betűkupacot be kell másolni szóköz nélkül ide:
Majd ráklikkelünk a "can my device be unlocked" feliratra.
Alatta :elfogadjuk a feltételeket.
Klikk a "Request unlock key" feliratra
( Közben kapunk egy email-t abba a fiókba amelybe bejelentkeztünk. Lesz benne egy 20 jegyű kódot tartalmazó sor. Ezt másoljuk be magunknak.)
Ezután a Motorola oldalán átlépünk a következő oldalra. Ez lesz a lap tetején kiírva : Step 3 Unlock your deviceA számítógépen megnyitott parancsablakba írjuk be a következőket:
fastboot devices
Látni fogod,hogy a telefon csatlakoztatva van.
Ezután ezt írjuk a parancsablakba:fastboot oem unlock EMAILBEN KAPOTT KÓD
Ezután a készülék újraindul és már nyitva is a bootloader!
Egy kellemetlen "WARNING BOOTLOADER UNLOCK" felirat fogad minket. Ezt ki lehet cserélni a gyári boot logóra. De erről a későbbiekben. -
Tim82
félisten
Valamikor el is kezdtek egy másik fórumon egy listát vezetni, ami persze nem teljes.
dsr: fura, nekem ugyan bent van az opció az Atrix 2-mön fent lévő ROM-ban (Dino JB), de amikor kipróbáltam, akkor nem működött.
Nem mintha nagyon hiányozna, csak kíváncsi voltam, hogy működik-e (nem szoktam kikapcsolni telefont éjszakára sem).
-
student
őstag
válasz
freeZZZbee #547 üzenetére
mediatek procis telók tudják csak
-
dsr
senior tag
válasz
freeZZZbee #547 üzenetére
Atrix 2 az alapból tudta Official JB-vel
-
leslien
nagyúr
-
ghiottone
nagyúr
Motorola Droid Ultra Cirle Widget3D:
Csak rootolt telefonra tudod felrakni. Csak saját launcherrel megy (Homescreen)
0. letöltöd a .zip fájlt, kicsomagolod és a tartalmát - ultra - mappa bemásolod a telefon tárhelyére
1. a mappáknak megfelelően bemásold a fájlokat a sytem-en belülre.
2. Engedélyek beállítása: rw-r--r-- -re.Telefon újraindít és launcher kiválasztása után használható.
-
wwhy
veterán
válasz
freeZZZbee #540 üzenetére
Percre pontosan beállítod, h a teló mikor kapcsoljon ki illetve be.
Anno a Panasonic GD50-em is tudta, aztán állítólag a droidba nem lehetett megoldani, de - ha jól tudom - akkor 4.1-től ismét benne van/lehet. Legalábbis sok teló gyári ROM-jában benne van. -
szpali
addikt
-
ghiottone
nagyúr
Első nekifutásra kicseréltem 43 alkalmazást és a framework-res-t - itt is előjött, mint az Atrix 2-nél a DownloaderProvider.apk cseréje által előidézett "process com.google.process.gapps has stopped" hiba -ezenkivül minden működött csak a berakott magyar nyelv nem.
1 helyen viszont megjelent a magyar nyelv - nyomtam egy factory reset-et és itt volt a Törlés... - szóval holnap még a Setup.apk ami következik és újabb próbálkozás.
Ja és a gyári firmware visszarakása kb 1 perc volt ez alapján. - a root jogosultságot is törli.
-
kelly416
veterán
Ha rajtam múlik, számolhatod Lovi24-et is, Szolnok nekem megoldható.
Lovi24:
Jó lesz Neked így? Privátban meg majd megbeszéljük, hogy mikor és hol...szpali:
Köszönöm, az már szinte mindegy, de igazad van, még most találjam ki, ne később sírjak érte. Igaz, a linked közben "elfogyott", de majd találok magamnak valamit. -
-
dsr
senior tag
Vastagság , súly?
Százalékos akkura körülbelül 11 millió program van fent play store-ban, a led gondra pedig ajánlom a light flow-t , azzal nálam minden tökéletesen működik.
Az időzített ki- és bekapcs szerintem nagyon hamar meg lesz oldva főzött romokban, persze tudom azt, hogy nem mindenki szereti az efféle megoldást -
wwhy
veterán
A (fekete) hátlap nektek is szép ujjlenyomatgyűjtő
nem úgy, mint a zongoralakk-fekete, de szépen látszik minden megfogás rajta
szpali: értem ...
Ma vettem ki a dobozából, de a vastagságával/súlyával valahogy nehezen barátkozom
és hiányolom a %-os akkut illetve az időzített ki-bekapcsolási lehetőséget, a nem fogadott hívásértesítő LED-ről nem is beszélve. (a ti visszajelzésetek alapján, mert SIM-et még nem tettem bele) Lehet, h adom is el.
-
szpali
addikt
válasz
kelly416 #520 üzenetére
én ebay-ről rendeltem hasonlót
kérdés, hogy "jobbos" vagy "balos" csatlakozóval szereltre van szükséged?
-
kelly416
veterán
Részemről +3, ha ilyen jó áron marad még a megrendelésig.
Nem tudom, egy ilyennel megdobhatom-e a csomagot, vagy ezt próbáljam meg egyéb úton beszerezni?
Illetve nem tudom, valakinek van-e tippje, hogy ilyen derékszögű kábelt honnan tudnék beszerezni? Eddig csak haverom SE-Ray telefonja mellé láttam ilyent, de nekem autóba/motorra sokkal praktikusabb lenne, mint az egyenes. Biztos, hogy van egy csomó a kínai piacon is, de egyszer vettem utángyártott kábelt, annak nem lehetett benyomni a szélesebbik felén a két rugós láb egyikét. Kérdeztem is az eladótól, hogy vissza adná esetleg a pénzemet, mert ez egy kaki. Erre azt mondja, adjam már oda az eszközt, amibe beledugni szándékozom. Odaadtam a telefont és mondtam Neki, hogy miután letett az asztalra 80.000Ft-ot (akkor volt az Optimus G-m), máris próbálgathatja. Inkább a pénzt adta vissza.
Tex: Nincs mit, majd egyeztetünk privátban, ha eljött az ideje...
-
Lovi24
senior tag
válasz
ghiottone #514 üzenetére
B@ss...ki ,ezt nem hiszem el
Köszi a segítséget,végre sikerült.
Azonban szerintem az összefoglalóba majd bele kellene írni,hogy amikor belépsz a recoverybe 2 azaz KETTŐ "install update from sd" menüpont van és én pl mindig az alsóra mentem( ne kérdezzétek miért) ,ami miatt szerintem nem jött össze. Amikor a 2. menüpontra mentem rá,egyből kiírta,hogy ismeretlen eszköz és tudtam is telepíteni a Motorola adb interface-t. Hát csak egy egész kicsit kaptam idegbajt,hogy már 1 órája ezzel szívok és semmi eredménye......
Vááááá -
zsirfecske
addikt
nekem előző telóból maradt egy 16 gigás microsd, vettem hozzá egy ilyet, kemény 490 ft-ért és a moto g-be otg kábellel bedugva es file explorerrel tökéletesen használható, vagy pendrive-nak ha kell.
szuper költséghatékony megoldás, biztos jó a meenova is, de ár/értékben verhetetlen így
-
TayRol
nagyúr
Szóval akkor kinek kell Motorola asztali USB töltő-adapter?
1 db. TayRol
-
ghiottone
nagyúr
Tegnap megvettük a fát, szóval miért ne legyen kész
- amúgy most tényleg hamar volt.
Lovi24: (emlékezetből írom, így a vége nem biztos, hogy pontos lett)
A recovery-s megoldással ment a root, de közbe telepíteni kellett az eszközkezelőben a Motorola ADB Interface programját - normál csatlakozásnál - USB Debugging - bekapcsolva azt írja minden ok, fastboot-nál is minden rendben van, mutatja az eszközök és nyomtatóknál az XT1032-es eszközt, de amikor a módosított recovery-s megoldásnál a recovery-be beléptem és "update"-elni kellene előtte az Eszközök és Nyomtatókba az "ismeretlen" eszköznél jobb egér gomb --> tulajdonságok --> Hardver --> az "szköz"-re 2 kattintás - felugró ablakban Beállítások módosítása --> Illesztőprogram --> Frissítés --> Illesztőprogramok keresése a számítógépen --> Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából --> pipa kivesz a kompatibilis hardvereszközök megjelenítése --> és itt az első ADB-s megoldás - ezútán telepít, és küldhető a supersu.motog.zip. Újraindítás után ott a SuperSu a programok között.
-
Phoenixy
senior tag
http://motog.wow-panda.com/
Itt lesz majd! -
dsr
senior tag
válasz
freeZZZbee #509 üzenetére
Isteni
Köszi
Az US Global verzióval működni fog magyar hálózaton is ?
-
freeZZZbee
tag
-
Lovi24
senior tag
válasz
ghiottone #506 üzenetére
Hát amikor a Motorolás leírás alapján próbáltam a BL nyitást,akkor az sem ment. Ez kimaradt és magamtól eszembe sem jutott : First, download the ADB tools and unzip them on your original computer. We have provided the complete package for you to download.
Egyébként valamiért nekem sem megy a root....Egyik sem.
Ezt írja: hab check failed for recovery Elvileg ez is valami driver hiba,valószínű usb. Próbálkozok. Habár ez a gép az A2-t sem akarta rootolni -
ghiottone
nagyúr
Magyarításhoz rootolt rendszer kell és addig nem tudod rootolni amíg nem nyitottad ki a Bootloader-t.
Per pillanat nálam nem megy a root (se a superbootos se a recovery-s megoldás) - a 64-bites Windows 7-em - valamelyik driver lemarad és a recovery-s update zip-nél vettem csak észre. Még jó hogy a laptopon 32 bites win7 van - remélem azon menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest