- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Autós kamerák
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Apple notebookok
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- Vélemény: nem akar Exynos lapkákat gyártani a TSMC?
- Az ASUS átdolgozta a "lopakodó" BTF dizájnját
- Elérhető az Intel kisebbik B-szériás Arc VGA-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
04ahgy: hiánypótló teszt ismét!
(#23) Reggie0:
Ennyi.. , ezért futottam falnak amíg Visherásként mindig megkaptam hogy hú mennyit fogyaszt a gép.
24*30óra Primeal 1800ft/hó, ha pedig valaki "vérgémer" és annyira szerencsés hogy minden napra jut neki 2-3óra játékidő, töredék terheléssel Primehoz képest akkor ez éves szinten lesz 2000 jó magyar forint, proci részéről legalábbis. Szerintem röhej de akinek ez a becsípődése az érezze jól magát vele..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Seirus
tag
Szintén, bár én azt "fejben" a K-s procikhoz sorolom
És ennél a procinál meg is van a válasz arra a kérdésre, hogy miért?
Mert hangtalanul és hűvősen megy 4.2-n is.
(3 óra Supreme Commander @ 800-1000RPM egy 3000-es hűtővel -> 50 fok) és alsó hangon 25% pluszteljesítményt jelent.Telefonszám adatlapomon.
-
tibaimp
nagyúr
Nagyon remek írás, köszi.
Két dolog lenne, és előre is elnézést kérek, ha okoskodásnak hatna, csak talán egy kis plusz:
Először egy kis elírás: "Intel 22 nm-es High-K Metal Mate egy fejlesztett..." -- az ott szerintem Gate, az utolsó oldalon.
A másik, hogy az elején említesz tuning típusokat, én kiegészíteném a procik (minél van) maximális turbó órajel beállíthatóságát az összes magra. Hogy érthetőbb legyen a saját példámból indulok ki:
Nekem egy 3960x-em van, a max turbó órajele 3900MHz ha jól tudom 2 magra, de én ezt +100 MHz beállítottam alapból mind a 6 magra, és tulajdonképp kész is a tuning egyik "legegyszerűbb" változata. A procim 1200MHz és 4000MHz között megy, nincs is más beállított érték. Ezt egy tuningosabb lap simán engedi az Intel oldalon, az amd esetében nem tudom, mert sosem próbáltam.Köszi, még egyszer gratula
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
.mf
veterán
Köszi a cikket!
Érdekes, gyakran előkerülő, de mélységében ritkán mért, tesztelt téma. A hsz-ekből is látszik, hogy még itt, szakmai fórumon is mennyi a tévhit és mekkora a homály. Érdemes lenne még néhány területét bejárni. Under-volting, a különböző al-feszültségek a vcore mellett, under-clocking, sok tévhitet láttam régebben a RAM fogyasztásával kapcsolatban is, bár ott nehéz az IMC fogyasztását leválasztva mérni.Saelin: látom már közben megcáfoltak, de tipikus példája vagy azoknak, akik bármi utánaszámolás nélkül papolnak butaságokat... Az autós párhuzamod pedig ezer sebből vérzik és nem is túl releváns. Utána meg még önmagaddal is ellentmondásba kerülsz (na most az erősebb procit vegyünk mert az takarékosabb tehát olcsóbb (lol nem), vagy az egész upgrade-re annyit költeni egy humbug, döntsd el).
Aztán miután szépen megcáfolnak, még további hülyeségeket löködsz:"(csak ez nem így szokott általában alakulni.. de ha ezt vesszük alapul sem olyan rossz az évi 20-25k megtakarítás)"
Nagyon tévedsz.
1.) Reggie a max. fogyasztással számolt, amit játék alatt is ritkán érsz el. Idle-ben nem 194 W a különbség. Az a különbség a valóságban nem 1800, hanem 1000-hez sokkal közelibb.
2.) A teszt alanya egy 8-magos extrém darab, nem egy szokványos 4-magos -k-s proci.
3.) Mindenféle energiatakarékossági fícsör ki volt kapcsolva, ahogy teszteléshez, bencheléshez kell. 24/7-es használatban viszont nem így használná az ember; és ezzel a fogyasztási különbség tovább csökken.
4.) Egy szériát ugyanazon a gyártósoron gyártanak, mindegyiket úgy tervezik, hogy könnyedén megfussa a maxot. Utána az, hogy az egyiket a széria top darabjai közé rakják, az ugyanolyan társát meg az alsó darabjai közé, véletlen műve. Ha van tuning, abból a legalsó-legolcsóbb darabból is ugyanazt kihozhatod. Akkor az évi 10-15k villany-megtakarítás már nem annyira jó, hogyha a drágábbik 60k-val többe került, és nem tartod meg 4-6 évig, hogy behozza a különbséget árban.Ja és ha zavar a fogyasztás... nézd meg mennyit fogyaszt egy hűtő, fagyasztó, villanybojler, villanyrezsó, hajszárító, stb. De még egy csillár hagyományos égőkkel is több, mint egy erőmű PC.
Riddick: még ha nem is emeled a feszt, a fogyasztás még akkor is nő. Nem gond, csak a fél cikk szólt erről, fix feszre beállítva emelni az órajelet...
Másrészt melyik feszt? Még a nem-tuningos lapok egyszerűbb BIOSaiban is van legalább 4-5-féle. Van, hogy nem a vcore miatt instabil.
A procihoz: oda is írta Gyuri, hogy a szép skálázódása és magas tűréshatárai (fel és le is) miatt választotta; meg lehet, hogy épp ez volt kéznél.
A legjobb energiatakarékos tuningban is tévedsz, az nem az alapfesz melletti max. órajel, hanem a fesz (és akár vele az órajel) csökkentése.Joghurt: szövegértelmezés? Az a 450 W a teljes rendszer, a táp veszteségével (legyen 10-12%, már az is kb. 50 W), az alaplapi VRM-en eldisszipált hő, a RAMok, a GPU, az SSD.
Borg25: milyen gyorsabb öregedésről beszélsz? Hány megsütött procit láttál már? Hagyjuk már végre az urban legendeket. Laptopokban, tabletekben rendszeresen mennek tmax közelében, vagy azt elérve throttlingon a procik. Mégse a procik mennek bennük tönkre, hanem bármi más alkatrész.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
04ahgy
nagyúr
Trolololooo, kaptok új képet, ha ettől jobban alszotok. A kép nem a méréskori állapot, hanem úgy általánosságban a konfig.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Melléütöttem csak, javítottam is. Köszi!
(#39) flanki: Kicsit valóban annak tűnt, mert az LGA1366 és az LGA1156-os CPU-kat is lehetett, ott sem kellett K, és az összes azelőttit. Sajnos minden apró momentumra nem lehet kitérni, csak az általános és aktuális irányvonalra, ennek elsősorban terjedelmi okai vannak. Hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon, most nézd meg az ominózus részt. Peace...
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kokov
tag
idle teljesen elhanyagolható mértékben nő a fogyasztás, filléres dolog a fogyaztásból adódó többletköltség
prime? kit érdekel? évek óta nem nézem szintetikusan terhelve a cpu-t 2-3 percnél tovább, amikor tuningot állítok
egyáltalán nem kell nekem prime stabil cpu a használhatósághoz, és ha kifagy egy évben kétszer akkor mi van? semmiha gyakrabban fagy ki akkor adok neki még egy kis feszt, de sehol nem prime stabil, már csak azért sem, mert ha prime-al kínozom akkor csak idő kérdése, felmelegszik a lötty a rendszerben és azért fog hibázni, mert romlik a hűtés, hiszen határon van minden a ventik meg alig forognak, hogy csend legyen
-
kenand
veterán
Számoljáztok utána..... nem lesz jelentős az áramszámla tuning miatt. (Mégy eg A és A++ hűtő 24H s éves fogysztásában is kb 3000Ft/év a különbség! )Egy mérsékelt tuningot-ha a lehetőség adott- nem érdemes kihagyni.
Vízhűtésben nem invesztálnék egy régi - már olcsó rendszer tuningja miatt.Ha olyan sok pénzem lenne, hogy 100 000Ft-ot költenék egy x99-es lapra és még többet egy CPU-ra akkor lehet bevállnék egy vízhűtést.
De 771/1366 tuningnál-amit alkalmazok- nem költök vízhűtésre.
Húzott 1366-os L-es Xeonom 20-70 watt között fogyaszt terheléstől fóggően, abszolút bevállaható, a 771-es L5408-as (2,2 Ghz helyett 3.5 Ghz-n fut beéri 20-60 wattal)
Szóval inkább nem járok a dohányboltba, de nem hagyom ki az ármafogyasztás miatt a tuningot.(#37) Hunter2
Pont ezért is olyan jó választás a 771-es és 1366-os Xeon CPU, mindkettő húzható, életciklusuk végén szétszedett szerverekből/munka állomásokből tömegével kerülnek a használtpiacra. És nagyon jól jár vele aki használja őket.A cikk nagyon részletes és korrekt, köszönjük.
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Pont ezt akartam én is írni, hogy láttam nem egy 5-8 éve tuningolt procit, ami a mai napig tökéletesen működik!
A mindennapi vagy 7/24 -es tuning lényege mindig is az volt, hogy annyira meghajtani a procit, amit elvisel hosszútávon és rátenni a lehető legjobb (illető által kiperkálható) hűtést és akkor az a processzor "kimegy" a világból!
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Jester01
veterán
A második etapban 4 GHz-es alapórajel mellett itt is beállítottuk a maximális lehűthető feszültséget, mely esetünkben 1,45 V-ra adódott, és lépésenként növeltük a frekvenciát.
1,55V-nak látszik az a grafikon szerint.
Jester
-
Hunter2
addikt
"1. Gyorsabb öregedés: 5-10 éves procikat is simán lehet ma is használni, mert erkölcsileg nem avultak el, akkor most minek nyírjam ki pár év alatt?"
LOL
Ezzel csak annyi a gond hogy ezeket az 5-10 éves procikat 5-10 éve húzva használják jópáran és így sincs semmi bajuk.
Én évekig használtam egy E2140-et 100% tuningon 1.35V-on és semmi baja nem volt utána jött egy E7200 majd egy E8400 azokkal sem volt semmi gond , se instabilitás se semmi.
Jól beállított tuningal és normális hűtéssel, nem lesz a prociknak semmi bajuk. -
04ahgy
nagyúr
Kötözködhetünk, lemehet a cikk kisdedóvóba, de akkor a 102 MHz-es BCLK is tuning, ha 100-ról felemelem 2 MHz-cel, és akkor az összes Intel CPU tuningolható. Sőőőőt, kössünk akkor az X-be és a C-be is bele, ugye? (i7-5960X és i7-5775C). Infó és még infó.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Akkor a ritka kivételek egyike vagy.
A többség 3DMarkot meg Prime-ot futtat ami ritkán hozza vissza a villanyszámla árát is.Egyébként meg nem csak az az érdekes, hanem a hűtés, táp... ott 10e-ek úsznak el sokszor ezekre a +20-30%-okra.
Bár ez említve van a cikk végén összefoglalóként, ki lehetett volna fejteni jobban szvsz. Ill. nekem "emberközelibb" lett volna egy i5 K bevetése. Szerintem arányaiban ott is hasonló lett volna a változás. AMD oldalon meg kicsit szerencsétlen, hogy nincs sok különbség se le, se fel, de ha ez van akkor az van. Engem meg is lepett. A jó öreg unlockolt Phenom II X4-em anno 125 -> 160-170W-ra ugrott, de a Llano-m is nagyon szépen skálázódik lefelé.
Ettől függetlenül le a kalappal a cikk előtt, a felvezetés, kifejtés, annak minősége hiánypótló. De már maga a témaválasztás is.
szerk: Ha már írta mindenki, nálam non-K i5-2500 +400MHz és -0.150V fesz. Így 3.8GHz Turboval és ugyanaz a fogyasztás mint gyárilag.
[ Szerkesztve ]
-
flanki
aktív tag
"például az Intelnél jelenleg a K-s processzorok tuningolhatók csak – természetesen felárért –, a többi nem."
Ez az állítás nem igaz mert az Intel G3258 [ Socket 1150 ] nagyon is tuningolható!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Valami nem stimmelt nálad. Kismillió cpu-t tuningoltam. Instabilitás akkor van ha valami nem kerek. Amióta bejött ez a k-s baromság már nem érdekel.
Aki nagyon sprólni akar normális tápot vegyen és megfelelően méretezze. Hót' felesleges 600-as táp 2-300W-ot evő rendszernek ha nagyrészt csak idle van a gép. Ha terhelve akkor meg pont jó, középterhelésen legjobb a tápok hatásfoka.
E2180-ak lazán mentek fesz emelés nélkül stabilan 3Ghz-en a 2 helyett 10k-s lapban Kis feszemeléssel 3,5G-n is. Se lap nem kellett alá se fölé brutál hűtő._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
GAbre
veterán
köszi a cikket!
De jól látom,hogy hiába az amd 0,2 V-os + fesze kb egyforma a fogyasztás?
Illetve terheletlenül,még kevesebbet is fogyaszt![ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
Akula
őstag
Elég korrekt lett az írás és jók a HSz-ek is!
Még csak egy kérdés: az világos, ha emelem a frekvenciát és a feszültséget is, hogy stabil maradjon a rendszer, akkor a proci élettartama csökken(het). De ha nem változtatom a frekit, de csökkentem a feszültséget, az nem csökkenti a proci élettartamát?"Akula Sub, ready for the deep!"
-
borg25
senior tag
+1
Az hogy lehet nem egyenlő azzal, hogy kell és meg is éri tuningolni.Video tömörítésnél, mikor hosszú órákat megy a gép tuti megéri.
Sok apró időrövidülés is megérheti photoshopnál, fordítónál, vagy adatbázis lekérdezésnél, mikor a sok kicsi sokra megy.
A Word kedvéért tuti nem tuningolnék, játékért se nagyon, kivéve ha muszáj, mert akad.Az áramszámlán kívül van még másik két ok:
1. Gyorsabb öregedés: 5-10 éves procikat is simán lehet ma is használni, mert erkölcsileg nem avultak el, akkor most minek nyírjam ki pár év alatt? Főleg egy 100e procit?
2. Nem tudom, hogy ez most is fenn áll-e de régen jártam úgy, hogy túlhajtás, CPUIdle (ok az hűtés és energiagazdálkodás) használata után, a proci elkezdte igényelni, és normál működés mellett instabil lett. -
törölt tag
Egy fontos képlet kimaradt, ami azonnal megmagyarázná az egészet: P=I²R. És 1,4...²=2.
Ami nekem kérdés: a tranzisztorban, illetve a kettöben együtt nem alakulnakki RC rezgököri jelenségek, amik szintén foggyasztást növelnek, instabilitást okoznak?Kis kötözködés: amennyiben a gyári overboostot is tuningnak tekintjük, akkor szerintem többen tuningolnak, mint ahányan tudnak a tuning fogalmáról.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Jó, hasznos és kimerítő összefoglaló , köszönet érte . Győzzem majd végigolvasni .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
saril
senior tag
-
Tikakukac
titán
Egyet értek a kollégával,én is maximum azt a tuningot támogatom, amihez még feszültség emelés se kell.
Akkor a 4670k-m 100MHz-es tuningja elegendő a felárért? Mert többet nem megy alapon, maradjunk annál, hogy inkább adjunk neki
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
SLYM
veterán
válasz Dr. Romano #15 üzenetére
persze, csak azért nem árt ezen a szinten számításba venni, hogy egy komolyabb hűtő árából szépen el is megy a gyengébb és az erősebb proci ára közti különbség és akkor még ott a fogyasztás (bár ez kicsit azért hülyeség, mert egy drágább és erősebb proci is ugyanúgy többet fogyaszt, de azért van benne valami)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
NVIDIA GeForce GTX 980 Ti 6 GB - referencia (GeForce Game Ready Driver 358.91)
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
oxalisz
tag
Érdeklődéssel olvastam a cikket, köszönet érte; tanulságos volt.
A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
Riddick77
tag
Igen értem,de a feszültséget csökkentette a tesztelő alap frekvencián több lépcsőben is.
Ugyanezt meglehetett volna csinálni a frekvenciával is ,és mérni a fogyasztást alap feszültség mellett.
Mert az is tuning,csak a legtakarékosabb,ha egy laikus ránéz így a grafikonra akkor úgy tűnhet ,hogy az az opció nem is létezek..pedig igen...
De, csak így tovább,várjuk majd az új AMD CPU-k hasonló tesztjét.
[ Szerkesztve ]
KL
-
04ahgy
nagyúr
Gondolkoztam ezen is, de nem sok értelme lett volna, még egy ugyanolyan grafikon, ofszettel. A növekményt így is egyértelműen a CPU és a VRM produkálja. A végeredményt meg a teljes fogyasztásra kell kifizetni.
(#13) Riddick77: Nem arra fókuszál a cikk, hanem a tuning miatti változásokra. Arra, hogy kis órajelnövelés, kis feszemelés és +200% áramfogyasztás.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Csak megfelelő konfiguráció kérdése. Az én gépem ugyanolyan (halk) hangerő mellett működteti teljesen stabilan a jelenlegi procimat, mint anno az E8400-et és az E2180-at.
saril
Az alaplapod kondijai hamarabb fognak kiszáradni a többlet hőtől minthogy a CPU-dnak bármi baja legyen[ Szerkesztve ]
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
saril
senior tag
válasz dergander #10 üzenetére
itt jön az amit én is évek alatt értettem meg/ért meg bennem hogy a lehetőség adott hogy használjam de ha nem is használom ki akkor minek? csúnya hasonlattal élve
ha van egy nagyköbcentis autod akkor mindig padlózod? mindig üvegen mész vele, egyedül, üresen? szép és jó de nem fogja addig bírni mintha nem hajtod agyig (majd itt jönnek a trollok hogy addig meg sem lesz a cpu-m) igaz hogy már most régebb óta megvan mint az ez előtti 4 procim, pedig én nem cserélgetek sűrűn)
viszont ha haszonautó vagy haszonszerzésből használt autó és van értelme a tuningjának amivel több nyomatéka lesz ezáltal jobban bírja úgy oké.. meg ugye visszatermeli az árát is (pénzt szerzel a használt programmal) úgy minden oké szerintem is
bár itt jön az amit Riddick77 is írt hogy több értelme van egy két kategóriával nagyobb processzort venni ami már azt a teljesítményt adja mert egyrészt kevesebbet fogyaszt, és itt még az alulfeszelésről nem is beszéltünk mert akkor jóval kevesebbet fogyaszt és élettartamilag is jóval tovább bejár, nem melegszik úgy, nem kell neki nagy teljesítményű táp ez az egész új processzor vásárlás egy humbug a ph intel proci tesztjéből is kiderül évek alatt 30-40% teljesítmény javulás viszont 80-100e az új proci? azért mert az intel jóformán egyeduralkodó és megteheti... és sokan vannak akik ennek felülnek megveszik és a 10%-át aknázzák ki a procijuknak tisztelet a kívételeknek azok mindig vannak nem is rájuk értem!
[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
Riddick77
tag
Lehet ,hogy csak én nem látom,de létezik ,hogy a cikkből kimaradt az amire utaltam,hogy alapfeszen a CPU-k maximális stabil tuningja?? Pedig,az a legjobb energia takarékos tuning megoldás szerintem....
KL
-
Nem (csak) a villanyszámla a lényeg, hanem a processzoron elfűtött 450 W.
A tej élet, erő, egészség.
-
SLYM
veterán
nekem a tuningtól anno sok évvel ezelőtt nem a villanyszámla, hanem az instabil működés és a hangos hűtés miatt ment el a kedvem. pedig a jó öreg E4300-at 1.8-ról milyen lazán lehetett napi 3-4 fagyással 3 GHz-en üzemeltetni fesz emelés nélkül, 2.7 GHz-en meg csak pár naponta egyszer történt ilyesmi, de néha még az is sok tud lenni
-
dergander
addikt
Sokan azért tunningolnak(köztük én is) mert megengedhetem magamnak,sok értelme ugyan nincs az én esetembe mert a kártyám így is alapon meghajtja,de jól esik hogy magas az órajel. a "K" prociknak ez a lényege lehessen tömni a mhz-et.
-
Rive
veterán
Ennyi munka már igazán megérdemelt volna egy lakatfogót a procitápra.
Lényegében pont az tűnik így el a mérési zajban, amiről a cikk bő kétharmada szól./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Riddick77
tag
Egyet értek a kollégával,én is maximum azt a tuningot támogatom, amihez még feszültség emelés se kell.
Ez, szerintem rengeteg Intel CPU-val működik,gondolom ,AMD-vel is.
Értem ,hogy pár embernek ez meglepő,de szerintem egyszerűbb megvenni egyszer, egy modernebb,energia takarékosabb rendszert akár picit drágábban is ,és később halkan, alacsony fogyasztás mellett sokáig üzemeltetni.
Nemrég raktam össze egy Intel I5-4690 gépen,IGP-vel hajtva ,egy modernebb FSP Raider táppal és a rendszer IDLE fogyasztása 39W volt a Windowsban....
A cikk nem rossz,de ár teljesítmény kategóriában, Intelnél egy bármilyen modernebb I7-est kellett volna futtatni
nem azt a HASWELL-E rétegprocesszort,amit elég kevesen vehetnek...
[ Szerkesztve ]
KL
-
FID
őstag
Szép tartalmas cikk lett!
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
saril
senior tag
így van nézd meg ha van rá lehetőséged hogy mennyit fogyaszt alap órajelen vagy esetleg alapórajelen és alulfeszelve a rendszered és nézd meg ahogy most használod, számold ki mekkora az eltérés és szorozd be az 1kw áram árával
vagy akár te Reggie0 ha vagytok annyira következetesek hogy bíráltok a tuning vs villanyszámla miatt akkor tegyétek meg ezt nekem vagy bárki aki nem ért velem egyet és ha tényleg 2000HuF vagy alatti a különbség az árban akkor én kérek elnézést..
meg úgy az is megvan hogy a hárdkór gémereken kívül nagyon sok valakinek itt ph-n tuningolva van agyig a gépe holott a gép működési idejéből csekély 10-30%ot tölt olyan programok vagy játékok futtatásával ahol lenne is értelme magának a tuningnak
ne legyen félreértés nem vagyok a tuning ellen én is tuningoltam sokat régebben csak mára beláttam hogy nekem teljesen felesleges ha meg tényleg kell akkor 2db klikk a biosban és át is állítottam de ha már nem kell én vissza is állítom...
(nekem egy 22"-os ledes háttérvilágítású monitorral fogyaszt a gépem nyugalmi állapotban alulfeszelt alap órajeles procival 80 watott ha tuningolok akkor a duplája lesz alsóhangon!, itt jön a kérdés hogy minek?
csgo-ra wot-ra wow-ra alap órajelen is elég fullhd-ban nincs szükségem arra a +10-20fps-re igaz én ritkábban játszok már..) netezésre és filmnézésre meg elég alapon is, még sok is csak minek downgrade-eljek ha már meg van a konfig használom ameddig lehet.. bőven bejár még nagyon nagyon sokáig max csak vga cserét kell eszközölni...[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
törölt tag
Jó cikk, legalább látszódik hogy meddig van értelme engedni a feszt, és honnan csap át pazarlásba.
Legalább a VRM kedvért hagyjunk a CPU-ban egy keveset 24/7-re, meghálálja.
Igaz hogy két külön CPU: Alulfeszelt 3570 normál órajelen(3,6+turbó) és fix 4,5Ghz-re tuningolt k-s verzió között ~60W differencia van, ami kb.: 2x-es fogyasztást jelent(IGP nélkül). Teljesítményen pedig csak 20%-ot hozott.
Megérte? persze![ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
-
saril
senior tag
korrekt cikk
egyébként én is ezért vettem anno i5 2500k-t az i7 860 helyett de felesleges volt az átmeneti 1-2 hetes tuningolások után meguntam hiába a vízhűzés hiába a 4.8-5ghz-es értékek azóta is alapon fut a rendszer az alaplapom által adhato legkisebb feszültséggel vcore-al és nagyon stabil és jóval kevesebbet fogyaszt szóval nagyon jó dolog a tuning de mikor magad után fizeted a villanyszámlát akkor már annyira nem buli, meg amennyi többletet hoz azt az emberek 10%-a használja ki mivel gyári frekvencián is elég a programok és játékok 90%-ának
itt ahogy már nagyon sokszor le lett írva döntően a vga számít..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Autós kamerák
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Apple notebookok
- Külpolitika
- GTA VI
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest