Hirdetés
- Nem nőtt a Windows 11 hardverigénye
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
15 év alatt egyszer sem halt meg rendszervinyóm, sőt igazából semmilyen vinyóm. alaplap, ilyen-olyan csip, perifériák igen, de hdd még soha. backup-om meg mindig is volt, szóval akkor sem ért volna katasztrófa.
így viszont kényelmes, a particionálásról pedig úgy 7-8 éve leszoktam, őszintén szólva csak helypocsékolásnak tartom az egészet. de persze nem akarom megmondani, hogy más hogy csinálja.
-
Feltételezzük, hogy nem használod a library-ket.
Ez még mindig teljesen átlagos, bináris döntés.Fogsz egy MP3 fájlt máshol, én mondjuk a Total Commanderben, de ízlés szerint a Windows Intézőben is jó. Ha megpróbálod drag and droppal bedobni a Zune librarybe, akkor csak abban az esetben működik, ha előtte a Zune-ban a Collection - Music részbe bementél. Különben nem lesz drop target.
Vesd össze az iTunesszal, akármilyen nézetben vagy, akárhova húzod a fájlt, akkor is tudni fogja, hogy mit akarsz vele.
A File Sharing meg az, hogy az alkalmazások sandboxába fájlokat lehet bedobni és vissza. Tehát nem kell webszerverrel szívni, meg mellékleteket mentegetni, meg semmi egyéb farokság.
-
-
moonman
titán
"a megfelelő nézeten kell állnod, hogy fogadja a fájlokat"
ezmiez...? nem teljesen értem.ez a file sharing micsoda? olyan, mint WMP-ben a Play To vagy a library sharing, media streaming?
#994: persze, hogy nem evidens, csak nem értem, hogy amikor a rendszer alám pakolja a megfelelő mapparendszert, amihez amúgy minden szoftver alapból igazodik, akkor miért szivassam magam azzal, hogy elkezdek mindennek külön mappát gyártani és átpakolni a dolgaimat, nehogy az a szerencsétlen rendesen tudja kezelni őket.
biztos én vagyok a hüje, de nekem pl. minden zeném, képem és doksim szépen a c:-n lévő profilmappáimban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
A teljesen átlagos felhasználásra (behúzok új zenét a librarybe) is szar, mert a megfelelő nézeten kell állnod, hogy fogadja a fájlokat. De ha már itt tartunk, feature-ökben is messze le van maradva, de gyanítom (sőt, ajánlom!), hogy lemásolják majd az iTunes File Sharing funkciót, ami a 4-es OS-ben jött be.
-
moonman
titán
miért kéne megvárni, hogy beindexelje?
(ami egyébként háttérben fut és senkit nem zavar.)
de azért tök jó, hogy egy átlagostól tök eltérő, egyéni felhasználási módszert veszünk alapul és amentén szarozzuk a szolgáltatást. ha valaki külön utakon jár, akkor tudjon megnyomni három gombot pluszban. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
-
moonman
titán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na mi van?
Megjön még ebben a hónapban a frissítés, vagy eltökörésznek még vele egy ideig? Végül is az a jó, ha minél jobb lesz, de kötve hinném, hogy még az első update-et foltozgatnák, minek ülnek rajta? Egy jól értesült szerint, a pontos dátum Január 27, hát erre kíváncsi leszek...
[ Szerkesztve ]
-
Arhquis
aktív tag
Settings-ben állítsd be a zenéid meg a videóid mappáját a megfelelő sorokban, és látni fogod a dolgokat.
Ami fontos (és szetem nagyon gáz), hiába állítod be, hogy ne másolja át a képeket, akkor is át fogja másolni mindet a gépedre. Továbbá a legtöbb videó formátumot nem ismeri, ezek nem is jelennek majd meg a zune-ban. Ezeket konvertálni kell.
Jah, és ha használod egy másik gépen a telefonod, akkor az előző gépeken elfelejti, hogy hozzá volt kötve a készülék, és újra kell majd társítanod. Igaz, hogy csak 3 katt, de megelőzendő a kérdés, hogy ha mrá egyszer szinkronizált, most miért nem.
-
-
-
moonman
titán
-
Sziasztok!
Hogyan lehet WP7-es telefonokra MP3-akat tenni?
1. Próbáltam Zune-nal, de nem egyértelmű a menete, nem sikerült. Létrehoztam egy playlist-et a PC-n, de nem tudok számokat hozzáadni. Írja, hogy húzzam rá a számot/albumot a playlist ikonra, de nem tudom melyik ikonra gondol.
2. Aztán a regeditet módosítva megjelenik a telefon a sajátgépben, de nem látszanak a mappák. Ez sem jött össze.Van, aki tudja hogyan tudnék rá zenét rámolni?
-
moonman
titán
na ez érdekes. a "soon" megérkező frissítés betömi a ChevronWP7 csapat által talált hibát, de a srácok a megbeszéltek alapján találkoztak a Microsoftos fejlesztőkkel és megállapodtak abban, hogy az MS - valamilyen szinten - de engedélyezni fogja a Marketplace-en kívüli telepítést is. hogy ez csak fejlesztőknek, vagy end-usereknek is elérhető lesz-e, az szerintem ebből nem derült ki.
-
moonman
titán
nézelődtem kicsit térkép témában, mert nekem ez elég fontos a mobilon. van pár program, ami a Google adatbázisát használja, szerintem egész jónak tűnnek:
Advanced Maps Viewer
Map Mania - többrétegű térkép, több adatforrásból
xMaps3D (van 2D-s is) - openstreetmaps-t használjahogy mennyire nem lehet megcsinálni, azt egy fejlesztő kommentje remekül jelzi:
"Since Google are apparently too busy to develop a Windows Phone 7 app on their own, I thought I might help them a little."
Skyview7 - ez ilyen égbolt és csillagkép nézegető, először iPhone-on láttam ilyet és nagyon megtetszett, ez még az iránytű API hiányában kicsit hiányos, de a vélemények szerint így is klasz.
SunMap - napszak-nézegető, holdnaptár
Geo Picture - képek GPS adatai alapján működő térkép (beépül a Pictures hub-baParchment Tools - ez meg csak simán hasznos - svájcibicska eszközkészlet, hogy ne kelljen minden kis szarnak külön app/ikon
[ Szerkesztve ]
-
Ja igen, ez tényleg működik. Én húzni szerettem volna, az nem megy.
A videón azt látod, amiről én a Mobile Developers Dayen hallottam: egy élelmes srác a WP7 map controlt hackelte meg úgy, hogy a Google Mapset használja adatforrásként. Sajnos ettől a böngésző még nem lesz okosabb.
-
moonman
titán
érdekes, WM6.5-ön reagál, oda teszi a középpontot, ahová böksz. persze kényelmetlen meg nehézkes, de működik.
olvasgattam Google blogot, ahol valami böngésző touch-control-okra hivatkoznak, hogy miért nem készítették még el, amit nem igazán értek ennek fényében.
-
Megnéztem. Megjelenik, alapból a fenti gombsáv nem látszik, feljebb kell görgetni hozzá. Vízszintesen pont kitölti a képernyőt a térkép, nem mozgatható. Maga a térkép nem reagál az érintésekre, csak a + és a - gombok alul, a csóka középen, meg a felső gombok.
Tömören: használhatatlan.
-
moonman
titán
ezt kipróbálná valaki, hogy mit csinál WP7 alatt?
-
törölt tag
mondjuk ez szerintem lehet, hogy alkalmazásfüggő. pl. androidon elvileg az, mert ha valami aktív kapcsolatot használ, akkor nem szabadna a képernyőzár után sem kikapcsolja a wifit. (éppen ezzel szívok, hogy amikor fring-gel telefonálok, akkor kb 1 perc alatt lekapcsol a kijelző, és rá 1 perccel kikapcsol a wifi is, mert a fring képtelen azt mondani a telefonnak, hogy most ő aktív és használja. a telefon technikusai szerint ennek működnie kéne, mert ők semmit nem változtattak az alap rendszer energiagazdálkodásán, a fring készítői meg másra mutogatnak, hogy hát nem támogatott telefon, biztos azért...)
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
itt már azt mondják, hogy a Yahoo! Mail integráció. viszont az is gáz, hogy készenlétben a wifi egy idő múlva kikapcsol és ekkor nyilván 3G-n megy a kommunikáció.
mondjuk nekem jó, hogy kikapcsol a wifi, ha nem nézem, akkor valszeg nem is használom, útközben meg általában úgysincs wifi, csak 3G, szóval a működése logikus, csak az adatméretek gázosak valamiért.
-
Csaba8472
tag
válasz
Valentino K. #958 üzenetére
Nem tudom, hogy pontosan melyikből lehet kiszedni és melyikből nem viszont az nfs undercover pl azt hiszem 150mb körül van. Az mindegy hogy teljes vagy lite verzió mert ugyanazt szedi le csak tudja hogy nincs megvásárolva így blokkolja a plusz cuccokat.
-
Valentino K.
senior tag
A HTC-kben lévő memókártyát valahogy ki lehet szedni? Ha igen, meg lehet-e csinálni azt, hogy átrakom az oprendszert és az eredeti kártyán lévő cuccokatt pl egy 32 gigásra, s belerakom a telóba.
Ez mennyire kivitelezhető?Btw egy assasin's creed, egy harvest vagy egy NFS undercover teljes verzióban feltelepítve kb mennyi helyet foglal el a memókártyán? Mert ha több száz megát,akkor bizony karcsú az a 8 giga
-
És igen, megvan az első értelemes app WP7-re!
Na jó, már egy ideje kinn van, én is említettem, de most próbáltam ki.Az Amazon Kindle appjáról beszélek, nem túl lassú (vö. Freda), lehet fehér-alapon-fekete, szépia és fekete-alapon-szürkéskék színt választani, ötféle betűméretet, mondjuk tartalmat eddig csak vásárolni tudtam rá (amott se túl megoldott...), de teljesen korrekt.
-
AzŐsgén
tag
Üdv!
Nemrég hozzám került egy Mio A701-es. Win phone 5-ös van rajta. Érdemes ezzel még kezdeni valamit, frissíteni, ilyesmire gondolok?
Csak mert most nincs pézem új telefonra, ez meg ingyen volt, szóval úgy néz ki, egy darabig használni fogom...
Ha bármi ötletet tudtok, amivel "modernebbé" lehet tenni, ne kíméljetek. Viszont tök kezdő vagyok a témában, ez az első ilyen telefonom. -
moonman
titán
ugy tunik, megvan az adatkuldos bug.
valamint kezdodhet (ujra) a registry-buhera.
-
ZozzHUN
addikt
Egyebkent most vettem omnia 7et es nem birok vele marketban. Bongeszni,mert azt mondja hogy en regiomban nem elerheto...
Mellesleg tul erzekeny a kijelzoje...
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én, úgy vettem meg az Omnia-t, hogy mind a három előttem volt, csak HTC-ből a mozart, nem is gondolkodtam sokat.
van itt egy hosszabb teszt is -
keIdor
titán
Hát ahogy nézem kijelzőben is a HTC az utolsó... ilyen fakó színeket... mintha kimosták volna a Trophy-t.
moonman: Mondjuk nekem úgy rémlik, hogy láttam már máshol is, hogy fakó színei vannak a WP7 HTC-knek. Pocketnow-on talán még mondják is... szóval az tényleg ilyen. Viszont az Optimus 7 szebb élőben.
Én se vagyok egy Super Amoled párti, viszont a feketéje nagyon jó és szerintem WP7-nél nem mindegy milyen a fekete.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz
Valentino K. #927 üzenetére
Nekem sincs lapát kezem, mégis tudom használni a HD2-t, ami ugyanakkora, mint a HD7.
Amúgy a Trophy se lehet sokkal kisebb, mint az Optimus 7. Nem néztem utána a pontos méreteknek, de szemre szerintem ugyanakkora a két készülék, max kisebb a trófea egy tized collal, na bumm... viszont WP7 HTC-t biztosan nem vennék. Gagyi műanyag az összes, szar a kamerájuk, meg internal SD-t használnak.
Persze ez csak az én véleményem, szerintem vegyél egy Optimus 7-est.
A Legend és a Desire nagyon minőségi ám a Trophy-hoz képest... HTC egyébként a Desire óta egyre bénább telefonokat csinál.
Szerk.: Supportja már egyiknek sincs. (Legend, Desire)
Csak azt tudom, hogy a Legend nekem nagyon picike... pont múlt héten nyomkodtam egyet. Szép és minőségi, de nagyon kicsike. Akkor legyen Desire ha mindenképp HTC.[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
ez a videó elég csalóka, az LG irányából valami fény látszik, ami nagyon lerontja az LG és a HTC képminőségét, de főleg az LG-ét, miközben a Samsung teljes sötétségben van. egyébként valóban észrevehető a különbség, de élőben gyönyörű képe van pl. az LG-nek is, meg ugye tudjuk az AMOLED hátrányait is, ami egyeseknél - mint nálam is - simán deal breaker lehet.
-
Csaba8472
tag
válasz
Valentino K. #921 üzenetére
Már válaszoltak de több szem többet lát alapon én is leírom a véleményem:
3: sajnos vásárolni csak american express kártyával lehet itthonról mert az nemzetközi kártya, viszont van okosítás a marketplace-re tehát mondjuk úgy elérhetőek a fizetős appok is...
4:Az, hogy mennyire köt le egy platform az szerintem az utólag telepített appoktól függ. Kb 20000 regisztrált fejlesztő van, naponta 100 alkalmazással nő a marketplace és már eddig is van benne 6000 app. Plusz rengeteg homebrew cucc van tehát gyorsan nő az elérhető programok száma.
5:sávszélesség mérő és google translate-et használó fordító biztosan van a többit nem tudom viszont zune-ban meg tudod nézni az elérhető programokat. Én iPhone-ról váltottam és egyedül a bkv menetrendes program hiányzik csak. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Hát ha segít ez a hsz, meg a videó.
[link] -
Valentino K.
senior tag
válasz
manchester85 #929 üzenetére
wp7, whatever
-
manchester85
veterán
válasz
Nincs olyan, hogy WM7...
-
moonman
titán
válasz
lehet nemszeretni az LG-t, de azt bizton állíthatom, hogy akármelyik HTC-t kenterbe veri minőségben és funkcionalitásban is.
-
Valentino K.
senior tag
A választható céges telefonok listáján sajna csak 2 wm7-es telefon van. Optimus 7 meg hamarosan a Trophy. Optimus 7 nekem nagyon nagy volt(sajna nincs péklapát kezem), s mellesleg az LG-t nem nagyon szeretem. HTC-t használok, s meg vagyok elégedve a márkával.
Muszáj lesz kipróbálnom a Trophy-tÚgyhogy egyelőre Legend\Desire\Trophy van a listámon, de kivárok kicsit és gondolkodom.
A Legendbe szerelmes vagyok, annyira gyönyörű,a Desire annyira nem tetszik, viszont jóval erősebb a vas, s talán kap supportot a jövőben, a Legend szerintem nem.
Viszont valami újdonságra vágyom, s megtetszett a wm7, így jött a Trophy. Youtube-on nézegettem a játékokat wm7 alá(The harvest, Sims3, Twin Blades...stb), s eléggé meggyőző a grafikájuk, minőségük.
Csak a bibi a vásárlásban van.[ Szerkesztve ]
-
asysoft
aktív tag
No igen, néztem is, hogy HTC úgy oldotta meg a memóriát, de nem tudtam, mennyire lehet ezt érezni. Ha szignifikáns a különbség, akkor nyilván hanyagolom... Mostani telefonomnál (Nokia 5800) 8 gigás memóriakártyával vígan elvagyok (nem vagyok az a "magammal hordom az összes filmem/zeném" típus), persze nem tudom, WP7-re mekkora lehet egy átlagos alkalmazás mérete, bár egyelőre alighanem az a vész sem fenyeget, hogy telepakolom a memóriát alkalmazásokkal...
-
asysoft
aktív tag
Van velük valami konkrét gond (kamera csapnivaló mivoltán kívül)? Én egy HTC Trophy-val szemezek (már ha egyáltalán WP7 mellett teszem le a voksom...), leginkább a Flashlight alkalmazás miatt (többször használom mostani telefonomon a funkciót, mint a kamerát
), de tapasztalatot eleddig nem nagyon olvastam (bár még nem kerestem alaposabban utána).
moonman (#920): adja magát
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz
Valentino K. #917 üzenetére
Csak HTC-t nézegetsz? Szerintem a legrosszabb WP7 telói neki vannak.
Inkább LG Optimus 7 vagy Samsung Omnia 7. -
válasz
Valentino K. #921 üzenetére
1) Sose tudni. Talán a H2-es frissítésben. De a béna böngészőnek a Javascripttel is baja van, nemhogy HTML5, Flash meg Silverlight tartalmakat mutasson
2) Elvileg hamarosan.
3) Nem lehet, és ez a szopás, nem a faláb.
4) Ez tőled függ.
5) Nem; nem; csak a Miyowa van, ami megbízhatatlan, lassú, szar, de legalább ingyen van; talán a DioDict, ami Samsungra elérhető, egyébként passz.[ Szerkesztve ]
-
Valentino K.
senior tag
Az android mellett szól:
-testreszabható
-van rá flash támogatás
-van copy+paste
-bővíthető memória
-sok különböző alkalmazásból lehet választani(még ha a 3\4-e kula is).Wm7 mellett szól:
-high-tech felület, ami szvsz sokkal egyszerűbb, átláthatóbb.
-a hardver követelmény miatt a sebességre nem lehet panasz(szerintem a rendszer gyorsabb mint az android)
-minőségi, szép játékokPár kérdés merült fel bennem. Elsősorban olyanok válaszát várom, akik használtak már androidos és wm7-es telót is.
1. Kb mikorra várható flash támogatás a wm7 alá?
2. A copy+paste funkció meg lesz-e oldva a következő frissítésnél?
3. magyar dombornyomott bankkártyával lehet-e a marketplace-ről alkalmazásokat vásárolni? (külföldi címet meg tudok adni, viszont csak magyar kártyám van)
4. Hosszú távon mennyire "köt le" a wm7 rendszer?
5. A hasznosabb androidos alkalmazások elérhetőek-e wm7 alatt?(pl adatforgalom számláló, sávszélesség mérő, msn, szótár)Amire nekem kéne: sms, email, böngészés, játék, msn, szótár
-
válasz
Valentino K. #917 üzenetére
Ne aggódj, WP7-nél nem lesz gond azzal, hogy elúszol a marketplace kínálatában. Vagy hogy a sok funkció tengerében elvesznél. Telefonálni, emailt írni, fényképezni, SMS-ezni, médiát lejátszani, meg statikus oldalakon netezni fogsz tudni vele, meg az ingyenes/trial dolgokkal játszani. Ha ez elég, majdnem mindegy melyik eszközt választod.
Nekem pl. nagyon jó volt arra, hogy leszokjak a telefonom folyamatos basztatásáról.
[ Szerkesztve ]
-
Valentino K.
senior tag
Hello!
Nekem baromira szimpatikus a wm7. Volt szerencsém kipróbálni régebben egy optimus 7-et, s meggyőző a rendszer. Nagyon bejön a letisztult, átlátható és villámgyors felület. Épp céges telefon kiválasztása előtt állok, s nagy a dilemma, hogy HTC Legend vagy egy HTC Trophy legyen, esetleg egy Desire(habár az utóbbi külsőre nem tetszik).
Jelenleg egy HTC Hero-t nyüstölök lassan már egy éve, viszont már enyhén szólva is kivan a faszom az androidból. Tényleg nagyszerű dolog, hogy személyre lehet szabni a telefont a szó szoros értelmében, DE!
Már kezdem unni, hogy a legkisebb módosítás vagy változtatás miatt is le kell szedni egy külön alkalmazást. A market meg egy átláthatatlan szar. Rákeresek egy programra és bead még 250 programot, aminek totál más a neve.
Pl. agyfaszt kapok attól, ha este beállítom az ébresztőt, majd véletlen nyomok egy task killert, akkor reggel szépen bebuktam az ébresztést...
Csak azért, hogy "kifagyasszam" a kezdő képernyőt le kell szedni x alkalmazást.
A rootolást meg a buherált dolgokat már meg se említem.
Nekem se kedvem, se időm, se türelmem nincs ahhoz, hogy minden apró dolog miatt órákon át bújjam a különböző fórumokat, oldalakat.
Lehet bennem van a hiba, de én egy felső kategóriás telefontól elvárnám, hogy legalább az alapvető alkalmazások működjenek, s legyenek jók.Szóval kíváncsi lennék a véleményetekre, illetve arra, hogy ti melyik készüléket választanátok.
Üdv,
V. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezennel megkövetem az MS-t és a Logi-t is, ha azonos porton vannak, akkor meghülyülnek, a kamerát hátradugtam és mind a kettő működik szépen.
Szóval: A ház tetején lévő USB porton volt bedugva a kamera, nem hátra dugtam, nem volt kedvem hátramászni, a telefont meg az előlapon lévő belső kártyaolvasón lévő USB-re csatlakoztattam, ez volt a gond.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egy bosszantó jelenségről írok, későbbiekben ne lepődjön meg rajta senki, hasonló hardver, szoftver telepítésnél.
Vettem egy Logitech C910-es full hd webkamerát, ezzel nincs is gond, a probléma akkor kezdődött, amikor rádugtam a telót a gépre, vagyis a zune-ra. Nem látta a telefont, folyton error-ral kivágott, hogy indítsam újra a zune-t, majd újból csatlakoztassam a készüléket, persze továbbra is device error volt. Akkor gondolkodtam, hogy mit csináltam mostanában olyat, amitől meghülyült, először letöröltem a zune-t, majd újra telepítettem, a hiba ugyanaz a volt, majd letöröltem a logitech szoftvert, a hiba megmaradt.
Kezdett egyre jobban idegesíteni a dolog, újból felraktam a camera szoftvert, de addig amíg nem kérte, hogy csatlakoztassam a kamerát, elindítottam a zune-t, egyből látta és szinkronizálta is telefont. Amint usb-ra dugtam a kamerát, rögtön error-t dobott. Vagyis, amíg a kamera usb-re van dugva, addig lehetetlen szinkronba kapcsolni a zune-nal, és ez fordítva is igaz, amíg a zune és a teló megy, és visszadugom a kamerát, addig a kamerán nincs kép, míg a zune-t nem kapcsolom le a telefonnal együtt.
A kettő együtt nem megy, gratulálok :@
[ Szerkesztve ]
-
Keresztkérdés: Wirecard + német LiveID kombót próbált már valaki?
Mert ha nem, én feláldozom magamA Samsung Appsnál megoldja a fizetős alkalmazás gondokat.
-
válasz
Solar_Wind #909 üzenetére
Meg azt, hogy a Tegra 2, hasonlóan az elsőhöz, csak egy hype-olt szar.
-
moonman
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az első két Windows Phone 7-es telefon. Mindent átfogó bemutató az új operációs rendszerről.
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Oneplus 11 8/128GB Viseltes
- Samsung Galaxy S23 Ultra, 512 GB, zöld, újszerű állapotban, első tulajdonostól
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával