- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Nyilván ha valaki most vesz monitort, 1080p-t vesz, nem is nagyon van más. De a meglévőt akkor sem sokan cserélik le. CRT más, azt igen, de LCD-t azért már ritkábban.
A felbontás a másik, amiért még ragaszkodok a monitoromhoz: szoktam játszani, de nem annyit, hogy beleöljek csomó pénzt egy erősebb CPU-ba meg komolyabb videókártyába. Így ideális az APU, mert az IGP 1280*1024-ben vígan elboldogul szinte mindennel, míg ugye full HD-ban már nem megy neki olyan könnyen - bár nem is ez volt a szempont a megalkotásakor, az csak egy kellemes grátisz, hogy kellően erősre sikeredett ahhoz, hogy értelmesen, kompromisszumokkal játszani is lehessen.
A nekem fogyasztás sem mellékes, nem is az éves megtakarítás miatt, hanem az UPS miatt, bár erősebb konfigurációt is elbírna, de egy i7+HD79xx kombináció már lehet, hogy nem lenne jó neki. Áramszünet, áramingadozás, miegymás, nyugodtabb vagyok, mióta UPS-re van kötve a gép. -
Dilikutya
félisten
válasz
MZperX75 #157 üzenetére
De, csodálkozok, hogy nem megy. A sebességekkel tisztában vagyok, csak mit eszik az a szar Ghost többet, mint a Black Ops 2, vagy a Crysis 3? A gépigényben tátongó hatalmas szakadék nem világos, mivel ugyanúgy néz ki, ugyanaz a motor, mint a Black Ops 2, és látványban jócskán lemaradva a Crysis széria mögött, ami szintén nem a kis gépek barátja, mégis tud az utóbbi kettő 1280*1024-ben játszható sebességet produkálni, a Ghosts meg még 640*480-ban sem megy 25fps fölé, amiből még jócskán el is dobál 10-15-öt ugyanott, ahol megy 25-el is, és közben semmi sem történt. Ezt a szaknyelv úgy hívja, hogy rakás ganyé.
-
Dilikutya
félisten
válasz
#32839680 #155 üzenetére
Ha játékról van szó, gépet soha nem a jövőnek veszel, legyen szó ilyen rendszerről, vagy CPU+dVGA alapúról, pláne ha a középkategóriában gondolkodsz. De a felsőkategória sem bírja tovább annyival érdemben, mint amivel többe kerül.
Dany007: Szerinted mindenki rohan a boltba a működőképes, kifogástalan monitort lecserélni? Erősen kétlem. Nyilván ilyen is van, de valószínűleg nem a többség. Az, hogy ma már csak full HD monitort kapsz elérhető áron, nem baj, sőt jó dolog, de ettől még a működőt a többség nem cseréli. Elsősorban azok cserélnek, akiknek tönkrement, vagy CRT-ről váltanak (jobb ha tudod, hogy rengeteg CRT van még), meg a 15 colosok gazdái. Az már nem siet a boltba, akinek 17-19 colos, tökéletes állapotú van, mert az tökéletes, és nyilván legfeljebb középkategóriás PC tulajdonosa, az meg jobban boldogul ezeken a felbontásokon. 22-es monitoron azért nem szép az alacsony felbontás.
-
Dilikutya
félisten
válasz
#32839680 #152 üzenetére
Kicsit többet bírnak játékokban azért, mint a minimum részletesség. Egy Crysis 3 alacsonyabb felbontáson simán játszható legalább közepes részletességgel, és nem mindenkinek van full HD monitora továbbra sem. És tökéletesek a korábbi játékokkal, az A10-6800 röhög a 2 évvel ezelőtti gépgyilkos RAGE-en. Ami nem a legjobb rajta, az egyedül a Call of Duty Ghost. Na az szar, játszhatatlan jelen pillanatban. Hogy a memóriának mennyi köze van ehhez, nem tudom, jelenleg 4Gb van a gépben egy modulban, abból 1Gb az IGP-t eteti, viszont írták sokfele, hogy kevés memóriát használ a játék, azt is írták, hogy sokat, azt is, hogy rosszul kezeli, ebben a kérdésben nem vagyok már biztos. De mindezekkel együtt is túlzásnak érzem, hogy 640*480-ban low beállításokkal is élvezhetetlen, holott még a Crysis 3 is mehet natívan 1280*1024-ben közepesen.
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Én is igényelném a magas felbontást maximális részletességgel, de ezért nem vennék drága gépet, mert alkalmanként játszok. Így inkább régebbi játék megy, vagy újabb kompromisszummal.
Komolyan játszani nem fullHD-tjelent maximális minőségben. Hidd el, rengeteg embernek nincs full HD monitora. Nekem sincs, egy régebbi 17-es Acer van, luxus lenne lecserélni, mivel kifogástalanul működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen program, ami...?
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest