Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Blu-ray lejátszók
- iPad topik
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teal'C
veterán
8K
-
gyulank
addikt
Remélhetőleg ezen élesen lehet majd nézni a DVD-ket! Nem lesz homályos a felskálázástól, és a váltott sorosság mentesítéstől.
-
törölt tag
a vállalat a CES-en bemutatta első ilyen, otthoni felhasználóknak szánt, Micro LED technológiára épülő készülékét,; >>> 146 hüvelykes képátlójú Otthonra kell is ekkora
-
Barnuss
tag
Nekünk is igazán falazhatnának ilyet
-
dabadab
titán
válasz
Interceptor #62 üzenetére
"képminőségben veri az OLED-et."
Mitől lesz egyik LED-nek szebb képe, mint a másiknak?
-
duke
aktív tag
válasz
89Csabi89 #58 üzenetére
" A felbontásra rátérve meg 4k (4096x3072) ami 12.582.912 pixelt jelent ami 37.748.736 alpixelt ergo kerekítve 38 millió önálló színes Led van a tévében ami számomra több mint lenyűgöző!!!"
Nem ez a legfontosabb, de a teveknel szerintem 4k az inkabb 3840x2160 ami kb 8 millio pixel. Azert persze 24 millio ledet sem lehet semmi beforrasztani.
-
Interceptor
addikt
válasz
89Csabi89 #58 üzenetére
Igen, és azt mondta a samsungos muksó a videóban, hogy a CES után igen hamar elkezdik árusítani a tv-t. Kíváncsi vagyok mennyi idő lesz kifejleszteni a kisebb paneleket ugyanazon felbontáson. Ha ez utóbbi megvalósul akkor lehet az OLED-nek harangoztak, persze nem tudom milyen buktatói lehetnek még LED-nek a későbbiekben ha megvalósul a kisebb méret is, leginkább fogyasztási és gyártási problémákra(így ár) gondolok, képminőségben veri az OLED-et.
-
89Csabi89
tag
Tegyük tisztába s beszéljük meg. Lehet én vagyok optimista, de erre vártam már 10 éve!! Ez már valóban LED tv!! De ez még csak az első lépcső, persze hogy nem repül be magától a szobádba. Nem is értem ezt a hozzáállást.
Egy prototipus vagy pár darabban legyártott terméknek az ára nem hétköznapi emberhez mérhető. A felbontásra rátérve meg 4k (4096x3072) ami 12.582.912 pixelt jelent ami 37.748.736 alpixelt ergo kerekítve 38 millió önálló színes Led van a tévében ami számomra több mint lenyűgöző!!!
S ezeket a ledeket biztosan nem ugy gyártják mint amit te a boltban megveszel, ebben biztos lehetsz. Kár is ezzel így számolgatni.
Szerk.: Sima új hozzászolásként akartam nem neked címeztem!!
-
Kíváncsi vagyok a fogyasztására, elvileg itt ugye nem kell színszűrő, szóval elviekben akár egész energiatakarékos is lehet.
-
Morph76
senior tag
Itt elmagyarázzák ,hogy konzumer termék lesz ,tehát nem biztos ,hogy csak a milliárdosok a célközönség.
"Akármekkora" méretben is tudják ,majd gyártani.Persze ,majd hisszük ,ha látjuk,de a jó hír hogy kisebb panelekből rakják összeés illesztik.Olyasmi ez ,mint a Sony CLEDIS kijelzője ,csak kisebb és olcsóbb remélhetőleg.Egy pár hónap múlva elérhető lesz és megtudjuk.
[link] -
duke
aktív tag
Ha jol szamoltam, akkor egy pixel 0.84x084 mm, legalabb is 4k felbontas eseten. Gondolom a ledek merete kb a tizede lehet.
-
TeeJay
félisten
viszont itt nyernek valamit az OLED-el szemben
itt ha jól értem lehet olyan LED diódát gyártani pici méretben ami mint a három színt meg tudja jeleníteni
tehát itt 1 pixelben megvan az ami az OLED-nél 3+1-ben van (WRGB OLED)most ha megnézem mekkora méretű egy 73"-os fullHD TV pixelmérete ami 3 alpixelből kell akkor nem elképzelhetetlen hogy 146" 4K-t meg tudták oldani akkora méretben mint a 73"-os TV 3alpixele együtt
na akkor itt mekkora lehet a pixel távolság?
u.i.: olyan ez mint a digitális fényképezőgépeknél a Bayer vs. Foveon, előbbi 3 külön RGB pixelen érzékel utóbbi pedig 1pixel mind a 3 színt tudja így csalóka a kettő közti felbontás különbség
-
MaUser
addikt
Már csak egy árinformáció kell, de gyanítom megint több 10000 euróról beszélünk.
Valószínűleg egy-két nagyságrenddel több lesz. A legjobb házimozi projectorok ma már 50000$ felett vannak, 100000$ környékén ennek a TV-nek lenne piaca. Nem véletlenül nem mond még csak közelítőleges árat sem a Samsung. Vagy az van jóval ennél a szintnél feljebb, vagy komoly gondjaik vannak azzal, hogy home üzemben hogyan lehetne ezeket üzemeltetni.
-
-Skylake-
addikt
"Már csak egy árinformáció kell, de gyanítom megint több 10000 euróról beszélünk."
Én abból indulok ki, hogy ha ez 4K akkor ebben 8.294.400 dióda van. Nyilván a samsung nem annyiért vesz/gyárt egy diódát mint én , de azért jó kiindulási alap szerintem, hogy egy 5mm-es rgb dióda olyan 150-170 forint / darab. Tehát ha az amúgy a sima diódánál sokkal kisebb részegység árát le tudja szorítani ennek a 1/150-ed részére, azaz 1 forintra, akkor 8.3millió forint anyagáron a led. Nem tudom hogy lesz az árképzés és mint mondtam biztosan nem ennyibe kerül a dióda a samunak, de NAGYON NAGYON rácsodálkoznék, ha ez a cucc megállna mondjuk 100ezer euró alatt.
-
_Scythe_
aktív tag
A szerényen csak "Fal"-nak (The Wall) nevezett, 146 hüvelykes képátlójú masinában
Csak nehogy valamelyik kínai gyártó megcsinálja hamarabb ugyanezt háromszög alakú pixelekkel és leigazolja hozzá Stohl Bucit reklám arcnak
-
jézusom
addikt
Lesz itt zavar a fejekben. Sokan idáig is ilyennek tudták a "led tv"-t Most ez meg tényleg LED
-
Fücsök007
őstag
Nem teljesen, mivel az LCD folyadékkristályos kijelzőt takar, ami nem pont ugyanez a technológia! Az OLED esetében pedig alapból nem volt olyan feltételezés, hogy nem képes abszolút fekete megjelenítésére!
Az állításom az OLED-et leszámítva értendő, és a LED vagy akár lézeres háttérvilágítású LCD kijelzőkre ugyanúgy fennáll a törvény ma is, mint évekkel ezelőtt.
-
savliget
tag
Tisztelt mobilaréna szerkesztőség!
Tegyük tisztába a világítástechnikai fogalmakat. Nem kötöszködésnek szánom, de egy szakmai fórumon illik.
"a fényerő pedig kellően nagy, elérheti a 2000 cd/m²-es értéket."
A matematikai formulákat mellőzöm , mert nehéz lenne integrálokat itt jelölnöm, de ha valakit érdekel egy word dokumentumban el tudom küldeni.Fényáram: a megvilágítónak az emberi észlelőre gyakorolt hatása. Mértékegysége az 1 lumen. Megvilágítás: az egységnyi felületre eső fényáram. Mértékegysége az 1 lux. Fényerősség: az egységnyi szteradián térszögbe kisugárzott fényáram. Mértékegysége az 1 candela (cd, SI alapegység). Fénysűrűség: az egységnyi felületre jutó fényerősség. Mértékegysége az 1cd/ m2.
Sajnos a mobiltelefonok tesztjeinél is mindig keverve van. Tehát a fényerősséget candelában mérjük, nem cd/m2-ben. Ez az egység a fénysűrűségé. Legyen szakmailag korrekt a lap.
Üdv! -
Morph76
senior tag
Végre tényleg kiváltható lesz a projektor ,nem is akárhogy!
A betekintési szögekre leszek kíváncsi ,hisz ez azelcédé rákfenéje.Nem vagyok ott a toppon lcd fronton ,de mintha a rossz betekintési szöget az is adja nagyrészt, hogy diffúzort kell a kristályok és a fényforrás közé tenni.Ugyebár a fényt el kell oszlatni.Itt pedig ez nincs.
Nagyon jó hír ez, ugye beégni sem fog, és még fényerőben is brutál. A HDR anyagok lenyűgözőek lesznek.
Már csak egy árinformáció kell, de gyanítom megint több 10000 euróról beszélünk.
Azért jó volna ,ha lenne kisebb is,mint ez , olyan 100" környéke ,mert ehhez ugye qrva nagy szoba kell!
A fogyasztásban, gondolom hozni fogja az EU szabványt. -
Ijk
nagyúr
-
Ez csak egy demonstráció az Oled ellen. Ha lenne kisebb belőle akkor gondolom bemutatták volna, mert ugye kinek kell ekkora monstrum a szobába, másik az ára , gondolom egy olcsóbb Ferrarit takarna.
Nem tudom , hogy lehet e ennyire pici ledeket gyártani ami elég lenne egy 55" vagy kisebb kijelzöhöz. Persze a fogyasztásról nem beszéltünk , hiszen biztosra veszem , hogy ez az óriás legalább 2 kilowattot fogyaszt, ismerve a ledeket ha lesz is kisebb méret belöle (szerintem a közeljövőben biztosan nem) energia fogyasztása jóval nagyobb lesz mint az Oledé. -
Goose-T
veterán
Ezt próbálják költséghatékonyan miniatürizálni, lásd #30.
Szerk.: kis felbontással már több, mint két évtizede léteznek ilyen kijelzők. 1993-ban találták fel a kék ledet a meglévő zöld és piros mellé, azóta adott a lehetőség.
-
Dare2Live
félisten
Most kb mindenki donti bele a penzt appletol samsungig
-
Csak a margóra: lehet visszakeresni a Samu féle OLED ígéreteket, nagyon Deja Vu érzés...
Majd ha tényleg megvásárolható lesz, akkor majd ejtjük az állunkat. Most ez nem több, mint egy techdemó. Szép-szép, de amíg haza nem viheted, addig nem ér semmit...
-
Taranti
senior tag
"...az élettartam óriási..." - akkor lesz még mit csiszolni a dolgon, amúgy kapitalista módra.
-
AAAgold
senior tag
Hmm, techhive.com már 8k-ról beszél...
-
dabadab
titán
"Akkor ez még mindig nem az a megoldás ahol pl. FHD esetén 1920x1080=2 073 600 apró led van egy panelen"
De, ez az. (Azzal a különbséggel, hogy ezek a kijelzők nem egyetlen panelből állnak, hanem pl. ez a CES-en demókészülék 3"-es, négyzet alakú panelekből van összerakva).
-
atike
nagyúr
Szájtátós... Nagyon komoly.
-
balika8.8
csendes tag
Az engadget ezt írja: "...the 146-inch 4K screen we saw promises "outstanding brightness, contrast, and close-to- perfect viewing from any angle." " Tehát ők már látták is, szóval 4K-s.
-
Cs1csó
titán
Akkor ez még mindig nem az a megoldás ahol pl. FHD esetén 1920x1080=2 073 600 apró led van egy panelen amik mindig az aktuális színt bocsájtják ki és kész.
-
dabadab
titán
"Egyes források szerint 8K, mások szerint csak 4K felbontású."
Ezek jó esetben is pletykák, a hírekben szinte mindenhol megemlítik, hogy a Samsung semmilyen adatot nem mondott a felbontásáról - lehet, hogy nem véletlenül.
Egyébként a Sony most pl. arra büszke, hogy a microledes kijelzőiből a fullHD felbontás megvan már 110 hüvelyken, szóval ha a Samu 146"-on tudja produkálni a 4k-t, azzal már nagyon jók.
-
dabadab
titán
"Kis fejlesztés, és meglesz az a 60-65","
Nem valószínű, vért izzadtak az elmúlt években, hogy erre a pixelméretre eljussanak, nem gondolnám, hogy hirtelen még gyorsan negyedelni tudnák.
"Persze lehet, hogy ennek nem az otthoni felhasználás az elsődleges szempontja, hanem pl. a repterek/pályaudvarok tájékoztató kijelzői"
Igen, ez a technológia eredetileg oda készült és sok-sok év után jutottak el oda, hogy már majdnem házi méretben is meg tudják csinálni.
A mozis felhasználásáról (12 méteres, 4k kijelző) meg nem rég volt hír itt a PH-n is: [link]
-
Segal
veterán
Jöjjön csak. Majd az IFA kiállításon bejelentik a kereskedelmi változatot, jövőre meg a CES-en már erre épülhet a felső kategória 2.1-es hdmi-vel és ezáltal 120fps-es 4K móddal
-
Taybore
aktív tag
Nekem úgy tűnik, hogy minden látható pixelt 3 LED állít elő. Legalább is nekem ez jön le a "minden alpixel mögött" kifejezésből, és nem az, hogy 1 db RGB LED. Amúgy a felbontására én is kíváncsi lennék, az árra nyilván csak azért nem, mert ez még biztos nem kereskedelmi állapot.
-
Ribi
nagyúr
Ezt én sejtem, csak a megfogalmazás nem jó.
Mert ahogy írtam az OLED is LED és annál is van teljesen fekete.
LED háttérvilágításúnak és ennek (vagy OLEDnek) nem sok köze van egymáshoz.
Így az elmélet ebben a formában nem dőlt meg, mert nem erre a módra írták, hogy nincs teljesen fekete.zetor2000: Ezt honnan veszed? Sehol sem találtam felbontás leírást.
Amit találtam pár helyen, ott más techológiák leírását is belekevertek és amiatt hiheti az ember, hogy 8k felbontású, de 4k felbontás leírást sem találtam.
-
zetor2000
őstag
Ez 4K (azaz UHD felbontású).... Kis fejlesztés, és meglesz az a 60-65",
Persze lehet, hogy ennek nem az otthoni felhasználás az elsődleges szempontja, hanem pl. a repterek/pályaudvarok tájékoztató kijelzői, meg az irodai, kiállítótermi megjelenítők, esetleg kicsi mozitermek. Úgy meg már teljesen reális ez a méret, lehet, hogy még kicsi is.(De ha már fal, akkor milyen a hőszigetelése? Adnak mellé elégséges Nikecellt?
)
-
Ha olyan jó lenne, ott virítana alatta, hogy ebben meg abban veri az OLED-et. Szerintem csak gyártott a Samu valami tesséklássék cuccot, hogy addig is róla beszéljenek, de ne legyen igazam.
-
gerii
addikt
minden alpixele mögött egy színes LED található - ez mit jelent, mert én úgy értelmezném, hogy minden alpixel egy R/G/B led, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat bemutatta a szerényen csak "Fal"-nak nevezett, gigászi tévéjét, amelynél nincsen háttérvilágítás, nincsenek színszűrők! Ez lehet a jövő!
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OTP Bank topic
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest