Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apatyas
Korrektor
-
Mottie
őstag
válasz
aldebaran
üzenetére
A MultiMC-ben az a jó, hoy pl FTB compatibilis is. Az FTB/Teknik/ATL lényege hogy kész modpackok vannak, csak ki kell választani azt amelyikben tetszik, hogy milyen modok vannak. Az egyéni modolást fntebb leírták (Forge/modok), ez kevés modnál tökéletesen működik, mert ott nincs túl sok config amire figyelni kell. Egy "heavily modded" minecrafthoz már inkább érdemes a hozzáértők által balanszolt és használhatóvá tett kész "pakkok" használata.
-
törölt tag
válasz
aldebaran
üzenetére
az a cikk kicsit régi. a Minecraft moddolás egy ideje úgy történik, hogy telepíteni egy Forge-ot (Modloader+soksokAPI egyben), ez a Forge a vanilla Minecraft launcherben létrehoz egy profilt, elindítatja a Minecraftot + magát, ami futásidőben patcheli a Minecraftot, hogy képes legyen modokat betölteni.
gyakorlatilag olyan, mint ha a Forge-ot beraknád a jarba, de ezt hivatalosan nem lehet terjeszteni, az EULA/ToS miatt tiltva.
ezután a Minecraft mappáján belül létrejön egy mods + configs mappa, előbbibe kell a modokat rakni (jar vagy zip, bemásolod, kész), a configsba kerülnek a modok configjai (első indításkor létrehozzák maguknak).
az egészet egyszerűbb megoldani, ha MultiMC klienst használsz, ott egyszerűbb több Minecraft verziót kezelni, Forge-ot, modokat telepíteni.
plusz a Feed The Beast, Technic Platform, ATLauncher weboldalakon vannak egyéni launcherek, amik felkínálnak egy csomó Minecraft modpackot (sok-sok mod + configjaik összelőve) egyszerű telepítésre. -
törölt tag
válasz
aldebaran
üzenetére
jah nem hekkelt kliensre akarsz modokat telepíteni? csak mert nagyon úgy tűnt... volt olyan forge verzió, legutóbb 1.6 körül találtak be ketten is pm-ben, a jarba belemászik a forge a kliens okosítását is hazavágta náluk....
egyébként meg ott a feed the beast meg egy tonna eleve kész launcher, aminél nem fogsz szívni a világ generálással vagy az indításnál...(a legtöbbhöz extra ércek kellenek, több mod konfigjába érdemes beletúrni ha felpakolod, egy csomó mod ütközhet egymással, vannak amikhez más mod függőségek vannak, etc...) a kliensekben van leírás, aztán hajrá. feed the beast, atlauncher jelenleg a leginkább használtak...
jocker: 4 ora volt, lehet még nem voltam magamnál na

-
jonnyjoker01
veterán
válasz
qisqaqas
üzenetére

Amúgy én mindig elolvasom amit írok mielőtt beküldöm
Mellesleg okos a billentyűzetem.Aldebaran: 1.7.10 profilt kell készíteni a launcherben, egyszer elindítani a játékot majd letölteni a forge modloader telepítőjét, amit elinditasz, és kész. Onnantól a forge kompatibilis modokat a %appdata%/.minecraft/mods mappába kell betuszkolni.
-
aldebaran
addikt
válasz
üzenetére
bocsi, de nem varezről volt szó, hanem mod-okról.
(#15787) Mottie: A régebbi mod-oknál valami minecraft.jar -ba kell betenni a mod-okat, de ugye itt csak mod folder van. Akkor a régebbi mod-ok egyáltalán nem is fognak menni? Bár most találtam ezt a cikket, talán ez alapján menni fog: [link]
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Jovan kicsi az 5.5" es melleutok... De delutan veszem az ultram en is

hivatalos mc kliens egy verzio van, abbol hivatalos oldalrol regebbit leszedni nehez... A varezt meg a topikban kifejezetten tilos

-
jonnyjoker01
veterán
Ennek fuss neki mégegyszer

-
Mottie
őstag
válasz
aldebaran
üzenetére
Most sajnos nem tudok bővebben segíteni, de az 1.7.10-es verziónál jár a modok tömege, ezen a verzión lehet megtalálni lassan már mindent mi szem-szájnak ingere. Érdemes ezzel számolni, hogy mindig lesz egy lemaradás a modok és a vanilla játék verziója között, ne várjátok hogy egyszer csak utoléri

-
aldebaran
addikt
Sziasztok!
Én nem játszom ezzel a játékkal, viszont a fiaim igen és szeretnék nekik új dolgokat beletenni. Sajnos, amiket látunk videókat, MOD-okkal, azok régebbi verziókhoz készültek és mivel mindig frissül a Minecraft ezért hiába töltöm le pl. a guns mod-ot, nem tudjuk használni, mert már nem úgy működik az új játék.
A hozzászólásból látom, hogy inkább építő közösség vagytok, de hátha tudnátok nekünk tanácsot adni, hogy ilyen fegyveres, vagy sw, vagy hasonló modokat a frissített játékhoz hogyan tudok letölteni, vagy hogyan tudunk játszani a régi mod-okkal, vagy új fegyveres mod-ok merre vannak.
Letöltöttem a forge-ot is, de azzal jelenleg nincs hang, de mod sincs hozzá.
Tudtok nekünk ebbe segíteni?
Előre is ezer hála és köszönet!

-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
autosportos
üzenetére
És ezt hogyan kell használni? Odáig eljutottam hogy parancssorba elindítom. De milyen kapcsolókkal menti el a világról a térképet és hova?
-
törölt tag
A Redcrafthoz bekerült egy új letöltési pont, valami Sonic Ethers Shader Support. Ez micsoda? Módosít valamit a kinézeten még?
-
qisqaqas
senior tag
Azt talatam hinni hogy a minecraft nagyon elrugaszkodott a valosagtol... pedig nem. Ilyet meg csak minecraftban lattam.

-
Buster17
addikt
Eltünt a netherből a vasutam

-
autosportos
csendes tag
válasz
üzenetére
Igen, Overviewerrel, ha csak normálban el akarod menteni az aktuális világodat.
-
Serricon
senior tag
válasz
üzenetére
Ehhez éppen spigot, bukkit, fml kell, szóval ha fogod a single világod, berakod egy ilyen szerverbe, és lefuttatsz egy rendert, akkor lesz róla ilyen térképed, de azon csak akkor látod magad, és akkor frissül, ha a szerveren játszol.
Sőt, a térképnek saját webszervere van, ami csak akkor fut, ha megy a modolt szerver is. Ezt meg lehet úgy kerülni (mint ahogy én is csinálom), hogy egy független webszervert használsz, és ilyenkor ha leállítod a minecraft szerót, akkor offline módban továbbra is elérhető a térkép. -
apatyas
Korrektor
válasz
föccer
üzenetére
Eszement egy kreálmány, az biztos. A vasfarm nem megy, mert entitásirtáskor megszűntek a parasztok is. Oldalt a nagyobb épületben próbálkoztam parasztot létrehozni, egyenlőre sikertelenül (több mint egy hónappal ezelőtt persze). A keleti oszlopon fel lehet mászni, oda raktam létrát az egykori csillék helyett. Csak sejtéseim vannak, hogy a csilléket hogy lehetett oda letenni.
-
qisqaqas
senior tag
Ez itten mire jó?
-
Geryson
addikt
válasz
apatyas
üzenetére
Jaja, most ha kész a sivatagi rész (pár nap), akkor a szobor alatti szigetet kompletten kipucolom, kifáklyázom és nekiállok a szobornak. Mondjuk állványról rohadt nehéz, a kezével már észrevettem a szenvedést.
Buster17: Jaja, láttam, szép lett. Corvette kéglije sem gyenge területre...
-
Geryson
addikt
Megy újraaaa a dynmaaaaap
-
Geryson
addikt
Újabb 100-150 blokk körüli területet kezdtem "belakni" vagy "vanilizálni" (ezt ma találtam ki)
Azt néztem, hogy az eredeti házamtól már vagy 700 blokk körüli távolságra nőtt ki a kertem. Amúgy hajtok a legzöldebb kert címre! 
Talinak írok, hogy nem lehetne-e frissíteni egyszer a térképen, lehetne látni mindenki birtokát, hogy hogyan nőtt...
Valamelyik nap néztem 13.000 fáklyánál tartok lassan...
-
jonnyjoker01
veterán
Van egy olyan mód ami híres minecraftosokat spawnol hostile mobként, Notch is benne van és akár 6 enchantolt aranyalmát is adhat ha megölöd. Bloodmoonkor egy csomót össze tudtam szedni aztán beraktam a tinkers construct féle olvasztóba. Kb 1000 aranyat szereztem így össze egy két bloodmoon után

-
Amur
addikt
Rájöttem!
Korábban kiírta hogy red moon rising..
gondolom ez a vörös hold hatása (meg még ki tudja mi, de furcsán sok mob van)szerk.:
During a blood mood the game is made a lot harder:Skeletons shoot faster.
Skeletons shoot fire arrows (that start fires).
Zombies spawn with weapons and armor.
Mobs can break blocks when focused on a player.
Hostile mobs have more health.
Small chance of your sword taking massive damage with each strike.
Creepers have much more powerful explosions (that cause fire).
Any hostile mob killed has a small chance of coming back as a zombie (or other mob).
A mob will spawn if you try to sleep.
More mobs will spawn.
Mobs will drop more XP when killed.
Mobs will drop more items when killed
Mobs will target players from further away
Mobs will move faster
Custom texture pack during a bloodmoon, the default one makes the moon red.Király!

-
Buster17
addikt
Megoldódott!
Energiagazdálkodás bevolt kapcsolva pedig ha hálozatról megy akkor nem kéne.
Nem tudom mióta van úgy bekapcsolva de most már hallom a ventilatort is dolgozni.

-
törölt tag
válasz
Buster17
üzenetére
moddolt vagy vanilla?
vanillán a grafikus beállításokat vedd vissza és/vagy a render dist-et
moddoltban fastcraft, opis, graf beállítások, kevesebb gép egy helyen

ott van még az f3 után jobb felső sarokban a memória, mennyit foglaltál le, abból mennyi használt, ha 90% körül van, akkor gyakori hogy megáll másodpercekre...
ezen túl meg sokat nem lehet tenni, több memóriát adni, futni egy kört a 7-es 64bites java-val, (nekem azzal picit talán jobban fut mint a 8-assal) kisebb texturepack, stb
-
törölt tag
a mekanismos srácok meglátták a draco-s energiatárolót ahogy látom... semmi perc alatt lehet 10 trillió rf-es bankot csinálni az új mekában, ami mondjuk indokolt, mert a reaktor is beteg lett

-
Buster17
addikt
Mostamában élvezhetetlenül szaggat a játék. Mitől lehet ez mit lehet ez ellen tenni?
-
apatyas
Korrektor
ATLaunchert használ valaki? Valami azt hiszem frissült, és nem akarja csak úgy elindítani a már üzemelő SkyFactorymat. Új telepítést ajánl fel, aztán amikor rányomnék akkor meg észreveszi hogy már van egy, megkérdezi hogy akkor rátelepítse-e? Nemet nyomok, és ezzel ennyi, nem történik semmi, nem indítja el továbbra sem. Vkinek vmi ötlete? Rátelepíteni meg nem akarom, megint letöltögetni. De lehet nem úszom meg.
Ja, rájöttem. Az üzemelő állásomat az Instances alatt kéne keresni, nem a Packs alatt. Ez a launcher ilyen. -
törölt tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
viszont ha függőlegesen fellősz egy nyilat akkor simán megoldható, vagy futás közben csak kicsit húzod fel a nyilat és beleugrassz

-
törölt tag
aki még nem látta. ae2 stuff. nagyon rendben van mindhárom blokk amit betesz, az új accelerator 3 acc card-al kb 10 sec alatt 100%-ra húzza a kristályokat a belső invertoryban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Amur
addikt
válasz
üzenetére
Ez a Reliquary mod se semmi! (karma pakkban van)
-Egy varázsbot amivel fáklyákat tudsz kirakni nagy távolságra is
-egy medál ami xp-t tárol neked
-itemek amik a sebzést éhség formájában nyelik el
-speckó lámpás ami fáklyákat dobál ki oda ahová kell ha lerakod.
-egy érme ami elterepoltál egész nagy távolságra téged vagy cuccokat
-kristály ami hordozható tárolóként egyfajta blokkból tárol nagy mennyiségben -
törölt tag
ezért tartanak
egész gyorsnak is tűnik a pack, és minkét történetből végletekben gondolkozik
egy kis repkedés után legalább 3 mod gyárt épületeket, labirintusokat, zsiráfokon behaltam, és ott az új enderio, mekanism, ae, és társai
ill a biomes o plenty is egész jókat generálgat nekem most. mintha az is javult volnajah és van lucky blocks is az a legjobb

és draconic is

-
törölt tag
hmm most akadtam bele a karmába alt alól telepíthető...
túlélő, extra mobos, komoly tech vonallal... tesztrun
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
De Lost.
Kár hogy olyan összecsapott szar lett a vége meg majdnem az egész 6. évad, a másik 5 éved precizitása utána pláne. Legjobban úgy jár az ember ha az utolsó rész végét nem nézi meg, sokkal emészthetőbb marad.Le is generálok egy világot ezekkel a számokkal, kíváncsi vagyok.

-
Mr Dini
addikt
válasz
tonyrulez
üzenetére
Szia!
Az a probléma, hogy az alap minecraft által generált LAN szerver (hívjuk embedded, vagy beágyazott szervernek) mindig más 5 jegyű portra tolja ki magát. Meg ugye egy telefonnak/tabletnek a szervere közel elmarad egy rendes gépétől...
Szóval amit én ajánlok az a Pocketmine. Full ingyenes és fut androidon/winen/macen/linuxon. És fix a portja, amit te állítasz be. De ha nem akarsz ezzel vacakolni, akkor a logban nézd meg most éppen milyen porton van az ágyazott szerver és mindig a megfelelőt forwardold ki!
Ui.: ha segítség kell pocketmineal, akár itt akár priviben szívesen segítek!

UUI.: az aláírásod! Csak nem Lost!?
<3 Kár h olyan hirtelen vége lett! 
-
Serricon
senior tag
Megint megfeküdt ugyanott ahol a múltkor..
Itt a log, annyit találtam róla, hogy valami inkompatibilitás van ebben a pakkban, de hogy miért csak néha jön elő..
Fixálom most átmenetileg megint, de jó lenne valami végleges megoldás. -
tonyrulez
őstag
Üdv!
Gyereknek kellene Minecraft Pocket Edition-höz távoli elérés, tehát hogy a saját pályájára tudjon csatlakozni távolról ismerőse. Ezt hogy lehetne megoldani? A routerhez van DDNS elérés, portokat is nyithatok rajta, a kérdés hogy melyeket, és hogy ez így egyáltalán működne-e? -
törölt tag
4db lépcsőt nem lehet úgy lerakni egymás mellé körben hogy folytonos legyen? Ugye mikor elkanyarodsz a lépcsővel elkanyarodik az is, de ha 2x2 négyzetre raknám le a háztető csúcsán akkor az egyik vége mindig egyenes lesz nem kanyarban.
-
törölt tag
válasz
Serricon
üzenetére
Akkor nem szenvedek vele, majd kifáklyázom jobban a helyet.
Közben a hegységes mapot végignyomtam úgyhogy nekiálltam a Ring survival nevűnek ez is magyar.
A víz alatt találtam egy barlangrendszert és a vízesés mögött egy zúzottkőből épített kis helység benne néhány kemence meg két láda dolgokkal. Na ez tetszett, rejtett kis zug a map készítőjétől.
Remélem vannak még ilyenek.
Nem nagy értékek mondjuk, de a TNT meg az izzókő meg az üllő ér valamit, azzal sok vas spórolódik. -
törölt tag
Bár nincs macska itt de addoltam egyet hogy védjen a creeperektől. Vasgólemet már legyártottam mert lett annyi vasam.
Viszont megtámadja a csirkéket, oké akkor leültetem, amúgy is muszáj hogy ne kövessen. De ha ülve van hogy véd a creeperek ellen? Vagy ha ülnek akkor se fog odajönni a creeper? És hány blokkig riad meg tőle a creeper? -
törölt tag
Az 1.8.4-ben javítva lett a kutya bug, most már szót fogadnak rendesen kilépés és újra belépés után is.
-
föccer
nagyúr
Átmentem egy másik nether erődben, amibe még senki nem járt. Egyből meglett a 3. koponyám, amire már legalább 2 hete vadásztam.

Cserébe elbontom az egész erődöt, hogy tudjunk csinálni skull farmot.
üdv, föccer
-
törölt tag
Leszedtem pár mapot, eddig kettő nagyon bejött az egyik a High Mountains Survival, van 5 hegy amire fel kell mászni és életben maradni. Meg közben a Land of Inheritance mapon kezdtem el játszani, jelenleg itt is csak túlélek aztán majd később megnézem mik a feladatok is.
Szedtem le ilyen levegőben álló szigetes mapot is, azok se rosszak, de most ez a kettő épp elég.
Jók ezek a mapok csak az a baj hogy méretük miatt eléggé kihalt, persze pont emiatt survival de ha már életben tudsz maradni meg tök unalmas lesz. Szerencsére kreatívba át lehet lépni legtöbbször és 2-2 tojást átvenni így kis munkával betelepíthető a terület és színesebb meg kicsit hosszabb is lesz. -
mekker
őstag
Üdv!
Ez van vanilla MC szeróba bekonfigolva:
resource-pack=https://www.dropbox.com/s/u13wglrva1w09ki/sajatv4.zip?dl=1
tömörítetlen zip, singleben működik, egy előző működő pack+ néhány új zene
Miért nem tölti be rendesen? Ezzel szívok már egy jó ideje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- LEGO klub
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Byintek Love U14 Projektor
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mellesleg okos a billentyűzetem.

Ezt el is felejtettem a Spigotnál.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)